هدف بزرگ فرهنگسراي شهر
خانه اي براي آموزش فرهنگ شهروندي
به گفته معاون فرهنگي- اجتماعي شهردار زندگي در تهران، فاصله افراد خانواده را از هم زياد كرده و سياست شهرداري تهران بر اين است تا فضايي فراهم كند كه امكان استفاده براي همه اعضاي خانواده را داشته باشد
امير موسي كاظمي
پس كتاب هايش كو؟
اين واكنش رئيس شوراي اسلامي شهر تهران در برابر قفسه هاي تقريبا خالي كتابخانه فرهنگسراي شهر است، آنهم دقايقي بعد از بريدن روبان قرمز رنگي كه جلوي ساختمان زيباي اين فرهنگسرا كشيده شده بود. چمران زودتر از موعد مي آيد و قبل از آغاز مراسم افتتاح هم مي رود. چون با اين كار از گزند آفتاب داغ غرب تهران در امان مي ماند.
صندلي ها در فضاي باز بوستان فجر و در كنار آبنماي زيباي آن چيده شده تا مسئولان، ميهمانان، اهالي منطقه و البته خبرنگاران چهارشنبه اي خوب را زير آفتاب سوزان يازدهم خردادماه تجربه كنند.
قرار است فرهنگسراي شهر در منطقه اي دور از شهر افتتاح شود و لابد طعم بهره برداري در جلوي ساختمان و در حالي كه عمارت فرهنگسرا پيش چشمان مدعوين خودنمايي مي كند، بيشتر از داخل آن مزه مي دهد.
دكتر شاعري، شهردار منطقه 22 در آغاز مراسم، افتتاح فرهنگسراي شهر را يكي از آرزوهاي مردم منطقه توصيف مي كند و مي گويد: بهره برداري از فرهنگسراي شهر با مساحت بيش از 30 هزار متر مربع، يك جهش فرهنگي در منطقه 22 به شمار مي رود و اميدواريم اينگونه حركت ها در اين منطقه تداوم داشته باشد.
البته افتتاح فرهنگسراي شهر تنها يكي از 30 پروه عمراني است كه چهارشنبه گذشته در منطقه 22 به بهره برداري رسيد. شاعري درباره اين پروه ها مي گويد: بهره برداري از اولين پله برقي عابر پياده با اعتبار بالغ بر 400 ميليون تومان يكي از مهمترين پروه هاي عمراني منطقه 22 است، ضمن اينكه دومين پله برقي نيز در شهرك پيكانشهر نصب و بهره برداري خواهد شد.
وي همچنين به بهره برداري از 20 معبر و خيابان جديد در منطقه 22 اشاره مي كند و مي گويد: با احتساب 37 خياباني كه سال 83 به بهره برداري رسيد، شمار معابر تازه احداث شده منطقه از 57 خيابان گذشت.
شهردار منطقه 22 آمارهاي ديگري هم ارائه مي دهد. از جمله افتتاح سومين ايستگاه سوخت CNG در اتوبان تهران - كرج، بهره برداري از جاده تندرستي به طول 6 كيلومتر، افتتاح 11 بوستان شهري، ساخت ميدان اميركبير به عنوان بزرگترين ميدان تهران و...
فرهنگ شهروندي
در حالي كه گسترش حوزه شهري و رشد جمعيت در غرب تهران به سرعت در حال فزوني است، به نظر مي رسد بخش هاي فرهنگي، هنري و اجتماعي نه تنها از اين قطار پرسرعت جا مانده اند، بلكه با كمبود و نقصان جدي هم مواجه شده اند. استقبال نكردن بخش خصوصي از سرمايه گذاري در حوزه هاي تفريحي، فرهنگي، اجتماعي، هنري و ورزشي به دليل اقتصادي نبودن اين بخش ها، شايد مهمترين دليل اين عقب ماندگي باشد؛ نقصاني كه با تلاش شهرداري تهران در به دوش كشيدن بار اصلي توسعه و تجهيز اين فضاها، هرروز كمرنگ تر مي شود، اما تا رفع كامل آن هنوز راه زيادي باقي مانده است.
مهندس اسفنديار رحيم مشايي، معاون فرهنگي - اجتماعي شهردار و رئيس سازمان فرهنگي - هنري شهرداري تهران در مراسم بهره برداري از فرهنگسراي شهر مي گويد: سخت است كه از سهم محدود شهرداري در حوزه هاي فرهنگي و اجتماعي انتظار تامين و رفع همه اين كمبودها را داشت، حتي عنايت شوراي اسلامي شهر و شهردار تهران به بخش فرهنگي، اجتماعي، هنري و ورزشي هم جوابگوي رشد فزاينده جمعيت شهري نيست و با اين آهنگ اعتبارات نمي توان به آنها پاسخ داد.
مشايي از سرمايه گذاري بخش خصوصي در حوزه فرهنگي و اجتماعي استقبال مي كند و مي گويد: خوشبختانه شهردار منطقه 22 تلاش زيادي داشت تا علاوه بر منابع مشخصي كه براي بخش فرهنگي، هنري و اجتماعي منطقه منظور شده بود، از محل هاي ديگر منابعي را براي تامين اينگونه فضاها تامين كند و در اين راه هم موفق بود.
رئيس سازمان فرهنگي - هنري شهرداري تهران همچنين از سياست خانواده محور شهرداري در كنار سياست محله محور خبر مي دهد و مي گويد: زندگي در تهران، فاصله افراد خانواده را از هم زياد كرده و سياست شهرداري تهران بر اين است تا فضايي فراهم كند كه امكان استفاده براي همه اعضاي خانواده را داشته باشد.
مهندس مشايي كاركرد تخصصي فرهنگسراي شهر را آموزش حقوق شهروندي مي داند و معتقد است: ارتقاي سطح معرفت شهروندان نسبت به مسئوليت هايي كه برعهده دارند، نيازمند يك برنامه ريزي دقيق و حساب شده است و مركز آموزش هاي فرهنگ شهروندي در فرهنگسراي شهر اين وظيفه مهم را برعهده دارد.
معاون فرهنگي - اجتماعي شهردار، حرف هاي ديگري هم دارد كه به دليل گرماي هوا از آنها فاكتور مي گيرد. دقايق بعد در حالي مراسم افتتاح فرهنگسرايي كه قرار است فرهنگ شهروندي را آموزش بدهد، به پايان مي رسد كه كمي آن طرف تر سيني هاي سانديس و كيك مورد هجوم شهروندان قرار گرفته و هيچ كس يادش نيست اينجا بايد فرهنگ شهروندي ترويج شود.
|