تبليغات تكراري مردم را جذب نمي كند
فراواني برنامه هاي تبليغاتي تلويزيوني و راديويي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري در اين روزها كه تعداد نامزدها زياد و تمامي كانال هاي راديويي و تلويزيوني در اختيار ايشان است ، فرصت مناسبي براي ارايه نظريات و تبليغات مدعيان رياست جمهوري است. ليكن از سوي ديگر تهديدي براي اكثر ايشان نيز به شمار مي آيد؛ زيرا مجموعه محورها و فصل هاي اصلي تبليغات اكثر اين نامزدها محدود است و در نتيجه آنان را وادار به تكرار مي نمايد و آحادي از ملت كه با علاقمندي همه اين برنامه ها را تعقيب مي نمايند پس از مدت اندكي، خود را با تكرار ملال آور سخنان تك تك نامزدها در مقايسه با يكديگر مواجه مي بينند.
البته اين نقيصه خود ناشي از بي تجربگي ستادهاي تبليغاتي اكثر اين نامزدهاست كه بدون مطالعه دقيق از دغدغه هاي جامعه و عامه مردم و بر اساس كليشه هاي تكراري به تدوين محورهاي تبليغي براي نامزدها پرداخته اند. اما ترديدي نيست كه عامه مردم در اثر ديدن اين برنامه ها دچار سردرگمي و مواجهه با سؤالات بسيار مي شوند زيرا نمي دانند نحوه تحقق اين وعده ها و احتمال عملي شدن آنها چقدر است؟
نامزدها همه از ضرورت برقراري عدالت اجتماعي سخن گفته اند، بازگشت به هويت ديني و ملي را وعده داده اند، ايجاد اشتغال براي جوانان، شريك كردن جوانان در تصميم گيري ها و برپايي نظام شايسته سالاري را ضروري دانسته اند و قول كوچك كردن دولت و كم كردن هزينه ريخت و پاشها را داده اند، ضرورت ادامه فعاليت هاي صلح آميز هسته اي، توسعه مذاكرات ديپلماتيك و اعتمادسازي در صحنه بين الملل را يادآور شده اند و سرانجام هر آنچه را كه فكر كرده اند فضيلت است و اسباب نجات ملت به عنوان برنامه آورده اند و البته در جاي خود سزاوار تحسين است.
گرچه برخي از ايشان به كلي گويي در مورد اين وعده ها پرداخته اند، دو سه نفر نيز برنامه هاي عملياتي براي تحقق وعده ها داده اند كه اين نيز درخور تحسين است.
مردم ايران در طي ساليان گذشته و در انتخابات متعدد بارها شنيدن وعده و عمل نشدن به آن را تجربه كرده اند و اينك تشخيص وعده هاي بي عمل هرچند كه بسيار بزرگ و شيرين هم باشد براي مردمي كه شركت در انتخابات را تكليف خود مي دانند كار سختي نيست.
خوشبختانه همگي نامزدها داراي سوابق اجرايي و مديريت از بالاترين رده هاي قواي مجريه و مقننه تا رده هاي ارشد و مياني هستند و پرونده دوره مديريتي ايشان تا حد زيادي براي مردم شفاف است زيرا مدت زمان زيادي از كارهاي گذشته ايشان نگذشته است تا حافظه تاريخي مردم توانايي يادآوري آنها را نداشته باشد.
مردم ايران آنچنان از ديرباز با سازمان ها و ارگان هايي چون دولت، مجلس، استانداري ها، سپاه، شهرداري، نيروي انتظامي، تربيت بدني و دانشگاه ها و بالاخره صداوسيما سروكار دارند كه هرگونه كاستي و ضعف در كار آنان را هم به خوبي مي شناسند و هم در طول زمان مسئولان و مديران آنها را با گذشتگان و آيندگان شان مقايسه مي كنند.
آنان به خوبي مي توانند بفهمند كه عدالت در برنامه هاي توسعه اقتصادي و اجتماعي دولتي و مصوبات مجلس و رفتارهاي سپاه و نيروي انتظامي و شهرداري تا چه حد متجلي بوده است. آنان خوب مي فهمند كه منزلت ارباب رجوع در كلانتري ها و شهرداري ها و استانداري ها و مراكز ورزشي چگونه رعايت مي شود و ارتشاء و حق كشي در اين مراكز چه وضعي دارد و در زمان مديران مختلف چه تحولي داشته است. آنان خوب مي دانند كه مقابله با تهاجم فرهنگي در دولت هاي گذشته و صداوسيما و دانشگاه ها و آموزش و پرورش و تيم هاي ورزشي چگونه صورت گرفته و تا چه حد كارآمد بوده است. بر مردم پوشيده نيست كه خودكفايي و دوري از واردات بي رويه و بهره گيري از استعدادهاي داخلي و جوانگرايي در وزارتخانه هاي مسئول سازندگي كشور و در شهرداري ها و تيم هاي ورزشي و مراكز تحقيقاتي و آموزش عالي و نيروي انتظامي چگونه رعايت شده است. مشاركت مردم از طريق استفاده از نظريات آنان و نقدپذيري اين سازمان ها و همچنين بي توجهي و بعضا تغير و عصبانيت كارگزاران آنها به ديدگاه ها و انتقادات و خواسته هاي مردم حتي در حافظه كوتاه مدت ايشان زنده است زيرا اين چند سازمان هميشه و در ابعاد مختلف زندگي مردم نقش مستقيم دارند.
پس چه خوبست كه نامزدها در سخنان و وعده هاي خود كه مخاطب آنها مردمي هوشمند و تجربه چشيده و به علت دين باوري و آشنايي با نمونه هاي حكومت ديني پيامبر (ص) و علي (ع) و معارف اهل بيت آگاه به معيارهاي خوب و بد حاكمان هستند مراقب باشند و بدانند آنچه را كه مي گويند با عملكرد مديريت هاي گذشته ايشان سنجيده مي شود و اين سنجش در راي روز ۲۷ خرداد تجلي مي يابد.
|