دو كتاب درباره زبان تركي آذربايجاني
زبان تركي و موقعيت گذشته و كنوني آن در ايران
اين كتاب كوچك نخستين بار در فضاي اينترنت عرضه شد و اينك نسخه چاپي اش را تجربه مي كند. موضوع هايي چون بحران هويت در بين جوانان ترك زبان ايران و موقعيت كنوني زبان و فرهنگ تركي در كشورمان از عمده ترين مباحثي است كه نويسنده كوشيده است به طور خلاصه به آنها بپردازد.
حسن راشدي مؤلف كتاب، با نگاهي انتقادي به ملي گرايي افراطي كه با تئوري پردازي هاي نژادگرايانه روشنفكران وابسته به دوره پهلوي پدر و پسر زاده شد و نوعي ناسيوناليسم ارتجاعي را در كشور رواج داد، مي نويسد: «آن كس كه در ايران زندگي مي كند، ايراني است و به هر زباني هم صحبت كند، زبانش ايراني و قابل احترام است.»
چاپ دوم كتاب «زبان تركي و موقعيت گذشته و كنوني آن در ايران» در واپسين روزهاي سال ۸۳ و در شمارگان ۲۰۰۰ نسخه منتشر شده است.
ديليميزين ساده قيرامئري
كتاب «دستور زبان ساده زبان ما» را انتشارات انديشه نو منتشر كرده است. حسن راشدي اين كتاب را بر مبناي تجربيات تدريس در دوره هاي مختلف آموزش زبان تركي آذربايجاني تأليف و تدوين كرده است.
مؤلف، پس از مقدمه اي گسترده پيرامون زبان و الفباي تركي، به بحث اصلي كه شامل دو بخش آواشناسي و صرف در زبان تركي است، مي پردازد.
ساده و روان بودن متن و اختصار كه برخاسته از تجربه مؤلف در تدريس مباحث مربوطه است، از مهمترين امتيازات اين اثر است. فقدان هر گونه منبع و كتابشناسي را نيز بايد از نقاط ضعف اين اثر برشمرد.
كتاب «ديليميزين ساده قيرامئري» در شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و در زمستان ۱۳۸۳ منتشر شده است.
چهره زمين پيدا نيست
مؤلف: پرويز روزخش/ ناشر: قو/ چاپ اول، ۱۳۸۳/ ۱۳۵ صفحه، رقعي/ ۱۲۰۰ تومان.
مجموعه شعر «چهره زمين پيدا نيست»، مشتمل بر شماري اشعار سپيد است كه با زباني تازه و بهره گيري از مفاهيم و تصاويري برخاسته از انديشه و احساس در چارچوبي نو به بازار نشر عرضه شده است. آنچه اين مجموعه را از ديگر آثار شعري متمايز مي سازد، درآميختگي زبان شاعرانه غني، اما شفاف و روشن و مؤلفه شعري با گونه اي خرد اجتماعي است كه از اضطراب و نگراني انسان امروز از آنچه بر سر «زمين » اين سياره عزيز، مي رود، حكايت دارد.
در حقيقت، در نگاهي كلي، عناصر زير در اين مجموعه قابل شناسايي اند: ۱- انديشه؛ ۲- تخيل و شاعرانگي؛ ۳- تنوع تصويرها و وجود نوعي موسيقي ناب دروني؛ ۴- زبان صميمي، شفاف و زنده؛ ۵- نگاه بي واسطه و باز به جهان پيرامون.