سه شنبه ۷ تير ۱۳۸۴ - - ۳۷۳۴
جهانشهر
Front Page

نگاهي به وضعيت شهر مسكو
پايتخت تزارها در هزاره دوم
000819.jpg
۸۰ درصد ماليات هاي پرداختي در روسيه، صرف هزينه هاي دولت مركزي و شهرداري مسكو مي شود، در مقابل مسكو 30 درصد بودجه كشور را متقبل مي شود. مردم اين شهر هم بالاترين آمار مصرف كالا را در روسيه دارند
مسكو از زمان آغاز حكومت تزارها اهميت ويژه اي يافت و به عنوان پايتخت تزارها برگزيده شد.
اين شهر با هزار كيلومتر مربع وسعت برابر با دالاس، مركز ايالت تگزاس بزرگترين شهر روسيه محسوب مي شود. مسكو با جمعيتي بالغ بر 3/9 ميليون نفر در ميان بزرگترين شهرهاي جهان مقام بيست و يكم را نيز داراست.
در مجموع بيش از پنج ميليون نفر نيروي فعال (معادل هشت درصد از نيروي كار روسيه) در اين شهر به كار مشغول هستند.
۲۴ درصد از جمعيت شهر را بازنشستگان تشكيل مي دهند. 18 درصد از جمعيت مسكو زير 16 سال دارند كه از اين جهت نيروي غير فعال پايتخت محسوب مي شوند. اين در حالي است كه آمار بيكاري در اين شهر وسيع بسيار پايين است و از 2/2 درصد تجاوز نمي كند.
۴۰ درصد از بودجه پايتخت صرف ارتقاي زندگي مردم شهر از نظر اجتماعي مي شود.
مسكو، به عنوان پايتخت روسيه به مانند ساير پايتخت هاي بزرگ جهان، تمامي ادارات دولتي، تجاري و شركت هاي خصوصي را در خود جاي داده است.
تمامي سفارتخانه هاي خارجي، دفاتر شركت هاي بزرگ بين المللي و بانك هاي عمده داخلي و خارجي نيز در اين كلانشهر متمركز شده اند.
اين عوامل سبب جذب سرمايه هاي خارجي شده است و سرمايه داران بزرگ اغلب ترجيح مي دهند دارايي هاي خود در مسكو را به عنوان سرمايه هاي كلان، صرف طرح هاي اقتصادي، تجاري و عمراني كنند. از سال 1994، مسكو 67 درصد از سرمايه هاي خارجي روسيه را به خود جذب كرده است.
۸۰ درصد ماليات هاي پرداختي در كل روسيه، صرف هزينه هاي دولت مركزي و شهرداري مسكو مي شود، در مقابل شهر مسكو نيز 30 درصد بودجه كشور را متقبل مي شود. مردم اين شهر همچنين بالاترين آمار مصرف كالا را در كل روسيه به خود اختصاص داده اند. بر همين اساس 28 درصد سود ناشي از فروش كالاهاي مصرفي در روسيه را شهروندان مسكو تامين مي كنند. از نظر فرهنگي نيز مسكو، مقام اول را در سراسر روسيه به خود اختصاص داده است.
مراكز تحصيلات عالي اين شهر شامل 86 كالج، موسسه آموزشي، آكادمي و دانشگاه است كه بيش از 500 هزار دانش پژوه را در خود جاي داده اند.
از ميان مشهورترين مراكز آموزشي مسكو مي توان دانشگاه دولتي، دانشگاه صنعتي، موسسه هوانوردي، آكادمي خدمات اجتماعي و آكادمي آموزش بازرگاني را نام برد.
شهرداري
اداره مسكو به عهده نهاد شهرداري است كه در راس آن شهردار انجام وظيفه مي كند.
پايتخت روسيه از نظر اداري به 10 منطقه تقسيم شده كه اين مناطق نيز به نوبه خود به 128 ناحيه تقسيم شده اند. اداره هر ناحيه شهر نيز به عهده نماينده منتخب ناحيه است كه تحت عنوان اوپراوا ناميده مي شود. مسكو همچنين داراي يك پارلمان است كه همانند پارلمان اصلي كشور، نام دوما را بر خود دارد. تعداد اعضاي دوماي مسكو 35 نفر است كه براي يك دوره چهار ساله شهردار و معاون وي را انتخاب مي كنند.
ساختار اقتصادي
بخش اعظم نهادهاي اقتصادي و ارتباطي روسيه در مسكو متمركز شده اند. بالا بودن استانداردهاي زندگي در مسكو اين شهر را از هر نظر براي سرمايه گذاري مناسب ساخته است.
عامل ديگري كه سبب جذب بيشتر سرمايه هاي خارجي به اين شهر شده، مركزيت مسكو به عنوان پايتخت است.
در واقع مسكو به مثابه چهارراه عظيمي است كه تمامي راه هاي عمده ارتباطي روسيه از آن مي گذرد و اكثر وسايل نقليه، حامل كالاهاي تجاري ناگزير به عبور از اين شهر براي رسيدن به بخش شرق روسيه هستند.
همين عامل و وجود مراكز دولتي سبب شده كه كمپاني هاي بزرگ خارجي، دفاتر مركزي خود را در مسكو داير كنند. اين شركت ها در مسكو با ايجاد ارتباط با مراكز دولتي و گرفتن اطلاعات لازم از نهادهاي اقتصادي راه خود را براي توسعه فعاليت خويش در سراسر روسيه هموار مي سازند.
همچنين تجار غربي در مسكو مي توانند از پيشرفته ترين دستگاه هاي ارتباطي صوتي تصويري جهت انجام فعاليت هاي اقتصادي خود استفاده كنند.
هتل هاي مجلل، دكوراسيون غربي دفاتر تجاري، تنوع و تعداد رستوران ها و مركزيت فرهنگي مسكو سبب جذب روزافزون سرمايه گذاران خارجي به اين شهر شده است.
پنج فرودگاه با پذيرش پروازهاي 53 خط هوايي بين المللي، ايستگاه هاي ترن كه بخشي از شبكه راه آهن 509 كيلومتري مسكو و حومه را شامل مي شوند، بنادر داخلي، رودخانه ها و كانال هايي كه مسكو را به سن پترزبورگ و رود ولگا ربط مي دهند، سيستم پيشرفته مترو مسكو كه بزرگترين خطوط راه آهن زيرزميني را داراست و روزانه 5/9 ميليون مسافر را در سطح شهر جابه جا مي كند، شبكه راه هاي ارتباطي 509 كيلومتري و 200 هتل كه پذيراي مسافران خارجي است، بخشي از زيرساخت هاي اقتصادي مسكو را تشكيل مي دهند.
پروژه هاي عمراني
طي سالهاي اخير، در مسكو طرح هاي عمراني زيادي به منظور تغيير چهره شهر به اجرا درآمده است.
از ميان اين پروژه ها مي توان به طرح ساخت يك مركز تجاري عظيم بين المللي با هزينه 8 ميليارد دلار اشاره كرد. ساخت اين مركز كه مرحله اول اجرايي آن به پايان رسيده است، قرار است تا سال 2020 به اتمام برسد. كل طرح به طرح هاي زيرمجموعه اي تقسيم شده است. بخش اداري كه در تاراس شوچنكو ساخته مي شود، در مركز اين منطقه تجاري است و قرار است يك پارك آبي بزرگ نيز در آن بنا شود.
براي اين طرح حتي نيروگاه برق اختصاص داده شده و حتي قرار است يك ميني مترو يعني متروي كوچك براي اين مركز كه داراي هويت شهري خواهد بود، ساخته شود. به منظور ارتباط اين شهر تجاري با مسكو نيز خطوط راه آهن سريع السير داير خواهد شد. دولت مركزي نيز جهت تسريع در انجام مراحل اين طرح بسيار بزرگ از سرمايه گذاران خارجي براي مشاركت در اين طرح دعوت به عمل آورده است.
البته انجمن تجارت بين المللي مسكو بر اين پروژه بي سابقه نظارت دارد. دومين طرح بزرگي كه قرار است در مسكو به مرحله اجرا درآيد، بازسازي مركز تجاري گوستين دوور است. بر اساس نقشه اصلي اين طرح، قرار است در اين مركز تعدادي هتل و دفاتر بزرگ تجاري ساخته شود. در سال 1999، 4/251 ميليون دلار صرف مراحل اوليه اجراي اين پروژه عظيم عمراني شده است.
طرح سوم شامل احداث يك مركز فرهنگي تفريحي است كه قرار است در زميني به مساحت 85/1 هكتار در نزديكي ايستگاه راه آهن كورسكي ساخته شود. براي ساخت اين طرح 150 ميليون دلار در نظر گرفته شده است.
در چهارمين طرح توسعه شهر مسكو، قرار است تعدادي از هتل هاي شهر مورد بازسازي قرار گيرند. برآورد اوليه نشان مي دهد كه بازسازي هتل روسيا 235 ميليون دلار و هتل مسكو 240 ميليون دلار هزينه در بر خواهد داشت. 200
ميليون دلار نيز صرف بازسازي مجموعه استراحتگاه هاي پكينگ خواهد شد. 100 ميليون دلار نيز به هتل پتر اول (بوداپست سابق) اختصاص خواهد يافت. در صورت اجرا شدن اين طرح ها، طي سالهاي آتي، شاهد تغيير و تحولات چشمگيري در شهر مسكو خواهيم بود كه چهره اين شهر را از شهري قديمي به شهري مدرن بدل خواهد ساخت.
تهران
طي سالهاي اخير در تهران نيز طرح هايي به منظور توسعه شهر و بازسازي اماكن تاريخي و تفريحي به اجرا درآمده  است. از جمله مهمترين طرح هاي عمراني كه در چند سال گذشته به مرحله اجرا درآمده اند، مي توان به طرح امتداد بزرگراه شهيد سپهبد صياد شيرازي به سمت شمال و بزرگراه شهيد بابايي اشاره كرد. ساخت پل هاي متعددي روي اتوبان چمران كه به تسهيل رفت و آمد و پيوند مناطق شهري ميان دو طرف بزرگراه انجاميده نيز از بزرگترين طرح هاي عمراني سالهاي اخير است.
از جالب توجه ترين پروژه هاي عمراني مي توان به ساخت خروجي هاي جديد و تعريض معابر و بزرگراه ها اشاره كرد كه موجب كاهش بار ترافيكي شهر شده اند. احداث پل هاي عابر پياده جديد در سطح شهر و اجراي طرح هاي نوين زيباسازي شهري را نيز مي توان از اقدامات مهم و موثر شهرداري برشمرد.
باتوجه به نياز شهري به بزرگي تهران به فضاي سبز، طي يك دهه اخير شهرداري به احداث پارك هايي در سراسر شهر مبادرت ورزيده است.
در زمينه حفظ و صيانت از آثار تاريخي نيز اقدامات مهمي انجام گرفته است كه از جمله مهمترين اين طرح ها مي توان به احياي قورخانه تهران و طرح هايي كه به منظور بازسازي ميادين امام خميني (ره) و بهارستان در دست اجراست، اشاره كرد.
در مجموع مي توان گفت اقدامات مثمرثمر شهرداري در يك دهه اخير، چهره شهر تهران را بشدت دگرگون كرده است و موجب جذب بيشتر جهانگردان خارجي و داخلي به پايتخت ايران نسبت به سالهاي اخير شده است.

دردسرهاي همسر يك رئيس جمهور
پوتين، شوهري سختگير و مستبد
000858.jpg
اكبر حسيني كيا- از وقتي ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه شده، مجبور است زياد كار كند و اين موجب شده تا همسرش، لودميلا، كمتر او را ببيند. اغلب اوقات پوتين تازه حوالي ساعت 23 شب چراغ دفتر كارش را خاموش مي كند و از كاخ خارج مي شود. در اين هنگام خيابان هاي مسكو بسته و دروازه كرملين موسوم به بورووتيكسژ باز مي شود و مرسدس بنز ضد گلوله بسرعت پوتين را به اقامتگاه نووواوگاريوو در 40 كيلومتري شهر مي رساند. در خانه يك فنجان كفير(1)، سگ شكاري رئيس جمهور و لودميلا انتظار او را مي كشند. صحبت با پوتين تنها سر ميز شام در خانه امكانپذير است. اين وضعيت براي اعضاي خانواده چندان خوشايند نيست. لودميلا هر شب تا آمدن همسرش بيدار مي ماند. شايد اگر زن ديگري جاي او بود تنها به نوشتن يادداشتي با مضمون عزيزم! من رفتم بخوابم، كفير داخل يخچال است. بسنده مي كرد. لودميلا اما اين كار را نمي كند. او چيز زيادي از روزهاي سخت كاري پوتين نمي داند. ولاديمير مسائل كاريش را خيلي لو نمي دهد. ناسلامتي دوره ديده سرويس مخفي شوروي (كا گ ب) است و متخصص اين كار. اما آيا لودميلا در اين باره چيزي از او مي پرسد؟ شايد از او سوال كند: عزيزم، چه خبر؟ و پاسخ بشنود: هيچ. مثل هميشه بسرعت به دفتر رفتم و اول فرادكف (نخست وزير) را صدا زدم. بعد چوبايز (رئيس برق دولتي) را گوشمالي دادم و پس از آن گرف (وزير اقتصاد) را شيرفهم كردم كه فراموش نكند من به مردم قول داده ام كه توليد ناخالص داخلي تا سال 2010 بايد به دو برابر افزايش يابد. البته احتمال دارد هيچ يك از اين جمله ها در گفت و گوهاي شبانه خانواده پوتين رد و بدل نشود، اما مي شود خود را جاي رئيس جمهور گذاشت و اينگونه خيالپردازي كرد. لودميلا خود تاكيد مي كند كه گاهگاهي از مشغله روزانه همسرش مي پرسد.
در مورد خانه داري و بچه داري نيز بايد بگوييم كه رئيس جمهور اصلا فرصت اين كارها را ندارد و از اين رو خانواده پوتين مانند خانواده هاي سنتي زندگي مي كنند و در آن نقش و وظايف زوجين كاملا مشخص است. ولاديمير پول مي آورد و لودميلا خانه را اداره مي كند. آنها دو دختر 19 و 20 ساله دارند به نام هاي كاتيا و ماشا كه پيشتر اجازه يافتند به طور مستقل زندگي كنند. به نظر مي رسد كه پوتين در زندگي خصوصي اش مردي اقتدارگرا و جدي باشد. همسرش در تاييد اين سخن مي گويد: ولاديمير دو اصل طلايي در مورد زنان دارد. او معتقد است كه زن بايد همه كارهاي خانه را انجام دهد و مرد نبايد از او به اين خاطر قدرداني كند، زيرا اين كار موجب فساد زن مي شود. از قرار معلوم لودميلا از پخت و پز كردن براي همسرش نيز نااميد شده است. به گفته وي، غذا پختن براي پوتين خيلي سخت است، او اگر از يك چيز غذا خوشش نيايد، ديگر آن غذا را نمي خورد. پس مي بينيم كه زندگي زن اول روسيه چندان هم ساده و راحت نيست. اما آيا او از پايان يافتن دوران رياست جمهوري همسرش در سال 2008 خوشحال خواهد شد؟ لودميلا تنها با از خود گذشتگي به گفتن اين جمله بسنده مي كند: من تنها خوشبختي او را مي خواهم.
1 – نوعي نوشيدني دوغ مانند، خاص جمهوري هاي شوروي سابق
منبع: دويچه وله

ممنوعيت برگزاري كلاس هاي دروس ديني در مساجد موريتاني
000852.jpg
آزاده بابايي نژاد- الجزيره: مقام هاي كشور آفريقايي موريتاني، برگزاري كلاس هاي دروس ديني و ايراد خطبه در مساجد به جز خطبه هاي نمازجمعه را به دليل آنچه كه آنها آشوب در مساجد عنوان كردند، رسما ممنوع كردند.
اخيرا نيروهاي امنيتي موريتاني در حملاتي به چند مسجد، ضمن تخريب يا تفتيش اين اماكن مقدس، شماري از رهبران برجسته احزاب اسلامي اين كشور را بازداشت كردند. در همين راستا، نيروهاي قضائي موريتاني اخيرا هفت مسلمان در نواكشوت(پايتخت اين كشور) را به اتهام ارتباط با گروه هاي اسلامي مرتبط با القاعده دستگير و راهي زندان كرده و حكم پيگرد قانوني شماري از اعضاي اين گروه ها كه به مدت۱۸ماه در اردوگاه هاي الجزاير و مالي آموزش نظامي ديده و در عراق عليه نيروهاي ائتلاف مبارزه مي كردند را صادركرده اند.
جنبش الحركه الاسلاميه موريتاني با صدور بيانيه اي گفت كه از آغاز سال جاري ميلادي بيش از 30عضو اين جنبش به اتهام وابستگي به تشكيلات تروريستي القاعده، توسط نيروهاي امنيتي بازداشت و تحت شكنجه هاي جسمي و رواني قرار دارند.
شايان ذكر است جمهوري موريتاني در شمال غرب آفريقا قرار دارد. مساحت اين كشور بيش از يك ميليون و جمعيت آن بالغ بر۳ميليون نفر است. پايتخت موريتاني نواكشوت و زبان رسمي مردم اين كشور عربي است. مسلمانان جمعيت اصلي اين كشور را تشكيل مي دهند.

مبارزه با استثمار كودكان
000840.jpg
امروزه بحث مبارزه با استثمار كودكان در سراسر جهان به يك مسئله جدي و پراهميت تبديل شده؛ كودكاني كه در ازاي دريافت دستمزد اندك، به ناچار بايد ساعت هاي زيادي كارهاي سنگين و طاقت فرسا انجام دهند. در همين راستا، سازمان جهاني كار در گزارش اخير خود از استثمار كودكان عموما كمتر از 10 سال در كارهايي از قبيل برده داري و قاچاق، ابراز نگراني كرده است.در اين گزارش همچنين آمده است كه بيش از 10 ميليون كودك در سراسر جهان ناچارند براي گذران زندگي خود و خانوده شان در قبال دريافت اجرت كم، كارهاي سخت انجام دهند. حدود 2 ميليون كودك زير 15 سال در منازل كشور آفريقاي جنوبي و بيش از۷۰۰ هزار كودك نيز در جاكارتا اندونزي به عنوان خدمتكار، كار مي كنند. به گفته يكي از كارشناسان سازمان جهاني كار، عموما اين كودكان تحت آزارهاي كلامي و گاه جنسي قرار دارند.اين كودكان ستمديده از داشتن آموزش و پرورش مطلوب كه حق طبيعي آنهاست، بي بهره اند و آينده شان تاريك و مبهم است.از سوي ديگر سازمان جهاني حقوق بشر كه مقرش در نيويورك است، اعلام كرد: طبق آخرين پژوهش هايي كه در غرب آفريقا و آمريكاي مركزي صورت گرفته است، كودكان زير هشت سال اين كشورها، در ازاي دريافت حقوق كم، روزانه 15 ساعت كار مي كنند. به گفته مسئولان اين سازمان، دولت ها به جاي ناديده گرفتن اين واقعيت تلخ، بايد گام هاي اساسي را براي حل اين معضل مهم بردارند.
منبع: الحيات

پيشخوان
000795.jpg
وانكاتر اور
روزنامه وانكاتر اور(24 ساعت) با توجه به فرا رسيدن فصل تابستان و موج گرماي بي سابقه اي كه كشورهاي جنوب غرب اروپا را تحت الشعاع قرار داده ،به بررسي تغييرات شديد جوي طي فصول سال پرداخته است.
000828.jpg
آركانزاس دموكرات گازت
روزنامه آركانزاس دموكرات گازت بيشتر اخبار صفحه اول خود را به گزارش هاي خبري عراق اختصاص داده است. اين روزنامه، حادثه انفجار بمب در يك ماشين در بغداد كه تلفات زيادي به جاي گذاشته است را به عنوان موضوع خبر اول خود برگزيده است. اين روزنامه همچنين در بخش ديگري از اخبار خود به بررسي نتايج اجلاس بين المللي كمك به عراق پرداخته است.
000843.jpg
ال موندو
روزنامه اسپانيايي زبان ال موندو، تيتر اول خود را به مواجهه دولت با اين روزنامه اختصاص داده است. در ادامه فشارهاي دولت اسپانيا به روزنامه ال موندو، اين نشريه از هر گونه ارتباط با رسانه هاي ديداري و شنيداري بويژه تلويزيون منع شده است.
000849.jpg
لاخورنادا
روزنامه اسپانيايي زبان لاخورنادا چاپ مكزيك خبر اول خود را به اشغال نظامي منطقه سرخپوست نشين چياپاس اختصاص داده است.
مردم چپاپاس بارها در برابر سياست هاي تبعيض آميز دولت مركزي تظاهرات به پا كرده اند.
از همين رو است كه دولت مركزي براي جلوگيري از وقوع بحران هاي حاد، نيروي نظامي به منطقه اعزام كرده است.

ذهن زيبا
هر كس با مردم چنان رفتار كند كه دوست دارد آنان با او رفتار كنند، عادل است.
حضرت محمد(ص)

هر كس به كردار نيكش بر مردم منت نهد، به مردانگي ستم كرده است.
حضرت علي(ع)

سرآغاز نامه عمل هر مسلمان در قيامت، نيك خلقي او با مردم است.
امام جواد(ع)

براي افزايش نعمت، همان سپاسگذاري كافي است.
حضرت علي(ع)

علمي كه نشر نكند، چراغي را ماند كه سرپوش نهند.
امام صادق(ع)

شبكه
امشب راس ساعت 21 مي توانيد به تماشاي فيلم سينمايي ازدواج مصلحتي از شبكه دوم بنشينيد. ساعت 22:10 نيز قسمت جديد مجموعه خارجي پرستاران از شبكه اول پخش خواهد شد. در اين قسمت زن جواني كه به دليل بيماري ديگري بستري شده، به خاطر آسمش از دنيا مي رود. از طرف ديگر زني كه بشدت مسموم شده و همراه پسر جوانش به بيمارستان آمده، به نظر مي رسد شوهر دومش با پسرش مشكل دارد و اين احتمال مي رود كه او زن را به طور عمدي مسموم كرده باشد. بدين ترتيب موجبات آزار و اذيت پسر هم براي او فراهم مي شود تا اينكه...
امشب همچنين حدود ساعت 19 قسمت ديگري از مجموعه ايراني بازخواني يك پرونده از شبكه تهران پخش خواهد شد.
از سوي ديگر قسمت ديگري از مجموعه خارجي ماموران پرونده هاي راكد را مي توانيد امشب حدود ساعت 21 از شبكه سوم تماشا كنيد.
در اين قسمت فردي با وضعيت وخيمي خود را به جلو يك بيمارستان مي رساند و توسط دو پرستار به داخل بخش منتقل مي شود. پليس پرونده هاي راكد بعد از بررسي متوجه مي شود او در يك كشتي كه زباله هاي صنعتي حمل مي كند، مشغول به كار بوده كه در اين ميان راز قتل فردي كه چند سال قبل اتفاق افتاده، در اين كشتي كشف مي شود و...

در فرهنگسراها
ايستگاه نقاشي
فرهنگسراي سالمند در راستاي برنامه هاي نهضت فرهنگي تابستان۸۴ و به منظور مديريت اوقات فراغت شهروندان، ايستگاه نقاشي ويژه كودكان را برگزار مي كند.
در اين ايستگاه كه با حضور يك مربي نقاشي برگزار مي شود باتوجه به خلاقيت هاي كودكان، تكنيك هاي نقاشي با مدادرنگي، آبرنگ و گواش آموزش داده مي شود.
موضوعات نقاشي هاي كودكان در اين ايستگاه آزاد است و آنها با اصول اوليه نقاشي و نحوه به كاربردن رنگ ها آشنا مي شوند. ايستگاه نقاشي كودكان با هدف غني سازي اوقات فراغت كودكان و شناسايي و بروز استعدادهاي هنري آنان ،هر هفته يكشنبه ها از ساعت 20-18 در فرهنگسراي سالمند برگزار مي شود و حضور تمامي كودكان در ايستگاه آزاد است. از سوي ديگر واحد آموزش فرهنگسراي سالمند با هدف ارج نهادن به هنرهاي سنتي، اقدام به برگزاري دوره هاي آموزش خوشنويسي ويژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به شيوه هاي نستعليق و تحريري كرده است. در اين دوره آموزشي هنرجويان با اصول و نحوه نگارش شيوه هاي خط نستعليق و تحريري آشنا مي شوند.
نمايشگاه طراحي و نقاشي
مجموعه فرهنگي- هنري بعثت وابسته به منطقه جنوب سازمان فرهنگي- هنري شهرداري تهران، نمايشگاه طراحي و نقاشي برگزار مي كند.واحد آموزش اين مجموعه يك نمايشگاه طراحي و نقاشي از كار گروهي هنرجويان در نگارخانه آفرينش فجر برگزار مي كند. علاقه مندان مي توانند جهت بازديد به نشاني: ميدان بهمن، اتوبان شهيد تندگويان، بعد از پل شهيد لطيفي، بوستان بعثت، مجموعه فرهنگي- هنري بعثت مراجعه كنند.

ديدني ها
نقاشي گروهي در نگارخانه لاله
نمايشگاه نقاشي گروهي، طراحي فيگوراتيو با تكنيك آكرليك در نگارخانه لاله برگزار مي شود. در اين نمايشگاه كه از 4 لغايت۹تيرماه در محل نگارخانه لاله داير است، 35 اثر در قطع۵۰ در 70 و 50 در۳۰ از آثار گلاله كاوه، ندا صارمي، واهيك هارطونيان، نگار اورنگ، مريم بيك مرادي، فرزانه تاك و محمد شرافي تهراني و علي خوشكام به نمايش درآمده است. علاقه مندان مي توانند جهت بازديد، همه روزه از ساعت 9 الي 14 و 16 الي۲۰ به نشاني خيابان فاطمي، جنب هتل لاله، گالري لاله، مراجعه كنند.
پرنيان در اشراق
نگارخانه نقش فرهنگسراي اشراق در راستاي حمايت از هنرمندان بومي و محلي منطقه، اقدام به برگزاري نمايشگاه نقاشي تحت عنوان پرنيان از تاريخ 6تيرماه كرده است. در اين نمايشگاه، 50 اثر از آثار هنرمند هنرهاي تجسمي، سيمين هوريابند، به همراه هنرجويان با تكنيك آبرنگ و رنگ روغن تا تاريخ 13 تيرماه در معرض ديد عموم قرار خواهد گرفت. بنابه اين گزارش، به نقل از روابط عمومي فرهنگسراي اشراق، علاقه مندن مي توانند جهت بازديد از نمايشگاه مذكور همه روزه از ساعت 13-9 و 20-14 به نشاني فلكه دوم تهرانپارس، انتهاي خيابان جشنواره، فرهنگسراي اشراق مراجعه كنند.

|  آرمانشهر  |   ايرانشهر  |   تهرانشهر  |   جهانشهر  |   دخل و خرج  |   زيبـاشـهر  |
|  شهر آرا  |   يك شهروند  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |