پست هاي كارشناسان امور زنان
شرح پست هاي كارشناسان امور زنان در وزارت كشور تدوين شد و با توجه به ايجاد بيش از 400 پست كارشناس، كارشناس مسئول و مشاوراستاندار، ابلاغ شرح پست ها موجب تثبيت موقعيت آنها خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فخرالسادات محتشمي پور مشاور وزير و مدير كل دفتر بانوان وزارت كشور، در جلسه كميته اشتغال بانوان اين دفتر اظهار داشت: شناسايي فرصت ها و امكانات شغلي و معرفي آن به زنان استان ها و همچنين شناسايي مسائل و مشكلات زنان در زمينه هاي اقتصادي، ارائه راهكارهاي لازم و حساس كردن جامعه نسبت به آن، از جمله اهداف برگزاري جلسات كميته اشتغال دفتر امور بانوان وزارت كشور است.
وي تاكيد كرد: بدون ترديد مساله اشتغال زنان، بويژه دختران فارغ التحصيل از جمله مسائل عمده كشور است كه اگر با نگاه تخصصي براي آن برنامه ريزي نشود، بحران هاي اجتماعي متعددي در پي خواهد داشت. به گفته وي تاكنون در زمينه مباحث آموزشي و توانمندسازي زنان، تلاش هاي زيادي صورت گرفته تا براي حوزه هايي كه در بحث اشتغال و مباحث اقتصادي ،زنان نياز به آموزش دارند، اقدامات لازم صورت پذيرد.
مدير كل دفتر امور بانوان وزارت كشور با تاكيد بر لزوم توجه به مسائل زنان كارگروه كارفرما تاكيد كرد: اصرار براي ايجاد كميته اشتغال زنان به خاطر متفاوت بودن مسائل زنان در مقايسه با مردان است و يكي از اين تفاوت ها كمتر بودن دانش و آگاهي زنان در مقايسه با كارگران و كارفرمايان مرد است زيرا زنان كارگر در مقايسه با مردان، كمتر وارد مجامع صنفي و تشكل هاي سازمان يافته شده اند و دسترسي كمتري به آموزش ها و برنامه هاي توانمندسازي دارند.
وي با اشاره به اقدامات وزارتخانه ها و نهادها در خصوص توجه بيشتر به امور زنان گفت: پس از شكل گيري انجمن زنان كارآفرين، وزارت بازرگاني اخيرا وارد بحث زنان تاجر شده و انجمن زنان كارآفرين در حوزه بازرگاني در اين وزارتخانه در حال شكل گيري است و مجموعه اين مسائل كمك مي كند كه مسائل زنان تخصصي تر پيگيري شود.
وي با اعلام رضايت از مجموعه فعاليت هاي انجام شده در حوزه امور زنان طي چند سال اخير خاطرنشان كرد: هم اكنون نمي توان گفت كه به نقطه مطلوب در زمينه مسائل زنان رسيده ايم، زيرا توقعات و انتظارات جامعه به واسطه آموزش هايي كه به زنان داده شده، افزايش يافته است.
گزارش وزارت رفاه
اولين گزارش جامع آماري وزارت رفاه تا پايان امسال منتشر مي شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدرضا واعظ مهدوي، معاون سياستگذاري و برنامه ريزي وزير رفاه در اولين جلسه كميته آماربخشي وزارت رفاه با تاكيد بر سه ويژگي موثق، كليدي و به روز بودن آمارها افزود: گزارش توسعه انساني همه ساله بر اساس شاخص هاي تعريف شده آماري منتشر مي شود و مجموعه كاملي از داده ها را در مورد وضعيت، اهداف و توسعه هزاره در كليه كشورها ارائه مي كند و بر اين اساس جهت دهي و برنامه ريزي شده تا به صورت علمي و ارتقايي در پايان هر سال گزارش جامع آماري وزارت رفاه منتشر شود.
وي همچنين يكي از اصول مهم در سياستگذاري ها و برنامه ريزي ها را ارزشيابي دانست و افزود: بايد ترتيبي اتخاد شود كه يك هزارم بودجه هر برنامه اي صرف ارزشيابي علمي شود تا از اين طريق بتوان گام هاي بعدي را اصلاح و در زمان هاي مقتضي ميزان پيشرفت در ارتقاي شاخص ها را ارزشيابي كرد. به گفته واعظ مهدوي با تبديل وضعيت بخشي به شاخص هاي كمي در پايان هر سال، رتبه بندي مناسبي را در حوزه هاي مختلف بيمه اي، امدادي و حمايتي انجام داده و با انتشار آمارنامه در دوره هاي زماني مشخص، نيازهاي آماري محققين و دستگاه هاي ديگر را تامين كرد.
رئيس كميته آماربخشي وزارت رفاه و تامين اجتماعي همچنين خاطرنشان كرد: در وزارت رفاه به عنوان نهاد سياستگذار، هماهنگ كننده و ناظر به كاركردهاي بيمه اي ، حمايتي و امدادي سه كارگروه تخصصي براي تبيين وضعيت موجود و تدوين شاخص ها مورد نياز است.
به گزارش ايسنا دكتر كاظمي، مدير كل دفتر آمارهاي فرهنگي و خدمات اجتماعي مركز آمار ايران نيز شناسايي آمارهاي مورد نياز وزارت رفاه و توليد اقلام آماري علمي را از وظايف اصلي كميته آماربخشي عنوان كرد و افزود: يكي از اهداف اصلي بايد انتشار كتابي با عنوان تعاريف ، مفاهيم، اقلام، و شاخص هاي آماري مورد نياز وزارت رفاه تا پايان سال باشد.
دكتر قاسميان، معاون مدير كل دفتر سلامت و رفاه اجتماعي سازمان مديريت و برنامه ريزي نيز محور فعاليت ها را در دو بخش كوتاه مدت و بلند مدت بيان كرد و گفت: سازمان ثبت احوال آمادگي دارد كليه اطلاعات مورد نياز وزارت رفاه را در اختيار اين وزارتخانه قرار دهد.
وي بر ايجاد پايگاه هاي اطلاعاتي در شناسايي اقشار آسيب پذير در وزارت رفاه تاكيد كرد و افزود: مركز آمار ايران آمادگي دارد با توجه به سرشماري سال 1385 اطلاعات مورد نياز وزارت رفاه را در پرسشنامه ها وارد كند.