بي توجهي والدين به دندان شيري
دكتر غلامحسين رمضاني، متخصص دندانپزشكي اطفال، عضو هيات علمي دانشكده داندانپزشكي دانشگاه آزاد و دبير اجرايي چهارمين كنگره متخصصان دندانپزشكي اطفال ايران كه 29 و۳۰ تيرماه در بيمارستان ميلاد برگزار مي شود با اشاره به بي توجهي والدين نسبت به دندان هاي شيري فرزندانشان گفت: دندان شيري حتي از دندان هاي دائمي نيز اهميت بيشتري دارد، چرا كه به مدت 12 11 سال وظايف بسيار مهم تغذيه، زيبايي و نگهداري فضا براي دندان دائمي را برعهده دارد. متاسفانه در جامعه ما بسياري از والدين در صورت بروز مشكل براي دندان شيري فرزندان آن را مي كشند، چون فكر مي كنند اين دندان ها دائمي نيست، يا زماني براي درمان دندان هاي شيري مراجعه مي كنند كه چاره اي جز كشيدن آن نيست.
دكتر رمضاني افزود:كشيدن زود هنگام دندان شيري يا بي توجهي به درمان به موقع آن مي تواند عوارض بسيار بدي چه از لحاظ سيستم دنداني و چه از لحاظ روحي براي كودك به دنبال داشته باشد و والدين در آينده ناچارند هزينه بسيار سنگيني براي تصحيح ناهنجاري هاي ناشي از كشيده شدن زودهنگام دندان هاي شيري بپردازند.
2 ميليون تماس تلفني به 115
رئيس اورژانس كل كشور از يك ميليون و 800 هزار تماس تلفني به 115 در سراسر كشور طي سه ماهه اول سال جاري خبر داد و اعلام كرد: از اين تعداد 250 هزار تماس منجر به انجام ماموريت و عمليات شده است.
دكتر شهرام علمداري در گفت وگو با ايسنا، با بيان اينكه 50 درصد ماموريت مربوط به حوادث جاده اي و مابقي مربوط به فوريت هاي پزشكي داخل بوده است، اظهار كرد: اين عمليات و ماموريت ها توسط 5هزار نيروي انساني ثابت و در 730 پايگاه اورژانس سراسر كشور انجام شده است.
وي با اشاره به وجود يكهزار و۴۵۰ دستگاه آمبولانس در سيستم اورژانس كشور توضيح داد: از 600 دستگاه آمبولانسي كه مي بايست شركت ايران خودرو ديزل به اورژانس تا بهمن 83 تحويل مي داد، فقط 350 دستگاه تحويل داده شده است.
رئيس اورژانس كشور ادامه داد: آمبولانس هاي اورژانس تهران در حال شماره و پلاك گذاري است كه آمبولانس هاي كل كشور نيز بعد از تهران با سرعت هر چه تمام شماره گذاري مي شوند.
علمداري در پايان با اشاره به اين كه بخش اعظم تماس هاي تلفني با مركز مخابرات 115 صرفا با راهنمايي قابل حل است، يادآور شد: عمده موارد اين تماس ها مربوط به قلب و عروق، تصادفات، سكته ها و بيماري هاي مغزي، فشار خون و بيماري هاي تنفسي است.
هرسال تنها 20 پيوند قلب
نارسايي قلبي يكي از شايع ترين انواع ناهنجاري هاي قلبي است كه سالانه چندين ميليون نفر را در سراسر دنيا به كام مرگ مي كشاند. در اين بيماري كه عمدتا به دنبال مشكلات اوليه قلبي ايجاد مي شود، عضله قلب توان كافي براي پمپاژ خون به داخل عروق بزرگ را ندارد و مشكلات بدني فراواني را براي بيمار ايجاد مي كند.
رئيس بخش جراحي قلب بيمارستان امام خميني (ره) با هشدار نسبت به اين كه سالانه 5 ميليون ايراني به نارسايي قلب مبتلا مي شوند، اعلام كرد: اما سالانه تنها 20 پيوند قلب در كشور صورت مي گيرد.
دكتر حسن رادمهر در گفت وگو با ايسنا، با اشاره به عدم تناسب موجود بين تعداد مبتلايان به نارسايي قلب و تعداد اهدا كننده آن اظهاركرد: از اين رو ديگر قلب پيوندي در كشور و دنيا جوابگوي نياز بيماران قلبي نيست و هم اكنون توليد قلب مصنوعي دائم با عمر طولاني تر توسط دانشمندان دنيا در حال بررسي است.
دكتر رادمهر در ادامه با اشاره به اين كه سالانه 25 هزار اعمال جراحي قلب با اكثريت جراحي باي پس در كشور انجام مي شود، به ايسنا گفت: هم اكنون شرايط به گونه اي است كه از اعزام بيمار قلبي به خارج از كشور بي نياز هستيم.
اين جراح قلب، بيماران پيوندي در كشور را فاقد حمايت هاي لازم دانست و افزود: بسياري از بيماران پيوندي به لحاظ مشكلات عديده اقتصادي، اجتماعي، توانايي پيگيري درمان نظير استفاده از داروهاي كاهنده سيستم ايمني را ندارند و به عبارت ديگر به علت فقدان سيستم حمايتي لازم بيماران پيوندي در جامعه رها شده اند و حتي دغدغه وجود چنين سيستمي هم در دولت وجود ندارد.
دكتر رادمهر با اشاره به جا نيفتادن فرهنگ اهداي عضو در كشور ياد آور شد: اين در شرايطي است كه با اهداي عضو فرد مبتلا به مرگ مغزي جان 5 انسان از مرگ حتمي نجات مي يابد.
رئيس بخش جراحي قلب بيمارستان امام خميني (ره) در پايان اعلام كرد: همچنين سالانه تعداد قابل توجهي از آمريكايي ها نيز در اثر نارسايي قلب جان خود را از دست مي دهند كه عموما در سنين جواني قرار دارند.