فاطمه شهريز فر
برداشتن اولين قطعه پيتزا همزمان بود با از هم پاشيدن آن. فقط پنيري بود كه كش مي آمد با موادي كه به خاطر آب انداختن، وا رفته بودند. خوردن پيتزا با مشقت همراه بود و تمام مواد آن جداگانه بايد خورده مي شد؛ اول پنير، بعد مواد پيتزا و سپس نان!
استفاده از پنير پيتزا در غذا به طور عمده به خاطر خاصيت كش آمدن آن است، اما اگر به كارگيري اين خوراكي مغذي بدرستي صورت نگيرد، نه تنها پيتزا را خراب مي كند كه اشتهاي فرد را با منظره بدش از بين خواهد برد.
از پنير پيتزا براي پخت غذاهاي گوناگوني مي توان استفاده كرد. به طور مثال در غذاهايي چون اسپاگتي، لازانيا، انواع پيتزا و ساندويچ از آن مي توان بهره برد. البته خواص اين ماده غذايي كاربرد آن را چه به صورت خام و چه به صورت پخته، در غذاهاي گوناگوني منجر شده است. همين طور در بسياري از غذاهاي ابتكاري و سريع پخت خانگي مي توان از پنير پيتزا استفاده كرد.
پنير پيتزا ابتدا در ايتاليا در پخت غذا به كار گرفته شد و هنوز هم بهترين توليد اين ماده غذايي از آن ايتاليايي ها است. البته كشور آلمان نيز به عرضه پنير پيتزا مي پردازد، همين طور كشور دانمارك به خاطر قوي بودن توليدات لبني خود، در كنار اين دو كشور در صدر توليدكنندگان پنير پيتزا دنيا قرار دارد، اما بسياري از كارخانه هاي داخلي نيز طي سالهاي اخير پنير پيتزا را در سبد محصول خود قرار داده اند. سر زدن به مغازهاي لبني يا فروشگاه هاي زنجيره اي انبوهي از توليدات كارخانه هاي گوناگون را پيش روي ما قرار مي دهد؛ در بسته بندي ها و فرم هاي مختلفي كه با قيمت هاي متناسب با وزن آن به فروش مي رسند.
اگرچه پنير پيتزا امكان تهيه غذاهاي لذيذي را براي ما ميسر مي كند، اما قيمت آن چندان مقرون به صرفه به نظر نمي رسد. با استفاده از يك پنير پيتزاي 180 گرمي به قيمت حدود 740 تومان، تنها مي توان يك پيتزا درست كرد كه با در نظر گرفتن ساير مواد مصرفي در پخت پيتزا يك وعده غذايي قيمت بالايي را براي خانواده رقم مي زند.
اما اگر مي خواهيد پس از صرف هزينه هاي وعده غذايي دلخواهتان، آنچه نصيبتان مي شود غذاي وا رفته يا بي مزه اي نشود، بهتر است از پنير پيتزاي مناسب استفاده كنيد. به طور كلي پنيرهاي پيتزا به چهار دسته طعم دهنده، كشدار، چرب و شور تقسيم مي شوند. هر پنير پيتزا برخوردار از يكي از اين خواص است و براي دستيابي به هر چهار خصوصيت بايد تركيبي از پنير پيتزاهاي مختلف را در نظر گرفت. به طور مثال پنير پيتزاي مطهري طعم دهنده، چيستا، چرب، كاله، كشدار و قرمز، شور هستند. براي پخت پيتزا و لازانيا كه نيازمند تمامي اين خصوصيات است تركيب اين چهار پنير ضروري است، اما براي پخت ساندويچ متناسب با خصوصيات غذا به طور معمول تنها دو نوع پنير پيتزا استفاده مي شود.
نكات مهم در پخت پيتزا
از آنجا كه برخي مواد مورداستفاده در پخت پيتزا همچون قارچ و فلفل دلمه در برابر حرارت آب مي اندازند، تماس مستقيم آنها با خمير منجر به وارفتگي پيتزا مي شود. به اين منظور بعد از خمير از يك لايه نازك پنير پيتزا استفاده مي شود تا در صورت آب انداختن مواد مانع رسيدن آن به خمير شود. از طرف ديگر استفاده از پنير پيتزا در زير مواد باعث چسبندگي بهتر آنها به خمير شده و در هنگام خوردن مشكل هزاران تكه شدن پيتزا و از هم پاشيدن آن را از بين مي برد. البته در اين لايه نبايد از پنير پيتزاي چرب استفاده كرد، چرا كه اين چربي مانع چسبيدن مواد به خمير مي شود. پس از قرار دادن مواد از تركيب پنيرهاي چهارگانه طعم دهنده، كشدار، چرب و شور استفاده مي شود. گذشته از طعم و خاصيت كش آمدن، پنير پيتزا به منظور جلوگيري از سوختن مواد در برابر حرارت فر مورد استفاده قرار مي گيرد. پنير پيتزا در برابر حرارت زياد فر آب شده، طعم و كشايي غذا را تامين مي كند در عين حال مانع از تماس مستقيم مواد با حرارت و در نتيجه سوختن آنها مي شود. انواع پيتزاهايي كه پنير در طبخ آن به كار مي رود شامل مونترال، يوناني، نيويورك، شيكاگو، مكزيكي (تاكو)، سيسيلي، ويكتوريا، پپروني، سبزيجات و گوشت هستند. البته پخت پيتزا ي گوشت در صورت استفاده بيشتر از پنير چرب نبايد همراه با گوشت آبدار باشد، چرا كه در اين صورت پيتزا دچار وارفتگي مي شود.
|
|
پنير پيتزا و انواع ساندويچ
از آنجا كه براي خوردن ساندويچ از كارد و چنگال استفاده نمي شود نبايد در تركيب آنها، پنير كشدار به كار برد، اما ساير پنيرها بخصوص پنير طعم دار و چرب درصد بيشتري دارند. پنير شور نيز در ساندويچ كالباس بيشتر كاربرد دارد و در پخت ساندويچ هاي گوشتي كاربرد ندارد. از جمله ساندويچ هايي كه در آنها مي توان از پنير پيتزا استفاده كرد، رست بيف، سالامي، پپروني، گوشت، كالباس، سوسيس، ژامبون مرغ، ژامبون بره، سبزيجات و انواع همبرگر را مي توان نام برد.
پنير پيتزا و سايرغذاها
در تركيب غذاهاي آبدار بيشتر از پنيرهاي طعم دار استفاده مي شود. از جمله غذاهاي خوش طعمي كه به اين وسيله طبخ مي شود، سيب زميني آب پز و سيب زميني تنوري است كه همراه با لوبيا سبز، هويج، ذرت، آبليمو و ادويه پخته مي شود. همين طور پنير پيتزا را روي تمامي نان ها مي توان به كار برد. با گذاشتن لايه اي از پنير پيتزا روي نان و قرار دادنش در فر، غذايي سريع، اما مغذي آماده مي شود. از اين نوع غذا مي توان به نان سير اشاره كرد كه به وسيله تكه اي نان باگت، سير، سس و پنير تهيه مي شود. قارچ ازجمله مواد غذايي است كه هنگام پخت، آب مي اندازند. براي جلوگيري از اين موضوع مي توان قارچ را به صورت درسته در فر تنوري كرده، سپس آن را به قطعات ريز خرد و روي نان گذاشته و به همراه پنير پيتزا مجددا در فر قرار داد. اين غذا با داشتن قارچ و پنير پيتزاي زياد وعده غذايي پرانرژي را تشكيل مي دهد. همين طور از پنير پيتزا به صورت خام ، در سرو سالادهاي گوناگون مي توان استفاده كرد. از آن جمله سالاد سبز كه شامل كاهو، قارچ، نان تست خرد شده و ژامبون مرغ است كه با همراهي پنير پيتزاي خام طعم لذيذي پيدا مي كند. در انواع سالادهاي فصل نيز مي توان از پنير پيتزاي خام رنده شده استفاده كرد.
ابزارهاي مختلف طبخ
گذشته از مايكروويو و فر، پنير پيتزا را مي توان در ماهي تابه به صورت سرخ كرده استفاده كرد. در اين شرايط، اگر پنير پيتزا را در فريزر نگهداري كرده بوديد پيش از پخش آن روي روغن، نيم ساعت قبل از شروع آشپزي آن را بيرون از يخچال قرار دهيد تا يخ زدگي آن از بين برود. در غير اين صورت، يخ زدگي در تماس با روغن داغ، منجر به پاشيدن روغن و سوختگي تان مي شود. پس از سرخ شدن پنير پيتزا، مي توانيد آن را روي غذايتان قرار دهيد يا در حين سرخ شدن مواد موردنظرتان را كه ميل داريد بدون نان به غذايتان رنگ و طعم دهند، بيفزاييد.همين طور پنيرهاي پيتزا، در ساندويچ سازهاي خانگي كاربرد زيادي دارد. دو قطعه نان تست با چند ورقه سوسيس همراه با پنير پيتزا ظرف مدت زمان خيلي كوتاهي غذاي لذيذي را در ساندويچ ساز فراهم مي آورند. البته در صورت استفاده از ساندويچ ساز اگر از پنير پيتزاي چرب در پخت غذايتان بهره مي بريد، پس از آماده شدن ساندويچ به خاطر رسوخ چربي، بشدت نرم خواهد بود. بهتر است براي اين شيوه پخت و پز از پنير پيتزاهاي طعم دهنده يا كش آمدني بهره برد.