دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۴ - - ۳۷۶۲
دخل و خرج
Front Page

ويژگي هايي كه درباره استفاده از پنير پيتزا بايد بدانيد
كشاني خوشمزه
003333.jpg
فاطمه شهريز فر
برداشتن اولين قطعه پيتزا همزمان بود با از هم پاشيدن آن. فقط پنيري بود كه كش مي آمد با موادي كه به خاطر آب انداختن، وا رفته بودند. خوردن پيتزا با مشقت همراه بود و تمام مواد آن جداگانه بايد خورده مي شد؛ اول پنير، بعد مواد پيتزا و سپس نان!
استفاده از پنير پيتزا در غذا به طور عمده به خاطر خاصيت كش آمدن آن است، اما اگر به كارگيري اين خوراكي مغذي بدرستي صورت نگيرد، نه تنها پيتزا را خراب مي كند كه اشتهاي فرد را با منظره بدش از بين خواهد برد.
از پنير پيتزا براي پخت غذاهاي گوناگوني مي توان استفاده كرد. به طور مثال در غذاهايي چون اسپاگتي، لازانيا، انواع پيتزا و ساندويچ از آن مي توان بهره برد. البته خواص اين ماده غذايي كاربرد آن را چه به صورت خام و چه به صورت پخته، در غذاهاي گوناگوني منجر شده است. همين طور در بسياري از غذاهاي ابتكاري و سريع پخت خانگي مي توان از پنير پيتزا استفاده كرد.
پنير پيتزا ابتدا در ايتاليا در پخت غذا به كار گرفته شد و هنوز هم بهترين توليد اين ماده غذايي از آن ايتاليايي ها است. البته كشور آلمان نيز به عرضه پنير پيتزا مي پردازد، همين طور كشور دانمارك به خاطر قوي بودن توليدات لبني خود، در كنار اين دو كشور در صدر توليدكنندگان پنير پيتزا دنيا قرار دارد، اما بسياري از كارخانه هاي داخلي نيز طي سالهاي اخير پنير پيتزا را در سبد محصول خود قرار داده اند. سر زدن به مغازهاي لبني يا فروشگاه هاي زنجيره اي انبوهي از توليدات كارخانه هاي گوناگون را پيش روي ما قرار مي دهد؛ در بسته بندي ها و فرم هاي مختلفي كه با قيمت هاي متناسب با وزن آن به فروش مي رسند.
اگرچه پنير پيتزا امكان تهيه غذاهاي لذيذي را براي ما ميسر مي كند، اما قيمت آن چندان مقرون به صرفه به نظر نمي رسد. با استفاده از يك پنير پيتزاي 180 گرمي به قيمت حدود 740 تومان، تنها مي توان يك پيتزا درست كرد كه با در نظر گرفتن ساير مواد مصرفي در پخت پيتزا يك وعده غذايي قيمت بالايي را براي خانواده رقم مي زند.
اما اگر مي خواهيد پس از صرف هزينه هاي وعده غذايي دلخواهتان، آنچه نصيبتان مي شود غذاي وا رفته يا بي مزه اي نشود، بهتر است از پنير پيتزاي مناسب استفاده كنيد. به طور كلي پنيرهاي پيتزا به چهار دسته طعم دهنده، كشدار، چرب و شور تقسيم مي شوند. هر پنير پيتزا برخوردار از يكي از اين خواص است و براي دستيابي به هر چهار خصوصيت بايد تركيبي از پنير پيتزاهاي مختلف را در نظر گرفت. به طور مثال پنير پيتزاي مطهري طعم دهنده، چيستا، چرب، كاله، كشدار و قرمز، شور هستند. براي پخت پيتزا و لازانيا كه نيازمند تمامي اين خصوصيات است تركيب اين چهار پنير ضروري است، اما براي پخت ساندويچ متناسب با خصوصيات غذا به طور معمول تنها دو نوع پنير پيتزا استفاده مي شود.
نكات مهم در پخت پيتزا
از آنجا كه برخي مواد مورداستفاده در پخت پيتزا همچون قارچ و فلفل دلمه در برابر حرارت آب مي اندازند، تماس مستقيم آنها با خمير منجر به وارفتگي پيتزا مي شود. به اين منظور بعد از خمير از يك لايه نازك پنير پيتزا استفاده مي شود تا در صورت آب انداختن مواد مانع رسيدن آن به خمير شود. از طرف ديگر استفاده از پنير پيتزا در زير مواد باعث چسبندگي بهتر آنها به خمير شده و در هنگام خوردن مشكل هزاران تكه شدن پيتزا و از هم پاشيدن آن را از بين مي برد. البته در اين لايه نبايد از پنير پيتزاي چرب استفاده كرد، چرا كه اين چربي مانع چسبيدن مواد به خمير مي شود. پس از قرار دادن مواد از تركيب پنيرهاي چهارگانه طعم دهنده، كشدار، چرب و شور استفاده مي شود. گذشته از طعم و خاصيت كش آمدن، پنير پيتزا به منظور جلوگيري از سوختن مواد در برابر حرارت فر مورد استفاده قرار مي گيرد. پنير پيتزا در برابر حرارت زياد فر آب شده، طعم و كشايي غذا را تامين مي كند در عين حال مانع از تماس مستقيم مواد با حرارت و در نتيجه سوختن آنها مي شود. انواع پيتزاهايي كه پنير در طبخ آن به كار مي رود شامل مونترال، يوناني، نيويورك، شيكاگو، مكزيكي (تاكو)، سيسيلي، ويكتوريا، پپروني، سبزيجات و گوشت هستند. البته پخت پيتزا ي گوشت در صورت استفاده بيشتر از پنير چرب نبايد همراه با گوشت آبدار باشد، چرا كه در اين صورت پيتزا دچار وارفتگي مي شود.
003303.jpg
پنير پيتزا و انواع ساندويچ
از آنجا كه براي خوردن ساندويچ از كارد و چنگال استفاده نمي شود نبايد در تركيب آنها، پنير كشدار به كار برد، اما ساير پنيرها بخصوص پنير طعم دار و چرب درصد بيشتري دارند. پنير شور نيز در ساندويچ كالباس بيشتر كاربرد دارد و در پخت ساندويچ  هاي گوشتي كاربرد ندارد. از جمله ساندويچ  هايي كه در آنها مي توان از پنير پيتزا استفاده كرد، رست بيف، سالامي، پپروني، گوشت، كالباس، سوسيس، ژامبون مرغ، ژامبون بره، سبزيجات و انواع همبرگر را مي توان نام برد.
پنير پيتزا و سايرغذاها
در تركيب غذاهاي آبدار بيشتر از پنيرهاي طعم دار استفاده مي شود. از جمله غذاهاي خوش طعمي كه به اين وسيله طبخ مي شود، سيب زميني آب پز و سيب زميني تنوري است كه همراه با لوبيا سبز، هويج، ذرت، آبليمو و ادويه پخته مي شود. همين طور پنير پيتزا را روي تمامي نان ها مي توان به كار برد. با گذاشتن لايه اي از پنير پيتزا روي نان و قرار دادنش در فر، غذايي سريع، اما مغذي آماده مي شود. از اين نوع غذا مي توان به نان سير اشاره كرد كه به وسيله تكه اي نان باگت، سير، سس و پنير تهيه مي شود. قارچ ازجمله مواد غذايي است كه هنگام پخت، آب مي اندازند. براي جلوگيري از اين موضوع مي توان قارچ را به صورت درسته در فر تنوري كرده، سپس آن را به قطعات ريز خرد و روي نان گذاشته و به همراه پنير پيتزا مجددا در فر قرار داد. اين غذا با داشتن قارچ و پنير پيتزاي زياد وعده غذايي پرانرژي را تشكيل مي دهد. همين طور از پنير پيتزا به صورت خام ، در سرو سالادهاي گوناگون مي توان استفاده كرد. از آن جمله سالاد سبز كه شامل كاهو، قارچ، نان تست خرد شده و ژامبون مرغ است كه با همراهي پنير پيتزاي خام طعم لذيذي پيدا مي كند. در انواع سالادهاي فصل نيز مي توان از پنير پيتزاي خام رنده شده استفاده كرد.
ابزارهاي مختلف طبخ
گذشته از مايكروويو و فر، پنير پيتزا را مي توان در ماهي تابه به صورت سرخ كرده استفاده كرد. در اين شرايط، اگر پنير پيتزا را در فريزر نگهداري كرده بوديد پيش از پخش آن روي روغن، نيم ساعت قبل از شروع آشپزي آن را بيرون از يخچال قرار دهيد تا يخ زدگي آن از بين برود. در غير اين صورت، يخ زدگي در تماس با روغن داغ، منجر به پاشيدن روغن و سوختگي تان مي شود. پس از سرخ شدن پنير پيتزا، مي توانيد آن را روي غذايتان قرار دهيد يا در حين سرخ شدن مواد موردنظرتان را كه ميل داريد بدون نان به غذايتان رنگ و طعم دهند، بيفزاييد.همين طور پنيرهاي پيتزا، در ساندويچ سازهاي خانگي كاربرد زيادي دارد. دو قطعه نان تست با چند ورقه سوسيس همراه با پنير پيتزا ظرف مدت زمان خيلي كوتاهي غذاي لذيذي را در ساندويچ ساز فراهم مي آورند. البته در صورت استفاده از ساندويچ ساز اگر از پنير پيتزاي چرب در پخت غذايتان بهره مي بريد، پس از آماده شدن ساندويچ به خاطر رسوخ چربي، بشدت نرم خواهد بود. بهتر است براي اين شيوه پخت و پز از پنير پيتزاهاي طعم دهنده يا كش آمدني بهره برد.

نگاه
حمايت از گياهان دارويي با يارانه!
003324.jpg
وقتي در خانه قديمي ترها از سردرد، سرماخوردگي، گرمازدگي و... گلايه بكنيم يك ليوان گل گاوزبان، شربت آبليمو، شربت خاكشير و... در دستمان قرار مي گيرد. براي هر دردي، درماني در ميان داروهاي گياهي شان نهفته است. برخي حتي در مواجهه با بيماري هاي سخت نيز ترجيح مي دهند به جاي مراجعه به پزشك و استفاده از داروهاي شيميايي، به عطاري ها رفته و داروهاي گياهي براي درمان دردشان خريداري كنند. داروهاي گياهي توسط شخص توليد كننده يا بازرگان وارد بازار شده و تغييرات آب و هوايي كه منجر به آسيب ديدن محصول مي شود و همين طور خواست فرد توليد كننده در نوسانات قيمت آن تاثيرگذار است. آنچه كه در بازار اين محصولات، به صورت عمده توليد مي شود داراي قيمت تقريبا ثابتي براي تمامي خرده فروشان است، اما اينكه در مرحله فروش در مغازه ها چه ميزان سود به قيمت داروي گياهي افزوده شود بستگي به فروشنده دارد. از اين رو قيمت ثابتي حتي در چند مغازه كه در يك مرحله به كسب مشغول هستند، بندرت ديده مي شود. داروهاي گياهي مسئله چند سال اخير ايران نيست. حضور اين شيوه درماني ريشه در فرهنگ شرق دارد و قدمت آن به صدها سال مي رسد، اما بتازگي دست اندركاران وزارت جهاد كشاورزي بر آن شده اند كه پس از طي اين زمان، بحث يارانه خدمات درماني براي داروهاي گياهي را مطرح كنند، شايد از اين رهگذر بتوان به تثبيت قيمت آنها دست يافت. مهندس محمدعلي طهماسبي، معاون باغباني وزارت جهاد كشاورزي در اين رابطه طي مراسم افتتاحيه همايش ملي توسعه پايدار گياهان دارويي با اشاره به پيش بيني برنامه چهارم توسعه درخصوص رشد بالاي 25 درصدي گياهان دارويي، از هماهنگي لازم با صنايع مرتبط و وزارت بهداشت به عنوان مصرف كننده اين محصولات نام برد.
با تحت پوشش درآمدن گياهان دارويي زير نظر وزارت بهداشت و درمان مي توان از درصد خلوص بيشتر و همين طور زمينه بيماري با دارو اطمينان حاصل كرد، اما در حال حاضر با پرداخت مبلغ نه چندان زيادي مي توان ميزان قابل توجهي گياهان دارويي خريداري كرد. حال گردش اين محصول دست نخورده از دستگاه هاي صنايع و همين طور گذر از وزارت بهداشت، به طور قطع هزينه هاي زيادي را بر آن تحميل خواهد كرد و در نهايت براي مصرف كننده اي كه مي خواهد داروي شيميايي وارد بدنش نشود، آنچه كه پيش مي آيد قيمتي بيش از پيش خواهد بود، از اين رو، اين به ظاهر حمايت از داروهاي گياهي شايد به پرداخت هزينه بيشتر براي پخش كننده و خريدار بينجامد.

|  ايرانشهر  |   خبرسازان   |   دخل و خرج  |   در شهر  |   درمانگاه  |   سفر و طبيعت  |
|  علمي  |   شهر آرا  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |