گرمايش جهاني در خدمت استراليايي ها
پس از 10 سال وقفه، مجددا در خليج كيسلا در سواحل درياي بارنسوا ايستگاه برق جزر و مدي شروع به فعاليت كرد.
به گزارش سرويس فن آوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين طرح در زمان خود يكي از معروف ترين موضوعات در زمينه انرژتيك محسوب مي شد، به طوري كه موفق به دريافت مدال طلاي نمايشگاه بين المللي EKSPO در ژاپن شده بود .
حال براي اولين بار در ايستگاه برق جزر و مدي خليج كيسلا دستگاه منحصر به فردي به شكل قائم نصب مي شود كه در هيچ جاي دنيا در هيدروانرژتيك از آن استفاده نشده است.
قدرت اين ايستگاه آزمايشي جزر و مدي در خليج كيسلا كه ارتفاع جزر و مد آن تا 5 متر هم مي رسد، حدود 400 كيلووات است. البته طرح استفاده از انرژي جزر و مد هنوز مراحل ابتدايي خود را طي مي كند.
اولين آسياب جزر و مدي، بر اساس اسناد تاريخي، در سواحل انگلستان در قرن يازدهم و در سواحل درياي سفيد روسيه در قرن هفدهم ساخته شد. نظم و ترتيب دقيق دوره هاي جزر و مدي، ذهن دانشمندان زيادي را به خود مشغول كرده بود. در سال 1687 اسحاق نيوتن ارتباط نيروهاي جزر و مد دريايي را با ماه قمري توضيح داد، اما ارتباط بين جزر و مد و موقعيت مكاني زمين، ماه و خورشيد را، به طور قطعي، سازنده مقياس اندازه گيري حرارت لورد كلوين ثابت كرد. او ارتفاع جزر و مد را در نقاط مختلف زمين، سواحل درياها و اقيانوس ها در زمان هاي مختلف شبانه روز، ماه و سال محاسبه كرد.
اولين ايستگاه برق جزر و مدي جهان، در دهانه رود رانس كه به درياي لامانش مي ريزد، در سال 1966 در فرانسه ساخته شد. از آن زمان، ايستگاه بازسازي شده و قدرت آن تا 240 مگاوات افزايش يافته است. كشور فرانسه چنين توربيني را براي ايستگاه جزر و مدي در خليج كيسلا در سواحل درياي سفيد در اختيار شوروي سابق گذاشت كه بعلت خارجي بودن آن باعث نارضايتي بوروكرات ها شد و پس از چندي به دلايل ساختگي تكنيكي، كار آن به مدت 2 سال متوقف شد.
ايستگاه برق جزر و مدي دراواسط سال 1990 به علت مشكلات مالي متوقف شد. اخيرا شركت سهامي RAO UES of Russia روسيه تصميم به بازسازي آن گرفت.
مسابقه سرعت
تمام اعداد محاسبه شده زير، براي بالاترين سرعت در مسافت هاي كم 300 يا 400 متر است. اين جانوران كه از شير تا حلزون را شامل مي شوند، در ميان همنوعان خود ركورددار هستند، البته براي جانوراني مثل حلزون باغچه، تنبل 3 انگشتي مقيم آمازون، لاك پشت غول پيكر و عنكبوت، فواصل در نظر گرفته شده بسيار كم است. با مقايسه سرعت اين جانوران با انسان متوجه مي شويم كه كدام يك از حيوانات در طبيعت قادر به گرفتن شما هستند و كدام يك به پاي شما هم نمي رسند! مثلا يادتان باشد كه شما مي توانيد سنجاب اهلي شده را اگر كمي زبل باشيد بگيريد، ولي در سرعت به پاي خرگوش نخواهيد رسيد.