نويسندگان زن در طول سالهاي اخير۱۰ برابر شده اند
تعداد كتابهاي نوشته شده در زمينه ادبيات داستاني پس از سال ۱۳۷۵ رشد حيرت انگيزي داشته و سه برابر شده است.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر اميدعلي احمدي، مجري طرح «مصرف ادبي ايرانيان» با بيان اين مطلب در ميزگرد پژوهشي فرهنگ و ادبيات گفت: در خلال سالهاي ۱۳۷۰ تا ،۱۳۸۲ ۳ هزار و ۳۳۴ عنوان كتاب، به طور متوسط هر سال يك ميليون و ۵۴۹ هزار و ۵۷ نسخه كتاب داستاني و شمارگان ۲۰ ميليون و ۳۷ هزار و ۷۵۰ منتشر شده است. براساس يافته هاي اين پژوهش، رشد رمان و داستان هماهنگ بوده و نويسندگان زن، ده برابر و نويسندگان مرد ۵/۲ برابر شده اند. همچنين در طول سالهاي ۷۰ تا ،۸۲ ميانگين قيمت كتابهاي داستاني (۸۹۸ ريال) و ميانگين تيراژ، ۶ هزار و ۴۱ نسخه بوده و اغلب نويسندگان كتابهاي پرفروش را مردان تشكيل داده ا ند.
دكتر اميد علي احمدي افزود: موضوعاتي چون جنگ و دفاع مقدس، مسائل اجتماعي، خانواده، تقابل سنت و مدرنيته، مسائل زنان و مهاجرت مهمترين موضوعات ادبياتي داستاني در اين سالها هستند. همچنين مهمترين تغييرات از نظر پديدآورندگان، گسترش فردگرايي، گرايش به فرم در ساختار، پرداختن به مسائل زنان، استفاده از تكنيك هاي مدرن و طرح مسائل فردي و شخصي بوده است. اين پژوهشگر گفت: از جمله ويژگيهاي رمان هاي پرفروش مي توان به توالي حوادث و وجه اعتراضي به روابط غيرعاطفي انسانها اشاره كرد.
خراسان بزرگ در قاب تصوير
همزمان با افتتاح چهارمين نمايشگاه بين المللي جهانگردي، ميراث فرهنگي و صنايع وابسته در مشهد، تصاويري از خراسان بزرگ در دهه گذشته به نمايش عموم گذاشته شد.
اين تصاوير شامل ۳۰ قطعه عكس رنگي ۹۰در۶۰ است كه معماري، طبيعت، ابنيه تاريخي و زندگي روزمره شهروندان در بين سال هاي ۷۳ تا ۸۴ را به تماشا گذاشته بود. از حميد هاشمي پور، عكاس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان رضوي، اخيراً كاري با همين نام در نمايشگاه اكسپو شارجه در كشور امارات برپا شده بود.تصاوير كتاب هاي «مجموعه معماري مزار شيخ احمد جام» ، «تجلي امام رضا(ع) در ميراث فرهنگي» و «بناهاي آباد» نيز از وي به بازار نشر كشور عرضه شده است.غرفه عكس خراسان بزرگ در قاب تصوير، همزمان با چهارمين نمايشگاه بين المللي جهانگردي- ميراث فرهنگي و صنايع وابسته از ۳۰ مرداد تا ۴ شهريور در محل نمايشگاه بين المللي مشهد، در معرض ديد بازديد كنندگان از اين نمايشگاه قرار گرفت .