رقابت براي طراحي خانه
در پايان قرن بيستم، آينده واقعي طراحي خانه و قابليت هاي آن كم كم مورد سئوال و تامل خاص واقع شده، از ديدگاه ها و تصورات گوناگون چنين بر مي آيد كه جوانب مختلف مفهوم طراحي خانه كه قبلا به آنها پرداخته نمي شد دوباره مورد نقد و توجه قرار گرفته است. موسسه آركيتكتوم در حال ثبت نام براي رقابتي است كه در آن هدف جمع آوري بهترين ايده ها براي طراحي خانه هاي معاصر با در نظر گرفتن الگو هاي زيبايي شناسي، فرمي، عملكردي، تكنيكي و اجتماعي است؛ آنچه خانه جهاني يا گلوباليزه خوانده مي شود، روش جديدي است براي زندگي كردن. خانه اي كه مي تواند در نقاط مختلف و متفاوت جهان وجود داشته باشد و در عين حال بيشتر در ارتباط با دنياي مجازي است تا فضاهاي شهري واقعي.چنين خانه اي در يك جامعه مجازي با جريان ثابتي از اطلاعات رشد و توسعه مي يابد و مي تواند از لحاظ مفهوم (و نه از لحاظ فرم) هر چيزي باشد، از تاتامي ژاپني گرفته تا خانه هاي نيويورك. هر منطقه، شهر يا كشور بر اساس ويژگي هاي خاص خود (ساختار شهري، فضاهاي شهري، آداب و سنن و اقليم) روش و مسير خود را براي جهاني شدن تعريف مي كند.دانشجويان معماري و فارغ التحصيلان زير 28 سال مي توانند در اين مسابقه معماري شركت كنند.
www.Arquitectum.com
مقاوم سازي در ايران باستان
زماني مدير موزه ايران باستان گفته بود كه ساختمان اين موزه از نظر سازه ساختماني در برابر زلزله مقاوم نيست و در صورت وقوع زلزله اي با قدرت بيش از 6 ريشتر اين موزه به طور كامل تخريب خواهد شد!آن زمان ادعا شده بود كه بخش هاي گنجينه و موزه دوران اسلامي و مجموعه ملي ايران در برابر زلزله مقاوم شده و مهندسان دانشگاه اميركبير براي مقاوم سازي ساير بخش هاي موزه ايران باستان در حال كار بودند. بعد هم كه قرار شد ايتاليايي ها ايران باستان را مقاوم كنند. اين روزها گويي با كهنه شدن بحث زلزله، از اهميت مقاوم سازي نيز كاسته شده است؛ بد نيست مديريت موزه گزارشي را از مراحل مقاوم سازي مهمترين موزه ايران منتشر سازد.
سرنوشت ميدان نامجو
شهرداري منطقه 7 شهريور ماه 80 فراخواني را در روزنامه همشهري به چاپ رساند كه در آن از تمام طراحان و معماران دعوت مي شد در رقابتي براي طراحي ميدان نامجو (گرگان) شركت كنند؛ هدف از برگزاري اين مسابقه در آگهي آن روز، رسيدن به يك ايده وجواب مناسب با توجه به هزينه و زمان در نظر گرفته شده، ايجاد فضاي بصري مناسب براساس فضاي ميداني خاص و با توجه به ابعاد و اندازه پيراموني ميدان و برخورد معمارانه با طبيعت موجود عنوان شده بود. ضرورت هايي هم براي اين طراحي در نظر گرفته شده بود كه طبق آن شركت كنندگان در مسابقه مي بايست نكات خاصي را در طراحي آبنما مد نظر داشته باشند، اين مسابقه يك مرحله اي بود و قرار بر اين بود كه طرح برگزيده در ميدان شهيد نامجو اجرا شود.
اكنون 4 سال از آن زمان مي گذرد؛ نه تنها اثري از آبنما و تنديس و... در ميدان نامجو ديده نمي شود بلكه بيش از 3 سال است آبنماي خود ميدان هم تخريب شده و ميدان چمن كاري شده است! به نظر مي رسد يك نفر بايد مسئوليت را قبول كند.
بچه هاي بمي هم بايد بازي كنند
هدف از ساخت شهربازي در بم اين است كه هم تحولي در شهر ايجاد شود و هم هفته اي يك بار تعدادي از كودكان بي سرپرست بمي به طور رايگان از شهربازي استفاده كنند... . علي باقري زاده، شهردار جوان بم در گفت وگو با يك نشريه محلي با بيان اين مطلب گفت: بودجه اي كه در نظرگرفته شده يك ميليارد و 600 ميليون تومان براي وسايل شهربازي و 300 ميليون تومان براي پارك 22 بهمن است... . وي افزود: قرار است اين شهربازي در سمت شمالي پارك 22 بهمن يا سمت جنوبي اتوبان بم- بروات ساخته شود .بدنيست يادآوري شود سال پيش نيز در چنين روز هايي شوراي اسلامي و شهرداري بم با برگزاري يك مسابقه، طراحي ساختمان شوراي شهر و شهرداري بم را بين معماران به رقابت گذاشتند كه هنوز بعد از يك سال خبري از ساخت طرح برنده نيست. يك مقام آگاه در شهرداري بم علت تعلل در آغاز عمليات ساختمان شهرداري و شوراي شهر بم را نبودن بودجه دانست.