دام افكن هاي زيرك
بوتيمار كنجكاوانه به بچه هايي كه كنار رودخانه بازي مي كردند، نگاه مي كرد. بچه ها با شور و هيجان، لب رود براي اردك هايي كه جمع شده بودند، نان مي ريختند. اردك ها سر و صداكنان به اين طرف و آن طرف رفته و با ولع تمام از نان ها مي خوردند. چشمان بوتيمار يكباره برقي زد. ماهي هايي كه به هواي نان هاي در آب ريخته لابه لاي اردك ها به چشم مي خوردند، توجه بوتيمار را به خود جلب كرده، بوتيمار يكدفعه پرواز مي كند، خرده ناني را كه كودكي در آب انداخته به منقار مي گيرد و كمي آن طرف تر، عالم وحش شگفتي را بر ما ارزاني مي كند. بوتيمار با دقتي فراوان، تكه نان را در آب رها كرده و عقب تر در كمين ماهي مي نشيند، پس از گذشت چند دقيقه، ماهي پيدا مي شود، اما سرعت ماهي بالاتر از بوتيمار بود و او مي گريزد. بوتيمار دوباره سعي مي كند و اين بار با طعمه قرار دادن نان، موفق به صيد ماهي مي شود؛ اين رفتار در ساير بوتيمارها و حتي در ميان ساير پرندگان ديده نشده است و رفتاري اكتسابي است كه با مرگ اين پرنده با او به زير خاك خواهد رفت.
اما چرخه حيات و پيچيدگي خارق العاده آن به جايي مي رسد كه شاهد شكار پرنده هاي دريايي توسط نهنگ هاي قاتل خواهيم بود. حيرت آور است كه رفتاري مانند بوتيمار در يك نهنگ قاتل نمودي تازه يافته است. نيكول نونان، استاد برجسته رفتارشناسي حيوانات در نيويورك در تحقيقات خود به طور اتفاقي شكار اين نهنگ را ديده و مي گويد: به نظر مي رسد كه اين نهنگ قاتل در ابتدا ماهي هاي اطراف خود را تحريك به حركت در سطح آب كرده تا با جلب توجه پرندگان دريايي، آنها را به سطح آب نزديك كند و سپس با يك حركت برق آسا از عمق آب به سطح آن شنا كرده و پرنده را شكار مي كند .
بروز رفتارهاي دروني جديد در ميان حيوانات در جهان وحش، نشان از پيچيدگي و سخت شدن روابط در زنجيره غذايي داشته و رقابت در اين خصوص، عامل تعيين كننده است.
جاندار عجيب و ناشناخته در اقيانوس
در پي بروز توفان بزرگ آمريكا موسوم به كاترينا دانشمندان و اقيانوس شناسان از مشاهده جانداران عجيب و ناشناخته خبر دادند.
دانشمندان و اقيانوس شناسان اعلام كردند كه با مشاهده اخير خود از تصاوير گرفته شده در آبهاي نواحي خليج مكزيك، موجودات ناشناخته اي را ديده اند كه در نوع خود خار ق العاده هستند.
در همين خصوص تامارا فرانك از موسسه تصويربرداري اقيانوس، موسوم به انستيتو هاربر گفت: ما با مشاهده چنين موجوداتي كه در ميان آنها يك جاندار ناشناخته 6 فوتي است، بسيار حيرت زده شديم و به همين منظور به دنبال آن هستيم تا بررسي دقيق و جديدي از كف اقيانوس داشته باشيم.
اين دانشمندان، طي ساعات گذشته گروهي از ماهي هاي ناشناخته نوراني را كشف كردند كه داراي قابليت تشخيص نور ماوراء بنفش هستند.
دانشمندان افزودند كه اين ماهي هاي عجيب به دوربين فيلمبرداري كار گذاشته شده در كف اقيانوس حمله كرده اند كه تصاوير اين حملات بخوبي قابل مشاهده است.
يكي ديگر از دانشمندان موسسه، در كمال حيرت گفت: جدا تصور وجود چنين موجودات عجيب و غريبي كه تاكنون ناشناخته بودند، بسيار حيرت آور است. اين دوربين فيلمبرداري ويژه با وزن 200 پوند در كف اقيانوس و در منطقه خليج مكزيك كار گذاشته شده است. با اين حال دانشمندان در كمال حيرت اعلام كردند كه به هنگام بررسي دوباره موقعيت عمومي، آن را واژگون شده مشاهده كردند و از آنجا كه شدت جريان هاي آبي در اين منطقه از اقيانوس بسيار ناچيز است، شك و ترديد دانشمندان درباره حملات چنين موجودات ناشناخته اي به آن، به يقين نزديكتر شده است.
اين دوربين ويژه در عمق يكهزار و 800 فوتي اقيانوس كار گذاشته شده است.
پيش از اين نيز اين دوربين فيلمبرداري ويژه، تصاويري از كوسه ماهي هاي حمله كننده به آن را ثبت كرده بود.