رئيس جمهور:
مشكلات بازار بورس به زودي رفع مي شود
|
|
واحد مركزي خبر: رئيس جمهور با تشريح فعاليتهاي دولت در يك ماه و هشت روز گذشته گفت : نوسان اخير در بازار بورس التهابي كاذب است و به زودي مشكل موجود برطرف مي شود.
محمود احمدي نژاد افزود: با توجه به اينكه ۸۰ درصد بورس دراختيار موسسات متعلق به دولت يا بخش عمومي است با تدابير انديشيده شده مي توان نوسان اخير را مهار كرد.
وي اضافه كرد: برگزاري مجامع عمومي شركتها و ارائه گزارشهاي مالي كه گاهي با سود يا ضرر همراه است از دلايل تغييرات در بورس است .
رئيس جمهور حمايت جدي دولت از بازار سرمايه را يادآور شد و گفت: دولت و بازار دو عنصر مهم در كنترل و تنظيم بازار هستند.
وي به فعاليتهاي گروه اقتصادي دولت اشاره كرد و افزود: برنامه هاي اقتصادي دولت براي مردم با دو موضوع معيشت و عدالت درحال پيگيري است كه بازنگري در نحوه توزيع منابع بانكي و مشاركت دادن عامه مردم درمالكيت كشور از اولويتهاي اصلي آن است .
رئيس جمهور در تشريح اين دو برنامه گفت: هم اكنون ۴۶ درصد از منابع بانكي در تهران تامين مي شود اما ۵۳ درصد از اين منابع در همين شهر مورد استفاده قرار مي گيرد كه اين به معناي تشديد تمركز و نبود رشدمناسب اقتصادي است كه بايد جلو آن گرفته شود تا منابع به صورت عادلانه توزيع شود.
احمدي نژاد افزود: دولت كارخانه ها و شركتهاي زيادي را دراختياردارد كه مي تواند آنها را به مردم واگذار كند تا مردم در مالكيت كشور مشاركت داشته باشند كه به اين منظور قصد داريم با تشكيل شركتهاي سهامي و با در اولويت قراردادن افراد محروم جامعه ، به اين مهم دست يابيم .
وي تصريح كرد گروه اقتصادي دولت گروهي كاملا هماهنگ با نگاه عدالت محور، خودباور و متكي به توانمنديهاي درون كشور است كه اميدواريم تاثير مثبت تلاش آن به زودي مشخص شود.
رئيس جمهور ارائه لايحه صندوق مهر امام رضا (ع) را به مجلس يكي ديگراز دستاوردهاي دولت در بخش اقتصادي بيان كرد و گفت : در اين لايحه ، بخشي از درآمد ارزي كشور از بابت فروش نفت به نسبت در استانها توزيع مي شود.
وي تمركززدايي ، اجراي عدالت و رفع تبعيض را از ويژگيهاي لايحه صندوق مهر امام رضا (ع) بيان و ابراز اميدواري كرد با تصويب نهايي نمايندگان مجلس ، اين لايحه هر چه زودتر اجرايي شود.
رئيس جمهور در بخشي ديگر از گفتگوي خود درباره پيشنهاد اخير اتحاديه اروپا براي مذاكرات مشروط با كشورمان درباره مسايل هسته اي گفت : ما مذاكره را نفي نمي كنيم اما مذاكره اي كه براي سلب حق مردم ايران باشد هرگز نمي پذيريم .
احمدي نژاد از پيشنهاد مذاكره برخي كشورها با جمهوري اسلامي ايران در اين باره خبر داد و افزود: غير از سه كشور اروپايي چند كشور اروپايي ديگر نيز پيشنهاد مذاكره با ما را دادند كه مشغول بررسي آنها هستيم و در واقع راه مذاكره در اين خصوص با همه كشورها باز است .
وي تصويب قطعنامه اخير شوراي حكام عليه فعاليت هاي هسته اي جمهوري اسلامي را بي سابقه خواند و گفت: نخستين بار برخلاف اجماع با راي گيري قطعنامه اي را در شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي تصويب كردند كه البته آراي ممتنع معنايش راي مخالف است و در نهايت به نفع ما خواهد بود.
رئيس جمهور همكاريهاي جمهوري اسلامي ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي را بي سابقه و در چارچوب مقررات مشخص دانست و گفت: دولت قبل با نيت اعتمادسازي نهايت همكاري را با آژانس داشته است و به صورت داوطلبانه فعاليت هاي غيرمرتبط با چرخه سوخت را متوقف كرد اما باگذشت زمان به اين نتيجه رسيد كه آنها نمي خواهند كه ما به طور كامل چرخه سوخت داشته باشيم كه بر اين اساس فعاليت هاي مركز اصفهان را دوباره راه اندازي كرد و امروز ما هم با قاطعيت از تصميم دولت قبلي حمايت مي كنيم چون در حمايت از حق مردم ايران است .
وي با اشاره به اينكه بسياري از بازرسي هايي كه ماموران آژانس انجام مي دهند براي بررسي ميزان توان دفاعي ملت ماست ، گفت : در تاريخ آژانس حتي براي كشورهايي كه سلاح هسته اي دارند سابقه ندارد بيش از۱۲۰۰ نفر روز بازرسي انجام شود اما اين بازرسي ها از مراكز هسته اي ما انجام شده است و در حال حاضر ما در محدوده فعاليت هاي چرخه سوخت يك گام جلوتر از قبل هستيم .
احمدي نژاد افزود: ملت ما ملتي مصمم و مقتدر است كه دوستان زيادي در دنيا دارد و با اتكا به توانمنديهاي ذاتي خود اين مرحله مهم را با موفقيت پشت سر خواهد گذاشت .
رئيس جمهور جلوگيري از اشاعه سلاحهاي هسته اي را از وظايف مهم آژانس بين المللي انرژي اتمي دانست و گفت: در ماده ۱۰ آژانس تصريح شده است كه اين مركز بين المللي به ملتها كمك كند كه چرخه سوخت داشته باشند،ضمن آنكه بازرسي ها نمي تواند حق گروه ديگر ملتها را زير پا بگذارد. احمدي نژاد گفت : در ماده ۶ آژانس نيز تصريح شده است كه ساز و كاري مشخص شود تا جلوي فعاليت كشورهايي كه سلاحهاي هسته اي در اختياردارند گرفته شود.
رئيس جمهور با بيان اين كه امروز متاسفانه برخيها بالا تر ازانحصارهسته اي عمل مي كنند و اين يك آپارتايد علمي است ، گفت : آنها علمي را به ملتي نمي دهند حال ملتي كه خودشان علم را به دست آورده است چرا نمي گذاريد استفاده از دستاورد خودشان داشته باشند.
وي افزود: متاسفانه برخي از افراد در آژانس تحت تاثير فشارهاي سياسي برخي قدرتها قرار مي گيرند و به خواسته آنها تن مي دهند اما ما از آژانس انتظار داريم در چارچوب قانون كار كند.
رئيس جمهور پيشنهاد ايران در سازمان ملل متحد درخصوص فناوري صلح آميز هسته اي كشورمان را پيشنهادي بسيار مترقي دانست و افزود: اين پيشنهاد به واقع انقلابي در صنعت هسته اي در دنياست كه ما اجازه داديم شركتها و كشورهاي ديگر بيايند و در اين امر مشاركت كنند و معني آن اين است كه ما كاملا به صلح آميز بودن فعاليتهاي خود اعتماد داريم.
آقاي احمدي نژاد افزود: پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران كشورهايي را كه مدعي بودند انحرافي در فعاليتهاي صلح آميز هسته اي ما صورت گرفته است را خلع سلاح كرد و به خاطر همين هم آنها ناراحت هستند و هم اكنون هم ما اين پيشنهاد را داريم و در چارچوب آن از پيشنهادهاي ديگران استقبال مي كنيم و آماده مذاكره نيز هستيم .
رئيس جمهور گفت: ما اطلاع داريم كه رژيم اشغالگر قدس كه از ابتدا بر پايه ايجاد تفرقه و نفاق بنيان گذاشته شده است، امروز براي نجات خودش از فشار ملت غيور فلسطين درصدد ايجاد تفرقه ميان دولتهاي اسلامي و ملتهايشان است و بايد در اين زمينه هوشيار بود.
آقاي احمدي نژاد در ادامه ملت فلسطين را ملتي بيدار خواند و افزود:ملت فلسطين خود مي تواند از حقوقش دفاع و كل سرزمين فلسطين را آزاد كند اما بايد دولتهاي اسلامي هم دركنار ملت فلسطين هوشيار باشند تا اين فتنه دشمنان كارگر نيفتد. رئيس جمهور تعامل مجلس و دولت را نيز مثبت ارزيابي كرد و گفت: مجلس يكي از اركان اصلي نظام جمهوري اسلامي و بواسطه نقش ارتباط مردمي كه دارد نهادي بسيار موثر و امين مردم است .
احمدي نژاد مجلس شوراي اسلامي را بهترين پشتيبان دولت دانست و تصريح كرد: تعامل مجلس و دولت تعامل خوبي است البته بعضي ها دقت نظرها، قانون گرايي ها و پايبندي به اصول را مي خواهند اختلاف و درگيري نام گذاري كنند اما اين لازمه يك مجلس و دولت بانشاط است كه حرف ، بحث و گفتگو كنند اما اين معنايش اين نيست كه همدلي ميان دولت و مجلس وجود ندارد. رئيس جمهور افزود: آرمانهايي كه مجلس هفتم دنبال مي كند گرايشهايي كه در اين مجلس هست و اولويتهايي كه نمايندگان در پي آن هستند همانهايي است كه دولت دارد و ما كار مجلس را مكمل كار دولت مي دانيم.
احمدي نژاد تصريح كرد:هم ما و هم نمايندگان مجلس درصدد اصلاح امور، حفظ منافع و حقوق مردم و اعتلاي كشور هستيم و اگر هم جاي بحثي هست بحث در روشها و راههاست.
رئيس جمهور يكي از پايه هاي دولت را مهرورزي دانست و افزود: ممكن نيست ملت يا جامعه اي به رستگاري و تعالي برسد مگر اين كه مردمش يكديگر را دوست داشته باشند و اگر چنين چيزي باشد خيلي از رفتارهاي ما بايد عوض شود و به عنوان مثال نبايد در جامعه اجحاف ، قانون شكني و ضايع كردن حق ديگران را شاهد باشيم .
رئيس جمهور در ادامه به يكي از مصوبات دولت درباره جلوگيري از مديريت پروازي در كشور اشاره و تصريح كرد، در دولت تصويب شد كه هر مديري بايد در محدوده ماموريت خودش ساكن باشد و اين مصوبه ابلاغ شد و اميدواريم در دوره اي يك ساله اين مشكل به طور كامل برطرف شود زيرا هزينه هاي زيادي بر دوش ملت گذاشته مي شد.
وي با بيان اينكه اين مصوبه در تمركرزدايي و كاهش هزينه ها موثر است ، مصوبه صرفه جويي را از ديگر مصوبات مهم دولت برشمرد و گفت بر اين اساس وزيران در همه دستگاهها بايد مسئول صرفه جويي باشند.
احمدي نژاد به ايجاد دفتر كارآفريني در وزارتخانه ها اشاره و تصريح كرد: اين كار جديدي است كه زير نظر خود وزيران و با مديريت كلان وزارت كار و امور اجتماعي صورت مي گيرد و بر اساس آن هر وزارتخانه بايد در حوزه كاري اش كارآفريني كند.
رئيس جمهور با بيان اينكه چند طرح جديد و مهم نيز هم اكنون در دستور كار دولت قرار دارد، افزود: رفع مشكلات كاركناني كه از طريق شركتهاي خدماتي وارد دولت شده اند يكي از موضوعات اين طرحهاست كه اميدواريم با تصويب آن اين كاركنان از حق و حقوق واقعي خود برخوردارشوند.
احمدي نژاد همچنين به مصوبه اخير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در خصوص نقل و انتقال دانشجويان اشاره و تصريح كرد: بر اين اساس و براي نخستين بار مقرر شد كه نقل و انتقال دانشجويان بدون محدوديت و آزاد صورت گيرد.
رئيس جمهور با بيان اينكه در اين خصوص مردم تقاضاهاي فراواني داشته اند، گفت: هزينه هاي مالي و اجتماعي زيادي به دليل سفر دانشجويان به دانشگاه هاي خارج از محدوده زندگيشان پرداخت مي شد كه با اين كار جلوي اين هزينه ها گرفته مي شود.
احمدي نژاد ابراز اميدواري كرد كه اين مصوبه به درستي اجرا شود و افزود: پيش بيني ما اين است كه بر اساس اين مصوبه حدود ۲۰۰ هزار نفر جابجا شوند و اين امر به كاهش هزينه ها كمك مي كند و آرامشي به خانواده هاي اين دانشجويان مي بخشد.
وي افزود: قرار بر اين است كه هزينه اي براي نقل و انتقال گرفته نشود بر همين اساس دانشگاه هاي دولتي مبلغي نمي گيرند و دانشگاه آزادهم از اين مسئله استقبال و اعلام كرد: هزينه اي در اين خصوص نمي گيرد.
آقاي احمدي نژاد گفت: ما از دانشگاه آزاد درخواست دومي هم داشتيم تا هزينه هاي معمول خود را كاهش دهد كه اميدوارم به اين خواسته هم پاسخ مثبت داده شود چون بسياري از خانواده ها در مضيقه هستند و با داشتن دانشجويان دانشگاه آزاد بايد مبالغ فراواني بپردازند.
رئيس جمهور در ادامه به سفر خود به قم اشاره كرد و افزود: اين سفر به دعوت علما و جامعه مدرسين حوزه علميه قم صورت گرفت و در واقع سهم قم براي سفر هيئت دولت به آنجا محفوظ است.
آقاي احمدي نژاد با بيان اينكه در اين سفر مقرر شد تسهيلاتي در اختيار شهرداري قم براي ترميم بافت هاي فرسوده قرار گيرد تصريح كرد: اين تسهيلات ، كه از تسهيلات ارزان قيمت در اختيار شهرداري قرار مي گيرد براي ترميم بافتهاي فرسوده و اجراي طرح حرم تا حرم كه نيمه كاره مانده است استفاده مي شود.
وي افزود: شهر قم درآمد و صنعتي ندارد كه براي شهرداري درآمدزا باشد و شهرداري با اتكا به آن بتواند منابع خود را تامين كند.
رئيس جمهور در خصوص فعاليتهاي تيم اقتصادي دولت هم گفت: محورهايي كه در برنامه دولت يعني بحث معيشت و عدالت مطرح شد را پيگيري مي كنم و در خصوص آن در حال برنامه ريزي هستم .
آقاي احمدي نژاد به دو كار اقتصادي دولت كه به صورت ويژه در دستوركار قرار دارد اشاره و تصريح كرد: نحوه توزيع تسهيلات و منابع بانكي نخستين كاري است كه در زمينه اقتصادي در دستور كار قرار دارد و مراحل نهايي كارشناسي خود را مي گذراند.
رئيس جمهور با تأكيد بر اينكه نبايد منابع بانكي را در ميان عده اي خاص و محدود و در عين حال با رقم هاي درشت تقسيم كنيم، گفت: بايد اين منابع را ريز كنيم و با اولويت مناطق غيربرخوردار توزيع كنيم تاهم اشتغال درست شود و هم توزيع عادلانه ثروت صورت گيرد .
وي اين حركت را تحولي در نظام بانكي كشور دانست و تأكيد كرد: از همه صاحب نظران مي خواهيم در اين زمينه كمك كنند تا اين تحول اتفاق بيافتد چرا كه الان معضل اقتصاد ما به صورت محوري نظام بانكي است و اين يكي از كارهايي است كه مي تواند مشكل را به صورت ريشه اي برطرف كند.
احمدي نژاد مشاركت دادن عامه مردم در مالكيت كشور را دومين حركت اقتصادي كه در دستور كار دولت است اعلام كرد و افزود: دولت كارخانجات و شركتهايي دارد كه آنها را واگذار مي كند يا مي تواند واگذار كند و ما فكر مي كنيم اين متعلق به همه ملت ايران است چرا كه همه ملت بايد در كشور شريك باشند.
وي با بيان اينكه مراحل پاياني تدوين اين طرح در دولت سپري مي شود گفت: ما مي خواهيم همه مردم را در دارايي كشور به صورت سهام شريك كنيم و البته ترتيب و اولويت اين واگذاري به قشرهاي محروم خواهدبود.
|
|
براساس مصوبه ديروز مجلس
شرط قبولي در آزمون ادواري براي
استخدام جوانان مناطق محروم حذف شد
|
|
در حاشيه
* علاءالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و گروه دوستي ايران و چين نسبت به مطالب درج شده در سايت خبري آفتاب مبني بر حضور نمايندگان مجلس در مراسم روز ملي چين كه در سفارت اين كشور در تهران برگزار شد تذكر داد و گفت: سايت مذكور مدعي شده كه نمايندگان در حالي كه وضعيت غيراسلامي حاكم بوده در اين مراسم حضور پيدا كردند و اين در حالي است كه ما يك ساعت قبل از شروع مراسم در آنجا حضور داشته و با سفير مذاكره كرديم لذا تمامي مطالب ياد شده در اين سايت را تكذيب مي كنم و مسائل عنوان شده قابل تعقيب است.
* حداد در پاسخ به اين تذكر از نمايندگان مجلس خواست هر مطلبي را كه از طريق اينترنت ديدند فوري احساس تكليف نكنند و كمي تأمل نمايند و خبر را بررسي كنند.
حداد عادل در پاسخ به اعتراض عليخاني مبني بر اين كه افزايش هزينه هاي رفت و آمد نمايندگان به خارج از تهران كار درستي نيست و اين وسايل بايد مجاني در اختيار نمايندگان قرار بگيرد گفت: افزايش قيمت ها براي اين است كه شما هم مقداري طعم گراني را بچشيد تا بدانيد مردم چه مي كنند.
* حداد عادل در پاسخ به تذكر فتح الله حسنوند نماينده خرم آباد مبني برنحوه استخدام معلمان حق التدريسي گفت: بالاخره اين قانوني است كه شما در مجلس به تصويب رسانده ايد و شامل حال بعضي مي شود و برخي را نيز شامل نمي گردد و مسلما اين عده اعتراض دارند در هر حال اگر شما به موردي برخورد كرديد كه خلاف قانون عمل شده به كميسيون آموزش تذكر دهيد.
گروه سياسي: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ادامه بررسي لايحه الحاق موادي به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت شرط قبولي در آزمون ادواري جهت استخدام نيرو در استان هاي محروم براي نيروهاي بومي را الزامي ندانسته و مصوبه قبلي براي استان ها را لغو كردند.
براساس مصوبه ديروز مجلس ايجاد هر نوع پست سازماني عضو هيأت علمي در همه دستگاه هاي اجرايي ادارات و ستاد وزارتخانه ها ممنوع شد بر اين اساس فقط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي، پژوهش و فناوري كه تأسيس آنها به تصويب شوراي گسترش آموزش عالي رسيده است مي توانند نسبت به ايجاد پست هيأت علمي مورد نياز اقدام كنند. بدين ترتيب لايحه مذكور از ۱۶ مرداد ماه سال جاري در صحن علني مطرح شده بود و درنهايت ديروز به اتمام رسيد.
همچنين نمايندگان به طرح استفساريه بند ج تبصره ۹ قانون بودجه سال ۸۴ كل كشور درباره تخصيص ۴۰ درصد از منابع استاني به طرح هاي روستايي و عشايري رأي ندادند. برخي از نمايندگان در اين طرح استفساريه خواسته بودند مشخص شود آيا منظور از حداقل ۴۰ درصد از منابع استاني صرفا به تأمين آب شرب، آسفالت راه هاي روستايي، بهسازي روستاها و فضاهاي آموزشي مناطق روستايي و عشايري اختصاص دارد يا خير؟
همچنين كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات به عنوان كميسيون اصلي اعلام كرده بود كه خير چنين نيست يعني منظور از ۴۰ درصد اختصاص صرف به طرح هاي مذكور ندارد كه نمايندگان به اين نظر رأي مثبت ندادند.
سپس برخي از نمايندگان پيشنهاد دادند كه نمايندگان به جواب بله رأي دهند كه نمايندگان با اين پيشنهاد نيز مخالفت كردند. سرانجام موسي قرباني عضو هيأت رئيسه مجلس خواستار ارجاع به خود قانون مصوب شد و گفت: طبق قانون شوراهاي برنامه ريزي هر استان موظفند حداقل ۴۰ درصد از اعتبارات منابع استاني را به طرح هاي روستايي و عشايري اختصاص دهند كه نمايندگان به اين پيشنهاد رأي مثبت دادند. لازم به ذكر است نمايندگان به طرح استفساريه مذكور رأي ندادند.
همچنين طرح يك فوريتي تعيين تعطيلات رسمي كشور به بحث و بررسي گذاشته شد. سعيد ابوطالب نماينده تهران طراح اين طرح در دفاع از يك فوريت آن گفت: براساس مكانيسم طراحي شده در اين طرح دولت موظف است اول دي ماه هر سال تقويم تعطيلات سال آينده را با پيشنهادهاي مجلس و هيأت دولت تعيين و اعلام كند. بر اين اساس تعطيلات طولاني نوروز كه برخي اوقات از ۲۵ يا ۲۶ اسفند آغاز و به ۱۶ يا ۱۷ فروردين متصل مي شود كوتاه شده و دولت مي تواند از روز شنبه آخر اسفند تا پنج شنبه اول فروردين را حداكثر يك هفته تعطيل اعلام كند.
وي افزود: منظم شدن تعطيلات و هماهنگ كردن آن با روزهاي جمعه از ديگر اهداف طرح است و مي خواهم تا نمايندگان به قيد يك فوريت آن رأي مثبت دهند.سرانجام نمايندگان به يك فوريت اين طرح رأي ندادند.
|
|
نماز جماعت در ماه مبارك رمضان
هر روز به امامت رهبر انقلاب برگزار مي شود
فارس: همزمان با فرارسيدن ماه مبارك رمضان، نماز جماعت ظهر و عصر به امامت مقام معظم رهبري برگزار مي شود.
در ماه رحمت و ضيافت الهي مراسم نماز جماعت ظهر و عصر به امامت حضرت آيت الله خامنه اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي همچون سالهاي گذشته هر روز در اين ايام مبارك برگزار مي شود.
اين مراسم در حسينيه حضرت امام خميني(ره) واقع در خيابان فلسطين، تقاطع آذربايجان برگزار مي گردد.
بر اساس اطلاعيه دفتر مقام معظم رهبري همچنين برنامه جزء خواني قرآن كريم در اين مكان همه روزه از ساعت ۱۱ صبح توسط قاريان ممتاز برقرار مي باشد.
|
|
رئيسي:
مفاسد اقتصادي كه به قطعيت رسيده،
بايد به اطلاع عموم رسانده شود
فارس: در حالي كه دبير ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي با اعلام اسامي مفسدان اقتصادي مخالفت مي كند، معاون اول قوه قضائيه تاكيد دارد كه يك سري از موارد در مفاسد اقتصادي كه به قطعيت رسيده و جامعه هم از آن مطلع شده است بايد به نحوي به اطلاع عموم رسانده شود. سيد ابراهيم رئيسي روز گذشته در حاشيه بازديد از موسسه اطلاع رساني تبيان در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين سئوال كه چرا دستگاه قضايي براي معرفي مفسدان اقتصادي همواره اجتناب مي كند، با بيان اين مطلب اظهار داشت: بخشي از وظايف ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي سياست اعلامي است كه اخيراً به اطلاع عموم رسيد. وي با بيان اينكه تا قبل از نهايي شدن پرونده، اعلام حكم خلاف قانون است، خاطرنشان كرد: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي و يا آنچه كه در بحث مفاسد اقتصادي مربوط به دستگاه قضايي است، بايد پاسخگوي افكار عمومي باشند.
رئيسي درخصوص آخرين اقدامات بخش نظارتي بر روند برنامه پنج ساله دوم توسعه قضايي اظهار داشت: گزارش ها، به طور نوبتي از روند پيشرفت كار تهيه مي شود و به اطلاع رئيس قوه قضائيه مي رسد و انشاءالله در مقاطعي هم، به اطلاع عموم مردم خواهد رسيد. به گفته وي، يكي از بخش هاي مهم اين برنامه، رفع اطاله دادرسي است كه با جديت دنبال مي شود و بحث مهم ديگر گسترش نهادهاي شبه قضايي است تا از اين طريق حجم كار در دادگستري ها كاهش يابد.
معاون اول قوه قضائيه ادامه داد: اين كار تا حدود زيادي اجرايي شده اما نتايج كار را متناوباً به اطلاع مردم خواهيم رساند.
|
|
طرح «تشكيل شوراي عالي نظارت»
در كميسيون در حال بررسي است
ايسنا: رياض گفت: براي ايجاد هماهنگي بيشتر بين نهاد هاي نظارتي در كميسيون اصل ۹۰ طرح تشكيل شوراي عالي نظارت در حال بررسي است.
علي رياض، عضو كميسيون اصل نود در جمع خبرنگاران گفت: تمامي نهاد ها و ارگان هاي نظارتي متعددي كه در كشور ما وجود دارند، كارهاي موازي انجام مي دهند كه براي پرهيز از اين موازي كاري وحدت رويه و سازماندهي ساختار اين طرح را در دست بررسي داريم.
وي خاطر نشان كرد: با اين طرح حاصل فعاليت هاي نهاد هاي متعدد نظارتي به يك سمت خواهد رفت و از پراكندگي جلوگيري خواهد شد.
نماينده تهران يادآور شد: اين طرح پيش از همايش نظارت و مجلس در كميسيون اصل ۹۰ مطرح شده بود و ارتباطي با برگزاري اين همايش ندارد.
|
|
وزير كشور: در استانهاي كشور تحول جدي رخ مي دهد
ايسنا: وزير كشور از برنامه هايش براي تمركززدايي، تفويض اختيارات دولتي و افزايش قدرت تصميم گيري مديران استان ها خبر داد.
پورمحمدي، وزير كشور اظهار داشت:از تصميمات دولت تفويض اختيار در برخي تصميم گيري ها به استان ها، افزايش قدرت تصميم گيري مديران استان و اختصاص بخشي از بودجه هاي كشور به استان ها به منظور كوچك كردن بدنه دولت است.
پورمحمدي تصريح كرد: سعي خواهيم كرد نظام برنامه ريزي در استان ها را به صورتي مستقل و به گونه اي پيوسته تر با استانداري و مديران استان هماهنگ كنيم و در صورت تحقق اين امر، تحولي جدي در زمينه برنامه ريزي و برنامه محوري در استان هاي كشور رخ خواهد داد.
پورمحمدي ارتقاي مديريت شهري را در راستاي افزايش اختيارات مردم و كمترشدن تصدي گري دولت خواند و تصريح كرد: برخي از مسئوليت ها و فعاليتهاي دولت كه در اختيار وزارتخانه ها بوده در اختيار شهرداري ها و زير نظر شوراهاي شهر خواهد رفت.
|
|
سفر لاريجاني به سوريه
فارس: دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان براي ديدار و گفت وگو با مقامات سوري روز گذشته به دمشق رفت.
علي لاريجاني قرار است در اين سفر دوروزه ضمن ديدار و گفت وگو با مسوولان مختلف دولت سوريه ازجمله بشار اسد رييس جمهوري و نخست وزير و وزير امورخارجه اين كشور درباره اوضاع منطقه و مسايل بين المللي به گفت وگو و رايزني بپردازد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان را در اين سفر جمعي از مسوولان اين شورا همراهي مي كنند.
|
|
دبير هيأت دولت:
رايزني رئيس جمهور براي معرفي
وزيران باقيمانده ادامه دارد
ايسنا: دبير هيأت دولت معتقد است درحال حاضر تمامي دستگاهها و وزارتخانه حتي وزارتخانه هايي كه وزير آنها مشخص نشده و توسط سرپرست اداره مي شود كار خود را انجام مي دهند و كاري معطل نيست.
زريبافان گفت: هيچ وزارتخانه اي نيست كه مسؤول نداشته باشد و وزارتخانه هايي نيز كه وزير ندارند تيم مشخص شده مسؤوليت خود را انجام مي دهد. وي ادامه داد: رييس جمهور در ارتباط با معرفي چهار وزير درحال رايزني و مطالعه است و هر وقت كه به نتيجه برسد اين وزراء را معرفي خواهد كرد.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا رييس جمهور چهار وزير باقيمانده را به طور همزمان يا تك تك به مجلس معرفي مي كند؟ گفت: اين مسأله مهمي نيست و بستگي دارد كه رييس جمهور كي به نتيجه برسد. اگر در مورد اين چهار وزارتخانه يك جا به نتيجه برسد وزراء را با هم معرفي مي كند و اگر اينگونه نشود، تك تك معرفي مي كند.
رئيس جمهور هر وقت كه گزينه شايسته و مورد نظر خود را با توجه به مطالعه ها و رايزني هايي كه انجام مي دهد شناسايي كند به مجلس معرفي مي كند.
|
|
متكي:
تهران آماده ازسرگيري مذاكرات
بي قيد و شرط با اروپايي هاست
|
|
ايسنا: خبرگزاري كويت نوشت: عمان و ايران ديروز با تأكيد بر اهميت اتحاد و استقلال عراق، اعلام كردند كه مردم عراق بايد اجازه يابند كه بر كشور خود حكومت كنند.
اين خبرگزاري كويتي با اشاره به گفت وگوي امروز منوچهر متكي، وزير امور خارجه كشورمان و يوسف بن علاوي، همتاي عماني اش در مسقط، به نقل از منابع ديپلماتيك افزود كه موضوع اين گفت وگوها توسعه همكاري دو جانبه به ويژه همكاري در حوزه اقتصادي، بحث فلسطين و عراق بوده است.
اين گزارش افزود: متكي تكرار كرد كه برنامه هسته اي كشورش صرفا براي اهداف صلح آميز به كار مي رود و رابطه اي نيز با سلاح هاي هسته اي ندارد.
وي با اشاره به شرايط سخت مذاكرات ايران با طرف اروپايي، ادامه داد: تهران آماده از سرگيري مذاكرات بي قيد و شرط با اروپايي هاست.
اين گزارش به نقل از منابع ديپلماتيكي كه نامي از آنها نبرد، افزود:هر دو طرف براي پيدا كردن راه هايي براي از سرگيري فرايند صلح و حمايت از حقوق فلسطينيان تلاش مي كنند.
براساس اين گزارش، متكي همچنين با فهدبن محمد السعيد، معاون نخست وزير عمان در كابينه، درباره مسايل بين المللي و منطقه اي تبادل نظر كرد.
|
|
آمريكا از موضعش نسبت به همكاري
هسته اي ايران و روسيه عقب نشست
ايسنا: آمريكا با عقب نشيني از اظهارات استفان ريد ميكر، درخواست از روسيه براي توقف همكاري هسته اي با ايران را تكذيب كرد.
شان مك كورمك، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا گفت كه واشنگتن با توافق ميان روسيه و ايران براي ساخت يك نيروگاه هسته اي مخالف نيست؛ زيرا اين توافق اطمينان مي دهد كه مسكو تمامي سوخت مصرف شده را كه مي تواند به سوي استفاده نظامي منحرف شود، ايمن مي سازد.
مك كورمك گفت: اين توافق به نگراني هايي كه آمريكا و ديگران در جامعه بين المللي نسبت به دستيابي ايران به فعاليت هاي حساس چرخه سوخت هسته اي دارند، پاسخ مي دهد.
گزارش خبرگزاري فرانسه حاكي است، اظهارات وي مغاير با اظهارات استفان ريد ميكر، مشاور وزير امور خارجه آمريكاست كه در كميته امنيت سازمان ملل گفته بود هيچ دولتي نبايد اجازه نقل و انتقالات جديد هسته اي به ايران را داشته باشد و تمامي پروژه هاي جاري هسته اي بايد متوقف شوند.
مك كورمك افزود: ما به دنبال مشورت هاي بيشتر با روسيه درباره چگونگي پاسخگويي به مساله هسته اي ايران در نشست نوامبر شوراي حكام هستيم.
اين در حالي است كه روسيه از درخواست آمريكا براي قطع همكاري هسته اي كشورهاي ديگر با ايران و شيوه تهديد و فشار بر ايران در موضوع هسته اي اين كشور انتقاد كرده بود و هشدار داد: هرگونه اعمال تحريم بين المللي بر ضد تهران منجر به نتايج معكوس خواهد شد.
آناتولي آنتونوف مدير اداره امنيت و خلع سلاح در وزارت امور خارجه روسيه تصريح كرد: همكاري روسيه با ايران در زمينه هسته اي بر هيچ كس پوشيده نيست و مساله محرمانه اي نيست و كاملا شفاف و از حمايت بين المللي برخوردار است.
اين مسئول روسي گفت: روسيه از راي دادن به نفع قطعنامه اخير شوراي حكام بر ضد ايران امتناع كرده است زيرا قطعنامه ضعيفي بود و ارزيابي هاي نامتعادلي از مشكلات موجود داشت.وي افزود: روسيه موضوع هسته اي ايران را با اتحاديه اروپايي و سران انگليس بر اساس ضرورت ادامه مذاكرات و تماس ها با ايران و به شيوه هاي صرفا سياسي بررسي خواهد كرد.
|
|
صفارهرندي:
احساس نياز جدي به تغيير قانون مطبوعات وجود ندارد
ايسنا: به نظر وزير ارشاد با وجود اين كه احساس نياز جدي نسبت به تغيير قانون مطبوعات وجود ندارد، ولي مباحثي مثل صدور مجوز جاي بررسي دارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به برخي از انتقادات نسبت به تركيب هيات منصفه قانون مطبوعات و گرايش به يك طيف خاص در اين هيات گفت: از ديد ما صنوف و قشرهاي مختلف در اين هيات نمايندگاني دارند.
وي تصريح كرد: مجموعا از گرايش هاي سياسي متفاوت و نه الزاما از همه گرايش ها در مجموعه هيات منصفه حاضرند؛ يعني جناح هاي شناخته شده و تيپ هاي مختلف سياسي در تركيب اين هيات حضور دارند.
صفار هرندي در مورد احتمال بازنگري در قانون مطبوعات نيز تصريح كرد: در مقطع فعلي اين احساس نياز به صورت برجسته ديده نمي شود ولي بعيد نيست؛ چون برخي اشكالات خود را نشان داده و جاي بررسي دارد؛ از جمله در وضعيت موجود مجوزها و نحوه صدور آن، زمينه بازنگري براي تسهيل در امور و ارتقاي كيفيت وجود داشته باشد.
|
|
سفر متكي به عربستان به تعويق افتاد
مهر: يك مقام آگاه در وزارت امور خارجه از تعويق سفر منوچهر متكي به رياض خبر داد.دليل تعويق اين سفر را كه قرار بود ديروز برگزار شود، عدم توافق تهران و رياض در هماهنگ ساختن برنامه هاي سفر عنوان كرد.
به گفته وي اين سفر احتمالا هفته آينده صورت خواهد گرفت. برخي از منابع خبري غربي مانند خبرگزاري فرانسه علت اين تعويق را اختلاف نظرهاي ايران و عربستان در مورد مسائل امنيتي عراق اعلام كردند.
|
|
ابراز اميدواري البرادعي به ازسرگيري
گفتگوهاي هسته اي ايران و اروپا
مهر: محمد البرادعي مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي سازمان ملل ابراز اميدواري كرد كه در ماههاي آتي گفتگوهاي بين ايران و اتحاديه اروپا پيرامون موضوع هسته اي اين كشور از سر گرفته شود.
البرادعي در كنفرانسي مربوط به مسائل امنيت هسته اي در مسكو به برخي نارسائي ها در اين زمينه اشاره و آن رابه يك سكسكه تعبير كرد.
وي افزود: من به اين مساله خوشبينم كه ماه هاي آينده شاهد از سرگيري گفتگوهاي ايران و اروپا درباره موضوع هسته اي خواهيم بود و نياز داريم تا راه حل آبرومندانه اي پيدا كنيم.
البرادعي در اين نشست كه توسط سازمان طرح تهديد هسته اي كه يك گروه فشار آمريكائي است سازماندهي شده بود اظهار داشت: روسيه در موضوع هسته اي ايران همان اهدافي را دنبال مي كند كه ساير اعضاي مهم جامعه بين الملل آن را تعقيب مي كنند.
مدير كل آژانس گفت: من تصور مي كنم كه هر كشوري از جمله روسيه با اين مساله موافق است كه ايران نبايد به توسعه تسليحات هسته اي اقدام كند و جامعه بين الملل دراين هدف استراتژيك اجماع دارند.
البرادعي همچنين گفت: روسيه نيز مانند ساير كشورهاي عضو سازمان ملل سعي دارد تا بهترين شيوه را براي دستيابي به هدف دنبال كند، شما مي توانيد تاكتيك هاي متفاوت بسيار خوبي را تعقيب كنيد و اين دموكراسي است.
|