چند توصيه تغذيه اي سودمند براي ماه مبارك رمضان
فريضه روزه با هدف انسان سازي و نيل به مراتبي از تقوا و خويشتن يابي است .اين فريضه منافعي براي جسم و سلامت انسان دارد كه در صورت رعايت صحيح نكات بهداشتي و تغذيه اي محقق مي شود. بسياري از مردم در اين ماه دچار برخي بيماري ها مانند بيماريهاي گوارشي، پايين يا بالا رفتن قند خون، مشكل فشار خون و افزايش وزن مي شوند كه همه اينها مشكلاتي است كه در ماه هاي ديگر نيز افراد از آن رنج مي برند، اما در اين ماه به دليل قرار گرفتن در شرايط خاص تغذيه اي، نمود پيدا مي كند به همين دليل لازم است كه به نكات بهداشتي و تغذيه اي بيش از پيش توجه شود تا به شكل بهتري اين ماه سپري شده و از فيوضات اين ماه بهره مند شوند.
چند توصيه تغذيه اي براي بهتر سپري كردن ماه رمضان سودمند است.
۱ - صرف غذا در ۲ وعده افطاري و سحري صورت گيرد آنچه قرار است به عنوان افطاري و شام صرف شود همزمان البته با حجم كمتر صرف شود و در فاصله ميان اين وعده و غذاي سحر، آب و آشاميدني ها صرف شود. مصرف غذاي سحر براي همه به ويژه نوجوانان توصيه مي شود.
۲ - به هنگام افطار، تغذيه با يك ماده غذايي مناسب مثل شير، خرما، فرني، چاي كم رنگ آغاز شود و از آشاميدن آب سرد در شروع افطار خودداري شود.
۳ - غذاي افطار و سحر نبايد پر حجم باشد و حتي الامكان از مصرف غذاهاي پرچرب و ديرهضم خودداري شود .در وسط غذا آب زياد نوشيده نشود زيرا سبب رقيق شدن شيره گوارشي و دشواري هضم مي شود اما در فاصله يك ساعت بعد از افطار تا نيم ساعت قبل از مصرف غذاي سحري، مقدار كافي آب نوشيده شود.
۴ - مصرف سبزي ضد عفوني شده به هنگام افطار و ميوه در هنگام سحر توصيه مي شود. توصيه مي شود از مصرف تنقلات به مقدار فراوان جداً خودداري شود.
۵ - نوجوانان حداقل يك ليوان شير يا معادل آن ماست ميل كرده و در ماه مبارك رمضان در غذاي افطارشان از گوشت، پنير و تخم مرغ استفاده كنند.
۶ - نوجوانان دست كم به ۷ ساعت خواب آرام احتياج دارند بنابراين توصيه مي شود شبها زودتر بخوابند تا هنگام سحر بتوانند با نشاط از خواب برخيزند و از بركات معنوي سحرهاي ماه مبارك بهره مند شوند.
۷ - ساعات مطالعه و درس خواندن را طوري تنظيم كنيد كه بلافاصله پس از صرف غذا احساس گرسنگي زياد نكنيد.
۸ - براي پيشگيري از يبوست مصرف سبزيجات به صورت پخته و خام، خودداري از مصرف چاي پررنگ، استفاده از غذاهاي ملين مثل خورشت آلو و كرفس و آشاميدن مقدار كافي آب البته نه همراه غذا بلكه در فاصله بعد از افطار سودمند است.
۹- در ماه مبارك رمضان به بهداشت دهان و دندان بيشتر توجه شود. ماه مبارك رمضان فرصت خوبي براي ترك استعمال دخانيات است.
۱۰ - از تغييرات ناگهاني و شديد در برنامه تغذيه در طول ماه مبارك رمضان خودداري شود؛ همچنين غذاهايي را كه به طور معمول براي شما ايجاد ناراحتي مي كنند در اين ايام مصرف نكنيد.
|