كاهش جرم در رمضان
يكي از مهمترين مباحثي كه اين روزها مطرح است بحث روزه خواري ست.
حدود يك هفته پيش از آغاز ماه مبارك رمضان، فرمانده پليس كشور در جمع خبرنگاران تاكيد كرد كه ما هيچ طرح يا برنامه خاصي براي اين ماه نداريم. مردم ما خودشان آنقدر فهيم هستند كه در ملاء عام اقدام به روزه خواري نكنند.
سردار احمدي مقدم تاكيد كرد: اگر مشكلي باشد موضوع تظاهر به روزه خواري ست كه با توجه به رفتارها وعقايد مردم، موضوع مهمي به نظر نمي آيد و مردم خود رعايت مي كنند، اما تهران شهري ست كه روزانه مسافران زيادي را پذيراست و به همين دليل ما نمي توانيم ميهمانان را مجبور كنيم درعين حال كه عذر شرعي دارند، غذا نخورند. عده اي هم از نظر پزشكي عذر شرعي دارند؛ بنابراين بايد رعايت حال اين عده را در كارهايمان بكنيم .
با اين وصف اما، با شروع ماه رمضان اداره اماكن پليس از يك سو و اداره كل مبارزه با مفاسد اجتماعي از مبارزه و برخورد با اغذيه فروشاني كه قبل از ساعت افطار اقدام به فروش كنند، خبر دادند.
در همين حال سردار مرتضي طلايي نيز تاكيد كرد با مظاهري از اين دست برخورد مي شود.
درهمين حال سرهنگ سيد عظيم حسيني - مديركل مبارزه با مفاسد نيروي انتظامي- از كاهش تخلفات و جرائم در ماه رمضان طي سالهاي گذشته خبر داد و گفت: اقليتي از افراد جامعه ممكن است بنا به دلايلي حرمت اين ماه را نگه ندارند و از وظايف ذاتي و قانوني پليس است كه با آنها برخورد كند .
سرهنگ حسيني اطلاع رساني و هشدار از سوي رسانه هاي جمعي به شهروندان در رابطه با كاهش جرائم و تخلفات اين ماه را موثر دانست و از شهروندان خواست در مراكز عمومي، حرمت ماه رمضان را نگه داشته و به آن احترام بگذارند.
وي مسائل اجتماعي را جزو مسائل پيچيده، مهم و تخصصي ذكر كرد و گفت: به اين پديده ها نمي توان يك بعدي نگاه كرد، بلكه بايد با ابعاد مختلف به آن توجه كرد.
سرهنگ حسيني، مصون سازي پيشگيري ، محدودسازي كنترل و در نهايت ممنوع سازي برخورد را از فعاليت هاي پليس در زمينه مسائل اجتماعي ذكر كرد.
با اين وضع به نظر مي رسد ميان تفكر فرمانده پليس با مديريت هاي ارشد آن تفاوت هايي به چشم مي آيد.
نكته هم در اينجاست كه عموما ما به واسطه عرف و شرعي كه به آن پايبنديم، حاضر به حرمت شكني نيستيم، بنابراين چارچوب و قانوني كردن اين رفتارها كه عموما فرهنگي هستند جز به كاهش ارزش و قرب آن به اثر ديگري منجر نمي شود.
بنابراين پسنديده آن است كه مردم را در اينگونه امور به خود واگذار كرد تا آنها خود، مطابق عرف و شرع عمل كنند.
5/ 3 درصد زندانيان زن هستند
معاون فرهنگي سازمان زندان ها در حاشيه مراسم افتتاح كانون اصلاح و تربيت دختران در اصفهان گفت:5/3 درصد جمعيت كيفري را زنان تشكيل مي دهند كه اين آمار در مقايسه با تعداد زندانيان زن ساير كشورها، آمار مناسبي است.
همچنين زنجيره اي - معاون فرهنگي سازمان زندان هاي استان اصفهان- در اين باره گفته است: آمار كيفري كشور در حال حاضر حدود 130 هزار نفر است كه 5/3 درصد اين جمعيت را زنان و بخش بسيار كمي را نوجوانان بزهكار تشكيل مي دهند كه اين آمار در مقايسه با تعداد زندانيان زن ساير كشورها، آمار بسيار خوبي ست؛ اين در حالي ست كه جوامع ديگر بسياري از جرائم ما را به عنوان جرم تلقي نمي كنند وگرنه اين تفاوت بسيار آشكارتر بود و اين نشانه خوبي ست كه جامعه ما در بخش خانواده داراي سلامت بسيار زيادي ست.
شايد به نظر برسد آمار 5/3 درصدي در مقايسه با جمعيت زندانيان كشور چندان چشمگير نباشد، اما زنان زنداني مشكلاتي مخصوص به خود دارند. با توجه به اينكه زنان زنداني غالبا مادر هستند و گاهي نيز سرپرست خانواده ، مشكلات فرزندان خانواده با زنداني شدن مادران پيچيده شده و معمولا از داشتن سرپرست محروم مي شوند.