استاد محمدرضا حكيمي
استاد محمدرضا حكيمي در سال 1314 شمسي در مشهد زاده شد. پدرش مرحوم حاج عبدالوهاب حكيمي از متشرعان و محترمين بازار مشهد بود.
استاد حكيمي در سال 1320 ابتدا راهي مكتب و سپس مدرسه شد و در سال 1326 به حوزه علميه خراسان وارد شد و بيست سال به علم اندوزي و خودسازي پرداخت. ايشان طي اين مدت به فراگيري دروس مقدمات و سطح و بعد از آن به درس خارج پرداخت و در كنار آن، ساليان درازي به تحصيل فلسفه و كلام همت گماشت و ادبيات عرب را نزد شيخ محمد تقي اديب نيشابوري فرا گرفت.
استاد حكيمي همچنين از محضر استاداني همچون آيت الله شيخ مجتبي قزويني خراساني، آيت الله العظمي سيد محمد هادي ميلاني و آيت الله ميرزا احمد مدرس يزدي بهره ها برد و جهت فراگيري نجوم، تقويم و برخي علوم ديگر به محضر استاداني چون حاج شيخ اسماعيل نجوميان، حاج سيد ابوالحسن حافظيان و حاجي خان مخيري و ... شتافت و در سال 1348، اجازه اجتهاد را از شيخ آقا بزرگ تهراني دريافت داشت.
استاد محمدرضا حكيمي كه خود از مرزبانان حماسه جاويد است، در طول چند دهه، نسل معاصر را با عمق انديشه و گستردگي آثار مردان بافضيلت آشنا كرده و با نگارش ده ها كتاب كه گاه شمارگان آنها به صد هزار رسيده است مخاطبان خود را به سرچشمه زلال وحي نزديك كرده است.
برخي از آثار ايشان بدين شرح است:
بعثت، عيد غدير، عاشورا، مهدي، خورشيد مغرب، كلام جاودانه، قيام جاودانه، الحياه (داير ه المعارف بزرگ اسلامي) مكتب تفكيك، فرياد روزها، جهش ها، بيدارگران اقاليم قبله، امام در عينيت جامعه، هويت صنفي روحاني، حماسه غدير، ادبيات و تعهد در اسلام، دانش مسلمين، حماسه مرزبانان جاويد و ...
حسين صادقي
پروفسور حسين صادقي پنجم بهمن 1308 در خانواده اي ادب دوست در يكي از روستاهاي نيشابور به دنيا آمد. تحصيلات ابتدايي را در همان روستا و در مدرسه اي آغاز كرد كه توسط پدر ايشان تاسيس يافته بود. او بعدها جهت ادامه تحصيل رهسپار شهرهاي قوچان و مشهد شد.
پروفسور حسين صادقي در سال 1320 در آزمون هاي مرسوم آن زمان جهت ورود به دانشگاه شركت كرد و موفق شد در كنكور دانشكده هاي پزشكي، فيزيك و اعزام به خارج پذيرفته شود و پس از آن جهت ادامه تحصيل راهي سوئيس شد، تا اينكه در سال 1326 دكتر اي پزشكي خود را از دانشگاه پزشكي لوزان دريافت داشت. سپس جهت اخذ تخصص عازم آمريكا شد و توانست در سال 1342 بورد تخصصي جراحي عمومي و فوق تخصص جراحي قلب و ريه را از دانشگاه هاي معتبر آن ديار دريافت دارد.
ايشان طي دوران تحصيل و همچنين پس از آن از بهترين شاگردان و همكاران كريستين بارنارد، جراح مشهور قلب محسوب مي شد.
پروفسور صادقي پس از بازگشت به كشور مدتي در بيمارستان مسيحي مشهد به كار پرداخت و بعد از مدتي خدمت به هموطنان خويش، دوباره جهت مطالعات بيشتر عازم سوئيس شد و به سمت رياست بخش جراحي قلب و عروق دانشگاه لوزان منصوب شد. ايشان به مدت نزديك سي سال، رياست، بخش قلب و عروق و كرسي استادي اين رشته را در دانشگاه لوزان برعهده داشت تا اينكه در سال 1375 بازنشسته شد.
پروفسور صادقي طي ساليان تدريس و تحقيق در دانشگاه لوزان، ابداعات جديدي در امر جراحي قلب و عروق به وجود آورد. خود ايشان در اين باره مي گويند: در مدت قريب به سي سال، جراحي قلب و عروق را در دانشگاه توسعه دادم؛ به طوري كه تعداد عمل هاي جراحي قلب باز كه در سال اول مسئوليتم فقط 60 عمل بود به متجاوز از 900 عمل در سال آخر اشتغالم رسيد. در اين مدت نوآوري هايي در تكنيك جراحي عروق قلبي، تعويض دريچه هاي قلب، جراحي نارسايي هاي مادرزادي قلب و جراحي عروق به وجود آوردم.
پيشرفت هاي زيادي هم در مراقبت هاي بعد از عمل انجام داديم كه سبب بهبود نتايج عمل هاي جراحي قلب و عروق شد. نتايج خوب عمل ها هم با بهترين مراكز قلب دنيا رقابت مي كرد؛ مثلا تلفات بعد از عمل جراحي پيوند قلب كه حتي در بهترين مراكز قلبي جهان بين 8 تا 10 درصد است در بخش ما فقط 7/3 درصد بود .
پروفسور صادقي در مدت اشتغال، در حدود 2 هزار نفر از هموطنان را عمل جراحي قلب كرده است. همچنين به دليل تبحر بسيار و نتايج درخشان، دو نفر از رؤساي جمهور كشور سوئيس را نيز عمل جراحي قلب كرده است.
پروفسور صادقي پس از بازنشستگي بيشتر به كارهاي ادبي پرداختند و به واسطه موانست ديرين با ادب فارسي، تصميم به ترجمه رباعيات حكيم عمر خيام به زبان هاي انگليسي و فرانسه گرفتند كه با تلاش ايشان اثر ارزشمندي مشتمل بر 110 رباعي منسوب به حكيم نيشابوري با خط استاد اميرخاني و تابلوهاي زيباي استاد فرشچيان به طبع رسيد.