باغ-موزه قصر در راه است
فتحعلي شاه در سال 1213. ق در دومين سال پادشاهي خويش قصر زيبايي كه بعدها به قصر قاجار معروف شد را بنا نهاد. بناي قصر، سه طبقه ونماي اصلي آن رو به جنوب بود. در طبقه دوم، تالار بزرگ آينه داشت. چهار برج زيبا در چهارگوشه بنا ديده مي شد كه هريك داراي اتاقي بود آينه كاري شده با سقف مقرنس. 70 پله پهن و دراز بناي قصر را به سطح باغ مربوط مي ساخت. مقابل پله ها استخري بزرگ و لبريز از آب بود و نماي قصر در سطح آينه آساي آن پيوسته منعكس بود. بناي قصر به دليل ضعف ساختماني بيش از 50 سال عمر نكرد و بتدريج تخريب شد. درسال 1308 به منظور توهين به سلسله قاجار، بناي زندان در محل قصر بنا شد و پهلوي اول راسا آن را افتتاح كرد!
روزهاي آتي، ايام خوشي براي اهالي اطراف زندان قصر سابق، و باغ- موزه قصر آينده خواهد بود؛ بعد از تخصيص اعتباري بالغ بر 20 ميليارد تومان و تملك اراضي اين زندان قديمي و انتقال آن به حاشيه شهر، هم اكنون همه چيز براي خلق مركزي نو به لحاظ فرهنگي و ارتقاي بخشي از سرانه هاي خدمات شهري در اين منطقه از شهر فرا رسيده است... . اين زندان با حفظ فضاهاي تاريخي در كاربري جديد خود به باغ - موزه تبديل مي شود. هم اكنون عمليات اجرايي فاز يك طرح موزه به اتمام رسيده و طرح مقدماتي آن بزودي عملياتي خواهد شد.مردان بزرگي همچون آيت ا... طالقاني و آيت ا... شهيد مدني با سپري كردن روزهاي سخت در اين زندان، هويت تاريخي به آن بخشيده اند. قسمتي از زندان قصر به عنوان باغ ايراني و موزه براي حفظ تاريخ سياسي و انقلابي طراحي شده است.
موزه سينماي ايران
در خيابان وليعصر (نزديكي هاي تجريش) كوچه اي است كه معمار ها و دانشجويان معماري آن را به خاطر كتابخانه تخصصي معماريش مي شناسند و سينمايي ها براي موزه سينمايش؛ كوچه اي كه نام خود را از باغي متعلق به گذشته ها گرفته است؛ باغ فردوس و البته انتهاي كوچه، كاخي زيبا كه هرچند معماريش چندان تعلقي به ما ندارد، اما زيباست. سابقه ساخت اين ساختمان (باغ فردوس) به سال 1250 تا 1264 هـ .ق مي رسد؛ اين بنا جزيي از مجموعه كاخ ـ باغ هاي شميران است كه محل گذراندن ييلاق اشراف و درباريان قاجار بوده و به دستور محمدشاه قاجار ساخته شده بود.از زمان ساخت، مالكيت اين مكان تاريخي چندين بار تغيير كرده است تا سرانجام به مالكيت دولتي در آمده است. در سال 1316 شمسي اين ساختمان مرمت و به عنوان دبستان و دبيرستان مورد استفاده قرار گرفت. پس از انقلاب اين عمارت در اختيار مركز آموزش اسلامي فيلمسازي قرار گرفت و اكنون به عنوان موزه سينماي ايران هنوز كاربري دارد.
شارژ آپارتمانت را بده
اختلافات بين ساكنين يك آپارتمان با ارائه مدارك و مستندات در مراجع قضائي مورد داوري قرار مي گيرد و ليكن در اغلب اين ساختمان ها معمولا اختلافات توسط هيات مديره ساختمان حل و فصل مي شود. هر يك از افراد ساكن در اين ساختمان ها اگر نتوانند با ديگران به توافق برسند مسلما با تنظيم دادخواست، حقوق خود را پيگيري خواهند كرد اما در بيشتر موارد به دليل اطاله زمان دادرسي از اينگونه پيگيري صرفنظر مي شود!هزينه ماهانه نگهداري يك مجموعه آپارتماني يا به اصطلاح شارژ، كه از ساكنين گرفته مي شود معمولا محل اختلاف است؛ از نظر قانوني هزينه هاي مشترك معمولا براساس متراژ براي آپارتمان ها تعيين مي شود.در قانون، تصريح شده چنانچه قرارداد خاصي توسط هيات مديره ساختمان منعقد نشده باشد ملاك همان متراژ است اما اگر اعضاي هيات مديره تصميم ديگري گرفته باشند براساس نظر هيات مديره ساختمان هزينه هاي مربوطه اخذ خواهد شد و در صورتي كه يك يا چندتن از مالكين از پرداخت وجوه خودداري كنند، مي توان از طريق قانون با آنها برخورد كرد.