يكشنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۵۴ - Nov 20, 2005
صفحه آخر
Front Page

حضرت امام جعفر صادق عليه السلام:
با مردم باشيد، در اجتماعشان شركت كنيد و آنان را در كارها ياري نماييد، منزوي نشويد و از جامعه كناره نگيريد و همواره در معاشرت هاي اجتماعي دستور خداوند را به كار بنديد كه فرموده است: با مردم به خوبي سخن بگوييد وبرخورد نيكو داشته باشيد.
مستدرك ،۲ ص ۶۱
امروز با حافظ
عشق پيدا شد و آتش به همه عالم زد
در ازل پرتو حسنت ز تجلي دم زد
عين آتش شد ازين غيرت و بر آدم زد
جلوه اي كرد رخت ديد ملك عشق نداشت

مشكلات مالي ، علي رهبري را هم به ستوه آورد
اركستر سمفونيك تهران و بحراني تازه
008118.jpg
گروه ادب و هنر - سيدابوالحسن مختاباد: سه ماه پس از شروع به كار جدي علي رهبري در اركستر سمفونيك تهران، مشكلات و مسايل پيش روي اين اركستر كه سالها است همانند زخمي كهنه و مداوا نشدني، ملودي همراه اين اركستر شده است، بار ديگر سر باز كرد و مي رود كه اين چهره جهاني موسيقي كلاسيك و سمفونيك را به ترك اركستر سمفونيك تهران وا دارد.
رهبري كه ۲۶ و ۲۷ آبان در تالار وحدت به اجراي دوباره سمفوني نهم بتهوون و قطعه نيماي عليرضا مشايخي پرداخته بود، در گفت وگويي با خبرگزاري فارس گفت تا زماني كه به وضع اقتصادي و حقوقي مالي نوازندگان اركستر رسيدگي نشود، به ايران باز نخواهد گشت.
پيش بيني اين سخن از علي رهبري چندان دشوار نبود، چرا كه ديگر افراد ي هم كه هدايت اين اركستر را به دست گرفته بودند، به رغم تمامي جدوجهدها براي حل مشكل مالي اين اركستر در نهايت عطاي رهبري آن را به لقايش بخشيدند و اركستر را رها كردند.
مشكل اصلي اين اركستر در كهنه  بودن سازها و نيز حق الزحمه اي است كه به اعضاي اركستر پرداخت مي شود. حق الزحمه ها در چند سال گذشته از رقم ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان بالاتر نرفته است و همين امر سبب شده كه اعضاي اركستر سمفونيك تهران، براي تامين معاش و هزينه ها ي زندگي به كار در چند اركستر ديگر بپردازند و نتيجه آن مي شود كه از كيفيت كار اركستر كاسته شود. رهبري در اين مدت تلاش كرده بود با سطح بندي نوازندگان اركستر، و نيز پيشنهاد دستمزدي كه متناسب با شأن اعضاي اركستر باشد و نيز زنده كردن دوباره گروه كر، جاني تازه در روح اين اركستر بدمد.
وي پيش از اين در گفت وگوبا همشهري گفته بود كه مسئولان مركز موسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قول داده اند كه مشكلات مالي اركستر را حل كنند، اما به نظر مي رسد، يا بوروكراسي پيچيده و ناكارآمد، مركز موسيقي و يا عدم حمايت و پي گيري جدي خواسته هاي علي رهبري سبب شده است تا وي در نهايت به اين جمع بندي برسد كه فعلاً دست از تلاشهاي افزونتر براي اين اركستر بردارد.
رهبري در حالي از اين وضعيت گله مند است كه خود در باره اين اركستر يادآوري مي كند كه: اين اركستر از اول انقلاب در خدمت دولت و ملت بوده و تمام سروده هاي مذهبي و انقلابي را نواخته است.
وي ضمن اعلام اين مطلب به فارس كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي وزارت سرگرمي نيست و كارش نيز سرگرم كردن مردم نيست، بلكه بايد مسايل فرهنگي را ارائه دهد، به پيشينه ۱۰۰ ساله اين اركستر اشاره كرده و از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي مي خواهد كه به اين اركستر توجه كرده و آن را از اين وضعيت ناگوار به درآورد.

از ۱ تا ۴ آذرماه؛
۵۰۰ كارشناس ، فيلم هاي جشنواره
دفاع مقدس را داوري مي كنند
دهمين  جشنواره  فيلم  دفاع  مقدس  از اول  آذرماه  در سينماهاي  فلسطين  و سپيده  تهران  برگزار مي شود.
محمدرضا شرف الدين  دبير اين  جشنواره  در گفت وگو با خبرنگاران ، شناسايي  و معرفي  آثار برتر توليدشده  از سال  ۸۲ تاكنون  اعم  از سينمايي ، تلويزيوني ، كوتاه  و پويانمايي  به  منظور تجليل  از هنرمندان  آثار برتر وتاثيرگذاري  بر مضامين  و محتواي  فيلم هاي  دفاع  مقدس  را از اهداف  اين  رويداد هنري  چهارروزه  برشمرد.
وي  افزود: اين  جشنواره  در قالب  فيلم هاي  سينمايي ، كوتاه ، نيمه بلند، نماهنگ ، مجموعه هاي  تلويزيوني ، مستند، قلم  طلايي سينمايي  و بخش  ويژه  بهترين هاي  تاريخ  سينماي  دفاع  مقدس  برپا مي شود.
شرف الدين  درمورد بهترين هاي  تاريخ  سينماي  دفاع  مقدس  ادامه  داد: اين  بخش كه  براي  نخستين  بار درساختار جشنواره  طراحي  و پيش  بيني  شده ، ۵۰۰ نفر ازمنتقدان ، كارگردانان ، تهيه كنندگان ، نويسندگان  و مديران  فرهنگي  كشور دراين بخش  درقالب  هيات داوري  نامتمركز از طريق  پرسشنامه  وفرم هاي  آماده شده ، پنج فيلم  و كاركردان  برگزيده  را معرفي  مي كنند.

همايش فرهنگ و دنياي مجازي
در همايش فرهنگ و دنياي مجازي كه از ساعت ۱۸ تا ۲۰ روز دوشنبه ۳۰ آبان در فرهنگسراي دانشجو برپا مي شود، دكتر لرافشار، دكتر يثربي دكتر قاضي نيا و دكتر وكيلي با موضوع انسان در شهر مجازي، فرهنگ، زندگي، دين و تكنولوژي و لذت و معنا در جهان مجازي سخنراني مي كنند.

ديدار جمعي از شاعران با منوچهر آتشي
منوچهر آتشي كه پس از جراحي كليه در بيمارستان سينا بستري است ، قرار بود روز شنبه مرخص شود، اما به خاطر ناراحتي قلبي به بخش CCU منتقل شده و تحت مراقبت هاي پزشكي است تا بررسي هايي روي وضعيت قلبش انجام شود.عصر روز جمعه جمعي از شاعران و چهره هاي ادبي ازجمله مشفق كاشاني، امين پور، قزوه، عبد الملكيان، صلاحي، علي باباچاهي، محمودي، راكعي، باقري، بيدج و فيض با اين چهره ماندگار ديدار داشتند.
در جريان اين ديدار، مشفق كاشاني، منوچهر آتشي را ازجمله چهره هايي دانست كه به پرورش ذوق هاي جوان عنايت خاصي داشته و با يادكردن از او به عنوان يك شخصيت برجسته در كنار بعد فرهنگي اش، به خبرنگار ايسنا گفت: آتشي نه تنها در شعر نو از سرآمدان و شاعران برجسته است، بلكه در شعر كلاسيك هم با مطالعات وسيعي كه دارد، از شاعران صاحب نام است.
عليرضا قزوه نيز با تأكيد بر حمايت آتشي از شاعران جوان و اينكه او از شاگردان خوب نيما، صاحب سبك و انسان خوبي است، به شعر او براي حادثه حمله ناوگان آمريكايي به هواپيماي ايران اشاره كرد و گفت:بعضي ها مي گويند آتشي براي مسائل اجتماعي و دفاع مقدس كاري نداشته،اما اين حادثه اي بود كه آتشي عكس العمل ملي خود را به آن نشان داد.

نامزدهاي جايزه جشنواره فيلم كوتاه اعلام شد
اسامي نامزدهاي  بخش هاي  رقابتي  ملي  و نگاه  نو جشنواره  بين المللي  فيلم  كوتاه  تهران  اعلام  شد .
فيلم هاي  كوتاه «با او» ، «تيرك  چوبي» ، «قايق هاي  من» ، «كمي بالاتر» ، «يك شب  ميهماني» در بخش  داستاني ، «پرنده  هلياس» ، «داريوش  و بانو» ، «غرقاب» ، «فرداي  ديروز» ، «منم  داريوش» در بخش  مستند، «اتاق  جيغ» ، «بيشه» ، «چت  ايروني» و «ماهي» در بخش  انيميشن ، «ايكاروس» ، «ايمان» و «ضد خاطرات» در بخش تجربي  به  عنوان  نامزد دريافت  جايزه  معرفي  شدند.به  گزارش  روابط عمومي جشنواره  فيلم  كوتاه ، فيلم هاي «آن  دست ها» ، «او مي ايستد در گندم زار» ، «تلاءلو» ، «مي توان  بدون  نام  باشد» و «يادگاري» در بخش  داستاني ، «پيوند»، «دارالمغفره »، «لنز مات» ، «من  و زندگي »و «واكسن  زلزله » در بخش  مستند از عناوين  بهترين هاي  بخش  نگاه  نو به  شمار مي رود.

نگاه
اعاده حيثيت
ابراهيم زاهدي مطلق
برندگان و برگزيدگان نهمين دوره جشنواره انتخاب كتاب سال دفاع مقدس در حالي معرفي شدند كه در رشته هايي مثل رمان، مجموعه داستان، زندگينامه، شعر، كودك و نوجوان و... اثر برتر يا اول نداشتند.
در جشنواره امسال، برخي رشته هاي حوزه ادبيات (شعر و داستان) حتي فاقد كتابهايي در رده دوم و سوم بود!
اين رويداد، نشانه چند اتفاق ديگر است كه در سالهاي پيش افتاده و عوارض آن به امسال رسيده است؛ اتفاقاتي كه ادبيات ما _ بخصوص حوزه دفاع مقدس را _ بشدت آزار داده است. (نتايج داوري هاي امسال و سخت گيري هاي داوران را در حوزه هاي مختلف انتخاب كتاب سال دفاع مقدس، بايد ارج گذاشت و به فال نيك گرفت.) اما چرا امسال چنين شد و چرا برخي ناشران و نويسندگان يا شعرا از اين كه كتابشان انتخاب شد و نامشان _ مثل همه جشنواره هاي تكراري _ از بلندگوها بلند نشد، دلگير شدند؟
اين اتفاق، يك روز بايد مي افتاد و يك روز بايد كسي يا كساني پيدا مي شدند كه دست رد به سينه انبوه نوشته هاي سطح پايين و بي كيفيت در حوزه دفاع مقدس مي زدند. يك روز بايد به برخي جايزه بگيران حرفه اي اعم از ناشر و نويسنده و شاعر، گفته مي شد كه شأن دفاع مقدس والاتر وشريف تر از برخي كتابها است كه به نامش نوشته مي شود. يك روز بايد....
اين اتفاق، افتاد و به دست خود بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس هم افتاد. خدا را بايد شكر كرد كه اين رگ سياه، خود بنياد بود. و اما چند پاسخ به آن سئوالهايي كه مطرح شد؛ چرا چنين شد و كار به اين جا كشيد؟
۱- حمايت هاي نسنجيده و بي دريغ در سالهاي اول كه نوشته هايي با دستمايه دفاع مقدس به چاپ مي رسيد.
۲- جايزه هاي بي حساب و كتاب در داوري ها و جشنواره هايي كه بيش از كتاب و آينده  كتاب و ملاحظات ادبي، ملاحظه نويسندگان و شرايط را مد نظر قرار داد.
۳- عادت دادن نويسنده و شاعر به چاپ كردن هر نوشته اي با هر سطح كيفي و ارزشي.
۴- رويه شدن رفاقت بازي و هواي همديگر را داشتن در انتخابهاي كتاب سال تا آن جا كه در يكي دو سال گذشته، جايزه نبردن و انتخاب نشدن در جشنواره ها شأن و منزلت پيدا كرد.
به هر حال، اتفاقي كه رخ داده است، تبعاتي به دنبال دارد؛ بر مديران و تصميم گيران بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس و دفتر انتشارات اين بنياد لازم است كه با جديت به كاري كه شروع كرده اند، ادامه دهند. بالا بردن سطح آثاري كه پس از اين پديد مي آيد، به عهده پديدآورندگان است. دفتر انتشارات بنياد نبايد تسليم برخي فشارها شود. برطرف كردن عادتهاي غلطي كه در حوزه كتابهاي دفاع مقدس رايج شده است، نيازمند شجاعت و استمرار بر راهي است كه آغاز شده است.

گلستان
رسول جعفريان و جلد اول رسالات سياسي اسلامي دوره پهلوي
در ميان تمامي پژوهشگران تاريخ معاصر و نيز متون تئوريك مذهبي (رسالات) رسول جعفريان نامي شناخته شده است. وي علاوه بر پژوهش در تاريخ صدر اسلام و انتشار چندين كتاب و دهها مقاله در اين زمينه، چند سالي است كه گوشه چشمي به جريانات مذهبي معاصر مي اندازد و سعي دارد، برخي اسناد و رسالات خطي يا چاپي بجامانده از آن دوران را در مجموعه اي گردآورد و با تفسير و تحشيه  آن را به بازار نشر روانه و در دسترس علاقه مندان و پژوهشگران قرار دهد.جعفريان اين بار به سراغ شماري از منابع و متون سياسي مرتبط با نظريه حكومت اسلامي در دوره پهلوي دوم (۱۳۵۷-۱۳۲۰) رفته است. در اين متون مقالات و رسائلي از نورالدين حسيني شيرازي، حكمي زاده، احمد كسروي، گروه فداييان اسلام، يحيي نوري، نظريه ولايت فقيه امام خميني (ره)، صادق روحاني، جلال الدين فارسي، ابوالعلاء مودودي با ترجمه مرحوم سعيدي و نيز مقالات و گفتارهاي پراكنده درباره حكومت و دولت اسلامي تا سال ۱۳۵۷ آمده است.خواننده در اين كتاب ۵۵۰ صفحه اي كه از سوي مركز اسناد انقلاب اسلامي منتشر شده است، بر مبناي تدوين تاريخي، رسائل و مقالات يادشده را مي خواند.
آدرنو و اخلاق صغير
درباره مسايل روزمره هركسي مي تواند بنويسد، به خصوص روزنامه نگاران و كارشناسان آن حوزه، اما وقتي خواندن موضوع يا مطلبي جذابيتي دوچندان مي يابد كه فيلسوفي فرصت و انرژي بنهد و درباره موضوعات پيش و پا افتاده دست به قلم ببرد؛ موضوعاتي چون ترافيك، صف، حق تاليف و... كه درنظر اول نوشتن يك فيلسوف درباره آنها اندكي تحقيرآميز جلوه مي كند، ولي وقتي اين نوع نگاه به مسايل خوانده مي شود، خواننده تيزهوش، تازه درمي يابد كه پنجره اي تازه به آن موضوع گشوده شده و چشم اندازي در برابرش قرار گرفته است كه تاكنون هيچ روزنامه نگار، تحليل گر مسايل سياسي، اجتماعي و شهري را به آن راهي نبوده است.اين اشاره كوتاه را آورديم تا بگوييم كه به تازگي از «تئودور آدرنو» فيلسوف نامي مكتب فرانكفورت كتابي ترجمه شده است به نام «اخلاق صغير» كه در آن آدرنو از منظر مكتب فرانكفورت به همين مسايل پيش و پا افتاده نگاه كرده است. اين كتاب را حميد فرزانه ترجمه كرده و انتشارات نقش خورشيد به بازار كتاب روانه اش كرده است.
پيش از اين از لشك كولاكوفسكي فيلسوف صاحب نام لهستاني نيز سه كتاب كوچك به نام «در باب مقولاتي بزرگ» با برگردان فارسي وزيري از سوي انتشارات طرح نو به بازار كتاب عرضه شده بود كه نگاه يك فيلسوف بود به همين مقولات دم دستي.

كوتاه از هفت هنر
۳ نمايش با موضوع بسيج و دفاع مقدس
۳ نمايش با موضوع بسيج و دفاع مقدس به مناسبت هفته بسيج در مجتمع فرهنگي اسوه به نمايش درمي آيد.نمايش «مثل سوسوي فانوس آويخته »به كارگرداني علي فرحناك از روز شنبه ۲۸ آبان ساعت ۱۸ به مدت يك هفته و نمايش «خاطره اي روي صحنه» به كارگرداني سلمان فرج اللهي از روز سه شنبه اول آذر ساعت ۱۶ اجرا خواهد شد.
نمايش «محرم زنده » است، به كارگرداني يعقوب صديق جمالي نيز از روز سه شنبه ۱۵ آذرماه به مدت يك هفته ساعت ۱۸در سالن اصلي اين مجتمع اجرا مي شود.
برگزاري مراسم تجليل از استاد احمد شايا
نخستين سالگرد درگذشت شاعر و لغت شناس برجسته آذربايجاني، استاد احمد شايا متخلص به آلاو در فرهنگسراي كوثر كرج برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، در اين مراسم كه به همت انجمن هاي ادبي ساهر، صابر، نباتي و گروه جوانان ايشيق و با همياري خانواده احمد شايا برگزار شده بود، ادبا و شاعراني از تهران، تبريز، زنجان و كرج درباره شخصيت ادبي و علمي احمد شايا سخنراني كردند.
از احمد شايا، كه سال قبل در ۷۹ سالگي درگذشت، ده ها كتاب ادبي و شعر به چاپ رسيده و تعدادي از آثار وي از جمله واژه نامه ارزشمند فارسي _ تركي و تركي _ فارسي كه قريب ۹۰ هزار واژه، و شرح هر يك از آنها را شامل مي شود، در انتظار چاپ و توجه مسئولان فرهنگي هنري كشور است.
پسر مصطفي عقاد به ايران مي  آيد
مالك عقاد، پسر مصطفي عقاد فيلمساز مشهور و فقيد سوري، براي شركت در جشنواره فيلم فجر امسال به عنوان ميهمان ويژه به تهران سفر مي كند.مصطفي عقاد، فيلمساز مشهور سوري و خالق آثار ماندگار محمد رسول الله و عمر مختار، چندي پيش در حادثه انفجار بمب در هتلي در پايتخت اردن مجروح شد و روز بعد در بيمارستان درگذشت.
نقد و بررسي رؤياي سرخ
نشست  نقد و بررسي  فيلم  مستند روياي  سرخ  ساخته  علي  بدري ، اول  آذرماه در خانه  هنرمندان  برگزار مي شود. اين  فيلم  با مضمون  اجتماعي  به  داستان  يك  نقاش  نابينا مي پردازد.
فروش نمايش ها
نمايش  ملودي هاي  شهر باراني  به  كارگرداني   هادي  مرزبان  با هفت  هزارو۴۳۸ تماشاگر و ۱۹ اجرا در تالار اصلي  تئاتر شهر، بيشترين  مخاطب  را به  خود اختصاص  داد.نمايش هاي  در ميان  ابرها از اميررضا كوهستاني  با يكهزار و ۲۴۵تماشاگرو ۱۲ اجرا در تالار قشقايي ، مكبث  كار آرش  دادگر با ۶۲۸ تماشاگر و ۲۰ اجرادر تالار نو در ديگر رتبه هاي  اجرا قرار دارند. نمايش هاي  گفت  وگو تئاتر بي حيوان ، سياه ، سفيد و گل  نسترن  و پروانه  در مشت  به  ترتيب  با ۴۱۲ ، ۱۹۲ ، ۱۵۳و ۷۱ تماشاگر در جدول  اجرا قراردارند.
اژدهاك در نياوران
نمايش  اژدهاك  نوشته  بهرام  بيضايي  به  كارگرداني  ميكاييل  شهرستاني  و صنم  صالحي  از ۳۰ آبان  در سالن  گوشه  فرهنگسراي  نياوران  به  صحنه  مي رود. شقايق  احمدي ، بهاره  خداورديان  و سمانه  زندي  نژاد برخواني  شخصيت هاي  نمايشنامه  بيضايي  را برعهده  دارند. نمايش  اژدهاك  همه  روزه  تا ۱۹ آذرماه  در فرهنگسراي  نياوران  اجرا مي شود.
تعويق جشنواره سينمايي ايدز
زمان برگزاري اولين جشنواره سينمايي تلويزيوني مبارزه با ايدز در ايران، كه قبلا يكم تا چهارم آذرماه اعلام شده بود، تغيير كرد. اين جشنواره يازدهم تا چهاردهم آذرماه سال جاري همزمان با روز جهاني ايدز در تهران برگزار مي شود.

برگي از تاريخ
قتل واعظ شهير سيد جمال الدين واعظ اصفهاني
سيد جمال الدين واعظ همداني معروف به سيد جمال  اصفهاني در حدود سال ۱۲۴۲ ش (۱۲۷۹ ق) در همدان به دنيا آمد. در بيست  سالگي براي تحصيل رهسپار اصفهان شد ولي پس از مدتي كه در خود علاقه به منبر و وعظ يافت به اين مسير گام نهاد و به سرعت ترقي نمود. سيد جمال سالياني در اصفهان حضور داشت و سپس ساكن تهران گرديد. وي در جريان نهضت مشروطه از اطرافيان سيد عبدالله بهبهاني و سيد محمد طباطبايي به شمار مي رفت و در انتقاد از دستگاه جور و ستم ورزي هاي حاكمان، داد سخن مي كرد. سيد جمال، يكي از رهبران مشروطه ايران محسوب مي شود كه نزديك به بيست سال، در شهرهاي اصفهان، مشهد، شيراز و تهران وعظ مي نمود و در روشنگري مردم مي كوشيد. به اين دليل محمدعلي شاه دستور بازداشت او را صادر كرد. وي پس از به توپ بستن مجلس قصد عزيمت به عتبات عاليات داشت كه در راه شناسايي و دستگير شد و پس از چند ماه زندان رفتن، در بيست و نهم آبان ۱۲۸۷ ش برابر با ۲۵ شوال ۱۳۲۶ ق در ۴۵ سالگي در زندان بروجرد به قتل رسيد. سيد در فن خطابه بسيار توانا و حاذق بود به طوري كه او را از نظر فصاحت و نفوذ كلام و قدرت بيان، يكي از بزرگترين خطباي مشروطه ايران دانسته اند. موعظه او، سياسي و ساده و همه فهم بود و از بيان مطالب خود ابايي نداشت. مقبره وي در كنار شهر بروجرد واقع است و مردم به زيارت آن مي روند. سيد محمدعلي جمالزاده، نويسنده شهير فرزند ارشد اوست.
مرگ مشيرالدوله نخست وزير قاجار
حسن پيرنيا در سال ۱۲۵۱ ش در تهران به دنيا آمد. وي پس از آنكه تحصيلات خود را در فرانسه و روسيه به اتمام رساند، در سفر اول مظفرالدين شاه به اروپا، مترجم روسي شاه بود. وي در سال ۱۲۸۱ ش وزيرمختار روسيه شد و در هنگام مشروطيت، مامور تدوين نظامنامه مجلس گرديد. پيرنيا پس از قتل اتابك اعظم، در كابينه مشيرالسلطنه به وزارت عدليه رسيد و پس از مدتي لقب مشيرالدوله گرفت. پس از فتح تهران و تشكيل دولت جديد، وي به وزارت عدليه دست يافت و از آن به بعد در كابينه هاي متوالي، وزارات متعدد گرفت. پيرنيا در ۱۲۹۳به نخست وزيري رسيد و اتفاقاتي نظير قيام شيخ محمد خياباني و غائله آذربايجان، آغاز نهضت جنگل و آغاز گردنكشي هاي رضاخان پهلوي براي به دست گيري قدرت از جمله رويدادهاي نوبت هاي ديگر نخست وزيري اوست. حسن پيرنيا علاوه بر اينكه در ادوار دوم، سوم، چهارم، پنجم و ششم نماينده مردم تهران در مجلس شوراي ملي بود، همچنين چهار مرتبه نخست وزير و بيست و چهار بار وزير بوده است. وي در ده سال آخر عمر خود، غالبا به كارهاي فرهنگي و علمي اشتغال داشت و آثاري همچون تاريخ ايران باستان نگاشت. مشيرالدوله در زمينه امور قضايي كشور پس از مشروطه نقش مهمي داشت و بيشتر قوانيني كه پس از مشروطه ملاك كار قرار گرفت توسط او تهيه شد. همچنين وي سازمان دادگستري را پي ريزي كرد و علاوه بر تشكيل ديوان كشور و دادسراها، قانون محاكمات حقوقي و جزايي را به تصويب رساند. مشيرالدوله سرانجام در ۲۹ آبان ۱۳۱۴ در ۶۳ سالگي درگذشت.

تازه هاي دنياي رسانه ها
راديو معارف ديجيتالي مي شود
بيات، مدير شبكه راديو معارف گفت: سعي داريم به سمت شبكه ديجيتالي پيش رفته و كيفيت و سرعت كار را با وجود محدوديت و مشكلاتي كه به لحاظ بعد مسافت داريم بالا ببريم. به گفته بيات راديو معارف يكي از شبكه هاي زيرمجموعه سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران است و بنابراين در بخش سياستگذاريهاي كلي مشمول همه قواعد و مقررات و سياستهايي است كه در سازمان حاكم است ولي براساس ماموريتهاي خاص اين رسانه و موضوعي كه به آن مي پردازد و مخاطباني كه برايش تعريف شده است اهداف و سياست هاي خاص خود رادارد و با موضوعي كه به آن مي پردازد متناسب است. وي اضافه كرد: با توجه به اينكه به سمت تعدد و تكثر در رسانه مي رويم در نتيجه رسانه عمومي بايد سياستهاي خاصي داشته باشد و يا به موضوعي در سطح خاص بپردازد و طبعا ممكن است به روزي برسيم كه نيازمند اين باشيم كه به طور مثال براي زنان، كودكان نيز رسانه داشته باشيم. بيات با اشاره به عوامل موفقيت اين شبكه راديويي افزود: با توجه به اينكه در شبكه سراسري به صورت تخصصي نمي توانستيم به مباحث ديني بپردازيم ضمن اينكه اين ظرفيت علمي در تهران نيز وجود نداشت، اين راديو در قم راه اندازي شد و شايد بتوان از عوامل موفقيت اين شبكه رامحل آن، راديوبودنش و نيز روشن بودن ماموريت آن براي برنامه سازي دانست كه به ما كمك كرده تا راديو جايگاه خود را در ميان معارف جويان و نخبگان و علاقمندان باز كند.
۵ برنامه براي تهراني ها
با جابه جايي ساعت هاي پخش و تكرار سريال هاي تلويزيوني جديد از اين هفته پخش آنها آغاز مي شود.به گزارش روابط عمومي شبكه تهران، سه مجموعه ايراني و سه سريال خارجي در ساعت ۲۳ پخش خواهد شد.مجموعه جديد سريال «هشدار براي كبري ۱۱» شنبه ها پخش مي شود و سريال «كنت مونت كريستو» دوشنبه ها و «مظنونين ۳» نيز روز پنجشنبه پخش خواهد شد.همچنين مجموعه ايراني «مسافر سحر» از توليدات خليج فارس يكشنبه ها و «گرفتار» از توليدات مركز اصفهان جمعه ها به روي آنتن مي رود.
بسيج در راديو فرهنگ
همزمان با فرا رسيدن هفته بسيج «برنامه هنر هشتم» روز دوشنبه ۳۰ آبان ماه به اين مناسبت پخش خواهد شد.به گزارش روابط عمومي شبكه فرهنگ با حضور مدير روابط عمومي نيروي مقاومت بسيج در برنامه به عملكرد و فعاليت هاي بسيج پرداخته مي شود.سردبيري اين برنامه را صداقت و تهيه كنندگي آن را دانا عهده دار است.
افسانه «پهلوان پنبه» در راديو
در برنامه امروز همدلان همزبان افسانه پهلوان پنبه از افسانه هاي كهن افغانستان بازخواني مي شود.در برنامه همدلان همزبان اين هفته حفيظ الله شريعتي كارشناس به بررسي افسانه هاي افغانستان مي پردازد.اين برنامه كاري از گروه فرهنگ عامه شبكه راديويي فرهنگ است كه يكشنبه ها ساعت ۱۴ و ۳۰ دقيقه پخش مي شود. پخش موسيقي محلي كردستان و تالش در سرآهنگ كار ديگري از گروه فرهنگ عامه است كه به پخش معرفي موسيقي هاي محلي دارد.
شناسنامه
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
مدير مسئول : محمود احمدي نژاد
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶۵۶۳۵۳ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵

نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org


سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲


دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۶۴۹۸۳۸۱

داستانك
همنامي!
به هنگام قدم زدن در خيابان، آگهي ترحيمي با نام و نام خانوادگي خودم ديدم! تعجب كردم و اندكي هم ترسيدم؛ وقتي جلو رفتم و عكس رنگي پيرمردي را بالاي آگهي ديدم، خيالم راحت شد. تا به آن لحظه، به آن حد جدي به مرگ فكر نكرده بودم.
محمدرضا باقرپور
ساعات شرعي
اذان ظهر امروز:ساعت ۱۱و۵۰ دقيقه
اذان مغرب امروز:ساعت ۱۷و۱۴ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۵ و ۱۸ دقيقه
طلوع آفتاب فردا:ساعت ۶ و ۴۶ دقيقه
بر ديوار نگارخانه ها
*نگارخانه شيرازي: نمايشگاه نقاشي پريناز پرنيان / ۴ تا ۹ آذر / بلوار آفريقا، خيابان پديدار، ساختمان شهروز / تلفن: ۸۸۸۶۳۳۴
*نگارخانه شمس: نمايشگاه مجموعه آثار نقش برجسته علي جمشيدي / از ۵ آذر / خيابان آفريقا، كوچه كمان، پلاك ۴ / تلفن: ۸۸۷۷۴۵۷۱
*نگارخانه بهزاد: نمايشگاه طراحي و نقاشي جمشيد حقيقت انصاري / تا سوم آذر / بلوار كشاورز، نبش خيابان ۱۶ آذر، پلاك ۳۱۲-۳۱۶ / تلفن: ۸۸۹۶۰۴۵۳
*گالري گلستان: نمايشگاه نقاشي هاي آبرنگ مينا مختارزاده (موحد) ۴ تا ۱۰ آذر / خيابان دروس، كماسايي، شماره ۴۲ / تلفن: ۲۲۵۴۱۵۸۹
*گالري سيحون: نمايشگاه نقاشي محسن درخشان / تا سوم آذر / خيابان خالد اسلامبولي، كوچه چهارم، پلاك ۳۰ / تلفن: ۸۸۷۱۱۳۰۵
*گالري فرامرزي: نمايشگاه آثار شيوا نورمند / ميدان ونك، خيابان ونك، كوچه ارم، پلاك ۵۴ / تلفن: ۸۸۷۹۶۸۰۹
*نگارستان شاهد: نمايشگاه نقاشي گروهي / تا ۶ آذر / خيابان ولي عصر، تقاطع طالقاني، پلاك ۵۱۹ / تلفن: ۶۶۹۶۹۶۲۶
*نگارخانه مژده: نمايشگاه نقاشي نيره عرسين و فرشته اكبري پايدار / تا دوم آذر/ سعادت آباد، علامه طباطبايي شمالي، كوچه ،۱۸ پلاك ۷۱ / تلفن: ۲۲۰۶۷۴۴۲
گل و گياه
پلكترانتوس (پاپيتال سوئدي)
008115.jpg
نام علمي: Plectranthus coleodes Marginatus
خانواده: LABIATAE
گياه دائمي و هميشه سبز كه بعنوان گياه آپارتماني مورد استفاده قرار مي گيرد. برگها سبز مايل به خاكستري به طول ۶ سانتيمتر و داراي حاشيه سفيد بوده و گلهاي لوله اي آن به رنگ سفيد تا ارغواني كمرنگ بطور نامنظم در طول سال ظاهر مي شوند. حداكثر بلندي و گستردگي آن به ۶۰ سانتيمتر مي رسد.
نيازها: مكان پرنور و يا نيم سايه، دور از تابش مستقيم آفتاب، خاك سبك كه مرتباً مرطوب نگهداشته شود. در صورتي كه گياه بلند و كم پشت شده باشد در فصل بهار سرشاخه ها را كوتاه مي كنند. سطح برگها را گاهگاهي با آب مقطر اسپري مي نمايند. حداقل دماي قابل تحمل آن ۱۰ درجه سانتيگراد است.
ازدياد: از طريق قلمه هاي ساقه اي و يا تقسيم گياه در بهار يا تابستان امكان پذير است.
سازمان پارك ها و فضاي سبز شهر تهران
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |