صد خطري كه زندگي را تهديد مي كند
غذاهاي طبيعي
مراقب باشيد! خوراكي هاي زير حاوي آن دسته از مواد شيميايي اند كه ثابت شده است در حيوانات آزمايشگاهي توليد سرطان مي كنند: سيب، كلم بروكلي، هويج، نان، كرفس، انگور، كاهو، گوجه فرنگي، سيب زميني شيرين، جعفري، پياز و انبه.
طبق گفته انجمن مبارزه با سرطان آمريكا در اين كشور در سال ۱۹۹۶ تقريباً پانصد و پنجاه و پنج هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان درگذشتند. افراد بسياري براي حفظ سلامتي و مبتلا نشدن به سرطان از خوردن غذاهاي حاوي «مواد شيميايي» اجتناب مي كنند. اما شانس با آنها يار نيست؛ زيرا اصولاً چنين امكاني وجود ندارد. تنها تفاوت بين غذاهاي فرآيندي و طبيعي در اين است كه غذاهاي فرآيندي حاوي مواد شيميايي مصنوعي اند ولي غذاهاي طبيعي مواد شيميايي شان را از طبيعت مي گيرند. در آزمايشگاه بررسي مواد غذايي معلوم شده است كه برخي از ساخته هاي ما در طبيعت به طور بالقوه مرگ آورتر از هر چيزي هستند. درحقيقت، طبق گفته انجمن علوم و بهداشت آمريكا، برخي از غذاهاي طبيعي بيش از ده هزار برابر از مواد شيميايي تركيبي مانند آفت كش ها در خود سم داشته و سرطان زا هستند. بنابر اظهار انجمن فوق يافتن غذايي كه حاوي مواد شيميايي مضر- موادي كه به طور طبيعي يا در اثر پختن غذا يا تجزيه ميكروبي ايجاد شده اند- نباشد سخت است. سبزيجات و ميوه هاي سالم حتي زماني كه بدون وجود آفت كش ها رشد مي كنند باز هم در خود نيترات هاي سرطان زا دارند. آكادمي ملي علوم تخمين مي زند كه ۷۲ درصد از خطر در معرض نيترات قرارگرفتن دهان و مري از جانب سبزيجات است و تنها ۹ درصد آن خطر به گوشت هاي نمك زده شده مضر مربوط مي شود.
در سال ۱۹۷۷ دكتر «ريچارد هال» متخصص علم تغذيه براي اثبات مسأله فوق به آزمايش كردن غذاهاي يك رستوران چندپرسي پرداخت. او تمام مواد موجود در هر غذا را با استفاده از معيار ايمني كه درخصوص مواد تركيبي به كار بسته مي شود، بررسي نمود و متوجه شد كه اگر در آن رستوران بخواهند تمام غذاهاي داراي مواد مضر ناسازگار با معيارهاي ايمني را حذف كنند تنها يك نوع غذا يعني سالاد خرما باقي مي ماند. تازه آن هم به اين دليل كه از نوع مواد شيميايي آن غذا اطلاعات كافي در دسترس نيست.
چه مي توان كرد؟
ابتدا كاري كه نبايد كرد، پرهيز از خوردن ميوه و سبزي است، زيرا اين مواد بخش مهمي از رژيم غذايي هر فردي محسوب مي شوند. در مقابل انجمن علوم و بهداشت آمريكا پيشنهاد مي دهد براي اينكه بتوان احتمال رساندن مقدار بسيار زيادي از يك نوع مواد سرطان زا به بدن را كاهش داد، بهتر است از غذاهاي متفاوت و متنوع استفاده كرد. بسياري از ميوه ها و سبزي ها تركيباتي در خود دارند كه با مراحل آغازين مواد سرطان زا مقابله مي نمايند. تنوع بيشتر در نوع رژيم غذايي، شانس بيشتري در متعادل سازي مواد شيميايي «خوب» و «بد» به وجود خواهد آورد.
نويسنده: لورا لي - ترجمه: ناديا زكالوند
|