|
|
|
|
|
گوشي تلفن هاي بي سيم، شبكه هاي ارتباطي را دچار اختلال مي كند
دزدان بوق آزاد
|
|
بنيامين صدر
گوشي تلفن بي سيم را برمي داريم، شماره مشترك موردنظر را مي گيريم، ناگهان صدايي ناآشنا به گوش ما مي رسد، آنوقت است كه مي فهميم ناخواسته به مكالمه تلفني ديگري گوش مي كنيم. گاهي اوقات هم با شيطنت و از سر كنجكاوي گفت وگوي تلفني ديگران را شنود مي كنيم.اين بار جهت تلفن بي سيم خود را تغيير مي دهيم، اين بار بوق ديگري را مي دزديم؛ اصلا يادمان مي رود كه قرار بود با چه كسي صحبت كنيم!
***
دستگاه هاي تلفن بي سيم از اوايل دهه 70 خورشيدي در خانه ايرانيان رخنه كرد و ديري نپاييد كه به دليل راحتي كاربري، فراگير شد و با استقبال خانواده هاي ايراني به ويژه طبقه متوسط شهرنشين روبه رو شد و امروز در انواع و اقسام مختلف در بازار به فروش مي رسد.
تلفن هاي بي سيم همچون ديگر كالاهاي مصرفي زندگي مدرن و ماشيني، در شهرها به خصوص كلانشهرهاي صنعتي چون تهران، بازار فروش داغي دارد و هر يك بسته به نام كمپاني توليدكننده و قدرت برد امواج، داراي قيمتي خاص است. در اين ميان چگونگي استفاده و طول برد تلفن هاي بي سيم يا به عبارتي مجاز و غيرمجاز بودن آن مدت هاست از سوي مقامات مسئول شركت مخابرات ايران مطرح شده و با اظهارنظرهاي گوناگون و بعضا متفاوتي نيز همراه بوده است.
مسئولان شركت مخابرات استفاده از دستگاه هاي تلفن بي سيم پرقدرت را داراي تبعات منفي و زيانباري از جمله شنود مكالمه هاي شهروندان، سوءاستفاده هاي مالي، اخلاقي و از همه مهمتر امنيتي دانسته و استفاده از تلفن هاي بي سيم پرقدرت را ممنوع اعلام كرده اند.
استفاده از دستگاه هاي تلفن بي سيم غيرمجاز علاوه بر ايجاد تداخل در فركانس ارگان هايي مانند اورژانس و آتش نشاني، در امواج راديو- تلويزيوني هم اختلال ايجاد كرده و حتي سبب قطع ارتباط راديويي خلبان هواپيما با برج مراقبت فرودگاه ها و اختلال در ناوبري مي شود.
اصول سياستگذاران طيف فركانس از منابع ملي كشور محسوب مي شود، از اين رو براساس سياستگذاري هاي فعلي، محدوده هاي مشخص شده به تلفن بي سيم اختصاص داده شده و دستگاه هاي تلفن بي سيم فعال در خارج از اين محدوده ها به منظور بهره برداري در كشورهاي ديگر ساخته شده و استفاده از آنها در ايران ممنوع است.
اداره استاندارد و مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، مجهز بودن به شناسه ايمني را مهمترين مشخصه تلفن بي سيم مي داند. اين شناسه بين دستگاه ثابت و گوشي بي سيم مشترك است و هر دستگاه تلفن بي سيم از شناسه واحد استفاده مي كند. بنابراين گوشي تلفن بي سيم مجهز به شناسه ايمني تنها با دستگاه ثابت خود ارتباط برقرار مي كند كه مانع هم شنوايي يا سرقت بوق از سوي ساير استفاده كنندگان تلفن بي سيم مي شود و تلفن هايي كه فاقد اين مشخصه باشند غيرمجاز محسوب مي شوند.
تلفن پرقدرت ممنوع
گستره محدوده هاي مجاز تلفن بي سيم در ايران شامل باند 47 تا 46 مگاهرتز، باند 50 تا 49 مگاهرتز، باند 888 تا 886 مگاهرتز، باند 933 تا 931 مگاهرتز و باند جديد 2هزار و 400 تا 2هزار و 480 مگاهرتز است.
اين در شرايطي است كه پوشش مجاز تلفن بي سيم در ايران و ساير دستگاه هاي با پوشش كم كه از امواج الكترومغناطيس استفاده مي كنند، كمتر از 300 متر است. بنابراين استفاده از تلفن هاي بي سيم با برد بيشتر از 300 متر مجاز نيست.سياستگذاري تخصيص، واگذاري و نظارت بر بهره برداري از طيف فركانسي هم با استناد به قانون برعهده وزارت ارتباطات و فن آوري اطلاعات (سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي) گذاشته شده است.
طرح مقابله با ورود، خريد، فروش و استفاده از تلفن هاي بي سيم پرقدرت چند سالي است كه از سوي دولت ايران دنبال مي شود.
در همين راستا، سال گذشته 15 هزار و 730 دستگاه از مجموع 23 هزار و 279 دستگاه تلفن بي سيم با برد بيشتر از 300 متر در كشور شناسايي و ضبط شده است.
بنابر آمار رسمي منتشر شده از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، تعداد دستگاه هاي ضبط شده در مركز شمال غرب 5 هزار و 383 دستگاه، مركز شمال 631 دستگاه، مركز شمال شرق 3 هزار و 760 دستگاه، مركز جنوب 800 دستگاه، مركز جنوب غرب 994 دستگاه، مركز جنوب شرق 882 دستگاه و مركزي 3 هزار و 280 دستگاه است.در سال 1382 نيز تعداد 7 هزار و 797 دستگاه تلفن بي سيم غيرمجاز از شهرهاي مختلف ايران جمع آوري شد.امسال هم تاكنون بيش از 15 هزار دستگاه تلفن بي سيم غيرمجاز در كشور شناسايي شده كه نيمي از اين تعداد جمع آوري و ضبط شده است.
فركانس هاي نامطمئن
به كارگيري ابزارهاي عادي ارتباطي در ايران كه به خدمات راديويي بي سيم معروف است به گونه اي است كه از يك فركانس در يك زمان، يك فرستنده و تعدادي گيرنده استفاده مي كنند كه با توجه به تقسيم باند فركانس به شبكه هاي ارتباطي، ارسال دو فرستنده روي يك فركانس، تداخل ايجاد مي كند.يك مقام مسئول در سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با بيان اينكه دستگاه هاي تلفن بي سيم در ارتباطات راديويي ساير بهره برداران مجاز همچون آتش نشاني، پليس و اورژانس، اختلال ايجاد مي كند، مي گويد: از نظر ما اختلال راديويي مضر زماني ايجاد مي شود كه در ارتباط بهره بردار اصلي دارنده پروانه، از سوي بهره بردار غيرمجاز تداخل ايجاد شود .مهندس آرمين مستان با يادآوري اينكه بخشي از قانوني كه در سازمان تنظيم مقررات با آن روبه رو هستيم به بخش جرائم مربوط است، مي گويد: ارتباطات شريان ارتباط مردم است كه با قطع آن ارائه خدمات اضطراري و امنيت جامعه به خطر مي افتد و هر گونه تداخل شبكه هاي ارتباطي به خطر افتادن تمام جامعه را به دنبال دارد .مستان تاكيد مي كند كه تلفن هاي بي سيم مجاز، دستگاه هايي هستند با شناسه ايمني، كانال ياب خودكار و حداكثر شعاع پوششي 300 متر و فاقد آنتن هوايي.
مشخصات فني تجهيزات ارتباطي كه به كشور وارد مي شود براي حاكميت مهم است و در شرايط كنوني براي هر يك از تجهيزات گروه بندي خاصي مانند لوازم مخابرات راديويي، لوازم منزل و... مشخصه هاي فني خاصي تعريف شده است.به گفته مهندس مستان، سازمان تنظيم مقررات، داراي آزمايشگاهي براي اندازه گيري و بررسي مشخصات فني تجهيزات است و با بررسي تجهيزات ارتباطي، اجازه ورود دستگاه ها صادر مي شود.
همچنين در مرحله پاياني، ورود تلفن هاي بي سيم از مرز در گمرك، پس از نظارت و تطبيق با نمونه اصلي كالاي سفارش داده شده، انجام مي شود.
اين در شرايطي است كه دستگاه هاي پرقدرت تلفن بي سيم با برد بيش از 300 متر به صورت قاچاق وارد كشور مي شود.اما مردم از كجا بفهمند كه تلفن بي سيم خريداري شده آنان مجاز است يا غيرمجاز، براي اين كار مي توانند پاسخ خود را با مراجعه به پايگاه اطلاع رساني يا يكي از مراكز سازمان تنظيم مقررات راديويي دريافت كنند.
برخي از فروشندگان دستگاه هاي تلفن بي سيم نيز بدون اطلاع از ميزان قدرت اين تلفن ها، آنها را به مردم عادي مي فروشند.
باندي براي شهروندان
واقعيت آن است كه در كلانشهر تهران اختصاص فركانس هاي امن با محدوديت خاصي روبه روست كه بيشتر از حجم بالاي ترافيك در شبكه حكايت دارد.
در اين ميان تمام بهره برداران دولتي و غيردولتي بايد مجوز استفاده از فركانس را دريافت كنند و مجوزهاي صادرشده تنها براي شخص حقيقي يا حقوقي خاصي نبوده و به صورت عمومي صادر مي شود. به عنوان نمونه استفاده از باند 88 تا 108 FM راديويي، براي ارسال پيام راديويي به سازمان صدا وسيما اختصاص داده شده و شبكه اورژانس كشور، پليس، شبكه هاي راديويي هواپيمايي يا دريايي هر يك داراي پروانه اي خاص هستند.بيشتر استفاده ها از بي سيم از سوي بهره برداران خدمات اضطراري و ايمني در محدوده فركانس بسيار بالا انجام مي شود.در همين رابطه الهه يغمايي يك مقام مسئول در سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در معرفي باند فركانس شهروندي مي گويد: اين باند كه براي استفاده از ارتباطات راديويي است در غالب كشورهاي جهان به نام باند شهروندان معروف شده، براي استفاده عموم از تكه باندي در محدوده 27 مگاهرتز با 40 كانال به صورت مشترك است .يغمايي موارد استفاده از اين باند را براي گفت وگوي كوتاه و تبادل اطلاعات فردي در مواقع و اماكني كه امكانات عمومي ارتباطي به راحتي در دسترس نيست، عنوان كرده و مي افزايد: به عنوان نمونه مواردي مانند خبرگيري شهروندان از يكديگر در مسافرت هاي جمعي در جاده ها و فضاها و اردوگاه هاي تفريحي يا مطالعاتي مي تواند مورد استفاده قرار گيرد .
يغمايي استفاده از اين باند را غيرتجاري و براي كاربران غيرحرفه اي و بدون نياز به دانش تخصصي راديويي مي داند و تصريح مي كند: اين باند براي بهره برداري عمومي شهروندان به صورت بي سيم خودرويي و با ايستگاه ثابت مورد استفاده قرار مي گيرد و متقاضيان استفاده از آن بايد دست كم داراي سواد خواندن و نوشتن باشند و سن آنها نيز بالاي 18 سال باشد .
او در ادامه كاربردهاي امداد و نجات در جاده ها يا در مواقع اضطرار ملي، حادثه يا بلاياي طبيعي يا استفاده در مزارع و محوطه هاي كار را از ديگر كاربردهاي اين باند عنوان مي كند.براساس مصوبه هيات وزيران، هزينه سالانه حق استفاده از فركانس براي يك دستگاه ثابت يا متحرك خودرويي باند شهروندان از تاريخ تصويب اين مقررات مبلغ 37 هزار و 300 تومان است كه البته مشتركان هزينه اي هم براي خريداري سخت افزار موردنياز پرداخت مي كنند.
|
|
|
مهاجران غريب ريشه در وطن دارند
محمد باريكاني- آنها كه رفتند فكر كردند چمن هاي كشور ميزبان سبزتر است . اين را زني به من مي گويد كه پنج ماه پيش از انقلاب اسلامي ايران، ترك وطن كرد تا در آمريكا زندگي از نوعي ديگر را تجربه كند. اگرچه آن زن جوان ايراني در مدت اقامت خود در آمريكا توانست متخصص هواپيماهاي جنگنده شود و در خصوص طراحي و ساخت سيستم هاي الكترونيكي با يك كمپاني آمريكايي همكاري كند، ولي پس از مدتي به كارهاي ساختماني علاقه مند شد تا به عضويت جامعه مهندسان آمريكا درآيد. پس از آن چيزي كه خودش مي گويد داستانش طولاني است ، بانوي ترك وطن گفته را به روان شناسي علاقه مند ساخت. او حالا عضو هيات علمي دانشگاه و جامعه روان شناسان آمريكايي است. با اين وجود اين مسائل هيچ گاه نتوانست ايراني مهاجر را راضي كند.
آنها كه از ايران رفتند در سرزميني غريب به اميد يك زندگي آرام و به دور از تنش هاي اقتصادي و اجتماعي جلاي وطن كردند. از مرز كه خارج شدند روزهاي نخست آهي كشيدند و پيش خودشان فكر كردند كه خلاص شده اند، ولي مدتي كه گذشت متوجه شدند كه آن طور كه فكر مي كردند چمن هاي آنجا سبزتر از چمن هاي خودشان نيست .
چند ماه و سالي كه گذشت ديگر دانسته بودند كه چمن هاي كشورشان چقدر سبزتر است. اينجا بود كه ديگر هر روز خودشان را سرزنش كردند. بعضي هايشان با خودشان انديشيدند كه پل هاي پشت سر را خراب كرده اند، پس به تمام مشكلات زندگي و از همه مهمتر ناآشنايي با محيط زندگي تازه، احساس سرزنش هم اضافه شد. بنابراين وقتي گزارشي از ميزان بالاي افسردگي ايرانيان خارج از كشور خوانديد تعجب نكنيد، چون براي بسياري شان وضعيت واقعا اينگونه است.
***
افسرده كه شدند به انزوا رفتند و زندگي اجتماعي شان هم مختل شد. آمارها مي گويند كه نزديك به 4 ميليون ايراني در كشورهاي خارجي به سر مي بردند و بسياري در تدارك سفر به آن سوي مرزها براي فرار از مشكلاتند. ولي آنها كه رفتند، دچار مشكلات متعددي شدند. بعضي هايشان جنگيدند و با مشكلات كنار آمدند. برخي ها آخرين راه را انتخاب كردند و خودكشي كردند و ديگران نيز روزهايشان را با بيماري هاي رواني، دلتنگي مفرط و گوشه گيري به شب مي رساندند. در اين ميان تنها بعضي ها بودند كه به ناسا رفتند يا مديري در وزارت فرهنگ كشور ميزبان شدند و به كرسي هاي دانشگاه هاي معتبر تكيه زدند.
همين مسائل بود كه برخي متخصصان ايراني از ديار رفته را به سوي پايه گذاري جمع هاي فرهنگي ايراني سوق داد تا مهاجران دلتنگ را با هر آنچه كه بوي وطن مي دهد آشنا سازند. نخستين چيزي كه به ذهنشان رسيد حافظ، سعدي و مولانا بود. حافظ شناسان جمع شدند و هواداران مولوي به مولانا خواني روي آوردند تا به تدريج كلاس ها به سمت مسائل عرفان شرقي وايراني سوق يابد.
همين چيزها بود كه پنج سال پيش آن زن ايراني به هجرت رفته را ترغيب كرد تا سازماني راه اندازي كند كه قصد آن تزريق آرامش به ايرانيان مقيم آمريكا و ساختن انسان هايي بود كه با آرامش و صلح در كنار يكديگر زندگي كنند.
مليحه در كلاس هاي خود به بررسي راه هاي خروج از خشم و معرفي شخصيت هاي متفاوت مهاجران مي پرداخت. به آنها مي گفت كه آدم هاي اسكيزوفرني چه كساني هستند، ياغي ها يا آدم هاي مرزي چه ويژگي هايي دارند. يا با شخصيت هاي نمايشي و منزوي چطور بايد رفتار كرد و... .
***
يك سال پيش، درست پس از 27سال دوري از ايران، وقتي براي نخستين بار براي انجام معاينات روانپزشكي روي يك بيمار به ايران آمده بود تا او را ويزيت كند- كاري كه برخي ها به من گفتند مبلغ خصوصي آن 200 هزار تومان براي يك جلسه است- توانست با دانشكده اي در ايران ارتباط برقرار كند و به درخواست همكاري آنها پاسخ مثبت دهد. جوان شيك پوش به مردي كه با يك لباس سپيدبلند مانند همان هايي كه در بزرگداشت مولانا در قونيه به سماع مي روند و مي چرخند تا با يك دست بركت را از آسمان بگيرند و با دست ديگر به زمين منتقل كنند اشاره مي كند، مي گويد كه محمد برادر بانوي مهاجر است؛ مردي كه زن مي گويد: نقش زيادي در آشنايي اش با مولانا داشته است .
زن جوان حالا در تهران كنار برادرش در اتاق V.I.P سالن همايش هاي رازي و در وقت تنفس همايشي كه 800 ميهمان متعلق به طبقه متوسط به بالاي جامعه براي شركت در آن مي بايست 15 هزار تومان پرداخت مي كردند مقابل من نشسته است تا به درخواست برگزاري كلاس هاي رايگان براي اكثريت جامعه ايران بلافاصله پاسخ دهد: ببينيد من نيامده ام اينجا كه پول به جيب بزنم ، در حالي كه من اين حرف را به او نزده بودم.ايراني دور از وطن گفت كه شرق و غرب را به حد اعلا نگه داشته ام و با علاقه اي كه به مولانا پيدا كردم خودم را در اين فضا نگه داشتم و از ريشه خودم دور نشدم .مي گويد كه هدفش از تاسيس شعبه انجمن در ايران به اين دليل بوده كه احساس مي كند جامعه ايران بحران زده است. مردم جنگ را پشت سر گذاشته اند و نياز به كمك دارند. او فكر مي كند كه بسياري از مردم خسته، درهم و مضطربند و شايد يكي از دلايل افسردگي شان اين است كه مي خواهند خارج از ايران زندگي كنند، در حالي كه اشتباه مي كنند .بلند مي شود عكسي يادگاري با برادر مولوي شناس خود مي گيرد و دوباره پاي ميز مصاحبه مي نشيند.
مي دانيد برخي تضادها را مردم خودشان به وجود مي آورند. درست است كه در ايران مشكلات اقتصادي اجتماعي وجود دارد، ولي افراد جامعه خودشان در يكسري تظاهرات روزمره زندگي گير كرده اند كه برايشان خيلي مهم است، در حالي كه بايد فكري براي تضاد بين خود خصوصي و خودعمومي كنند.
وقتي از او پرسيدند كه شخصيت خودش به كدام يك از شخصيت هاي مشكل ساز مي خورد، يعني آنها كه پارانويا هستند يا اسكينروفرني، خودشيفته، ياغي، مرزي، نمايشي و... بلافاصله از سؤال طفره مي رود و با لبخندي مي گويد: فكر كردين خيلي زرنگين، مگه مي گم . بعدتر كه جدي شد گفت كه خودش را با شخصيت هاي مختلف هماهنگ مي كند.مي گويد: همه آدم ها چه مسئول و چه غيرمسئول نياز به خويشتن سازي و خويشتن شناسي دارند. وقتي خودمان را نشناسيم، چگونه مي توانيم جامعه اي را كه شكل گرفته از تك تك انسان هاست، بشناسيم .مليحه بسيار علاقه مند است كه در ايران، مركزي براي نگهداري از كودكان بي سرپرست داير كند. همين طور هم علاقه مند است كه كلاس هاي رايگان خود را به جانبازان جنگ هشت ساله تحميلي عراق عليه ايران اختصاص دهد، ولي مي گويد كه در ايران هيچ كس را نمي شناسد و نمي داند كه چطور مي تواند اين خدمات را انجام دهد.
***
جامعه ايران به ويژه جوانان نزديك به يك دهه است كه علاقه اي به كلاس هاي خودسازي، خودشناسي، ورزش هاي يوگا، مديتيشن و شناخت شخصيت يافته اند. اين را مي توان از آمار فروش كتاب هاي روان شناسي عمدتا با مضامين خودشناسي و رموز موفقيت يافت.پسر جواني كه در حاشيه يك همايش شناخت شخصيت، مشغول بستن پيچ هاي يك غرفه نمايشگاهي است، به من مي گويد: اين همايش ها مخصوص آدم هاي پولدار است و براي من كه يك كارگر غرفه ساز هستم، چندان مناسب نيست، البته علاقه دارم كه در چنين همايش هايي به سخنراني ها گوش دهم، ولي فكر مي كنم هزينه برپايي چنين مجالسي بيشتر از آن است كه فايده اي برايم داشته باشد .
مي گويد: البته در مورد شناخت شخصيت و اينكه عشق چيست يا... زياد فكر كرده ام و به نتايج تكراري هم رسيده ام؛ اينكه نبايد ترس داشته باشم، اينكه نبايد فكرهاي غيرمنطقي كنم، ولي صحبت هايي كه در مورد عشق، محبت، علاقه و مشكلاتي كه خيلي كمتر در مورد آن بحث شده است، برايم جالب تر است .
***
همايش كه پايان يافت، آدم ها از يكديگر مي پرسيدند كه بالاخره كدام شخصيت بودي؟ برخي ها هم با نگاه هاي پنهاني سعي مي كردند تا رفتار چند دقيقه اي آدم هايي را كه از مقابلشان عبور مي كردند را تجزيه و تحليل كنند. برخي كه براي ثبت نام چندصد هزار توماني تور دبي آماده شده اند مي خواهند بدانند عشق چيست ، براي همين هم نامشان را وارد ليست سفر به دبي كردند. برخي ديگر به تبليغ كلاس هاي يوگا و مديتيشن و ثبت نام براي تور سماع در هتلي كه به سبك معماري هندي در اطراف تهران ساخته شده است، مشغول شده اند. برخي ها هم عودهاي مخصوص ورزش هاي ذهني را از صاحبان غرفه ها مي خرند و مي روند. مهاجر غريب ريشه دار در وطن ولي برنامه هاي حضور در تهران را بررسي مي كند تا پس از انجام آن بار ديگر به جايي بازگردد كه خودش مي گويد: چمن هايش سبزتر از چمن هاي سرزمين افسانه اي اش نيست .
|
|
|
پرسه
تلفن بي سيم چيست
تلفن بي سيم مركب از يك گوشي تلفن و يك دستگاه ثابت است، به گونه اي كه ارتباط گوشي تلفن، بدون استفاده از سيم و از طريق ارسال و دريافت امواج راديويي با دستگاه ثابت برقرار مي شود. در اين دستگاه هاي تلفن، خط تلفن به دستگاه ثابت كه خود مركب از فرستنده و گيرنده راديويي و آنتن است متصل مي شود. گوشي تلفن بي سيم و دستگاه ثابت هر يك داراي فرستنده و گيرنده امواج راديويي است و همانند ساير دستگاه هاي بي سيم استفاده از آن تابع قانون استفاده از بي سيم هاي اختصاصي و غيرحرفه اي (آماتوري) است.از منظر قانون، تلفن هاي بي سيم بر حسب قدرت ارسال و فركانس به دو دسته مجاز و غيرمجاز تقسيم مي شوند. مشخصات دستگاه هاي تلفن بي سيم مجاز دربند 3 ارائه شده است.در ايران تلفن بي سيم از اوايل دهه شصت (هجري شمسي) به منظور بهره برداري از خدمات تلفن ثابت مخابراتي به صورت همراه در محدوده محل كار و منزل مورد استفاده قرار گرفت.
مشخصات تلفن بي سيم مجاز
محدوده مجاز فركانس تلفن بي سيم: سياستگذاري تخصيص، واگذاري و نظارت بر بهره برداري از طيف، طبق قانون بر عهده وزارت ارتباطات و فن آوري اطلاعات، سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي گذاشته شده است. اصول سياستگذاري طيف فركانس كه از منابع ملي كشور محسوب مي شود مبتني بر نيل اهداف توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و حفظ امنيت ملي به منظور ايجاد زمينه ارائه خدمات عمومي به آحاد ملت است.به همين منظور بر اساس سياست گذاري فعلي، محدوده هاي زير به تلفن بي سيم اختصاص داده شده است و دستگاه هاي تلفن بي سيم كه خارج از اين محدوده ها كار مي كند، به منظور بهره برداري در كشورهاي ديگر ساخته مي شوند و استفاده از آنها در قلمرو كشور ممنوع است.
محدوده فركانس مجاز تلفن هاي بي سيم:
باند 47 تا 46 مگاهرتز
باند 50 تا 49 مگاهرتز
باند 888تا 886 مگاهرتز
باند 933 تا 931 مگاهرتز
پوشش مجاز تلفن بي سيم: براي ايجاد زمينه مناسب براي تمامي هموطنان پوشش مجاز تلفن بي سيم و همچنين ساير دستگاه هاي با پوشش كم كه از امواج الكترومغناطيس استفاده مي كنند كمتر از 300 متر است.
شناسه ايمني تلفن بي سيم: مجهز بودن به شناسه ايمني از مشخصات مهم تلفن بي سيم مجاز است. اين شناسه بين دستگاه ثابت و گوشي بي سيم مشترك است هر دستگاه تلفن بي سيم از شناسه واحد استفاده مي كند. بنابراين گوشي تلفن بي سيم مجهز به شناسه ايمني رقومي فقط با دستگاه ثابت خود ارتباط برقرار مي كند كه مانع همشنوايي، شنود يا سرقت بوق توسط ساير استفاده كنندگان تلفن بي سيم مي شود و تلفن هايي كه فاقد اين مشخصه باشند غيرمجاز محسوب مي شوند.
ساير مشخصات مهم تلفن بي سيم: تلفن بي سيم مجاز فاقد هر گونه آنتن هوايي است و آنتن دستگاه ثابت روي آن نصب شده است.
مشخصات تلفن بي سيم غيرمجاز
سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به عنوان متولي سالم سازي و پاك سازي فضاي فركانس كشور، با اينگونه تجهيزات آلوده كننده طيف فركانس برخورد قانوني كرده و سلامت مكالمات را حفظ مي كند. لازم به ذكر است كه استفاده از تلفن هاي بي سيم غير مجاز به دليل مشكلاتي كه بوجود مي آ ورند در تمامي كشورهاي سازنده اين تجهيزات جرم تلقي شده و غيرقانوني است و صرفا جهت صادرات توليد مي شوند. اينگونه تلفن ها عمدتا توسط شبكه هاي قاچاق و به صورت غير مجاز وارد كشور شده، منابع و منافع جامعه را به خطر مي افكنند. تداخلات به وجود آمده توسط تلفن هاي بي سيم غيرمجاز بر كاركرد شبكه هاي اضطراري، ايمني و خدماتي اعم از:
- نظامي، انتظامي و امنيتي
- اضطرار ملي
- نجات، امداد و ايمني
- شبكه هاي راديويي امور زيربنايي مانند مخابرات، راه و ترابري، نيرو، خطوط انتقال نفت و فرآورده هاي نفتي و پخش صدا و تصوير اثرات نامطلوبي بر جاي مي گذارد. اين امر باعث ايجاد اختلال روي دستگاه هاي ارسال و دريافت واحدهاي استفاده كننده از فركانس هاي مزبور شده ارتباط آنها را با مشكل مواجه مي سازد. بايد به اطلاع استفاده كنندگان از تلفن بي سيم غير مجاز رسانده شود كه مكالمات آ نها توسط ديگر استفاده كنندگان و بهره برداران طيف شنيده مي شود و توسط تجهيزات ادارات ارتباطات راديويي اين سازمان در سراسر كشور قابل ردگيري است.
توصيه هايي براي خريد تلفن بي سيم
با توجه به نكاتي كه قبلا ذكر شد و به منظور جلوگيري از سوء استفاده و زيان احتمالي هموطنان گرامي كه از مشكلات دستگاه هاي تلفن بي سيم غيرمجاز آگاهي كمتري دارند، توجه به موارد زير توصيه مي شود:
طبق مواد 1، 6 و 10 قانون استفاده از بي سيم هاي اختصاصي و غير حرفه اي وارد كردن تجهيزات راديويي به كشور، خريد، فروش و استفاده ازدستگاه هاي فرستنده بي سيم بدون اجازه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ممنوع بوده و متخلف به حبس تاديبي از 1 ماه تا 6 ماه و پرداخت جريمه نقدي محكوم مي شود. همچنين بر اساس ماده 687 قانون مجازات اسلامي مرتكبان بدون منظور اخلال در نظم و امنيت عمومي به حبس از 3 تا 10 و در صورتي كه اعمال مذكور ماده فوق به منظور اخلال در نظم و امنيت جامعه باشد حكم محارب را خواهد داشت. مجازات شروع جرائم اين ماده 1 تا 3 سال حبس خواهد بود. از عموم هموطنان درخواست مي شود هنگام خريد از فروشگاه هاي عرضه كننده تلفن بي سيم حتما فاكتور خريد ممهور به مهر فروشگاه را دريافت دارند. خريدار و فروشنده به عنوان افرادي كه از مشخصات تلفن هاي بي سيم مجاز و غيرمجاز بايستي آگاهي و اطلاع داشته باشند، ملز م هستند از مجاز بودن آن اطمينان حاصل كرده و فروشنده بايد آن را در فاكتور فروش قيد كند.
منبع:پايگاه اطلاع رساني سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي
|
|
|
كوتاه
قانون بايد اجرا شود
سهراب نيكخواه
۱ - تقريبا اكثر تاريخ نويسان و پژوهشگران تاريخ معتقدند كه قدرت گرفتن رضاخان در ايران و قبول او از سوي مردم در سال هاي اول حكومتش، نبود امنيت در كشور و وعده اي بود كه رضاخان براي تامين امنيت مي داد. آنچه در دوران حكومت پهلوي اول اتفاق افتاد و علل و عوامل به قدرت رسيدن او مورد بحث ما نيست. اين ارجاع تاريخي دست آويزي است براي ورود به بحث امنيت. باز هم تاريخ پژوهان معتقدند حلقه مفقوده ايران طي ساليان دراز امنيت بوده است. حال اين نبود امنيت از ضعف دولت مركزي ناشي مي شده يا هجوم بيگانگان يا هر علت ديگري خود جاي بحث فراوان دارد. اما ناگفته پيداست كه اهميت امنيت در نظر آدم ها - هر كجاي دنيا كه زندگي كنند- آنقدر مهم است كه حكومت هاي ديكتاتور و جبار را به راحتي مي پذيرند و گاهي از آزادي صرف نظر مي كنند تا امنيت حاصل شود. البته امروز ديگر بحث ضعف دولت مركزي يا هجوم بيگانگان و دخالت آنها در امور كشور وجود ندارد. ايران ، امروز به لحاظ امنيت در جايگاهي است كه بسياري از كشورهاي دنيا در آن به سر مي برند. امنيت امروز به اشكال و موارد كوچك تري تقسيم شده است. امنيت فضاي تبادل اطلاعات، امنيت داد وستد و معاملات پولي و اعتباري، امنيت شهري و... .
2 - ليبرال ترين فيلسوفان و سياستمداران دنيا نيز- كه دولت را حداقلي مي خواهند- هنگامي كه بحث امنيت پيش مي آيد شرايط ويژه را مي پذيرند.
از نگاه ليبرال ها دولت شر است، اما شر لازم و يكي از وظايف قطعي آن تامين امنيت است. البته بازهم توضيح لازم اين است كه در اين مجال قصد توضيح مباني ليبراليسم و دفاع از آن را نداريم، بلكه قصد پرداختن به مقوله امنيت است و ليبراليسم از آنجا به عنوان مثال مطرح شد كه ليبرال ها كلا نگاه چندان مثبتي به دولت ندارند. ناگفته پيداست كه وقتي ليبرال ها تامين امنيت را از وظايف دولت مي دانند، ديگر شاخه هاي فلسفه سياسي قطعا با اين موضوع مشكلي ندارند. نوع حكومت ايران ليبرال دمكراسي نيست و اساسا بحث اختيارات دولت در اينجا به گونه اي ديگر است، اما مباني تئوريك حكومت جمهوري اسلامي نيز تامين امنيت را از وظايف ذاتي دولت مي داند. همه اينها را گفتيم براي آنكه بگوييم هر كس گمان مي كند حكومت نبايد در مسئله امنيت دخالت كند، نه از علوم سياسي آگاهي دارد و نه با مباني حكومت داري آشناست.
۳ - در قانون اساسي تاكيد شده است كه هيچ كس نمي تواند به بهانه آزادي، امنيت ملي را تهديد كند (نقل به مضمون). يكي از موارد امنيت، آسودگي خاطر شهروندان در حفظ اسرارشان است. يك پزشك نمي تواند اطلاعات شخصي بيمارش را در اختيار ديگران قرار دهد. يا بازهم براساس قانون اساسي شنود مكالمات تلفني شهروندان مگر به حكم قاضي ممنوع است. ورود به منازل شخصي و تفتيش آنها نيز مشمول همين حكم است. قانونگذار تمامي اين موارد را با دقت نوشته است تا امنيت شهروندان خدشه دار نشود. اين خدشه در امنيت مي تواند دوگانه باشد. يعني هم عملا اين اتفاق بيفتد و هم امنيت رواني جامعه از ميان برود. اگر مردم احساس كنند كه كسي يا كساني مكالمات تلفني آنها را مي شنوند- حتي اگر واقعا اين اتفاق نيفتد- امنيت رواني آنها از بين مي رود. اين حالت درست مثل زماني است كه مردم احساس كنند اگر به خيابان بروند حتما مورد تعرض عده اي قرار مي گيرند. حتي اگر واقعا اين اتفاق رخ ندهد. از اين روست كه از ميان بردن امنيت رواني شهروندان جرم محسوب مي شود. در اين زمينه حتي نيروهاي انتظامي و امنيتي كشور نيز مستثني شناخته نشده اند و آنها هم اگر بخواهند مكالمات تلفني شهروندان را بشنوند بايد از قاضي حكم بگيرند و طبيعتا براي دريافت اين حكم بايد دلايل مستند و محكمي براي قاضي بياورند.حال اگر شهروندان مكالمات تلفني ادارات و دستگاه هاي دولتي را شنود كنند كه قضيه بغرنج تر مي شود و مي تواند شكل جاسوسي نيز به خود بگيرد، به خصوص اگر دستگاه شنود شده نظامي، انتظامي يا امنيتي باشد كه بي هيچ شبهه اي مي توان نام جاسوسي را بر آن نهاد.
۴ - در اين شرايط تصور كنيد كه كسي بخواهد به هر دليل دستگاه تلفني تهيه كند كه برد آن از حد مجاز بالاتر است. اين فرد شايد واقعا قصد جاسوسي يا حتي شنود مكالمات ديگران را نداشته باشد، اما قطعا اين اتفاق رخ مي دهد. سهوي بودن، بهانه خوبي نيست براي سركشي در زندگي ديگران. ممكن است كسي بگويد استفاده از اين دستگاه ها در ديگر كشورهاي دنيا آزاد است، اما اين بهانه قابل پذيرشي نيست. ما در ايران زندگي مي كنيم و قوانين اين كشور را بايد اجرا كنيم. نمي توان در ايران زندگي كرد براساس قوانين ديگر كشورها، از سوي ديگر ممكن است كسي بگويد من اين قانون را قبول ندارم و آن را اجرا نمي كنم. اين سخن نيز، مسموع نيست، اگر قرار باشد هر كس هر قانوني كه خوشش نمي آيد را زيرپا بگذارد، به قول قديمي ها سنگ روي سنگ بند نمي شود. راه اعلام مخالفت با قانون، زير پا گذاشتن آن نيست. به عنوان مثال اگر كسي معتقد باشد يك چراغ راهنمايي برسر چهارراهي اشتباه كار گذاشته شده يا مدت زماني كه قرمز است مناسب نيست، نبايد به آن توجه نكند. راه هاي اعتراض به يك قانون مشخص و معين هستند، البته در مقابل قانونگذار نبايد قوانيني را وضع كند كه با عرف جامعه و نظرات آنها همخواني ندارد. در اين زمينه اطلاع از نظر جامعه به طرق مختلفي چون رسانه ها، ارتباط نمايندگان مجلس با مردم و... امكانپذير است.
۵ نيروي انتظامي و شركت مخابرات بارها اعلام كرده اند كه استفاده از تلفن هاي بي سيمي كه برد زيادي دارند، ممنوع است. اين دستگاه ها مي توانند به راحتي مكالمات ديگر شهروندان يا بي سيم هاي نيروهاي نظامي، انتظامي و امنيتي را شنود كنند. با اين همه هنوز اقدام مناسبي در اين زمينه انجام نشده است. تلفن هاي غيرمجاز هنوز در بازار وجود دارند و هر كس بخواهد، مي تواند آنها را تهيه كند. جمع آوري تمامي دستگاه هاي غيرمجاز از سطح كشور احتمالا غيرممكن است. همان گونه كه نمي توان تمامي مواد مخدر موجود در ايران را كشف و ضبط كرد، اما مي توان حداقل از فروش علني آنها جلوگيري و قانون را دقيق اجرا كرد.
|
|
|