در جلسه علني شوراي شهر تهران اعلام شد
تأكيد دولت و شوراي شهر
بر ساخت سريع شبكه فاضلاب تهران
اجراي كامل شبكه فاضلاب تهران براساس روند كنوني
۵۰ سال به طول مي انجامد
گروه شهري:در جلسه هفته گذشته شوراي اسلامي شهر، مسايل و مشكلات شبكه آب و فاضلاب تهران بررسي و راهكارهايي براي بهبود وضعيت آن ارائه شد.
به گزارش خبرنگار همشهري، مهندس مهدي چمران رئيس شوراي شهر سه شنبه هفته گذشته در دويست و سومين جلسه علني شوراي شهر كه مسئولان شركت آب و فاضلاب استان و شهر تهران نيز حضور داشتند گفت: شوراي شهر در نامه اي به رئيس جمهوري خواستار افزايش اعتبارات و پيگيري و تكميل طرح و ساماندهي شبكه فاضلاب تهران شده است.
وي افزود: در اين نامه وضعيت فاضلاب تهران و اعتبارات مورد نياز و روند تكميل شبكه و لزوم افزايش اعتبارات تشريح شده است.
چمران گفت: پيرو نامه شوراي شهر، رئيس جمهور نيز طي نامه اي به سازمان مديريت و برنامه ريزي بر پيگيري شوراي شهر و شركت فاضلاب در خصوص چگونگي تخصيص و ميزان اعتبارات براي تكميل شبكه فاضلاب تهران تأكيد ورزيده است.
رئيس شوراي شهر با اشاره به تخصيص اعتبارات اندك دولتي براي تكميل شبكه فاضلاب تهران گفت: سال گذشته تنها يك ميليارد تومان و امسال نيز به همين ميزان اعتبارات براي اين طرح اختصاص يافت.
به گفته وي با تخصيص سالانه يك ميليارد تومان اعتبارات دولتي در بخش آب و فاضلاب، راه اندازي سيستم يكپارچه جمع آوري و تصفيه فاضلاب شهري تا ۵۰ سال آينده نيز به اتمام نخواهد رسيد و ادامه اين روند آثار زيانبار و مشكلات زيست محيطي در پي خواهد داشت.
از سوي ديگر، محمدرضا اميركمالي مدير عامل شركت آب و فاضلاب تهران نيز در گزارشي به شوراي شهر گفت: مطالعات مربوط به اجراي اين طرح از سال هاي ۱۳۲۷ و ۱۳۲۸ مطرح شد ولي تا سال ۷۳ اقدام قابل توجهي در اين زمينه انجام نگرفت.
وي افزود: نبود آگاهي عمومي از مسايل و مشكلات مرتبط با شبكه فاضلاب تهران، رشد و توسعه ناموزون شهري، فقدان اطلاعات لازم درباره تأسيسات زيرزميني، نبود طرح جامع و تفصيلي براي تهران، ناهماهنگي براي دريافت مجوز از دستگاه هاي مختلف از جمله موانع اجراي اين طرح به شمار مي رود.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهر تهران همچنين با اشاره به نقش ۴۰ درصدي وام بانك جهاني در اجراي طرح فاضلاب تهران گفت: طي ۲۰ تا ۲۵ سال بايد ۹ هزار كيلومتر مربع شبكه اصلي و فرعي فاضلاب در تهران اجرا شود.
وي افزود: با اينكه برخي شهرهاي كشور هم اكنون براي احداث شبكه فاضلاب از منابع جهاني كمك مي گيرند و دولت بازپرداخت وامها را تقبل كرده است ولي اين موضوع شامل حال تهران نمي شود.
امير كمالي گفت: انتظار ما از دولت اين است كه اگر در بازپرداخت وام به ما كمك نمي كند دست كم زمينه دريافت وام را تسهيل كند، زيرا هر قدر در بازپرداخت وام و حتي دريافت آن تأخير داشته باشيم بايد به همان ميزان جريمه پرداخت كنيم.
به گفته وي، شركت آب و فاضلاب در حال حاضر ۴۰ ميليارد تومان به شهرداري، پيمانكاران و ساير دستگاههاي اجرايي بدهكار بوده و به همين دليل مساعدت دولت در اين زمينه ضروري است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهر تهران با بيان اينكه طرح فاضلاب تهران بزرگترين طرح محيط زيستي جهان است پيشنهاد كرد با توجه به خطرات زيست محيطي ناشي از تأخير در اجرا و تكميل شبكه فاضلاب تهران براي تأمين منابع مورد نياز از صندوق ذخيره ارزي برداشت شود.
از سوي ديگر شوراي شهر لايحه «مجوز بازگشت باغ امير احمدي از خانه سينما به شهرداري تهران» را تصويب كرد.
رسول خادم - رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر در اين باره گفت: از آنجا كه ملك واگذار شده به خانه سينما قديمي و فرسوده بوده و نياز به بازسازي دارد خانه سينما اعلام كرده است كه هزينه بازسازي و نگهداري آن را ندارد و خواستار آن شده كه به جاي باغ اميراحمدي ملكي در اختيار آن قرار گيرد كه بتواند از آن استفاده كند.
|