پنجشنبه ۶ بهمن ۱۳۸۴
نگاهي به افسردگي دوران بارداري و پس از زايمان
رستن از پيله
000612.jpg
ازدواج و تشكيل خانواده اي كوچك و جديد، هرچند براي هر دو طرف تحولي بزرگ محسوب شده و هر دو را دچار كمپلكس هاي رفتاري مي كند، اما بارداري، تجربه ويژه و منحصر به فرد زنان است؛ تجربه اي كه هرچند شيرين به نظر مي رسد، اما مادران را با مشكلات متعددي از جمله مشكلات رواني- رفتاري روبه رو مي كند كه در اين بين «افسردگي دوران بارداري» و «افسردگي پس از زايمان» از شايع ترين آنهاست.
روانشناسان معتقدند علت اين امر روبه رو شدن با تحول بزرگي چون بارداري است كه نه تنها از جهت ظاهري آنها را متحول مي كند، بلكه از جهت ذهني نيز تحولات بزرگي را ايجاد مي كند و لازم است پيش از بارداري، شخص از جهت ذهني، جسمي و روحي آمادگي لازم را داشته باشد.
آن چه در پي مي خوانيم نگاهي است بر افسردگي دوران بارداري و افسردگي پس از زايمان؛ علل ها و شيوه درمان.

افسردگي چيست؟
افسردگي با علايمي چون احساس غمگيني، شكست، ناراحتي و كلافگي، هيجان و استرس، بي علاقگي به همه چيز و گاه همه كس مشخص مي شود؛ در واقع بيمار با بيان اين علايم، ناراحتي خود را بروز مي دهد.
بسياري از ما، شايد چند روزي از ماه را با چنين احساس هاي منفي روبه رو شويم، اما اين علايم اگر زودگذر باشند، افسردگي محسوب نشده و نوعي تحول رفتاري خوانده مي شوند؛ اما اگر مدت زيادي با اين تحولات رفتاري درگير بوده و مشكلاتي چون احساس پوچي، عصبانيت، احساس عجز و ناكامي نيز به آنها افزوده شود، افسردگي آغاز شده است.
افسردگي ممكن است خفيف، متوسط يا بسيار پيشرفته  و جدي باشد كه متأسفانه گاه خود فرد نيز از بيماري خود آگاه نبوده و با مراجعه به پزشك از آن آگاه مي شود؛ چرا كه تصور مي كند اين علايم طبيعي و ناشي از خستگي كار روزانه است!
افسردگي دوران بارداري و پس از وضع حمل
افسردگي دوران بارداري يا پس از وضع حمل، يكي از مشكلات رايج در ميان زنان باردار است كه متأسفانه در اغلب موارد يا تشخيص داده نمي شود و يا چنان دير تشخيص داده مي شود كه راهي براي درمان وجود ندارد و مادر دچار «ديوانگي» پس از زايمان مي شود. علايم افسردگي دوران بارداري و پس از وضع حمل اندكي متفاوت از علايم افسردگي معمولي است، اما بسياري از علايم نيز بين افسردگي معمولي و افسردگي دوران بارداري و پس از زايمان مشترك است كه اين علايم مشترك يكي از راه هاي شناسايي سريع و به موقع افسردگي دوران بارداري و پس از زايمان است.
الف: افسردگي دوران بارداري
افسردگي دوران بارداري گاه از همان روزهاي ابتدايي بارداري آغاز مي شود، اما گاهي هم از ماه سوم به بعد بروز مي كند. افسردگي دوران بارداري (Perinatal depression) با علايمي چون؛ خستگي، بي خوابي، كمپلكس ها (درگيري ها)ي رواني- احساسي به ويژه گريه كردن و زودرنجي آغاز شده و به تدريج علايم حادتري بروز مي كند كه از اين علايم مي توان به اين نكات اشاره كرد:
- تندمزاجي و تحريك پذيري؛ به عبارتي كاهش آستانه تحمل .
- احساس غم، نااميدي و غرق شدن و نابودي؛
- گريه كردن زياد.
- كاهش شديد انرژي و انگيزه براي انجام امور؛
- ولع خوردن يا بي اشتهايي شديد.
- خوابيدن بيش از حد يا بي خوابي.
- كاهش تمركز، فراموشي و مشكل در به ياد آوردن مسائل و ناتواني در تصميم گيري.
- احساس بي ارزش بودن و گناهكار بودن؛ چرا كه مادران مي انديشند كودكي را به دنيا مي آورند كه قرار است مانند آنها با مشكلات زندگي دست و پنجه نرم كند؛ اين احساس به ويژه اگر نوزاد دختر باشد بيشتر است.
- از دست دادن علاقه و اشتياق به انجام امور منزل يا امور مربوط به خود؛
- گوشه گيري و قطع ارتباط با دوستان و خويشاوندان.
- سردرد، درد قفسه سينه، تپش قلب، تنگي نفس و احساس خفگي و كلافگي؛
اين علايم ممكن است همزمان با هم و يا به تدريج بروز  كنند. شدت و ضعف بروز علايم بستگي به ميزان افسردگي و برخورد اطرافيان به ويژه همسر دارد.
عوامل مؤثر بر بروز افسردگي دوران بارداري
دلايل متعددي براي بروز افسردگي در زنان باردار در دوران بارداري وجود دارد كه از اين عوامل مي توان به تغييرات هورموني، حوادث استرس زا و آزاردهنده در طول دوران بارداري چون مشكلات زندگي، مرگ عزيزان و... اشاره كرد. اما از علل مهم ابتلا به افسردگي و يا به عبارتي علل محرك بروز افسردگي دوران بارداري مي توان به اين نكات اشاره كرد.
- سابقه افسردگي و يا سوءاستفاده جنسي.
- سابقه بيماري عصبي يا افسردگي در ميان بستگان به ويژه بستگان درجه يك.
- بي توجهي همسر و اطرافيان به زن باردار.
- وحشت از تولد نوزاد؛ اين احساس در اغلب دختران پيش از ازدواج و بارداري ديده مي شود كه اگر به تدريج با ازدواج و بارداري از بين نرود، به عاملي جهت بروز افسردگي دوران بارداري تبديل مي شود.
- مشكلات ازدواج به ويژه مشكلات عاطفي و اقتصادي.
- سن پايين مادر؛ دختراني كه در سن پايين ازدواج كرده و باردار مي شوند، به ويژه اگر تحصيلات مناسبي نيز نداشته باشند، به سرعت به افسردگي دچار مي شوند.
- ازدواج، به اجبار والدين و بي علاقگي به همسر.
ب: افسردگي پس از زايمان
افسردگي پس از زايمان (Postpartum depression) پس از وضع حمل به دلايل متعدد به ويژه تغييرات هورموني بروز مي كند. در دوران بارداري، ترشح هورمون زنانه شامل استروژن (Estrogen) و پروژسترون (Progestrone) به طرز چشمگيري افزايش مي يابد، اما بيست و چهار ساعت پس از تولد نوزاد، ميزان ترشح اين دو هورمون شديدا كاهش يافته و به ميزان ترشح اين دو هورمون قبل از بارداري بازمي گردد.
پژوهش ها نشان مي دهد اين تغيير ناگهاني در ميزان ترشح هورمون ها يكي از دلايل اصلي افسردگي پس از زايمان است. لازم به تذكر است كه كاهش ترشح اين دو هورمون تا پيش از اولين عادت ماهيانه، پس از وضع حمل ادامه دارد. به اين ترتيب روانشناسان معتقدند فاصله بين وضع حمل تا اولين عادت ماهيانه پس از زايمان، بحراني ترين شرايط رواني _ عاطفي زنان پس از وضع حمل بوده و احتمال ابتلا به افسردگي پس از زايمان در اين دوره ۵ برابر است.
علاوه بر تغيير در ميزان ترشح دو هورمون استروژن وپروژسترون، ترشح هورمون هاي غده تيروئيد نيز دستخوش تغيير شده و ترشح اين هورمون ها نيز به شدت كاهش مي يابد _ تيروئيد غده بسيار كوچكي در جلوي گلو است كه در متابوليسم و تنظيم سوخت و ساز بدن نقش اساسي دارد _ كاهش ميزان ترشح هورمون هاي غده تيروئيد نيز از ديگر علل ابتلا به افسردگي است كه با ايجاد علايمي چون بي علاقگي به هر چيز و هر كس، تحريك پذيري و تندمزاجي، احساس خستگي شديد، كاهش ميزان تمركز، بروز مشكلات متعدد هنگام خواب و استراحت و افزايش وزن بدن، مشخص مي شود. بنابراين لازم است تا بلافاصله پس از وضع حمل، با انجام آزمايش خون، ميزان ترشح هورمون تيروئيد كنترل شود.
روانشناسان علل ديگر بروز افسردگي پس از زايمان را به اين شرح مي دانند:
- احساس خستگي، پريدن از خواب يا به اصطلاح خواب مقطع مقطع كه اغلب با كابوس همراه است.
- احساس بيگانگي با نوزاد به جهت ترس از ناتواني در نگهداري مناسب از نوزاد.
- افسردگي به خاطر تغيير در شرايط كار و امور منزل؛ كه به دليل مختل شدن امور و خارج شدن زندگي از شرايط عادي بروز مي كند.
- هيجان ناشي از نگهداري و تربيت فرزند همپا با رسيدگي به امور منزل و امور شخصي؛ بسياري از مادران تصور مي كنند با تولد نوزاد بايد به شخص ويژه يا به عبارتي مادري ويژه و فوق العاده تبديل شوند تا علاوه بر رسيدگي به همه امور مدت زيادي را صرف نگهداري از فرزندشان بكنند؛ اگر چه با تولد نوزاد نياز به مراقبت از او به بزرگترين دغدغه مادر و پدر تبديل مي شود؛ اما بدون هيجان، بايد با برنامه ريزي صحيح با مسئله روبرو شد.
- احساس بيهودگي و از دست دادن حس شخصيت و هويت؛ از دست دادن شخصيت و هويت و يا به عبارتي از دست دادن اعتماد به نفس به دنبال ظهور اين تفكر در ذهن ايجاد مي شود كه مادر مي پندارد با تولد نوزاد هويت خويش را گم كرده است چرا كه ديگر نمي تواند مانند گذشته به امور شخصي، منزل و اوقات فراغت خويش بپردازد و نوزاد را مانع مهمي تصور مي كند.
- از دست دادن اوقات فراغت و به دنبال آن به بهم خوردن تعادل رواني؛ پس از تولد نوزاد مادر مجبور است مدت زمان بيشتري را در منزل مانده و از فرزندش نگهداري كند. به اين ترتيب زماني براي فراغت باقي نمي ماند. اين نكته به ويژه در خانواده هايي كه پدر هيچ گونه كمكي به مادر نكرده و مسئوليتي در قبال نوزاد احساس نمي كند بسيار حائز اهميت است و مادر را به افسردگي حاد مبتلا مي كند.
در شرايط حاد، ترس از كشتن يا مجروح كردن نوزاد يا خويشتن و بي علاقگي و بي توجهي به نوزاد نيز ديده مي شود كه اگر به سرعت چاره اي براي آن انديشيده نشود به مرگ مادر و نوزاد منتهي مي شود.
000609.jpg
تفاوت هاي بين احساس تحول ناشي از تولد نوزاد و افسردگي ناشي از تولد نوزاد
بي ترديد همراه با تولد نوزاد، تحول بزرگي در وضعيت زندگي، امور شخصي و... والدين به ويژه مادر پديدار مي شود كه اين تحولات، تغييرات رفتاري را نيز به دنبال خواهد داشت.
تحولات رفتاري ناشي از تولد نوزاد هر چند ناخواسته ايجاد شده و طبيعي هستند، اما به طور طبيعي و حداكثر تا چند روز پس از تولد نوزاد از بين مي روند.
همه مادران، به ويژه مادراني كه تولد نوزاد اول را تجربه مي كنند به تغييرات رفتاري چون؛ احساس دربندبودن و محدوديت، غم و اندوهي خاص، گريه كردن به ويژه به هنگام شيردادن يا خواباندن نوزاد، بي اشتهايي، اختلال در خواب و استراحت، عصبانيت و كلافگي، كاهش آستانه تحريك پذيري، بي قراري، نگراني و دلشوره و احساس تنهايي و بي كسي دچار مي شوند كه هر چند اين علايم، علايمي مهم و قابل تأمل است اما با اندكي توجه و تمهيداتي چون خوابيدن و استراحت همراه با نوزاد، ياري خواستن از همسر، مادر، دوستان و يا هر فرد مورد اعتماد براي نگهداري از نوزاد، انجام امور منزل با كمك همسر، صبحت كردن با افرادي كه مانند شما صاحب نوزاد جديدي شده اند، برنامه ريزي صحيح و اختصاص زماني به عنوان اوقات فراغت، ورزش و معاشرت و ... از بين مي روند.
اما افسردگي پس از وضع حمل با ۳ تفاوت عمده نسبت به اين علايم كه طبيعي بوده و ناشي از تحول وجود يك موجود جديد در خانواده است، مشخص مي شود:
۱ _ تأثير در بروز علايم افسردگي حتي يك تا دو سال پس از وضع حمل،
۲- طولاني شدن مدت درگيري شخص با مشكلات رواني- رفتاري بيش از سه هفته.
۳- شدت بروز علائم؛ كه در افسردگي پس از زايمان علائم افسردگي با شدت زيادي بروز مي كنند.
آمارها نشان مي دهد از هر هزار زايمان، يك تا دو نفر به «افسردگي پس از زايمان» دچار مي شوند و در بسياري موارد نيز بيماري در شش هفته نخست پس از زايمان بروز مي كند. در افرادي كه زمينه بيماري هاي رواني چون «شيزوفرني» (جنون جواني) يا بيماري دوقطبي(Bipolar dicorder) داشته اند، علائم زودتر و شديدتر ظاهر مي شود كه در صورت عدم درمان سريع به خودكشي و يا خودكشي همراه با كشتن نوزاد و ساير فرزندان منتهي مي شود.
چگونه خود را ياري كنيم؟
بسياري از زنان مبتلا به افسردگي دوران بارداري و يا پس از آن به دليل ترس، خجالت و يا ترس از شكست و ناتواني در زندگي، از بيماري خود صحبتي به ميان نمي آورند (علائم را انكار و پنهان مي كنند) كه اين باعث حاد شدن و رسيدن شخص به حالت عدم تعادل رواني مي شود.
از سوي ديگر ترس از معرفي شدن به عنوان مادري بي صلاحيت آنها را از بيان مسئله بازمي دارد، غافل از اين كه به اين ترتيب به بيماري خود دامن مي زنند. بنابراين روانشناسان اكيداً توصيه مي كنند تا با بروز اولين علايم، سريعاً  به پزشك مراجعه كرده و درمان را آغاز كنيد.
روانشناسان معتقدند بيمار نقش بسيار مؤثري در تسريع روند درمان دارد؛ بنابراين توجه به اين نكات راهگشا است:
۱- مدت زمان استراحتتان را افزايش دهيد؛ يكي از بهترين شيوه ها، خوابيدن و استراحت كردن همراه نوزاد است.
۲- اجباري در انجام همه امور، برنامه ها و كارها نيست؛ كارها به تدريج و با تسلط بر اعصاب انجام مي شوند. استرس و هيجان براي انجام همه كارها باعث فشار بر اعصاب و احساس كلافگي و سردرگمي مي شود.
۳- از همسرتان براي تميزكردن نوزاد، حمام كردن نوزاد و شيردادن به نوزاد بويژه در هنگام شب كمك بگيريد. مثلاً  به جاي آن كه شب ها نوزاد را شير بدهيد، شير را دوشيده و در شيشه شير بريزيد و از همسرتان بخواهيد تا او به نوزاد شير بدهد. كمك گرفتن از مادر، دوستان و ... نيز بسيار خوب است.
۴- درباره احساس ها و حالت هاي خود با همسرتان صحبت كنيد؛ با اين شيوه مشكلات بهتر و سريع تر حل شده و تصميم گيري آسان مي شود.
۵- در منزل تنها نمانيد: قدم زدن در پارك، پياده روي به همراه نوزاد و ... را فراموش نكنيد، حتي يك پياده روي ۱۵دقيقه اي مي تواند روحيه شما را به خوبي تغيير بدهد.
۶- با برنامه ريزي صحيح، گردش و تفريح را در برنامه هفتگي خود و خانواده تان بگنجانيد.
۷- با مادراني كه مانند شما تجربه اولين نوزاد را دارند، صحبت كنيد. شايد راههايي را پيشنهاد كنند كه براي شما نيز مفيد باشد. آگاهي از تجربه مادراني كه دو يا چند فرزند دارند نيز بسيار مفيد است.
۸- حداقل هر دو هفته يك بار با دوستانتان برنامه بگذاريد و مانند گذشته به گردش و تفريح برويد تا حس ناخوشايند دوري از اجتماع در شما ايجاد نشود.
۹- در طول دوران بارداري در برنامه روزمره زندگيتان تغيير جدي ايجاد نكنيد. مثلاً  به دليل ترس از بيمارشدن در منزل نمانيد و معاشرت با دوستان و فاميل را به دليل نگراني هاي بي موردي چون كم شدن مدت استراحت و ... كنار نگذاريد.
۱۰- تا جايي كه مي توانيد خود را با شرايط جديد، با برنامه ريزي صحيح و دقيق وفق بدهيد.
درمان افسردگي پيش و پس از بارداري
دو شيوه، به عنوان رايج ترين و ثمر بخش ترين شيوه هاي درمان افسردگي دوران بارداري و پس از وضع حمل مطرح اند كه عبارتند از:
* درمان از طريق صحبت كردن (Talk Therapy)؛  كه در اين شيوه بيمار تنها با صحبت كردن با روانكاو، روانشناس و يا مشاور- نه روانپزشك- به بيان مشكلات خود پرداخته و با بازگشايي احساس ها و عقده هاي دروني خود درمان مي شود.
* درمان دارويي (Medicine) كه بيمار با مراجعه به روانپزشك و دريافت دارو و مصرف داروها درمان مي شود.
پزشكان معتقدند مصرف دارو در زنان باردار يا زنان شيرده بايد با دقت بيشتري مصرف شده وحتي المقدور با درمان غيردارويي، بيمار درمان شود. به طور مثال پاكزيل (Paxil) -يكي از جديدترين داروهاي ضد افسردگي- تأثير بسيار مخربي بر جنين داشته و باعث تولد نوزاداني ناقص در دستگاه گردش خون بويژه قلب مي شود.
لزوم درمان افسردگي
پژوهش ها نشان مي دهد افسردگي مادر در دوران بارداري و پس از آن اثرات نامطلوبي را در جنين و نوزاد ايجاد مي كند كه از آن جمله مي توان به وزن بسيار پايين نوزاد در دوران جنيني و هنگام تولد، نارس بودن نوزاد، نقص مادرزادي، مشكلات گفتاري چون تأخير در تكلم، لكنت زبان، ناتواني در برقراري ارتباط با ديگران بويژه پس از آغاز دوران مدرسه، مشكلات رفتاري، گوشه گيري، شب ادراري، كابوس هاي شبانه و ... اشاره كرد.
و كلام آخرين اين كه: همسران زنان باردار مهمترين وظيفه را در قبال آنها داشته و روانشناسان معتقدند بسياري از بيماران افسرده بويژه زنان باردار به دليل بي توجهي يا كم توجهي اطرافيان به خصوص همسرانشان به افسردگي دچار مي شوند.
مترجم: مهتاب صفرزاده خسروشاهي
منبع: مركز بين المللي اطلاعات سلامت زنان
http://www.4womangov.com

همايش ها
همايش  و نمايشگاه بين المللي تكنولوژي ساختمان و شهرسازي (OMRAN2006)
۱- تاريخ برگزاري: ۱۸-۱۵ مارس ۲۰۰۶(۲۴ تا ۲۷ اسفند
۲- مكان برگزاري: اردن/ عمان
۳- پست الكترونيكي:
info@buildexamman.com
۴- صفحه الكترونيكي:
http://www.buildexamman.com
۵- نيم نگاه: OMRAN2006 زمينه اي فراهم كرده است تا براي نخستين بار در منطقه آسياي ميانه، همايشي با سه محور نمايشگاهي و سه محور همايشي برگزار شود. سه محور متفاوت و متنوع اين نمايشگاه عبارتند از:
۱- نمايشگاه طرح ها، شامل طرح هاي متنوعي در زمينه صنعت ساختمان، معماري و شهرسازي كه در اين بخش طرح ها به صورت ماكت(طرح اوليه)، طرح هاي دستي، عكس، طرح هاي كامپيوتري و... ارائه خواهد شد.
۲- نمايشگاه تكنولوژي ساختمان با محور بررسي تجهيزات و مصالح ساختماني به كاررفته در ساخت بناها و ارائه يافته هاي جديد به صورت عملي .
۳- بررسي كتاب هاي علم معماري كه در اين بخش، جديدترين آثار تأليف شده يا گردآوري شده توسط استادان معماري و شهرسازي سراسر جهان بررسي خواهند شد.
در بخش همايش نيز پژوهشگران در سه محور شامل: ۱- ساختمان؛ با بررسي نكاتي چون تجهيزات و مصالح ساختماني بحثي، كمي يا كيفي، مصالح ساختماني و يافته هاي جديد، انواع سنگ هاي به كار رفته در ساخت بناها به ويژه مرمر و گرانيت، سيستم روشنايي و برق كشي ساختمان هاي مسكوني، اداري و تجاري و تفريحي، طراحي و انتخاب مصالح به كار رفته در ديوارها، سقف و پنجره ها، طراحي سيستم هاي گرمايشي و سرمايشي ساختمان ها، عايق هاي حرارتي براي جلوگيري از اتلاف انرژي يا نفوذ سرما، امنيت ساختمان ها، طراحي سيستم هاي كنترل هوشمند و خودكار به ويژه سيستم هاي اطفاي حريق و يافته هاي جديد در اين زمينه، سيستم هاي امنيتي هوشمند، محيط زيست و ساختمان ها، طراحي فضاي سبز، تكنولوژي طراحي سيستم آب و فاضلاب ساختمان ها، ۲- دكوراسيون شامل؛ طراحي و ساخت دكوراسيون داخلي و خارجي منزل، هتل ها، بيمارستان ها، رستوران ها و... طراحي و ساخت دكوراسيون مركز تجاري، تفريحي و ورزشي و... ۳- طرح ها؛ شامل بررسي طرح هاي ساختماني ويژه هر منطقه جغرافيايي، هر كشور و شهر، زيباسازي مناظر شهري با رعايت اصول صحيح شهرسازي، جلوگيري از آسيب به بافت هاي سنتي- تاريخي در عين گسترش ساختمان هاي مدرن مسكوني و اداري و... به بحث و گفتگو خواهند نشست.
همايش  و نمايشگاه بين المللي پويانمايي، طراحي و جلوه هاي بصري و تصويرسازي آسياي پاسيفيك (VFX ASIA ۲۰۰۶)
۱- تاريخ برگزاري: ۲۵-۲۲ مارس ۲۰۰۶ ( ۲ تا ۵ فروردين)
۲- مكان برگزاري: مالزي/ كوالالامپور
۳- پست الكترونيكي:
jsppics@singnet.com.sg
۴- صفحه الكترونيكي:
http://www.Vfxasia.com
۵- آخرين مهلت ارسال آثار: ۱۵ فوريه ۲۰۰۶ ( ۲۶ بهمن)
۶- نيم نگاه:Vfx Asia ۲۰۰۶ يكي از معتبرترين همايش ها و نمايشگاه هاي بين المللي منطقه  آسيا در زمينه پويانمايي و تصويرسازي است. در اين گردهمايي، بسياري از دست اندركاران صنعت تصويرسازي و پويانمايي(انيميشن) جهان حضور خواهند داشت. در اين نشست درباره موضوع هايي چون جلوه هاي ويژه در پويانمايي، جلوه هاي بصري، انيميشن كامپيوتري، تصاوير متحرك و تلويزيوني، توليدات ويدئويي، پيش طراحي و تأثير آن بر روند پويانمايي، بازي هاي كامپيوتري و طراحي و ساخت بازي هاي كامپيوتري، طراحي پارك هاي تفريحي(نوعي پوپانمايي كه بر اساس موضوعي ويژه طراحي مي شود)، طراحي تصاوير ويژه چون صحنه   هاي انفجار، آتش سوزي و... در پويانمايي، پويانمايي و تدوين آثار پويانمايي، گريم(چهره پردازي) شخصيت هاي كارتوني و بازيگران كودك، انتخاب موضوع و هنرنوشتاري در پويانمايي، شبكه هاي تلويزيوني و توليد برنامه هاي كودك و نوجوان و... بحث و گفت وگو خواهد شد. در نمايشگاه  اين همايش نيز بزرگ ترين شركت هاي توليد آثار انيميشن جهان با ارائه آثار جديد و نمايش تكنيك هاي جديد طراحي و ساخت انيميشن حضور دارند.
همايش بين المللي طراحي سيستم هاي هوشمند محيط زيست
۱- تاريخ برگزاري: ۷-۵ آوريل ۲۰۰۶ ( 16 تا ۱۸ فروردين)
۲- مكان برگزاري: انگليس/ كمبريج
۳- پست الكترونيكي:
msriepi@microsoft.com
۴- صفحه الكترونيكي:
http://www.research.microsoft.com/ero/iep/isie06
۵- مسئولان برگزاري: دانشگاه هاي كمبريج، ساسكس، كارنگي ملون، توكيو و مركز تحقيقات مايكروسافت
۶- نيم نگاه: همايش با هدف بحث و گفت وگو درباره تكنولوژي هاي جديد و ضرورت حفظ محيط زيست به صورت فراگير، نيازهاي آتي جوامع براي حفظ سلامت محيط زيست، طراحي سيستم هاي هوشمند سنجش آلودگي هاي زيستي، راهكارها،  چالش ها و امكانات مورد نياز براي طراحي سيستم هاي هوشمند كنترل آلودگي هاي محيط زيست، موانع پيش رو براي حفظ سلامت محيط زيست با توجه به پيشرفت روزافزون صنعت، آشناكردن جوامع با خطرات آلودگي هاي محيط زيست، آموزش به كارگيري سيستم هاي هوشمند كامپيوتري سنجش كيفيت محيط زيست و... برگزار مي شود.
همايش با كارگاه آموزشي نيز همراه بوده و آثار ارسالي به صورت پوستر، فيلم و عكس در بخش كارگاه آموزشي مورد بررسي قرار مي گيرند.

تازه ها
000615.jpg
توانايي فراوان نوزادان در فراگيري زبان
به تازگي كارشناسان پي برده اند كه توان يادگيري زبان در كودكان، ۴۸ساعت بعد از به دنيا آمدن آنها آغاز مي شود.
بنا به نوشته روزنامه «واشنگتن تايمز» در همان ۴۸ ساعت نخست چشم به جهان گشودن نوزادان، نيرويي خارق العاده و شگفت آور از حيث فراگيري واژه ها در آنان پديد مي آيد و در همان سال هاي اوليه حيات با سرعت چشمگيري پيشرفت مي كند؛ به نحوي كه اكثر كودكان در ۶ سالگي فزون تر از هر بزرگسالي كه در يادگيري يك زبان خارجي مي كوشد، به زبان مادري شان تسلط پيدا مي كنند.
اين روزنامه مي افزايد: «گرچه سرعت يادگيري قواعد پيچيده دستور زبان و تركيب جمله ها از سوي كودكان از سال هاي ديرين، اسباب تعجب دانشمندان و خشنودي پدر و مادرشان را فراهم ساخته بود، ولي دانشمندان تنها همين اواخر حقيقت جديدي پيرامون فراگيري مهارت زبان در همان شروع دوران كودكي را دريافته اند.
در واقع كودكان، اين فرآيند را خود به خود و بدون هيچ گونه ياري اضافي يا دخالت مثبت يا منفي سايرين ازسرمي گذرانند.»
يكي از روان شناسان آمريكايي بر اين باور است :« در ساليان اوليه حيات كودك، پدر و مادرها نمي توانند براي جلو يا عقب انداختن فرآيند مورد بحث، دست به اقدامي بزنند.
تفاوتي نمي كند كه والدين با زبان كودكان يا با جمله هاي كامل و سنگين با بچه ها سخن گويند؛ چه كم و چه زياد صحبت كنند، دخالت آنها در اين روند به هيچ وجه اثر ندارد، زيرا يادگيري زبان در بشر به تعبيري فطري است .
بدون ترديد پدر و مادرها، خانواده ها و مربيان مهدكودك مي توانند پس از سنين ۵/۲ تا ۳ سالگي و موقعي كه كودك وارد مرحله كلمه سازي وگسترش زبان مي شود، ياري قابل توجهي به آنها بكنند.»
در پايان، روزنامه يادشده مي افزايد: «با اين همه، بسياري از پژوهشگران آموزشي در اين نكته اتفاق نظر دارند كه مطابق شواهد روزافزون، آموزش زبان در نوباوگان تقريبا اجتناب ناپذير بوده و اين يك استعداد غريزي است كه نوزادان با رمز و راز آن پا به جهان مي گذارند.»
منبع: واشنگتن تايمز - مترجم: امير ديواني
اهميت ورزش در دوران بارداري
بسياري از خانم ها به غلط تصور مي كنند انجام حركات ورزشي در دوران بارداري خطرناك است و مي تواند عواقب ناگواري براي آنها و نوزادانشان به دنبال داشته باشد. بر پايه آخرين تحقيقات پژوهشگران، ورزش و فعاليت بدني شرايط قلبي- ماهيچه اي فرد را بهبود مي بخشد و خطر افزايش وزن در دوران بارداري، مشكلات احتمالي مربوط به زايمان و ميزان جراحي هاي سزارين را كاهش مي دهد. هم چنين انجام حركات ورزشي در دوران بارداري، سبب كاهش افسردگي هاي بعد از زايمان، اضطراب، بي خوابي و در نتيجه بهبود شرايط روحي -رواني فرد مي شود. ورزش در دوران بارداري نيازمند رعايت برخي اصول و شرايط خاص است كه با در نظر گرفتن اين موارد به راحتي و با اطمينان مي توان به انجام حركات ورزشي پرداخت و بسياري از مشكلات و بيماري هاي مربوط به اين دوران را كاهش داد. با اين وجود، گروه خاصي از خانم هاي باردار به خصوص مبتلايان به بيماري هاي قلبي، كليوي و خانم هايي كه سابقه سقط جنين و زايمان زودرس را داشته اند، قبل از انجام هرگونه فعاليت ورزشي بايد با پزشك خود مشورت كنند.
* بهترين نوع ورزش براي خانم هاي باردار پياده روي و شنا است. سعي كنيد يك برنامه منظم ورزشي (۳ تا ۴ بار در هفته و هر بار به مدت ۳۰ دقيقه) را دنبال كنيد.
* انجام نرمش هاي سبك، سبب تقويت ماهيچه هاي لگن و ران و در نتيجه تسهيل عمل زايمان مي شود. نرمش هايي نظير دوچرخه زدن، باز و بسته كردن زانوها و بالابردن زانوها در حالت خميده، مي توانند تأثير مثبتي در تسهيل عمل زايمان داشته باشند.
قبل از ورزش كردن حتماً بدن خود را گرم كنيد و هيچ گاه به يك باره شروع به انجام حركات ورزشي نكنيد.
* در هنگام ورزش، حتماً به دماي هوا و ميزان رطوبت توجه كنيد. تعرق بيش از حد در مكان هاي بسيار گرم و مرطوب، خطر از دست دادن آب و گره زدگي را افزايش مي دهد.
* به ميزان كافي آب بنوشيد. در دوران بارداري نياز بدن به كالري، روزانه تا ۳۰۰كيلو كالري افزايش يافته و به هنگام انجام حركات ورزشي نيز اين مقدار فزوني مي يابد. بنابراين يك رژيم غذايي كامل و متنوع بخصوص حاوي آهن، كلسيم و ويتامين ها را فراموش نكنيد.
مترجم: طلوع رياضي
000618.jpg
كاهش لايه ازن
گازهاي كلروفلئوكربن يا «C.F.C.S» يا گازهاي گلخانه اي برابر بررسي و پژوهش هاي دانشمندان علوم زيست محيطي، تخريب كننده لايه ازن هستند و در نتيجه موجب سرطان هاي پوستي در انسان و افزايش آب مرواريد در چشم انسان مي شود و از سوي ديگر كاهش چشمگير فرآورده هاي كشاورزي و محصولات دريايي و اقيانوسي را در پي خواهد داشت.
افزايش گاز اكسيد نيتريك حاصل از اگزوز هواپيماها و خودروها به كاهش غلظت لايه ازن كمك كرده و افزايش تابش هاي فرابنفش خورشيد را همراه دارد كه ممكن است دشواري هاي فراواني را در محيط زيست انسان، جانوران و گياهان در كره زمين به وجود بياورد.
سرزمين هاي كوهستاني و مرتفع به دليل پاكي هوا به شدت تحت تأثير تابش فرابنفش خورشيد هستند، چون در عرض جغرافيايي كه ما در آن زندگي مي كنيم ،تابش خورشيد مايل مي تابد، ولي در سرزمين هاي كوهستاني كه شيب دار است شكل برخورد نور خورشيد با زمين عمودي است كه در نتيجه سبب آفتاب سوختگي و بيماري ها سرطان پوست و آب مرواريد مي شود و برابر پيشنهاد پزشكان بايد از عينك هاي آفتابي و كرم هاي ضدآفتاب استفاده كرد.
مسعود روحي

علم
ادبيات
اجتماعي
انديشه
سياست
ورزش
|  ادبيات  |   اجتماعي  |  انديشه  |  سياست  |  علم  |  ورزش  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |