اشتوتگارت، نورنبرگ، دورتموند، هامبورگ، مونيخ، كلن، هانوفر، گلزن كيرشن، برلين، فرانكفورت، كايزرسلاترن و لايپزيگ، ۱۲ ميزبان مهمترين رويداد ورزشي سال ۲۰۰۶ در آلمان اند. هجدهمين دوره مسابقات جام جهاني فوتبال در حالي در آلمان برگزار مي شود كه فيفا از حضور زياد تماشاگران در ورزشگاه هاي اين كشور ابراز نگراني كرده، اما هتلداران، صاحبان رستورانها ، مغازه داران و ... به دليل منافع اقتصادي از برگزاري اين حادثه بزرگ ورزشي در كشورشان ابراز خوشحالي كرده اند. در شهرهاي محل برگزاري اين مسابقات علاوه بر انجام مسابقات فوتبال جشن هاي بسياري به منظور سرگرمي تماشاگراني كه از ديگر شهرهاي جهان براي تماشاي مسابقات آمده اند و به منظور آشنايي آنها با فرهنگ و سنن اين شهرها، برگزار مي شود. در واقع جشن طرفداران مسابقات جام جهاني، به عنوان مركز ديدار همه طرفداران فوتبال در آلمان است.
فاطمه ابوطالبي
اشتوتگارت
جمعيت: ۵۹۰ هزار نفر
نام فرودگاه: اشتوتگارت
سال تأسيس شهر: ۹۰-۸۵ سال پس از مسيحيت رومي ها در اين قسمت قلعه اي شاعرانه بنا كردند و در نيمه اول قرن ۱۳ اين منطقه با نام اشتوتگارت تأسيس شد.
تيم فوتبال حرفه اي: اشتوتگارت (بوندس ليگا)
نام ورزشگاه: گات ليب دايملر
اشتوتگارت پس از تأسيس و در اواسط قرن سيزدهم با ايجاد صنعت به سرعت رشد كرد. مركز اين شهر «بادن و ورتمبرگ» يكي از بزرگترين شهرهاي صنعتي اروپاست. در سال ۱۹۸۶ و در زمان برگزاري مسابقات دووميداني اروپا در اشتوتگارت اين شهر اعتبار جهاني يافت و به عنوان يك شهر ورزشي بين المللي معروف شد.
- مهمترين وقايع ورزشي برگزار شده در ورزشگاه گات ليب دايملر:
* ،۱۹۵۰ اولين مسابقه بين المللي فوتبال پس از جنگ جهاني دوم بين آلمان و سوئيس با حضور بيش از ۱۰۳ هزار تماشاگر (ركورد تماشاگر)
* برگزاري مسابقات جام جهاني فوتبال ۱۹۷۴
* مسابقات قهرماني اروپا، يورو ۸۸
* ۱۹۸۸ - فينال مسابقات يورو ۱۹۸۸
۱۹۹۰ فينال جام يوفا بين اشتوتگارت و ناپل
- ورزشگاه كات ليب دايملر اشتوتگارت
ظرفيت: ۵۳۲۰۰
تعداد صندلي: ۴۷۷۵۷
مسائل ورزشي، فرهنگي و تاريخي را مي توان در ورزشگاه اشتوتگارت نظاره كرد. در سال ۱۹۵۰ آلمان و سوئيس به عنوان اولين مسابقه بعد از جنگ جهاني دوم در اين ورزشگاه در مقابل هم قرار گرفتند.
۴۰ سال بعد و پس از اتحاد دو آلمان در سال ۱۹۹۰ مجدداً تيم هاي فوتبال اين دو كشور به مصاف يكديگر رفتند.
نوسازي ورزشگاه اشتوتگارت براي برگزاري مسابقات جام جهاني ۲۰۰۶ از سال ۲۰۰۴ آغاز شد و تا پايان سال ۲۰۰۵ طول كشيد. در اين بازسازي دو رديف ديگر به جايگاه تماشاگران اضافه شد. در ورودي الكترونيكي و دو مانيتور بزرگ ويديويي با ۱۱۵ متر مربع وسعت از ديگر اقدامات زمان نوسازي اين ورزشگاه است كه در اروپا بي نظير مي باشد. اين ورزشگاه محل برگزاري ديدارهاي خانگي تيم اشتوتگارت در بازي هاي بوندس ليگا است.
نورنبرگ
جمعيت: ۴۹۰ هزار نفر
نام فرودگاه: نورنبرگ
سال تأسيس شهر: در سال ۱۰۵۰ تأسيس شد و در سال ۱۰۶۲ «هاينريش سوم» بازار، سكه و گمرك را در اين شهر ايجاد نمود.
تيم فوتبال حرفه اي: اف ث نورنبرگ (بوندس ليگا)
نام ورزشگاه: فرانكن
تاريخ نورنبرگ به زمان هاي خيلي دور برمي گردد. در قرن سيزدهم اين شهر به عنوان يك شهر امپراتوري اعلام گرديد. سال ۱۳۵۶ امپراتور «كارل چهارم» در سندي مهر شده اعلام كرد كه هر امپراتور بايد جشن اولين روز امپراتوري اش را در نورنبرگ برگزار كند. در اين شهر آثار هنري زيادي خلق شده كه معروف ترين آنها حكاكي هاي روي چوب «وايت استاس» تابلوهاي نقاشي «آلبرت دورس» مي باشند. در سال ۱۸۰۶ نورنبرگ موقعيت امپراتوري اش را از دست داد و به قلمرو پادشاهي بايرن تبديل گشت كه اين امر باعث پيشرفت و رشد اين منطقه گرديد. راه اندازي راه آهن نورنبرگ - فورث براي اولين بار در سال ۱۸۳۵ يكي از نشانه هاي پيشرفت و رشد اين شهر است. امروز نورنبرگ به عنوان يك مركز صنعتي مشهور است. اف ث نورنبرگ به عنوان تيم فوتبال حرفه اي اين شهر تاكنون ۹ بار مقام قهرماني بوندس ليگا را به خود اختصاص داده است. در منطقه نورنبرگ- فورث در مجموع ۱۱۴ تيم فوتبال وجود دارد.
- مهمترين واقعه ورزشي برگزار شده در ورزشگاه نورنبرگ:
* فينال جام قهرماني اروپا در سال ۱۹۶۷ بين بايرن مونيخ و گلاسكو رنجرز
- ورزشگاه فرانكن نورنبرگ
وضعيت ساخت: نوساز
هزينه ساخت: ۵۶ ميليون يورو
تعداد صندلي: ۸۹۸/۳۶
فدراسيون جهاني فوتبال تنها اجازه داد ورزشگاه هاي شهرهاي برلين، اشتوتگارت و نورنبرگ كه داراي پيست تارتان دووميداني هستند، به عنوان محل هاي برگزاري مسابقات جام جهاني فوتبال ۲۰۰۶ انتخاب شوند، ۹ ورزشگاه ديگر كاملاً مخصوص فوتبال هستند. هواي ويژه نورنبرگ بزرگترين امتياز انتخاب اين ورزشگاه براي انجام بازي هاي جام جهاني از سوي فيفا بود. اقدامات تجهيزي براي برگزاري مسابقات فوتبال جام جهاني در اين ورزشگاه از آوريل ۲۰۰۵ آغاز شد. تيم ملي ايران اولين بازي خود را در مقابل مكزيك در نورنبرگ برگزار خواهد كرد.
دورتموند
جمعيت ۵۹۰ هزار نفر
نام فرودگاه:دورتموند
سال تأسيس: دورتموند بين سالهاي ۸۸۰ و ۸۹۰ تحت نام «تروتمانيا» تأسيس شد كه از سال ۱۳۲۰ ميلادي به دورتموند تغيير نام داد.
تيم فوتبال حرفه اي:بورسيا دورتموند
دورتموند در قرن سيزدهم به عنوان يكي از ثروتمندترين و قدرتمندترين بندر درون مرزي شهر «هانس» مطرح بود. با سقوط امپراتوري آلمان، شهر امپراتوري دورتموند استقلال خود را از دست داد و تحت سلطه فرانسوي ها درآمد. در فاصله سالهاي ۱۸۷۱ تا ،۱۸۷۳ سه معدن بزرگ در اين شهر راه اندازي شد و با حدود ۱۴۰ هزار ساكن، دورتموند به عنوان يكي از بزرگترين و معروف ترين شهرهاي صنعتي در قرن ۲۰ معروف شد. جنگ جهاني دوم، ۹۵ درصد از بافت اين شهر را خراب و ۶۰ درصد از ساكنان آن را فراري داد. اما دورتموند در سال ۱۹۶۰ بازسازي شد و امروز به عنوان يكي از شهرهاي تكنولوژي- تحقيقاتي به تأييد رسيده است.
ورزش در اين شهر بيشترين طرفدار را دارد. بيش از ۱۳۵ هزار ورزشكار در ۶۰۰ رشته ورزشي در اين شهر ساماندهي شده اند. معروف ترين مسابقه برگزار شده در اين شهر قهرماني بورسيا دورتموند در ليگ قهرمانان اروپا (۱۹۹۷) است.
- مهمترين وقايع ورزشي برگزار شده در ورزشگاه دورتموند:
* برگزاري مسابقات جام جهاني فوتبال ۱۹۷۴
* فينال جام يوفا ۲۰۰۱
- ورزشگاه دورتموند
وضعيت ساخت: نوساز
هزينه ساخت: ۴ ميليون يورو(قبلاً) و ۵/۵ ميليون يوررو براي مدرن سازي
تعداد صندلي: ۶۰۲۸۵
اين ورزشگاه كه براي برگزاري مسابقات جام جهاني فوتبال ۱۹۷۴ ساخته شده از «وست فالن» به «دورتموند» تغيير نام داده و بازي هاي خانگي تيم بورسيا دورتموند در آن برگزار مي شود. در سال ۲۰۰۱ اين ورزشگاه به دليل تعميرات بسته شد و ظرفيت آن تا ۶۷ هزار نفر افزايش يافت. در اين بازسازي همچنين چمن ورزشگاه نيز ترميم و بهسازي شد.
هامبورگ
جمعيت: ۷/۱ ميليون نفر
نام فرودگاه: هامبورگ
تيم فوتبال حرفه اي: اس وي هامبورگ (بوندس ليگا)
نام ورزشگاه: هامبورگ
اولين سنگ بناي ساخت هامبورگ در قرن هشتم ميلادي گذاشته شد و در سال ۹۵۰ ميلادي ساخت اين شهر به اتمام رسيد. در قرن ۱۲ اين منطقه وسعت بيشتري يافت و تاجران شمال اروپا با ورود به اين شهر باعث پيشرفت آن شدند. در آن زمان هامبورگ به عنوان مهمترين شهر بندري در كنار «هانس» بود. در قرون وسطي هامبورگ شهري مردمي بود و توسط شهروندان اداره مي شد. امروز هامبورگ يكي از ۱۶ شهري است كه در آلمان همواره از استقلال خود دفاع كرده است. بندر هامبورگ يكي از هفت بندر بزرگ جهان است. اين بندر و ۸۰ هزار نفري كه در آنجا كار مي كنند به عنوان يكي از مشخصه هاي اين شهر معروف است.
مركز خبرگزاري آلمان (DpA) در اين شهر است و ۱۵ تا ۲۰ مجله و روزنامه نيز در هامبورگ منتشر مي شود. اين شهر همچنين به عنوان مركز موسيقي آلمان به ويژه آهنگ هاي «آندروليودوبر» مانند «گربه ها» و «تصوير قرباني» است. همچنين دادگاه امور دريايي بين المللي نيز در هامبورگ قرار دارد و حدود ۱۰۰ كشور دنيا در آن عضو هستند.
در تمام طول سال مسابقات ورزشي بزرگي در اين شهر برگزار مي شود. اسب سواري، دوماراتن، فوتبال و تورنمنت چوگان بازي از جمله اين مسابقات است.
- مهمترين وقايع ورزشي برگزار شده در هامبورگ:
* برگزاري مسابقات فوتبال جام جهاني ۱۹۷۴
* بازي هاي بين المللي فوتبال
* بازي هاي خانگي هامبورگ در مسابقات قهرماني اروپا
- ورزشگاه هامبورگ
ورزشگاه جديد هامبورگ در دوم سپتامبر سال ۲۰۰۰ و در زمان برگزاري مسابقه تيم هاي ملي فوتبال آلمان و يونان افتتاح شد. اين ورزشگاه در ليست فيفا به عنوان يك ورزشگاه ۵ ستاره نامگذاري شده است. در آغاز مسابقات فصل ۲۰۰۶ /۲۰۰۵ درهاي ورودي اين ورزشگاه الكترونيكي و كنترلي شد.
ورزشگاه قديمي هامبورگ با نام «فلكس پارك» در سال ۱۹۵۳ ساخته شد كه شكست يك بر صفر تيم آلمان در جام جهاني ۱۹۷۴ در اين ورزشگاه يكي از خاطرات بدي است كه فوتبال دوستان آلماني در اذهان خود دارند.
مونيخ
جمعيت: ۳/۱ ميليون نفر
نام فرودگاه: فرانس يوززف استراوس
سال تأسيس: براي اولين بار در سال ۱۱۵۸ ميلادي شهر تجاري مونيخ تأسيس و در سال ۱۲۶۴ به صورت رسمي تأسيس گرديد.
تيم فوتبال: اف ث بايرن مونيخ (بوندس ليگا۱) ، تي اس وي مونيخ ۱۸۶۰ (بوندس ليگا۲)، اس پي وي اونترهاخينگ (بوندس ليگا ۲)
يكي از ويژگي هاي خاص ورزشي شهر مونيخ برگزاري مسابقات المپيك تابستاني سال ۱۹۷۲ در اين شهر بود. برگزاري مسابقه فينال جام جهاني ،۱۹۷۴ فينال يورو ۸۸ و مسابقه نهايي جام يوفا ۱۹۹۷ از جمله وقايعي است كه در اين شهر برگزار شده است.
مونيخ با برگزاري مسابقات المپيك ۱۹۷۲ به عنوان يكي از شهرهاي ورزشي اروپا مطرح و شناخته شد.
-ورزشگاه مونيخ: آرنا آليانز
وضعيت ساخت: نوساز
هزينه ساخت: ۲۸۰ ميليون يورو
ظرفيت: ۰۱۶/۶۶
تعداد صندلي: ۴۱۶/۵۹
اين ورزشگاه در ۹ ژوئن همزمان با افتتاحيه بازي هاي جام جهاني فوتبال آلمان- ميزبان اولين مسابقه است. اين ورزشگاه در زمان برگزاري مسابقات خانگي در ۳۰ و ۳۱ ماه مي ۲۰۰۵ با حضور بيش از ۶۶ هزار تماشاگر ركوردي از حضور تماشاگران را در پرونده دارد.
فدراسيون جهاني فوتبال ، در ماه مارس سال ۲۰۰۴ اين ورزشگاه را به عنوان ورزشگاه بازي افتتاحيه انتخاب كرد و مراسم جشن افتتاحيه نيز در همين روز و در همين ورزشگاه برگزار مي شود.