|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
يكي از پرونده هاي جنايات جنگي بسته شد
مرگ ميلوسويچ در زندان
ايرنا: دادگاه بين المللي جرايم جنگي لاهه ديروز اعلام كرد اسلوبودان ميلوسويچ رئيس جمهوري يوگسلاوي سابق در زندان لاهه درگذشت.
به گزارش شبكه تلويزيوني بي بي سي، ميلوسويچ به جرم ارتكاب بيش از ۶۰ مورد جنايت عليه بشريت از جمله قتل عام ۸ هزار مسلمان شهر «سربرنيتسا» در سال ۱۹۹۵ در دادگاه لاهه در حال محاكمه بود.گفته مي شود نگهبانان زندان پس از مراجعه به سلول ميلوسويچ او را مرده يافته اند. ظاهراً زماني كه نگهبان، جسد ميلوسويچ را يافته، سه ساعت از مرگ او گذشته بود.
ميلوسويچ پس از فروپاشي يوگسلاوي پيشين، رهبري بخش اصلي اين كشور يعني صربستان و مونته نگرو را به دست گرفت و سياست پاكسازي قومي مسلمانان و كرواتها را پيشه كرد. كشتار مسلمانان بوسني توسط صرب ها با حمايت مستقيم ميلوسويچ و همراهي تلويحي روسيه رخ داد.
|
|
|
يورش پليس ضدشورش فرانسه به دانشجويان
معترض در دانشگاه سوربن
ايسنا: ديروز ساعاتي پس از اشغال ساختمان دانشگاه مشهور سوربن فرانسه توسط دانشجويان اين دانشگاه كه در اعتراض به قوانين استخدام ملي جديد كشورشان دست به آشوب زده بودند، نيروهاي پليس ضدشورش به منظور متفرق كردن جمعيت معترض به اين دانشگاه يورش بردند.به گزارش آسوشيتدپرس، حدود ۸۰ افسر پليس ضدشورش به سمت حياط مياني دانشگاه سوربن زير گنبد اين بناي چندصدساله هجوم بردند و پس از مذاكره با دانشجويان آنان را وادار به عقب نشيني كردند.
پيش تر نزديك به ۶۰۰ دانشجو براي برپايي تحصن وارد ساختمان دانشگاه شده بودند.
دانشجويان فرانسوي در كنار اتحاديه هاي قدرتمند و معترضان كشورشان مي كوشند تا مانع از وضع قوانين جديد استخدام، اتخاذ شده از سوي دولت شوند.
به موجب اين قوانين راه اخراج كارمندان زير ۲۶ سال براي شركت هاي فرانسوي هموارتر مي شود.
دولت فرانسه ابراز اميدواري كرده است كه چنين لوايحي زمينه اي را خواهد ساخت تا كارفرمايان فرانسوي به استخدام نيروي كار جوان علاقه مندي مضافعي نشان دهند؛ با اين اطمينان كه در صورت عدم نياز قادر به اخراج كارمندان باشند.
|
|
|
رضايت محمود عباس از مذاكرات با اسماعيل هنيه
گروه سياسي خارجي: يك روز پس از شكست گفت وگوهاي حماس و فتح براي تشكيل دولت جديد در فلسطين ديروز محمود عباس اعلام كرد نتايج نشست با هنيه مثبت بوده است. محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين بعد از ديدار با اسماعيل هنيه نخست وزير جديد فلسطين ضمن ابراز رضايت از اين ديدار گفت دو طرف به توافق هايي رسيده اند.
وي خاطرنشان كرد كه از گرايش هاي مربوط به مذاكرات انجام شده درخصوص تشكيل دولت جديد فلسطين اطلاع يافته و احتمال آن وجود دارد كه نخست وزير براي تشكيل دولت از تمام مهلت قانوني كه براي اين كار در نظر گرفته شده، استفاده كند.
عباس در ادامه افزود: مانعي براي اعطاي فرصت قانوني به نخست وزير جهت تشكيل دولت جديد وجود ندارد و او مي تواند از اين زمان براساس قانون استفاده كند.
براساس قانون فلسطين، نخست وزير سه هفته براي تشكيل دولت فرصت دارد و در صورت عدم تشكيل آن مي توان اين مهلت را دو هفته ديگر تمديد كرد.
هنيه نيز ديدارش را با رئيس تشكيلات خودگردان دوستانه و مثبت ارزيابي كرد.
وي هم چنين بر تمايل دولتش جهت ايجاد رابطه مناسب و فضايي تفاهم آميز بين رياست دولت فلسطين و كابينه دولت تأكيد كرد.
وي خاطرنشان كرد كه گزارش هاي مربوط به تشكيل دولت جديد و مذاكرات انجام شده را در اختيار عباس قرار داد و اين گزارش ها شامل شرطهايي براي دولت آينده به ويژه درخصوص توافقنامه هاي امضا شده بين سازمان آزادي بخش فلسطين و اسرائيل نبود.
هنيه هم چنين اخبار منتشر شده را مبني بر اين كه دولت جديد فلسطين با حضور ۱۴ وزير كه دو تن از آنها نيز زن هستند تشكيل شده و مشاركت جنبش فتح در اين دولت بعيد است، كذب خواند.
تظاهرات هزاران فلسطيني در اعتراض به اسرائيل
هزاران فلسطيني در غزه و در اعتراض به ترورهاي اسرائيل دست به تظاهرات زدند.
به گزارش روزنامه المستقبل -چاپ لبنان- شركت كنندگان در اين تظاهرات كه به دعوت جنبش جهاد اسلامي ترتيب داده شده بود، اعتراض خود را به اقدامات خصمانه رژيم صهيونيستي مبني بر ترور اعضاي گروه هاي مقاومت و فعالان فلسطيني اعلام كردند.
تظاهركنندگان طي اين تظاهرات به سوي مقر پارلمان فلسطين در غزه حركت كردند.
هزاران تن از اعضاي گردان القدس وابسته به جنبش جهاد اسلامي و گردان شهداي الاقصي وابسته به جنبش فتح و اعضاي گروه هاي مقاومت مردمي فلسطين در اين تظاهرات حضور داشتند.
|
|
|
هشدار سياستمداران عراقي درباره بروز جنگ داخلي
|
|
گروه سياسي خارجي: جلال طالباني رئيس جمهور عراق در گفتگو با شبكه تلويزيوني العربيه گفت اگر احزاب سياسي در خصوص تشكيل دولت ائتلاف ملي به توافق نرسند ممكن است جنگ داخلي در اين كشور روي دهد.
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از خبرگزاري فرانسه از دبي طالباني افزود: اگر در عراق يك دولت ائتلاف ملي تشكيل نشود نتيجه بسيار بدي صورت خواهد گرفت . بروز يك جنگ داخلي ما را تهديد مي كند.
وي تأكيد كرد تشكيل دولت ائتلاف ملي يك ضرورت تاريخي و حياتي براي عراق است .
طالباني گفت عراق اكنون درگير بحران شديدي است و اگر ما نتوانيم راه حلي براي اين بحران پيدا كنيم شاهد بروز فاجعه اي خواهيم بود.
بارزاني: براي خروج از بحران تشكيل دولت جديد، به ابزار و مكاني جديد نيازمنديم
مسعود بارزاني رئيس منطقه كردستان عراق نيز ديروز نسبت به عدم موفقيت ادامه مذاكرات احزاب سياسي عراق هشدار داده و خاطرنشان كرد: اين امر نتايج خطرناكي به دنبال دارد و موجب افزايش خشونت ها و كاهش اعتماد مردم به نمايندگانشان در احزاب سياسي مختلف عراق مي شود.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري كويت، وي خاطرنشان كرد: طرح دعوت از احزاب سياسي عراق براي برگزاري مذاكرات در كردستان به اين دليل مطرح شد تا اين احزاب بتوانند در فضايي شفاف تر ضمن ادامه مذاكرات به نتايجي مطلوب دست يابند كه به منافع عالي كشور كمك كند.
رئيس منطقه كردستان عراق عنوان داشت:مسئوليت اخلاقي و ملي ايجاب مي كند كه صراحت بيشتري در فضاي سياسي عراق حاكم باشد و ما در تلاش هستيم تا با گشودن راه هاي جديد به نتايجي مثبت دست يابيم كه تامين كننده نيازها و اهداف مردم عراق باشد.
اياد علاوي رئيس فهرست العراقيه ملي عراق نيز تأكيد كرد: عراق همچنان در مسير جنگ طايفه اي و نژادي است.
وي افزود: خروج از اين بحران و تنگنايي كه عراق در آن قرار گرفته، سخت و دشوار است و از همه مي خواهيم با سعي و تلاش ضمن خروج از اين شرايط نامناسب، به سوي ثبات و امنيت پيش روند.
وي از دست دادن فرصت ها را عامل ايجاد بحران دانست و افزود: برادران ما در فهرست ائتلاف يكپارچه در شرايط كنوني مسئوليت بزرگي بر دوش دارند كه مهمترين آن ايجاد سرزميني به دور از تفرقه و اختلاف است.
روزنامه الزمان نيز نوشت : فهرست العراقيه به رياست اياد علاوي نخست وزير پيشين عراق اعلام كرده است كه به شرط تشكيل دولت وحدت ملي و وجود همه گرايش ها در كابينه آينده ، با نخست وزيري ابراهيم جعفري موافقت مي كند.
به نوشته اين روزنامه، فهرست العراقيه كه در پارلمان جديد ۲۵ كرسي در اختيار دارد، همچنين شرط ديگري مبني بر تشكيل شوراي ويژه روساي فهرست هاي پارلماني مطرح كرده است .
علاوي داشتن اختيارات ويژه براي اين شورا در تصميمات راهبردي را خواستار شده است .
شرط ديگر فهرست العراقيه براي پذيرش نخست وزيري ابراهيم جعفري ، مورد قبول بودن برنامه هاي دولت جديد از سوي همه فهرستهاي پارلماني است .
قتل گروگان آمريكايي
پليس عراق اعلام كرد جسد تام فاكس گروگان آمريكايي كه روز پنجشنبه در عراق پيدا شد نشان مي دهد، وي پيش از آنكه با شليك گلوله كشته شود شكنجه شده است .
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از خبرگزاري رويتر از بغداد، يك منبع پليس عراق گفت دستان گروگان از پشت بسته شده بود و نشانه هاي شكنجه روي بدن وي وجود داشت .
تام فاكس به همراه سه غربي ديگر آذرماه گذشته ربوده شده بود و ربايندگان وي كه خود را اعضاي گروهي موسوم به شمشيرهاي حق و حقيقت معرفي مي كردند، تهديد كرده بودند در صورتي كه همه زندانيان عراقي آزاد نشوند گروگانهاي خود را خواهند كشت .
فاكس ۵۴ سال داشت و طي دو سال اخير با سازمان هاي حقوق بشر عراق كار مي كرد. ديروز همچنين افراد مسلح ناشناس در حمله به غرب كركوك يك نيروي پليس و يك فعال حقوق بشر را به قتل رسانده و يك پليس ديگر را مجروح كردند.
در بغداد و اطراف آن نيز نيروهاي آمريكايي ۲۰ مظنون عمليات تروريستي را بازداشت كردند.
ساير خبرها
* به گزارش خبرگزاري عراق، عدنان پاچه چي عضو فهرست العراقيه و از نمايندگان پارلمان جديد عراق، رياست نخستين جلسه پارلمان را كه قرار است ۲۸ اسفند برگزار شود بر عهده خواهد داشت.
* به گزارش خبرگزاري فرانسه در حال حاضر حدود ۴۰ تبعه خارجي در مناطق مختلف عراق ربوده يا ناپديد شده اند.
* به گزارش ايلاف، اتهامات جديدي رسماً عليه طارق عزيز معاون نخست وزيري در زمان صدام مطرح شده كه وي را در صدور حكم اعدام عليه ۴۲ تاجر عراق در سال ۱۹۹۲ شريك مي داند.
* امروز چهاردهمين جلسه دادگاه صدام با حضور وكلاي وي و ۷ تن از همدستانش برگزار مي شود.
|
|
|
نخست وزير ايتاليا با يك رسوايي ديگر مواجه شد
|
|
فارس: نخست وزير ايتاليا در حالي قرار است درباره ماجراي فساد مالي تفهيم اتهام شود كه وزير بهداشت دولتش، به علت گرفتارآمدن در يك ماجراي جاسوسي از سمت خود استعفا كرده است.
به گزارش پايگاه اينترنتي يورونيوز از رم، فرانچسكو استوراچه وزير بهداشت ايتاليا در رابطه با اتهام جاسوسي عليه رقباي انتخاباتي خود از سمتش استعفا كرد كه سيلويو برلوسكني نخست وزير ايتاليا شخصا مسئوليت اين وزارتخانه را بر عهده گرفته است. نخست وزير ايتاليا ضمن تاييد اين استعفا اعلام كرد وزير سابق بهداشت در مساله جاسوسي نقشي نداشته است.
اين در حالي است كه خود نخست وزير نيز قرار است در خصوص فساد مالي در دستگاه قضايي كشورش تفهيم اتهام شود. دادستان شهر ميلان خواستار ارجاع پرونده نخست وزير و ديويد ميلز ( يك وكيل انگليسي) به دادگاه شده است تا به اتهام فساد و شهادت دروغ محاكمه شوند. اين مسئله در انگليس سر و صداي بزرگي به پا كرد زيرا ديويد ميلز همسر وزير فرهنگ انگليس تسا جوال است. اين رسوايي هفته گذشته باعث جدايي اين زوج هم شد.
دادستان ميلان اعلام كرد به اندازه كافي دليل و مدرك در دست دارد كه نشان مي دهد ديويد ميلز در سال ۱۹۹۷ حدود ۶۰۰ هزار دلار رشوه گرفته است تا در دادگاه در سال ۱۹۹۰ به نفع برلوسكني شهادت دروغ دهد.
|
|
|
۳۰ كشته در درگيري هاي ارتش با شبه نظاميان پاكستاني
ايرنا: سخنگوي ارتش پاكستان ديروز اعلام كرد: در ادامه خشونت ها و درگيري ها در منطقه ناآرام قبيله اي اين كشور نزديك مرز افغانستان، نيروهاي پاكستاني با حمله به مخفيگاه شبه نظاميان، ۳۰ نفر از آنان را كشتند.به گفته سخنگوي ارتش پاكستان سربازان پاكستاني با حمايت بالگردهاي مسلح به تيربار اواخر جمعه اين مخفيگاه را در نزديكي «ميران شاه» واقع در وزيرستان شمالي مورد هدف قرار دادند.
اين محل هفته گذشته نيز صحنه درگيري ميان نيروهاي امنيتي و شبه نظاميان بود.
|
|
|
احزاب مخالف دولت آلمان خواستار تحقيق در مورد
حضور جاسوسان اين كشور در جنگ عراق شدند
ايسنا: سه حزب اپوزيسيون آلمان انجام تحقيقات جامع پارلماني در خصوص نقش آژانس هاي جاسوسي كشورشان در جنگ آمريكا عليه عراق و نيز دست داشتن احتمالي برلين در برنامه هاي سيا در انتقال مخفيانه مظنونان ترور به اروپا را خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، ولكر بك، رئيس حزب سبزها در پارلمان آلمان پس از ديدار با اعضاي حزب چپ و دموكرات هاي آزاد اظهار داشت:تصميم گرفته ايم تا سؤال هاي پاسخ داده شده را مجدداً مطرح كنيم.
سلسله تحقيقات داخلي دولت آلمان، سرويس هاي اطلاعاتي اين كشور را از هرگونه اتهام مبني بر در اختيار گذاشتن اطلاعات به دولت آمريكا در خلال جنگ عراق تبرئه ساخته است، اما اپوزيسيون آلمان از اين تحقيقات ناراضي هستند.
در اين تحقيقات همچنين نحوه عملكرد دولت در خصوص پرونده خالد المصري، آلماني لبناني تبار كه به اشتباه به عنوان عامل تروريستي توسط سازمان سيا دستگير شده بود، مورد بررسي قرار گرفت.
رهبر پارلماني حزب سبزها گفت كه اپوزيسيون انجام تحقيقات جامع پارلماني را خواستار است، به گونه اي كه موضوعاتي چون رسوايي جاسوسي، پرونده دستگيري المصري، استنطاق مقامات آلماني از مظنونان تروريست در سوريه و اردوگاه بازداشت شدگان گوانتانامو محور اين تحقيقات باشند.
|
|
|
دفاع البرادعي از برنامه هاي هسته اي تركيه
ايسنا: البرادعي از برنامه صلح آميز هسته اي تركيه حمايت مي كند.
به نوشته روزنامه دارالخليج - چاپ امارات - محمد البرادعي، رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي در ديدار با عبدالله گل، وزير امور خارجه تركيه تأكيد كرد كه آژانس از برنامه هاي صلح آميز و شفاف هسته اي تركيه حمايت مي كند.
اين موضوع در ديدار دو طرف در وين و قبل از سفر گل به ايران مطرح شد.
قرار است گل به منظور ديدار با مقامات ايراني و بررسي بحران هسته اي تهران و جامعه بين المللي و هم چنين مسايل مورد توجه در روابط دو كشور ازجمله اوضاع عراق راهي تهران شود.
|
|
|
امضاي قرارداد همكاري امنيتي بين آمريكا و تاجيكستان
واحد مركزي خبر: سفارت آمريكا در تاجيكستان اعلام كرد آمريكا و تاجيكستان توافقنامه اي درخصوص تقويت همكاري هاي امنيتي در مرزهاي تاجيكستان، كه يكي از مهمترين مسيرهاي قاچاق مواد مخدر توليد شده در افغانستان محسوب مي شود، امضا كردند.به گزارش خبرگزاري فرانسه از دوشنبه سفارت آمريكا در تاجيكستان روز جمعه با انتشار بيانيه اي اعلام كرد اين توافقنامه امنيتي را ريچارد هوگلاند سفير آمريكا در تاجيكستان و تالباك نظراوف وزير امور خارجه تاجيكستان امضاكردند.در بيانيه سفارت آمريكا در تاجيكستان آمده است هدف از امضاي اين توافقنامه افزايش همكاري هاي امنيتي بين دو كشور است .
در اين بيانيه خاطرنشان شده است در خلال سال گذشته دو كشور آمريكا و تاجيكستان درخصوص كنترل قاچاق مواد مخدر، امنيت مرزي و آموزش نيروهاي پليس تاجيكستان با يكديگر همكاري فشرده و موفقي داشته اند.
|
|
|
عمليات ويژه نيروهاي چچن براي دستگيري باسايف
واحد مركزي خبر: نخست وزير چچن اعلام كرد نيروهاي چچن در عمليات ويژه اي براي يافتن شاميل باسايف بسيج شده اند.
به گزارش بخش فرانسه راديو بين المللي فرانسه ، مسئولان هوادار روسيه در چچن تصميم گرفته اند شاميل باسايف جنگ سالار جدايي طلب را دستگير كنند. درست يك سال پس از كشته شدن اصلان مسخدوف رئيس جمهور جدايي طلب چچن مسئولان هوادار روسيه چچن اين بار مي خواهند باسايف را زنده يا مرده بيابند.
|
|
|
راي گيري درباره شوراي حقوق بشر يك هفته به تعويق افتاد
مهر: سازمان ملل تصويب شوراي حقوق بشر كه مورد مخالفت آمريكا قرار دارد را يك هفته به تعويق انداخت.
به گزارش روزنامه نيويورك تايمز، سخنگوي سازمان ملل با اعلام اين مطلب گفت: در همين حال كميسيون حقوق بشر كه قرار است شوراي حقوق بشر جايگزين آن شود، نيز موافقت كرد كنفرانس سالانه خود را كه هر سال در ماه مارس در ژنو برگزار مي شود، يك هفته به تعويق بيندازد.
كميسيون فعلي حقوق بشر از آنجا مورد انتقاد شديد است كه اعضاي آن از نقض كنندگان حقوق بشر هستند.
پيشنهاد ايجاد شوراي حقوق بشر يكسال پيش از سوي كوفي عنان دبير كل سازمان ملل در راستاي اصلاحات اين سازمان ارائه شد، اما آمريكا از همان ابتدا مخالفت ها با ايجاد اين شورا را آغاز كرد ولي در اين مخالفت تنها ماند.
|
|
|
مذاكرات هند و چين درمورد اختلاف مرزي
ايرنا: هند و چين ديروز براي دستيابي به راه حل مساله امتداد مرزي بين اين دو كشور، دور هفتم مذاكرات خود را در دهلي نو برگزار كردند.
خبرگزاري پي تي آي هند گزارش داد، در اين مذاكرات هيات هندي به سرپرستي مشاور امنيت ملي و طرف چين معاون اجرايي وزير امور خارجه شركت كردند.پيش از آغاز اين مذاكرات چين گفته بود كه دو طرف بايد با روحيه موافقت و همسازي دوجانبه به جلو پيشرفت كنند.
سخنگوي وزارت امور خارجه چين روز پنجشنبه در پكن پايتخت كشور خود اظهارداشت : چين معتقد است ، تا زماني كه دو طرف با صبر و تحمل و مشاوره هاي دوجانبه و دوستانه مباحث را به پيش مي برند، دو كشور مي توانند به يك چارچوب معقول و منصفانه ، دست يابند.
اين مذاكرات امروز در جنوب هند ادامه خواهد يافت.
مقام چيني پيش از شركت در اين مذاكرات با مان موهان سينگ نخست وزير هند ملاقات كرد.
|
|
|
درگيري پليس با معترضان بحريني ۱۲ مجروح بجا گذاشت
ايرنا: درگيري پليس و معترضان در منامه بحرين كه عصر روز جمعه صورت گرفت ، ۱۲ زخمي بجا گذاشت .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از منامه ، عبدالهادي الخواجه يك فعال هوادار حقوق بشر به اين خبرگزاري گفت :تظاهركنندگان كه خواستار آزادي ۱۶متهم به برپايي شورش ۱۶ دسامبر در فرودگاه منامه بودند، در برابر يك مركز خريد تجمع كرده بودند كه پليس براي متفرق كردن آنها گاز اشك آور پرتاب كرد.
الخواجه افزود كه در جريان درگيري معترضان با پليس ، ۱۲ تن مجروح و شماري نيز بازداشت شدند.
ژنرال عيسي المسلم رئيس پليس بحرين با انتشار بيانيه اي اعلام كرد بازداشت افراد يادشده به خاطر برپايي تظاهراتي بدون مجوز كه به تدريج به شورش ، غارتگري و سردادن شعار بدل شد، صورت گرفت .
بنا بر اين گزارش ، اين گروه به خاطر تظاهرات ۲۵ دسامبر در فرودگاه منامه كه در اعتراض به بازداشت شيخ محمد سند يك روحاني شيعه كه از ايران باز مي گشت ، انجام شده بود، به دو سال زندان محكوم شدند.
|
|
|