رابطه بين آنتي بيوتيك و آسم
رويترز- به گزارش پژوهشگران كانادايي قرار گرفتن در معرض آنتي بيوتيك در سال اول زندگي خطر ابتلا به آسم در سال هاي بعدي كودكي را مي افزايد و ممكن است با هر دوره آنتي بيوتيك درماني اضافي اين خطر افزوده شود. البته اين محققان مي گويند كه نمي توان احتمال وجود عليت معكوس را رد كرد. يعني اينكه وجود آسم به عفونت هاي بيشتر مجاري تنفسي مي انجامد و اين امر به نوبه خود ميزان مصرف آنتي بيوتيك را مي افزايد.در هر حال متخصصان مي گويند مي توان بدون ايجاد خطر شمار آنتي بيوتيك هايي را كه نوزادان دريافت مي كنند كاهش داد.
گرچه آنتي بيوتيك ها به طور شايعي براي عفونت هاي مجاري تنفسي فوقاني و برونشيت به كار مي روند، اغلب اين عفونت ها ويروسي هستند و آنتي بيوتيك ها بر آنها بي اثرند.
رژيم غذايي مديترانه اي اثرضدالتهابي دارد
رويترز- پژوهشگران آمريكايي نشان داده اند كه مصرف رژيم غذايي مديترانه اي كه در آن مقدار زيادي ميوه و سبزي به كار مي رود و ميزان چربي اشباع شده در آن كم است، ميزان التهاب در افراد مسن را كاهش مي دهد و اين تاثير را با كاهش ميزان يك ماده موجود در خون پروتئين واكنشيCي . (CRP) كه نمايانگر التهاب است- مي توان نشان داد و اين امر به نوبه خود مي تواند توضيح دهنده كاهش ميزان بيماري هاي قلبي – عروقي باشد كه با اين نوع رژيم غذايي مرتبط دانسته شده است.ميزان CRP خون با خطر بيماري قلبي، سكته قلبي و سكته مغزي ارتباط دارد.
واكسني براي ام.اس
ترجمه: محمد ملائكه- سلول هاي ايمني كه به مغز و اعصاب افراد مبتلا به بيماري ام .اس حمله مي كنند، مي توانند به سلاحي عليه بيماري تبديل شوند.
ماه اخير شاهد شروع آزمايشي روي يك واكسن مخصوص به هر فرد براي شكار و تخريب گلبول هاي سفيد مهاجم كه به سلول هاي ميلين پوشاننده مغز و اعصاب بيماران حمله كرده اند، طراحي شده است. پژوهشگران در شركت PhwrmaFronties براي ساختن واكسن در وودلندز تگزاس، از بمياران مبتلا به ام.اس خون گرفته شده و نمونه اي از اين سلول هاي مهاجم از آن استخراج مي شود. سپس سلول ها به وسيله پرتوتابي و قبل از برگرداندن به بدن بيمار تكثير و تضعيف مي شوند و سيستم ايمني آنها را به عنوان سلول آسيب ديده خواهد شناخت و به آنها حمله مي كند و گاهي اوقات برطبق نتايج آزمايشات اوليه، آنها را كاملاً از بين مي برد. سيستم ايمني همچنين به سلول هاي مهاجم سالم كه روي سطح شان شاخص هاي مشابهي دارند، حمله مي كند. در آزمايشي روي 15 فرد مبتلا به ام.اس ميزان تهاجم هاي جديد گلبول هاي سفيد به ميلين اعصاب تا 92 درصد كاهش يافته بود.
اگر اين موفقيت ها در آزمايش هاي جديد تكرار شود، اين واكسن ممكن است وسيله اي باشد كه استفاده منظم از آن بتواند پيشروي بيماري را كند و حتي متوقف كند.واكسن مي بايستي 4 بار در سال مورد استفاده قرار گيرند، در حالي كه ساير داروهاي ام.اس نياز به مصرف روزانه يا ماهانه دارند.
با توجه به اينكه همه تلاش هاي قبلي براي ايجاد واكسن براي مبتلايان به ام.اس شكست خورده است. ريچارد راديك از مركز تحقيق درمان ام.اس در كليولند در اوهايو در مورد چشم انداز اين شيوه محتاط است.
در اين مدت، اخبار خوبي ممكن است در انتظار بيماران مبتلا به ام.اس در آمريكا باشد. اين هفته، اداره غذا و داروي آمريكا (FDA) پذيرفته است كه ممنوعيت اش در مورد تجويز داروي Tysabri را به دنبال شواهد جديد درباره مؤثر بودن و بي ضرر بودن لغو كند. استفاده از تيسابري نسبت به ساير داروهاي موجود براي درمان ام.اس در كاهش و از بين بردن علائم مؤثرتر است. يك سال پيش، بعد از اينكه سه فرد استفاده كننده از آن به علت آسيب هاي مغزي فوت كردند، ممنوع شده بود.امتيازات تيسابري نسبت به درمان با اينترفرون- بتا، يكي از داروهاي موجود در 3 تحقيق جداگانه كه هفته گذشته در نشريه پزشكي نيوانگلند به چاپ رسيد، نشان داده شده است.راديك كه سرپرست يكي از مطالعات بود مي گويد: در درمان به وسيله اينترفرون ها معمولاً به ميزان يك سوم كاهش در ميزان عود بيماري مشاهده مي شود، ولي با تيسابري ميزان عود بيشتر از دوسوم كاهش مشاهده مي شود.
New Scientist, 9 March 2006
حشيش و مشكلات حافظه
رويترز- پژوهشگران در يونان در بررسي افرادي كه به طور مرتب حشيش يا ماري جوانا مي كشند دريافته اند كه حافظه اين افراد در طول زمان دچار اختلال مي شود. پژوهشگران در مقايسه ميان مصرف كنندگان كوتاه مدت و دراز مدت ماري جوانا دريافتند كه هر دو گروه در آزمون هاي مربوط به حافظه، توجه و ساير توانايي هاي شناختي دچار اشكال هستند و افرادي كه چهار بار يا بيشتر در هفته دست كم براي ده سال ماري جوانا مي كشيدند، بيشترين نقصان حافظه را نشان دادند.