بازگشت به گذشته
در اولين دور از انتخابات اوكراين پس از انقلاب نارنجي، حزب رئيس جمهوري كنوني اين كشور شكست خورد.
اين اولين آزمون انتخابات براي حمايت از رهبري انقلاب نارنجي و دولت جديد تحت حمايت غرب در اين جمهوري اتحاد جماهير شوروي سابق بود. در اين انتخابات، مردم اوكراين يكي از عجيب ترين نتايج انتخاباتي را رقم زدند. مردم در واقع با چرخشي صد و هشتاد درجه اي و با به فراموشي سپردن انقلاب نارنجي، حزب ويكتوريانوكوويچ را در پارلمان، صاحب اكثريت كرسي ها كردند. ويكتوريانوكويچ سال گذشته و در پي وقوع انقلاب نارنجي در برابر ويكتور يوشچنكو- رئيس جمهوري كنوني اوكراين- شكست خورد.
اما اين بار و در زماني كمتر از يك سال، مردم با روي گرداندن از آرمان هاي انقلاب نارنجي، مجدداً از يك حزب طرفدار روسيه حمايت كردند. شكست حزب يوشچنكو در انتخابات اوكراين نشانگر جايگاه متزلزل غرب گرايان در ميان مردم اين كشور شرقي بود.
در اين انتخابات، حزب يانوكوويچ با كسب سي و يك درصد آراء مردمي، اكثريت و احزاب تحت رهبري يوليا تيموشنكو و ويكتور يوشچنكو با كسب به ترتيب 23 و 16 درصد آراي مردمي، مابقي كرسي هاي پارلماني را به خود اختصاص دادند.
يادگار تاريخي
ميدان ترافالگار از مراكز مهم توريستي و يكي از ميادين اصلي لندن محسوب مي شود. اين ميدان زيبا و باشكوه در مركز شهر لندن واقع شده است. در وسط ميدان ترافالگار و بر پايه اي زيبا، مجسمه درياسالار نلسون، پيروز جنگ ترافالگار- كه در جنوب اسپانيا بين انگلستان و فرانسه درگرفت- قرار دارد. براي درك دلايل وقوع اين جنگ بايد به دويست و اندي سال پيش و به زمان اعدام لويي شانزدهم پادشاه بوربون فرانسه (سال 1793) بازگرديم.
در اين سال و پس از اعدام لويي شانزدهم، روابط فرانسه با اكثر دولت هاي اروپايي كه در آن زمان داراي نظام سلطنتي بودند به تيرگي گراييد. از جمله اين دولت ها كه در آن زمان از كشورهاي پادشاهي اروپا محسوب مي شد، انگلستان بود. بريتانيايي ها حتي پس از روي كار آمدن ناپلئون به عنوان امپراتور فرانسويان به خصومت خود با نظام حكومتي فرانسه ادامه دادند كه اوج اين خصومت را مي توان در جريان نبرد ترافالگار (نبردي دريايي كه نيروهاي بريتانيايي تحت فرماندهي آدميرال- درياسالار نلسون- در برابر نيروهاي مشترك فرانسوي و اسپانيايي به پيروزي رسيدند)ديد. نلسون در جريان اين نبرد تاريخي، جان خود را از دست داد و ياد خويش را در اذهان انگليسي ها جاودانه كرد.
بازگشت كمونيست قديمي
ميخائيل گورباچف مجدداً با اظهار سخناني، خود را در صدر مخالفان سياست هاي آمريكا در جهان قرار داد.
آخرين رئيس جمهور اتحاد جماهير شوروي در مصاحبه اي با مجله تايم گفت: آمريكا به واسطه قدرتش مست شده است.
او در ادامه گفت وگو با تايم افزود: موضوع حملات پيشگيرانه، ناديده گرفتن شوراي امنيت سازمان ملل و تعهدات قانوني بين المللي، همه و همه به سوي يك شب تار منتهي مي شوند.
گورباچف گفت: به نظر من ممكن است برخي افراد، جورج بوش- رئيس جمهوري آمريكا- را در مسيري اشتباه قرار داده باشند. ميخائيل گورباچف آخرين رهبر اتحاد شوروي بود كه در زمان خويش و در جامعه بسته كمونيستي، براي اولين بار نداي اصلاحات سر داد. او تلاش كرد در قالب دو طرح سياسي و اقتصادي پرستوريكا و گلاسنوست، نظام ماركسيستي حاكم بر كشورش را نجات دهد و چرخ هاي زنگ زده توسعه در اتحاد جماهير شوروي را مجدداً به حركت درآورد اما فروپاشي بلوك شرق، ديگر رمق و قدرتي براي اتحاد شوروي باقي نگذاشت و اين كشور متشكل از 15 جمهوري در نهايت 74 سال پس از تأسيس در سال 1991 از هم فروپاشيد. به رغم اين تفاسير، همچنان گورباچف ديدگاه هاي ضدآمريكايي خويش را حفظ كرده و در نظر دارد كتابي درباره تاريخچه اصلاحات دولتش را به چاپ برساند.