يك سال با شكسپير
كمپاني سلطنتي تئاتر شكسپير (RSC) مراحل آغازين يكي از جاه طلبانه ترين پروژه هاي تاريخ نمايش انگلستان را كليد زده است.
اين پروژه در شهر استاتفورد زادگاه ويليام شكسپير اديب مشهور بريتانيايي به اجرا در مي آيد. براساس برنامه هاي ارائه شده در اين پروژه قرار است با برگزاري فستيوال هايي تمام آثار نمايشي شكسپير طي يك سال روي پرده بروند.
طي اين مراسم سالانه تمامي سونات ها، اشعار و 37 نمايشنامه شكسپير به اجرا در خواهند آمد.
مايكل بويد مدير هنري كمپاني تئاتر شكسپير در اين باره مي گويد: هدف ما بر اين قرار گرفته كه يكي از بزرگترين فستيوال هاي فرهنگي را در شهر استاتفورد برگزار كنيم.
كمپاني سلطنتي شكسپير نيز در اين راستا ادعا كرده است كه در اين فستيوال براي اولين بار تمامي آثار شكسپير به طور متوالي به نمايش در مي آيند.
شكسپير در روز 23 آوريل 1564 متولد شد و 52 سال بعد در همان روز در سال 1616 درگذشت.
اما خاطره اش با مرگش از ميان نرفت و امروزه نمايشنامه هاي وي نه تنها در بريتانيا كه در عرصه بين المللي نيز طرفداران زيادي دارند. از جمله مهمترين كشورهايي كه پس از انگلستان به ساخت فيلم هاي سينمايي با اقتباس از آثار شكسپير روي آورده اند، اتحاد جماهير شوروي سابق را مي توان نام برد.
بازگشت طالبان
در اين تصوير يتيماني كه در جنگ چند ساله افغانستان پدران و مادران خود را از دست داده اند در يك يتيم خانه و مدرسه شبانه روزي ديده مي شوند.
نام اين يتيم خانه و مدرسه شبانه روزي الله الدين است و در كابل قرار دارد. اين تصوير، لحظاتي پيش از ديدار وزير دفاع انگلستان- جان ريد- از يتيم خانه را نشان مي دهد.
جان ريد وزير دفاع انگلستان در سفر خود به افغانستان با همتاي افغاني اش ديدار كرده است و با تأكيد بر اين نكته كه طالبان هنوز هم خطري جدي در افغانستان به شمار مي روند، از حضور پررنگ آنان در جنوب افغانستان گله كرده است. او قرار است پس از بازديد از كابل به ولايات جنوبي افغانستان هم راهي شود تا از نيروهاي نظامي خارجي مستقر در استان هاي جنوبي هم بازديد به عمل آورد.
نيروهاي طالبان در مناطق جنوبي افغانستان در امتداد مرزهاي افغانستان و پاكستان پراكنده اند و هر از گاهي به شهرهاي استان هاي جنوبي حمله مي كنند و مردم را مورد اذيت و آزار قرار مي دهند. بيشترين حمله آنها به خانواده هايي است كه فرزندان خود، به ويژه دخترانشان را به مدارس مي فرستند. آنها حتي برخي از مدارس ولايات جنوبي افغانستان را هم هدف قرار مي دهند.
سيل در اروپا
دو رومانيايي در يك قايق كوچك برخي از لوازم زندگي خود را كه از سيل ويرانگر رودخانه دانوب بر جاي مانده با خود حمل مي كنند. اين روستاييان ساكن روستاي راست در سيصد كيلومتري در جنوب غرب بخارست (پايتخت روماني) هستند. طغيان بي سابقه رودخانه دانوب در جنوب شرق آسيا كه در 110 سال گذشته بي مانند بوده است در حدود 10 هزار نفر از ساكنان منطقه را از خانه هايشان رانده است.
مردم در جنوب شرق اروپا و حاشيه رود دانوب در دو هفته گذشته به صورت متناوب با طغيان هاي فصلي دانوب روبه رو بوده اند اما طبق پيش بيني كارشناسان اين طغيانها در چند روز آينده فروكش خواهد كرد. با اين حال پايان طغيانهاي دانوب به معناي اتمام گرفتاري هاي مردم نيست چون پس از فروكش كردن طغيانها، خاكريزهايي كه بر اثر سيل در سطح معابر برخي شهرها و روستاها ايجاد شده اند بايد پاكسازي شوند.
دولت هاي حاشيه رود دانوب همچنين به دليل فرسايش بيش از حد رودخانه هاي بزرگ و كوچك حوضه آبريز دانوب و فرسايش بيش از اندازه خاك آن مجبور خواهند بود در برنامه هاي بلند مدت به ترميم آنها بپردازند. اما در حال حاضر كه سيل همچنان مردم را تهديد مي كند سربازان دولتي و نيروهاي داوطلب در كشورهاي مجارستان، صربستان، روماني و بلغارستان به مردم كمك رساني مي كنند.
بستني شتري
عمر عدوان، يكي از باديه نشينان سومالي در حال دوشيدن شير يكي از 100 شتر گله اش است. عمر و تمام خانواده اش به پرورش شتر مشغولند و تمام مخارج خود را از اين طريق تأمين مي كنند. آنها علاوه بر فروش گوشت شترهايشان، شير آنها را هم به قيمت خوبي مي فروشند و محصولات لبني اي كه آنها از شير شتر توليد مي كنند مشتريان پروپاقرصي دارد.
به صورت كلي مي توان گفت شير شتر يكي از لذيذترين نوشيدني ها در جهان اعراب به شمار مي رود. اما به تازگي سازمان ملل طرحي را در مناطق صحرانشين آفريقا ارائه كرده است كه در صورت به نتيجه رسيدن آن به زودي محصولات لبني اي كه از شير شتر استحصال مي شوند، به اروپا و آمريكا صادر خواهند شد. فعلا در اين پروژه توليد پنير و بستني با استفاده از شير شتر قطعي شده است و در آينده محصولات ديگري هم از آن توليد خواهد شد.
شير شتر كمي از شير گاو شورتر است اما سه برابر بيشتر از آن ويتامين ث دارد و غناي آهن آن 10برابر بيشتر از شير گاو است. شير شتر همچنين تقويت كننده بسيار خوبي است و انسان را در برابر برخي بيماري ها مقاوم مي كند.
تعداد شترها در جهان حدود 20 ميليون نفر است و محدوده زندگي آنها از موريتاني تا صحراي مغولستان گسترده شده است. در سومالي گله هاي بسيار بزرگي از شترها وجود دارد و سالانه حدود 5/4 ميليون تن محصولات لبني از شير شتر در اين كشور توليد مي شود.
تحقيقات سازمان ملل در مورد محصولات لبني اي كه با استفاده از شير توليد مي شوند از طريق سازمان خواروبار جهاني(فائو) در آفريقا انجام مي شود. فائو اولين بار در سال 1992 دانشمندي به صحراهاي سومالي فرستاد تا با استفاده از مايه هاي جديد، پنير مرغوب تري از شير شتر توليد كند.