دين در دموكراسي و حقوق بشر
دين در دموكراسي و حقوق بشر،مارسل گشه / ترجمه امير نيك پي،نشر ثالث / چاپ اول بهار ۲۰۰۰،۱۳۸۵ نسخه / ۲۵۰۰ تومان.
مسأله جمهوري در كشور فرانسه، از همان آغاز انقلاب كبير ۱۷۸۹ حل تضادي بود كه انقلاب فرانسه در آن ناكام ماند. اين انقلاب آزادي سياسي، حق انسان ها در وضع نمودن قوانين خود و حق حاكميت در اداره خود را اعلام كرد، اما به نام آزادي سياسي، آزادي ديني را سركوب كرد؛ آزادي عقيده مؤمنان كه هنوز خواهان حقوق الهي اي بودند كه ناديده انگاشته و نفي شده بود. مسأله حجاب و زير پا گذاشتن حق مسلم عقايد ديني فردي كه در بين سال هاي ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۴ جنجال هاي زيادي را در كشور فرانسه و در سطح جهاني ايجاد كرد، و بسياري اين عمل را مغاير با دموكراسي و حقوق بشر مورد ادعاي فرانسويان دانستند، از همين زاويه قابل بررسي است.كتاب «دين در دموكراسي و حقوق بشر» ، از دو بخش تشكيل شده است. عنوان بخش نخست، دين در دموكراسي: سرگذشت لائيسيته نام دارد. اين بخش از يك ديباچه ( با عنوان يك گسست در تاريخ فرانسه) و ۷ فصل تشكيل شده است: فصل اول: مكان و زمان / فصل دوم: دين، حكومت و لائيسيته / فصل سوم: بي طرفي دموكراتيك / فصل چهارم: تقديس جامعه مدني / فصل پنجم: عصر هويت ها / فصل ششم: انقلاب در امر اعتقادي / فصل هفتم: حدود دموكراسي هويت ها. عنوان بخش دوم، حقوق بشر و سياست است.
|
|
سياست و توسعه در جهان سوم
سياست و توسعه در جهان سوم،آدرين لفت ويك / ترجمه عليرضا خسروي و مهدي ميرمحمدي،انتشارات موسسه فرهنگي مطالعات و تحقيقات بين المللي ابرار معاصر تهران / چاپ اول ۱۳۸۴ ۲۰۰۰، نسخه / ۲۴۰۰ تومان.
چگونگي دست يابي به توسعه پايدار و ماندگار، جزو دغدغه اصلي دولتمردان كشورهاي جهان سوم است. در اين ميان، يكي از الگوهايي كه بسياري از اين كشورها براي رسيدن به توسعه دنبال كردند، كپي كردن از راه هايي است كه كشورهاي صنعتي پيمودند تا به جايگاهي كه امروزه آن را اختيار كرده اند، دست يابند. اما اين كشورها از يك واقعيت غفلت كرده اند و آن تفاوت فرهنگي، جغرافيايي، اجتماعي و سياسي است كه آنها با ديگر كشورها (خاصه صنعتي) دارند. همچنين نبايد از نقش استعمار، در توسعه يافتگي كشورهاي صنعتي ( خاصه سرمايه داري) غافل بود. در اين ميان مي توان به والرشتاين و استاوريانوس، اشاره كرد
آدرين لفت ويك نيز در كتاب خود، بر خوداتكايي كشورهاي جهان سوم در ايجاد توسعه تأكيد كرده، و هرگونه دخالت بيروني و تحميلي در ايجاد توسعه سياسي و اقتصادي را رد مي كند.
كتاب «سياست و توسعه در جهان سوم» از هشت فصل تشكيل شده است. فصل اول: اولويت سياست در توسعه / فصل دوم: پيشرفت، رشد و مدرنيزاسيون: تاريخچه ايده توسعه / فصل سوم: مفاهيم توسعه / فصل چهارم: دولت هاي غيرتوسعه اي / فصل پنجم: حكومت و توسعه: به حاشيه راندن سياست / فصل ششم: سياست هاي حكومت دموكراتيك در جهان سوم / فصل هفتم: دولت هاي توسعه اي: اولويت سياست در توسعه / فصل هشتم: دموكراسي و دولت توسعه اي: سياست هاي دموكراتيك و توانمندي هاي توسعه اي.