ماندگاري طرح اجراي:غذايي صنايع متخصصان
را نان ضايعات از درصد 25
حداقل سنتي نان
ميدهد كاهش
ميوه آب اروپاييها بيستم يك ايرانيان
ميكنند مصرف
(21)غذايي مواد مصرف راهنماي
شد گران هم تخممرغ بود گران مرغ
ماندگاري طرح اجراي:غذايي صنايع متخصصان
را نان ضايعات از درصد حداقل25 سنتي نان
ميدهد كاهش
ضايعات و درصد به 31 نان ضايعات ميدهد نشان بررسي يك
درصد به 5/34 مختلف مراحل در كشور در شده توليد گندم
ميرسد
نان شديد ضايعات كاهش منظور به سنتي نان ماندگاري طرح
آماده و شده تدوين كشور غذايي صنايع متخصصان توسط سنتي
.اجراست
متخصصان انجمن مشاور و عضو محقق ، حسيني ، سيدمحمد دكتر
:گفت ما خبرنگار به مطلب اين بيان با ايران غذايي صنايع
استفاده مرغوب گندمهاي از نان تهيه براي آنكه بهرغم
با است حاكم كشور در نيز نان مصرف غلط فرهنگ و نميشود
حداقل 25 ميتواند سنتي نان ماندگاري طرح اجراي وجود اين
فراهم نيز شرايط بقيه اگر و دهد كاهش را نان ضايعات درصد
(مصرف فرهنگ و الگو اصلاح و مرغوب گندم از استفاده)شود
.داد كاهش ممكن حداقل به را نان ضايعات ميتوان
با:افزود سنتي نان ماندگاري طرح هدف مورد در حسيني دكتر
به را سنتي نان از استفاده ما كشور مردم آنكه به توجه
چنداني علاقه معمولا و ميدهند ترجيح صنعتي نانهاي
فعلي سنتي نانهاي كه آنجا از و ندارند ذائقه تغيير به
پايين كيفيت بهدليل و نيستند برخوردار مناسبي كيفيت از
از بعضي كه طوري به دارند همراه به را بسياري ضايعات
گزارش درصد از 30 بيش كشور در را نان ضايعات آمارها
گندم معادل تقريبا رقم اين كه آن به توجه با و ميكنند
كاهش راه بهترين كه ميرسد بهنظر است ، كشور وارداتي
كيفيت بهبود گندم ، واردات كاهش آن تبع به و ضايعات
سنتي نان ماندگاري طرح منظور همين به.است موجود نانهاي
.شد تعريف
فرهنگ مهندس كيفيت ، با و خوب نان يك ويژگيهاي زمينه در
نان ماندگاري طرح تحقيق گروه اعضاي از ديگر يكي سليماني
:گفت ايران غذايي صنايع متخصصان انجمن مشاور و عضو سنتي ،
بالا هضم قابليت با يكنواخت بافت يك از بايد خوب نان يك
بايد تخمير فرآيند منظور اين به و باشد برخوردار
تخمير شرايط در نان كه آن براي و بگيرد صورت بهدرستي
تهيه آن براي خوب مخمر يك بايد اول مرحله در گيرد ، قرار
تخمير براي طولاني زمان به و باشد سريعالعمل تا شود
شدن ، بيات زود نظير عواملي.باشيم نداشته احتياج
ترك نان ، تقارن و شكل در نقص نان ، سطح شدن پوستهپوسته
عواملي از همگي كه نان بوي و مزه در عيب و نان سطح خوردن
تخمير بهدليل نيز شود مي نان ضايعات به منجر كه هستند
شود پخته خوب كه آن براي نان آنكه ضمن است ، نان نامناسب
به را انرژي تلفات نهتنها كه دارد تنوري به احتياج
حداكثر به نيز حرارتي عملكرد بلكه برساند ممكن حد كمترين
روي يكنواخت كاملا بهطور حرارت نان ، پخت حين در و برسد
طرح منظور بههمين.شود پخش چسبيده تنور به كه خميري
.شد تعريف بخش دو در سنتي نان ماندگاري
سنتي نان ماندگاري طرح بخش دو درمورد سليماني مهندس
عملآوري فرآيند بهبود به مربوط اول مرحله:ميافزايد
در تسريع و تخمير شرايط بهبود مرحله اين در كه.است نان
مطالعات انجام با و شد پذيرفته اصل يك بهعنوان آن روند
تحقيق گروه ژنتيك پيشرفته روشهاي از استفاده و زياد
فرآيند زمان ، دركمترين كه كند پيدا دست مخمري به شد موفق
در ميتوانيم ما كه معناست بدان اين و پذيرد صورت تخمير
درصورت كه كنيم آماده خميري كوتاه زمان يك در نانوايي
ضمن.آيد بدست سريعالهضم و يكنواخت كاملا نان يك پخت
براي كه جوششيرين از استفاده به نيازي ديگر كه آن
مربوط طرح اين دوم بخش.نداريم است ، مضر شدت به سلامتي
عملكرد بالاترين كه است پختي دستگاه ساخت و طراحي به
يكنواخت كاملا پخش و تلفاتحرارتي كمترين حرارتي ،
كه آن ضمن باشد ، داشته را خمير سطح روي بر حرارتي انرژي
كه نباشد كنوني حجيم دستگاههاي مثل نيز حجم لحاظ از
و رسيد اتمام به موفقيت با نيز طرح از بخش اين خوشبختانه
نيز اجرا قابليت كه شده ذكر ويژگيهاي تمام با دستگاهي
.است شده طراحي باشد ، داشته
به طرح اين:گفت طرح اين نشدن اجرا مورد در حسيني دكتر
بهرغم و است شده ارائه ذيربط ودستگاههاي ارگانها
دادن حتي و آن كردن عملي از هنوز اوليه خوب استقبال
خير ، يا است تاييد مورد طرح اين كه آن بر مبني پاسخي
استاندارد موسسه كه است ماه چند البته.ميكنند خودداري
مرغوب نان تهيه براي را مطالعات و تحقيقات مسووليت
موسسه به طرح اين منظور همين به و است شده عهدهدار
ما به پاسخي هيچ هنوز كه است شده ارسال نيز استاندارد
برجسته استادان از تن چند كه است درحالي اين.ندادهاند
طرح تاييد ضمن همگي كردهاند مطالعه را طرح اين كه كشور
اگر اين بر علاوه.گذاشتهاند صحه نيز آن بودن عملي بر
مختلف سازمانهاي توسط كه مختلفي سمينارهاي و جلسه نتايج
كنيد بررسي را است شده برگزار نان كيفيت بهبود براي
ارائه نان ماندگاري طرح آنها اكثريت در كه ميشويد متوجه
.است شده
كشور در شده توليد نان و گندم ضايعات ميزان زمينه در
جهاد وزارت زراعت معاون شريعتمداري ، محمدحسين مهندس
شهيد دانشگاه بهداشتي تحقيقات انستيتو:ميگويد كشاورزي
اعلام درصد بررسي 31 يك در را نان ضايعات ميزان بهشتي
در شده توليد گندم ضايعات كه است درحالي اين و است كرده
اين.ميرسد درصد رقم 5/34 به بعضا مختلف مراحل طي كشور
درصد گندم ، 5/2 برداشت ضايعات درصد از9 عبارتند ضايعات
از درصد و 8 سبوسگيري ضايعات درصد حملونقل ، 15 ضايعات
با البته كه ميرسد ، دام مصرف به نيز كشور توليدي گندم
توليد مختلف مراحل در صحيح برنامهريزي و مديريت اعمال
و داد كاهش نصف به تقريبا را ضايعات اين ميتوان گندم
ضمن.كرد جلوگيري گندم تن ميليون رفتن 3 هدر از سالانه
پرداخت نظام اصلاح و نان پخت كيفيت بهبود با كه آن
همين با و داد كاهش نيز را نان ضايعات ميتوان يارانهها
احتياجات واردات ، به نياز بدون و كشور در شده توليد گندم
.ساخت مرتفع را خود
كشور ، در موجود نانهاي وضعيت و نان خواص زمينه در همچنين
و تغذيه انستيتو بنيانگذار هدايت ، حبيبالله دكتر
حدود 70 نان:گفت ما خبرنگار به علومتغذيه ، دانشكده
تامين را جامعه كمدرآمد اقشار غذايي احتياجات از درصد
مناسب پخت و مطلوب كيفيت يك از كه آن شرط به ميكند ،
كالري ، به بدن نيازهاي ميتواند نان.باشد برخوردار
حد تا را پروتئين حتي و ويتامينها بعضي موادمعدني ،
مصرف تخممرغ يا شير مقداري با اگر نان.كند تامين زيادي
و پرجمعيت خانوادههاي غذايي نيازهاي حداقل شود ،
از كه خانوادههايي و كند تامين ميتواند را كمدرآمد
روبهرو بامشكل غالبا ميكنند استفاده جيرهغذايي اين
.نميشوند
ميشود بدتر روز به روز كشور در نان كيفيت متاسفانه اما
جامعه افراد از زيادي قشر اصلي غذاي كه است درحالي اين و
.است غالب قوت نان واقع در.است نان
از بيش ميدهد نشان آمارها متاسفانه:افزود هدايت دكتر
.ميشود تبديل ضايعات به كشور در شده توليد نان درصد 30
پخت نامناسب ، تخمير به نيز ضايعات اين عمده دليل
و هستند خمير يا شده توليد نانهاي كه بهطوري-غيراصولي
يك عملآوري شرايط با نانوايان ناآشنايي و -خشك بسيار يا
تحقيقات خوب ، نان يك تهيه لازمه.بازميگردد خوب نان
دل در ميخواهد كه بذري از.است ها زمينه همه در گسترده
ميشود ، داده تحويل نانوا به كه آردي تا شود ، كاشته زمين
صحيح ، پخت شيوههاي نان ، تخمير مرحله و خمير فرآوري نحوه
به نياز نان ، نگهداري نحوه حتي و مناسب پخت دستگاههاي
و غله پژوهشكده يك كشور در البته.دارد تحقيق و آموزش
در باسوادي آدمهاي و ميكند كار هم خوب كه داريم نان
نان توليد چرخه چرا نميدانم اما هستند كار مشغول آنجا
.است مواجه مشكل با اينقدر كشور در
ميوه آب اروپاييها بيستم يك ايرانيان
ميكنند مصرف
ايران در ميوه آب مصرف سرانه
هر براي ميزان اين كه درحالي است سال در ليتر 5/1
.است درسال ليتر اروپايي 30
تابعه واحدهاي مديران از يكي مشايخي ، محمدحسين مهندس
مطلب اين بيان با بنياد غذايي صنايع و كشاورزي سازمان
ميان در آن مصرف و آبميوه ما كشور در متاسفانه:گفت
يكبيستم ايرانيان كه بهطوري ندارد جايگاهي مردم
.ميكنند مصرف ميوه آب سال در اروپاييها
بهدليل كنسانتره جهاني قيمت كاهش به باتوجه:افزود وي
آب توليد بهسمت سرعت به بايستي بازار ، اين به چين ورود
كنسانتره خريد با اروپاييها حاضر درحالكنيم حركت ميوه
نصيب را سرشاري سود آبميوه انواع به آن تبديل و ايران
سمت به كه نداريم اين جز چارهاي نيز ما و ميكنند خود
در عرضه مناسببراي بستهبنديهاي در ميوه آب توليد
.كنيم حركت خارجي و داخلي بازار
به كنسانتره انبوه عرضه با چينيها:گفت خاتمه در وي
فراهم را قيمت كاهش موجبات بينالمللي ، بازارهاي
كنسانتره فروش براي را مشكلاتي امر همين و كردهاند
تقاضاي ميزان از كه طوري به.است آورده بهوجود ايران
شدت به ژاپن بهخصوص آسيا شرق در ايران انار كنسانتره
به انار زياد عرضه بهدليل متاسفانه.است شده كاسته
.است شده خارج ايران دست از نيز بازار اين ژاپن ، بازار
(21)غذايي مواد مصرف راهنماي
گوجهفرنگي رب
گرم است300 C وA ويتامين از غني ميوهاي گوجهفرنگي
ويتامين ميليگرم و 7 A واحدويتامين حاوي 850 گوجهفرنگي
.است C
تا 28(بريكس)محلول جامد مواد با شده غليظ گوجهفرنگي آب
Triple) تا40 بريكس 36 و (Double tomato Paste) درصد 30
.مينامند رب را(tomato paste
گوجهفرنگي محصول از درصد پرتغال 80 و كانادا آمريكا ،
.ميكنند تبديل رب به را تازه
.است چنين رب توليد براي خوب فرنگي گوجه شاخصهاي
.باشد قرمز كاملا بايد-1
.نباشد زرد و سبز-2
رنگ تا شود جدا رسيده گوجههاي داخل از سبز گوجههاي-3
.نشود تيره رب
تازه فرنگي گوجه درمورد زارعان كه نكاتي يكياز
.است اوره كود مصرف ميزان رعايت كنند توجه آن به ميبايست
فرنگي گوجه نيترات ميتواند كود اين اندازه از بيش مصرف
.كند كم رب مفيد عمر از درنتيجه و داده افزايش را
ذيل شرح به گوجهفرنگي رب توليد فرآيند خلاصه ، بهطور
:است
دستچين)سورتينگ و مزارع ، شستوشو از گوجهفرنگي دريافت
،(گوجه جامد مواد) پالپ دادن حرارت كردن ، خردوله ،(كردن
و كردن پالپرصاف يا صافي از عبور بذر ، و پوست كردن جدا
و نظر مورد بريكس به دستيابي تا گوشت تغليظ گوشت ، تصفيه
.ظروف در پركردن
و كنسرو به خام مواد تبديل دلايل مهمترين از يكي
آن ماندگاري زمان كردن طولانيتر تبديلي فرآوردههاي
.است محصول
ساخت ، فرآيند چون عواملي به شده كنسرو كالاي يك مفيد عمر
بستگي انبار نسبي رطوبت و دما زمان ، بستهبندي ، روش
نامطلوب تاثيرات ميتوان مذكور عوامل كنترل با.دارد
به مربوط تغييرات و كرده متوقف را آنزيمها يا باكتريها
ممكن حداقل به را محصول ظاهري وضعيت و بافت رنگ ، طعم ،
.رسانيد
:ميباشد ذيل موارد قوطي فساد علل خلاصه ، بهطور
كردن سرد ، عدم كافي كردن استريل عدم قوطي ، نشت-1
.شيميايي و فيزيكي وتغييرات
دارد ، اهميت رب نگهداري زمان افزايش براي كه عامل هفت
سرما ، گرما ، جوندگان ، و حشرات ميكروبها ، زمان ، :شامل
. است خشكي و رطوبت نور ،
و حفظ در بسزايي تاثير كه مهم موارد از يكي شك بدون
ورود از قبل البته.است منزل در آن نگهداري دارد ، كيفيت
.است اهميت حائز فروشگاه در آن نگهداري منزل به
معرض در نمايش براي را رب كنسرو كه ميشود مشاهده اغلب
اين.ميدهند قرار مغازه بيرون در و آفتاب شديد گرماي
هيدروكسي ميزان افزايشميكند كوتاه را مصرف تاريخ مورد
بادكردن سپس و خوردگي رنگ ، شدن تيره و فورفورال متيل
.ميشود موجب را قوطي
باز زمان در منزل ، در رب نگهداري هنگام در مهم مساله يك
وجود علت به ميشود باز قوطي در وقتي.است قوطي كردن
آن محتويات وارد قوطي درز از سرب سرعت به هوا ، اكسيژن
است آن راه بهترين.ميكند پيدا افزايش سرب ميزان و شده
منتقل شيشهاي ظرف به را آن قوطي در كردن باز از بعد كه
.كرد نگهداري يخچال در سپس و نمود
شرايط به رب خريد هنگام در ميبايستي مصرفكنندگان
آفتاب از دور و خنك شرايط در كه نمايند توجه آن نگهداري
از ساخت پروانه و استاندارد علامت بهوجود همچنين.باشد
.نمايند توجه بهداشت اداره
حسيني محمد -سليماني فرهنگ
غذايي صنايع متخصصان انجمن
شد گران هم تخممرغ بود گران مرغ
جهاني بازارهاي از بيشتر درصد ايران 25 در مرغ گوشت قيمت
.است
جهاد سازمان دام امور پشتيباني كل مدير موذني ، ابراهيم
ايرنا ، خبرنگار با گفتوگو در شرقي آذربايجان كشاورزي
واحدهاي در مديريت ضعف استاندارد ، حد از بيش تلفات
بهينه نكردن استفاده مرغ ، مصرفي دان پايين كيفيت توليدي ،
از را مرغداري واحدهاي در زيرظرفيت فعاليت و امكانات از
.كرد ذكر ايران در مرغ گوشت قيمت بودن بالا دلايل
در مرغ گوشت كيلوگرم هر قيمت ميانگين وي گفته به
.است بوده تومان امسال 1008 شرقي ، آذربايجان
يازده حدود استان اين در مرغ گوشت سرانه مصرف:افزود وي
.است كيلوگرم
تخممرغ قيمت افزايش
حذف طرح اجراي:گفت تخممرغ قيمت اخير افزايش درخصوص وي
قيمت شديد كاهش پي در توليد چرخه از چربيدار مرغهاي
قرار نيز و قيمت تثبيت براي امسال اوايل در تخممرغ
به افغانستان به ايران كمكهاي ميان در محصول اين گرفتن
قيمت وي.شد منجر قيمتها افزايش و بازار در آن كمبود
بين 600 شرقي آذربايجان در را تخممرغ كيلوگرم هر كنوني
گرفتن نظر در با:افزود و كرد اعلام تومان تا 650
هر براي قيمت مناسبترين مصرفي دان و مرغداري هزينههاي
.است تومان تخممرغ 500 كيلوگرم
واز يافته افزايش شهرها اغلب در تازگي به تخممرغ قيمت
موجب و رفته فراتر تومان دانهاي 40 از تهران در جمله
برخي حتياست شده كمدرآمد اقشار بر بيشتر فشار
قيمت ريز و درشت بهصورت آن تفكيك با تخممرغ فروشندگان
.رساندهاند نيز ريال تا 500 را درشت تخممرغ عدد هر
هر قيمت:گفت دزفول در غذايي مواد فروشندگان از يكي
سوي از اخيرا كيلوگرم متوسط 11 وزن با مرغ تخم كارتن
هزار به 7 تومان هزار از 6 دزفول سطح در عمدهفروشان
كه شرايطي در:گفت همچنين وي.است يافته افزايش تومان
بيشتر مصرفكننده براي كيلويي بهصورت تخممرغ عرضه
در تخممرغ دانهفروشي غلط شيوه اما است صرفه به مقرون
.است كرده تشديد را غذايي ماده اين قيمت افزايش دزفول
بر نظارت و بازرسي اداره بازرس (موسوي سيدقدرتالله)
به بستگي چون تخممرغ و مرغ قيمت:گفت نيز دزفول قيمت
.است نوسان در روزانه دارد تقاضا و عرضه
تاكنون رمضان ماه از دزفول در تخممرغ قيمت:افزود وي
:گفت وي.است افزايش به رو نيز همچنان و داشته سيرصعودي
سود درصد سه بر علاوه دزفول در تخممرغ عمدهفروشان برخي
با توليدي ، شركتهاي سوي از آنان براي شده گرفته نظر در
افزايش را تخممرغ فروشي عمده قيمت بيشتر سودجويي هدف
.دادهاند
قيمت كنترل منظور به نظارت و بازرسي اداره:افزود وي
سوي از صادره فاكتورهاي كنترل به اقدام تخممرغ ،
تخلف بهدليل فروشنده چند تاكنون و كرده توليدي شركتهاي
جريمه تعزيرات سوي از ريال ميليون پنج تا فاكتور از
شدهاند
|