منابع موثق بين المللي در بغداد گفتند: بيش از نيمي از كاركنان خارجي سازمان ملل در عراق اخيرا اين كشور را ترك كرده اند و به آنها گفته شده است پس از باثبات شدن اوضاع، برگردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بغداد، مسئولان بين المللي در بغداد كه نخواستند نامشان فاش شود، گفتند: فقط حدود ۴۶۰ نفر از كاركنان آژانسهاي مختلف سازمان ملل متحد در عراق باقي مانده اند.
اين در حالي است كه سخنگوي نظامي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) ديروز گفت: نخستين هواپيماهاي رادار آواكس متعلق به اين سازمان، پنج شنبه آينده در تركيه به كار گرفته خواهند شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بروكسل، هارتموت بيلمن افزود: اين هواپيماها تا اواسط هفته وارد تركيه شده و پنج شنبه آينده مورداستفاده قرار خواهند گرفت. وي گفت: در مرحله نخست، تنها دو فروند هواپيماي آواكس مورد استفاده قرار مي گيرد اما شمار آنها به چهار فروند خواهد رسيد. كميته طرح هاي دفاعي ناتو چهارشنبه گذشته تدابيري را براي حمايت از تركيه در صورت جنگ احتمالي عراق بر ضد اين كشور اتخاذ كرد كه اعزام هواپيماهاي آواكس يكي از آنهاست.
در همين حال، روزنامه مليت تركيه ديروز نوشت : دولت اين كشور قراراست لايحه اي را درباره عبور سربازان آمريكايي از خاك تركيه براي حمله آمريكا به عراق ، تسليم پارلمان كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از استانبول، روزنامه مليت نوشت: اين لايحه پس از ديدار ديروز عبدالله گل نخست وزير تركيه با مقامات آمريكايي، اوايل هفته جاري به پارلمان ارائه خواهد شد. اين روزنامه افزود: گل تصميم خود را درباره عبور سربازان آمريكايي از خاك تركيه به اطلاع افكار عمومي جهان مي رساند.
دولت تركيه خواستار آن است كه آمريكا پيش از امضاي توافقنامه درباره استقرار نيروها، مبلغ بسيار زيادي را به تركيه بپردازد.
روزنامه حريت نيز نوشت: رجب طيب اردوغان رئيس حزب عدالت و توسعه تركيه اعلام كرده است كه احتمالا راي گيري در پارلمان روز سه شنبه صورت خواهد گرفت .
به نوشته اين روزنامه، يك مقام دولت تركيه خواستار آن است كه آمريكا اين مبلغ را پيش از شروع جنگ در اختيار تركيه قرار دهد.
از سوي ديگر، روزنامه واشنگتن پست در شماره ديروز خود نوشت : اكثر كشورهاي عربي جنگ با عراق را اجتناب ناپذير مي دانند و از هم اكنون توجه خود را به پيامدهاي پس از صدام معطوف كرده اند. به نوشته اين روزنامه، سفير عربستان سعودي در واشنگتن اخيرا در يك مؤسسه تحقيقاتي قاهره، سخناني را بر زبان راند كه شگفتي برخي از تحليلگران و روشنفكران برجسته را در اين مؤسسه برانگيخت. شاهزاده بندر بن سلطان گفت : اعراب در صورت حمايت مؤثر از تلاش هاي فرانسه و آلمان براي جلوگيري از جنگ با عراق ، اشتباه فاحشي مرتكب خواهند شد. وي در سخنان خود در اين مؤسسه افزود: استدلال هاي آمريكا درباره وجود سلاح هاي كشتار جمعي در عراق و روابط بغداد با شبكه هاي تروريستي ، مسائلي واقعي هستند و اعراب بايد اين نكته را بپذيرند كه جنگ گريزناپذير است . وي گفت: زماني كه ما اين واقعيات را بپذيريم و در اين راه با ائتلاف ضد عراق همراه شويم، قادر خواهيم بود درباره آينده عراق به مذاكره و رايزني بپردازيم. وي افزود: در صورتي كه ما در اين ائتلاف حضور نداشته باشيم، نقشي نيز در آينده عراق ايفا نخواهيم كرد.
|
|
به نوشته واشنگتن پست كشورهايي همچون مصر، اردن و چند كشور ديگر دوست آمريكا در منطقه پس از ماهها مخالفت با تهاجم نظامي به عراق و تلاش براي ترغيب صدام به پذيرش تبعيد و كودتاي نظامي عليه وي به طور خصوصي به تأييد اظهارات بندر بن سلطان پرداخته اند اگرچه در اين تأييدها اشتياق و صراحت لهجه كافي همانند سفير عربستان در آمريكا به چشم نمي خورد. در شرايطي كه سوريه همچنان با حمله به عراق مخالفت مي ورزد، مصر مخالفت خود را در اين زمينه كاهش داده و گفته است تصميم گيري در اين باره از حوزه اختيارات آن خارج است . اردن مدتي قبل بر ناگزير بودن جنگ تأكيد كرد و عربستان نيز با وجود اختلاف نظرهاي موجود در هيأت حاكمه آن، نگاه خود را به دوره پس از صدام دوخته است .