•اقتصاد آزاد ريشه در دين دارد
دبيركل بانك مركزي در گفت وگويي با دنياي اقتصاد در پاسخ به اين پرسش كه چرا در يك كشور اسلامي به حق مالكيت بي اعتنايي مي شود و مورد حرمت قرار ندارد، گفت: مسئله اصلي تعبيري است كه ما از دين داريم. احترام به مالكيت ريشه در اسلام دارد و در اديان ديگر و احكام آنها اين موضوع اين گونه ديده نشده است. وي همچنين مشكل ديگر اين كار را مخدوش كردن اصول علم اقتصاد با يكديگر مي داند. به گفته وي: مجرم كسي است كه با زدوبند و رشوه، سرمايه زيادي به دست آورده است. ولي اين مسئله كه برويم مدعي همه چيز بشويم و بگوييم اين خانه را از كجا آورده ايد و غيره درست نيست. در اين حالت محيطي كه اقتصاد بايد در آن به وظايف خود عمل كند، ايجاد نخواهد شد. اصل آزادي انتخاب شغل يكي از اصول اساسي دين اسلام است. معاملات در اسلام نيز كاملا براساس عرضه و تقاضا است. اين مسئله در اسلام كاملا شناخته شده است. كه البته مي گويند اين از ابداعات غرب است. عرضه و تقاضا است كه قيمت ها را تعيين مي كند، نه دخالت.
• اظهارات شاهدان عيني
۳ روستايي در حوالي كرمان، گزارش دادند كه هواپيما را لحظاتي قبل از سقوط مشاهده كردند. اين روستاييان كه دو مرد و يك زن مي باشند، در اظهارات خود به مأموران تجسس گفتند كه حدود ۱۰ كيلومتري حادثه، هواپيما را كه ارتفاع زيادي از زمين نداشت، مشاهده كردند. اين شاهدان گفتند: به دليل فاصله كم ما با هواپيما، داخل آن نيز قابل مشاهده بود و جرقه هاي شديدي مانند نور ناشي از جوشكاري در داخل هواپيما ديده مي شد.
•صادرات گاز ايران به كويت
|
|
دو ماه پس از امضاي تفاهم نامه همكاري براي تأمين بخشي از آب شيرين كويت توسط ايران، قرار است ايران به اين كشور گاز نيز صادر كند. به گزارش BBC محمد ملاكي معاون وزير نفت و مديرعامل شركت گاز، گفته است «بحث هايي جدي براي انتقال گاز ايران به كويت انجام شده است. » ملاكي حجم گاز صادراتي را ۱۴ تا ۱۵ ميليون متر مكعب در روز عنوان كرده اما گفته است تا زماني كه قراردادي بسته نشود نمي توان درباره تعهدات ديگر اين قرارداد سخن گفت. قرار است گاز ايران با خط لوله از بوشهر به گناوه و از آنجا، از مسير دريا، به كويت انتقال داده شود. دو ماه پيش در جريان ديدار طلال مبارك العيار، وزير آب و برق كويت، با حبيب الله بي طرف، وزير نيروي ايران، يادداشت تفاهم همكاري انتقال آب براي تأمين بخشي از آب شيرين كويت به امضا رسيد. بي طرف در جريان امضاي اين يادداشت تفاهم گفته بود «با توجه به درخواست كويت براي انتقال آب شيرين از ايران براي تأمين بخشي از نياز آبي كويت و اراده سياسي دو كشور، كميته اي براي بررسي امكان سنجي فني و اقتصادي انتقال آب تشكيل خواهد شد. » وزير آب و برق كويت نيز ابراز اميدواري كرده بود با پيگيري كميته تعيين شده، مفاد تفاهم نامه طبق جدول زماني پيش بيني شده به مرحله اجرا درآيد. موضوع انتقال آب شيرين ايران به كويت و انجام مطالعات فني و اقتصادي اجراي اين پروژه به عهده اين كميته مشترك خواهد بود. قرار است با تكميل مطالعات، اجراي طرح انتقال آب ايران به كويت از طريق خط لوله به زودي آغاز شود. مطالعات اوليه طرح نشان مي دهد كه اقتصادي ترين راه براي اجراي اين طرح، انتقال آب يكي از سرشاخه هاي رودخانه كرخه به كويت است. براي اجراي اين طرح بيش از ۵۰۰ كيلومتر خط لوله پيش بيني شده است كه ۳۰۰ كيلومتر آن در داخل ايران و ۲۰۰ كيلومتر در زير دريا انجام خواهد شد. در صورت اجرايي شدن اين طرح، قراردادي ۳۰ ساله امضا خواهد شد كه براساس آن، در هر ثانيه ۱۰ متر مكعب آب به كويت منتقل مي شود و اين ميزان تا ۲۰ متر مكعب قابل افزايش است. هنوز گزارشي از قيمت آب و گاز صادراتي ايران به كويت منتشر نشده است.
• تجمع در جهرم
تاكسي داران جهرم از شهرهاي استان فارس، در تجمعي خواهان تعطيلي ناوگان حمل و نقل اتوبوس واحد شدند. تاكسي داران معتقدند افزايش اتوبوس هاي واحد از ۹ دستگاه به ۱۶ دستگاه باعث كاهش درآمد آنان شده است. بنابر اين گزارش، شهردار جهرم با حضور در جمع معترضان گفت: تعطيلي ناوگان اتوبوس واحد، از اختيارات او نيست و به شوراي ترافيك مربوط است.