• تغيير ساختار ژنتيكي
يك گروه از پژوهشگران براي نخستين بار توانسته اند ساختار ژنتيكي سلول هاي بنيادي گرفته شده از جنين سقط شده انسان را تغيير دهند و به اين ترتيب راه را براي تحقيقات پزشكي بسيار بااهميت هموار كنند. پژوهشگران دانشگاه ويسكانسين، اولين گروهي بودند كه توده اي از سلول هاي بنيادي را توليد كرده كه مي توانستند به نحو مستمر و پيوسته تقسيم شوند، اينك موفق شده اند يكي از ژن هاي موجود در سلول هاي بنيادي را خاموش و از فعاليت باز دارند. توانايي خاموش كردن اين ژن، زمينه را براي فعاليت در حوزه همانندسازي اعضاي بدن خواه با استفاده از شيوه كلونينگ و يا با كمك سلول هاي بنيادي فراهم مي كند. تاكنون يكي از محدوديت هاي عمده در اين زمينه، دفع عضو همانندسازي شده به وسيله بدن بيمار بوده است وليكن با استفاده از روش جديد، دانشمنداني كه در تلاشند تا با بهره گيري از سلول هاي بنيادي، سلول هاي عصبي تازه براي مبتلايان به بيماري هايي نظير پاركينسون و سلول هاي پانكراس براي مبتلايان به ديابت توليد كنند، خواهند توانست بدون نگراني از خطر دفع سلول هاي جديد، عمل پيوند را با موفقيت انجام دهند.
• جاده هاي قطب
يك قرن پس از اكتشاف قطب جنوب به كمك سورتمه و سگ، محققان طرح احداث يك جاده هزار مايلي را براي تامين نيازمندي هاي پايگاه هاي علمي در قطب، بررسي مي كنند. سازمان ملي علوم در آمريكا يك مطالعه سه ساله را به منظور بررسي امكان طرح احداث جاده اي ميان پايگاه مك موردو در ساحل درياي راس در قطب جنوب و پايگاه اين موسسه در قطب جنوب آغاز كرده است. به گفته آرتور براون سخنگوي اين موسسه، مسيري كه در قطب جنوب احداث مي شود شبيه به يك بزرگراه نخواهد بود بلكه جاده باريكي است كه با صرف هزينه اي در حدود ۳۵۰ هزار ميليون دلار احداث مي شود. اين جاده در طول تابستان در نيمكره جنوبي كره زمين و به مدت ۱۰۰ روز باز بوده و پيمودن فاصله ميان سواحل درياي راس و پايگاه تحقيقات علمي آموندس - اسكات از اين جاده به حدود ۱۰ روز زمان نياز خواهد داشت. در حال حاضر تنها راه ارسال تجهيزات علمي و همچنين نيازمندي هاي دانشمندان ساكن در پايگاه هاي قطبي، استفاده از هواپيماي باري ويژه است اما با افتتاح اين جاده مي توان به كمك خودرو اين محموله هاي باري را به پايگاه هاي علمي ارسال كرد.
• حسگرهاي زيستي
پژوهشگران آلماني موفق به ابداع يك فناوري نيمه هادي جديد شده اند كه امكان خواندن پيام هاي الكتريكي در سلول هاي زنده عصبي را فراهم مي كند. به گفته اين پژوهشگران توانايي خواندن و ثبت پيام ها با كمك رايانه به دانشمندان كمك مي كند درك بهتري از نحوه فعاليت مغز پيدا كنند و در نهايت به كشف روش هاي درماني براي بيماري هاي مربوط به دستگاه عصبي همانند آلزايمر خواهد انجاميد. اين پژوهشگران با همكاري دانشمندان موسسه ماكس پلانك اين تراشه حسگر زيستي را كه تراشه عصبي نام دارد ساختند. اين تراشه كه به اندازه يك ناخن انگشت است داراي ۱۶ هزار حسگر است كه تكانه هاي الكتريكي را در سلول هايي كه در مايع مغذي الكتروليت فرو رفته اند كنترل مي كند. اين مايع الكتروليت، نيمه هادي را مي پوشاند و يافته هاي عصبي را زنده نگه مي دارد. تقويت كننده هايي كه در اين مدار جاسازي شده است امكان كشف و پردازش پيام هايي با ولتاژ پايين را در تمام لايه هاي مختلف سلول براي تمام حسگرها فراهم مي سازد. سپس داده ها به يك رايانه ارسال و در نهايت براي تجزيه و تحليل به يك تصوير رنگي تبديل مي شود.
• رفتار انحصارطلبانه
محققان فنلاندي نوعي رفتار انحصارطلبانه را در مورچه ها كشف كردند. محققان دانشگاه هلسينكي فنلاند دريافتند برخي از گونه مورچه ها به شكلي بي رحمانه مزاياي بيشتري را نسبت به ساير مورچه ها در كلني به خود اختصاص مي دهند. كشف اين رفتار در مورچه ها نشان مي دهد كه اين جانوران نه تنها قادرند خويشاوندان خود را بشناسند بلكه منافع گروه همسان خود را نيز دنبال مي كنند. تاكنون شواهد كمي از وجود رفتارهاي انحصارطلبان در حشرات به استثناي زنبور عسل مشاهده شده بود و مورچه ها همواره با رفتارهاي جمعي و مشاركتي خود شناخته مي شدند. محققان اين دانشگاه دريافته اند كه مورچه هاي كارگر در برخي گونه ها در هنگام مراقبت از تخم ها و لاروها به منافع همسانان خود توجه بيشتري مي كند.