تجمع در اسلامشهر
سايت «بازتاب» روز پنج شنبه خبر داد كه از ساعات اوليه صبح اين روز بيش از ۵۰ نفر از معترضان به صحت انتخابات اسلامشهر، در مقابل هيأت نظارت بر انتخابات، واقع در خيابان سپه، تجمع كرده اند. «جعفر ياري»، نماينده معترضان در گفت وگو با اين سايت خبري گفت: «متاسفانه تا اين لحظه هيچ يك از اعضاي هيأت نظارت در ميان متحصنان حاضر نشده، اما قرار است تاجرنيا، رئيس هيأت نظارت، تا لحظاتي بعد در جمع تحصن كنندگان حاضر شود. با گذشت دو ماه از افشاي تخلفات گسترده انتخاباتي در اسلامشهر، هنوز هيچ اقدام موثري در جهت رسيدگي به تخلفات از سوي مسئولان صورت نگرفته است و مسئولان امر، مكرراً وعده و وعيد مي دهند و رسيدگي به اين مسئله را به زمان هاي بعدي موكول مي كنند. » وي با بيان اين مطلب كه مردم اسلامشهر به همراه معترضان خواهان ابطال كليه آرا هستند، گفت: «مردم اسلامشهر ديگر هيچ اطميناني به صحت انتخابات شوراها ندارند. »
تأييد حكم يك مدير مسئول ديگر
براساس حكم شعبه ششم دادگاه تجديدنظر استان مركزي، حكم دادگاه بدوي مورد تاييد قرار گرفت و مديرمسئول هفته نامه آواي خمين به اتهام نشر اكاذيب، توهين، افترا و تشويش اذهان عمومي به ۲ سال محروميت از مسئوليت هاي مطبوعاتي و پرداخت هفت ميليون ريال جريمه نقدي محكوم شد. به گزارش ايسنا در بخشي از اين حكم با اشاره به مستندات دادگاه آمده است: ضمن رد تجديدنظر خواهي نامبرده به تجويز بند الف ماده ۲۵۶ قانون آيين دادرسي كيفري دادنامه معترض عنه را در خصوص موضوع تاييد و ابرام مي نمايد، راي صادره قطعي است.
اجتماع ارامنه مقابل دفتر سازمان ملل
نماينده ارامنه شمال در مجلس شوراي اسلامي، گفت: ارامنه با درك عميق سياسي و با وجود ناگفته هاي بسيار در مورد كشتار ۲۴ آوريل، با سكوت و نظم اعتراض خود را به گوش جهانيان مي رسانند. «لئون داويديان» كه روز پنج شنبه در اجتماع ارامنه تهران مقابل دفتر سازمان ملل در تهران سخن مي گفت، افزود: وجدان آگاه دنيا و ملت مسلمان ايران در مقابل آنچه بر سر ملت ارامنه آمده است، عكس العمل نشان خواهد داد. وي گفت: انكار جنايت آن تاريخ با توجه به مدارك و اسناد زيادي كه در مورد آن وجود دارد، در عزم راسخ ارامنه در جهت احقاق حق خود خللي ايجاد نخواهد كرد. اين نماينده با اشاره به حضور سه نسل از ارامنه در اين تجمع خاطر نشان كرد: حضور اين سه نسل و سكوت آن ها نشانه وجدان آگاه اين افراد در اعتراض به اين كشتار است.
انفجار مين و دو كشته در مرز كرمانشاه
دو نفر در اثر برخورد با مين در شهرستان مرزي ثلاث باباجاني در كرمانشاه كشته شدند. «فضل الله رنجبر»، فرماندار شهرستان مرزي ثلاث باباجاني در گفت وگو با ايسنا با تاييد اين مطلب كه دو نفر از اهالي بخش ازگله بر اثر برخورد با مين كشته شده اند، گفت: «اين دو نفر كه براي چيدن گياهان كوهي بهاره به نقطه مرزي اين شهرستان رفته بودند، بر اثر برخورد با مين هاي باقيمانده از دوران جنگ كشته شده اند. » فرماندار اين شهرستان با رد شايعه كشته شدن افراد ياد شده بر اثر درگيري هاي مرزي، گفت: «وضعيت امنيتي اين شهرستان كاملاً مطلوب است و هيچ مشكل امنيتي وجود ندارد. به دليل اوضاع آرام و برقراري امنيت در اين شهرستان بازارچه هاي مرزي فعاليت مي كنند و پيله وران عراقي و ايراني به دادوستد مشغولند. » رنجبر تاكيد كرد: «نوار مرزي ۶۰ كيلومتري اين شهرستان با عراق كاملاً امن است و مرزبانان جمهوري اسلامي با اقتدار از مرزها و تماميت ارضي كشور پاسداري مي كنند. شهرستان ثلاث باباجاني با استان سليمانيه عراق هم مرز است. »
دعوت به ايران
سفير ايران در منامه در ديدار با شيخ محمد بن مبارك آل خليفه معاون نخست وزير و وزير خارجه بحرين دعوتنامه سيدكمال خرازي وزير امور خارجه كشورمان را تقديم وي كرد. اين دعوتنامه در خصوص شركت وزير خارجه بحرين در نشست وزيران خارجه سازمان كنفرانس اسلامي است كه خردادماه سال جاري در تهران برگزار خواهد شد.
پيام خاتمي براي شاه اردن
پيام سيدمحمد خاتمي «رئيس جمهوري اسلامي ايران توسط محمد صدر» معاون امور عربي و آفريقايي وزارت امور خارجه تسليم شاه اردن شد. در پيام رئيس جمهوري اسلامي ايران ضمن اشاره به اوضاع حساس كنوني منطقه بر توسعه روابط دوجانبه و گسترش همكاري هاي دو كشور تاكيد شده است. رئيس جمهوري اسلامي ايران در پيام خود همچنين بر ضرورت گسترش همكاري بين كشورها براي برقراري صلح و ثبات در منطقه تاكيد كرد. در ديدار معاون وزير خارجه ايران با شاه اردن كه در كاخ بركه امان انجام شد، همكاري هاي مشترك دوكشور مورد بحث و بررسي قرار گرفت. در اين نشست كه فيصل الفايز «وزير دربار اردن و نصرت الله تاجيك سفير جمهوري اسلامي ايران» حضور داشتند ملك عبدالله دوم بر ضرورت كمك به مردم عراق به ويژه از سوي كشورهاي همسايه آن تاكيد كرد.
يك سوم سهم امام براي مردم عراق
در پي اعلام روز همبستگي با مردم مظلوم و ستمديده عراقي از سوي كميته امداد امام خميني، آيت الله سيستاني از مراجع عظام تقليد، صرف يك سوم سهم امام عليه السلام در كمك به مردم مظلوم و ستمديده عراقي را بلامانع دانستند. به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا در اعلاميه دفتر آيت الله سيستاني آمده لازم است مومنين در اين لحظات حساس به هر نحو ممكن به ملت ستمديده عراق ياري و كمك كنند و از خيرات و مبرات و وجوه بر صرف نمايند و در صورت عدم كفايت اين وجوه مجازند ثلث سهم مبارك امام عليه السلام مصرف نمايند.
ملت ايران در كنار ملت عراق
امام جمعه ايلام در اجتماع جمعي از عراقي ها در نقطه صفر مرزي مهران گفت: ملت ايران تا تحقق خواست مردم عراق در كنار آنان خواهد ماند.
حجت الاسلام «محمدنقي لطفي» افزود: جمهوري اسلامي ايران اميدوار است محنت مردم عراق هر چه زودتر به سر آيد و اين مردم غيور و مسلمان زندگي عادي خود را در سايه حكومتي برخاسته از مفاهيم اسلامي آغاز كنند. وي با بيان اين كه كمك هاي جمهوري اسلامي ايران به مردم عراق ادامه خواهد يافت افزود: مردم ايران با ارسال كمك هاي خود به همنوعانشان در عراق آنان را تنها نخواهند گذاشت. جمع كثيري از مردم منطقه شرق عراق در استان واسط با هدف ديدار با خويشان خود در ايران در پشت مرزهاي جمهوري اسلامي در نقطه صفر مرزي مهران حضور دارند.
ناطق نوري: آمريكا مي ترسد
آمريكايي ها با همكاري پشت پرده با صدام، به عراق حمله و مردم بي دفاع آن را نابود كردند.
به گزارش خبرنگار ايسنا، حجت الاسلام و المسلمين علي اكبر ناطق نوري، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام كه به مناسبت اربعين شهادت امام حسين (ع) در مسجد علي بن حسين (ع)، سخنراني مي كرد، اظهار داشت: جهاد اسلامي از فروع دين اسلام است كه هدف از آن در ديدگاه اسلامي، صرفاً كشتن يا نابود كردن دشمن نيست بلكه هدف اصلي در جهاد، پيروزي جهاد است نه پيروزي مجاهد و جهادگر. وي ادامه داد: در اسلام، هدف از جهاد، كشورگشايي و توسعه مادي نيست بلكه هدف، تصرف دل ها، انديشه ها، احياي تفكر اسلامي، ايجاد احساس مسئوليت، روشنگري نسبت به مباني دين و افشاگري نسبت به سلطه و سلطه گر است. ناطق نوري با اشاره به نقش شرايط زماني و مكاني در جهاد خاطر نشان كرد: هدف از جهاد نشو اسلام و تفكر اسلامي است لذا اگر در جايي جهادي صورت بگيرد اما سازنده و اثربخش نباشد و صرفاً خوني هدر رود، نبايد جهاد كرد همچنان كه امام حسين (ع) در زمان معاويه، به جهاد دست نزدند چون معاويه با عوام فريبي افكار مردم را دزديده بود و اگر امام حسين(ع) قيام مي كرد و كشته مي شد، افكار عمومي قضاوتي ديگر مي كرد اما در زمان يزيد چون پرده ها كنار رفت و مردم چهره واقعي يزيد را ديدند، امام حسين (ع) دست به قيام زدند.
رئيس بازرسي ويژه مقام معظم رهبري در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به تهاجم آمريكا به عراق اظهار داشت: آمريكا هدفش از اين حمله را نابودي سلاح هاي كشتار جمعي واقعي در عراق مي داند درحالي كه اينها بازي و يك مشت حرف است چرا خود آمريكا مي تواند سلاح كشتارجمعي داشته باشد ولي ديگران نمي توانند، چرا در منطقه ما، اسرائيل سلاح كشتار جمعي دارد و عضو هيچ كنوانسيوني هم نيست اما اجازه بازديد به هيچ آژانس بين المللي را هم نمي دهد. وي با اشاره به كشتار مردم بي دفاع عراق تصريح كرد: آمريكا با حمله نظامي به عراق و همكاري پشت پرده با صدام، مردم بي دفاع اين كشور و ميراث فرهنگي آن را نابود كرد. ناطق نوري ادامه داد: وزير دفاع آمريكا در يكي از سخنراني هايش مي گويد: «اميدوارم زنده باشم و نابودي جمهوري اسلامي ايران را ببينم» و بوش چند سال پيش، ايران را محور شرارت ناميده بود، سوال اين است كه چرا آمريكا از امام و رهبري ايران عصباني است و اين حرف ها را مي زند؟ چون امام و انقلاب ايران با جهادشان تفكر اسلامي را احيا كردند. وي افزود: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران در تركيه لائيك مسلمان ها در انتخابات پيروز شدند، اسرائيلي ها از ترس حزب الله ناچار به ترك لبنان شدند و آمريكا همه اين ها را نتيجه انقلاب ايران مي داند، چون بعد از فروپاشي شوروي، در دنيا نظام تك قطبي بود اما با اين اتفاقات و احياي تفكر اسلامي، اسلام در مقابل آمريكا به يك قطب تبديل مي شود.
ناطق نوري خاطر نشان كرد: آمريكايي ها آن قدر نادان بودند كه به نقش روحانيت پي نبرده بودند به علاوه نمي دانستند چه وقت به عراق حمله كنند كه با اربعين حسيني مصادف نباشد، چون امروز در كربلا ميليون ها انسان جمع شده اند و بعد از ۳۰ سال مراسم اربعين حسيني را باشكوه تمام برگزار كردند؛ تعدادي روحاني كنترل اين جمعيت را به دست گرفته اند و خوشخبتانه هيچ اتفاقي نيفتاده است. وي گفت: اميدواريم اين حركت ها ايجاد يك حكومت مردمي و اسلامي در عراق شود.
سه معامله پنهاني
«محمد سرافراز» معاون برون مرزي صداوسيما به هفته نامه «صداوسيما» گفته: آمريكا و صدام تاكنون سه معامله پنهاني انجام داده اند كه آخرين آن ها را شبكه العالم فاش ساخته است. العالم (زير نظر برون مرزي) اولين شبكه اي بود كه اعلام كرد، صدام براساس تفاهم و توافق با آمريكا از بغداد فرار كرده و به يك كشور خارجي رفته است و اين خبر را بسياري از شبكه ها به نقل از العالم اعلام كردند. وي در تشريح اين نظر افزوده: «عراق داراي ۴۰۰ هزار نيروي نظامي بود و توان زيادي داشت تا نيروهاي مهاجم را زمين گير كند، چنانچه در بصره سه هفته نيروهاي انگليسي را زمين گير و تلفات زيادي به آنان وارد كرد؛ ولي در بغداد هيچ مقاومتي نشد زيرا به نيروهاي گارد جمهوري دستور داده بودند مقاومت نكنند. شواهد و اسناد نشان مي دهد كه يك موافقت و معامله پنهاني بين صدام و آمريكا صورت گرفته است.»
آمريكا اهداف ساده تر را بر مي گزيند
معاون تحقيقاتي وزارت دفاع در جريان سمينار «آرايش سياسي ـ نظامي منطقه بعد از تحولات عراق» در دانشگاه شهيد بهشتي در پاسخ به پرسش يكي از دانشجويان مبني بر اين كه آيا با توجه به نتايج انتخابات شوراها مي توان انتظار داشت كه مردم در مقابل آمريكا مقاومت كنند؟ گفت: اين مسئله با مسئله ملي تفاوت زيادي دارد. با اين كه رفتار مردم با اول انقلاب تفاوت زيادي دارد اما اگر حركتي از بيرون شكل بگيرد مردم در مقابل آن دفاع خواهند كرد. «حسين تاش» با اشاره به اين كه احتمال اين كه آمريكا به ايران حمله نكند بسيار زياد است، گفت: آمريكا حتي الامكان براي دستيابي به اهداف خود هدف در دسترس تر و ساده تري از ايران را بر خواهد گزيد.
ماجراي اطلاعات سوخته
|
|
«علي شكوري راد» عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت، مطالب درج شده از قول او در برخي روزنامه ها به نقل از خبرگزاري فارس را رد كرد. وي توضيح داد در همايش سالانه جامعه اسلامي دانشجويان در نشستي داخلي به پرسش هاي اعضاي اين تشكل پاسخ دادم. در آن جلسه خبرنگاري حضور نداشت و ظاهراً روابط عمومي جامعه اسلامي خود خبري را تهيه و در اختيار خبرگزاري فارس قرار داده كه منطبق بر واقعيت نبود. شكوري راد در مورد مطلب نقل شده از وي، مبني بر «فروش اطلاعات سوخته نظامي از سوي عبدي به بيگانگان» گفت: «در آنجا از من در مورد اتهام مهندس عبدي مبني بر فروش اطلاعات نظامي پرسيده شد كه من به طعنه و كنايه پاسخ دادم كه اطلاعات ارائه شده از سوي عبدي سوخته بود، چون دو برابر آن پيش از اين مطرح شده بود! و اين به معني آن بود كه چنين اطلاعاتي اصلاً وجود ندارد. » وي همچنين اظهار داشت: «خبر تنظيمي از سوي روابط عمومي تشكل مزبور را كاملاً به هم ريخته و تحريف شده و با مضموني خارج از آن چه من بيان كرده ام، بوده است. » در عين حال، شكوري راد عبارت «چهره نمايي» كه به عنوان راهكار مقابله با تهديد آمريكا از وي نقل شده را تكذيب كرد. شكوري راد فضاي حاكم بر نشست سالانه جامعه اسلامي دانشجويان را «سالم» خواند و افزود: اين تشكل نسبت به ساير تشكل هايي كه از سوي جناح مقابل در مقابل دفتر تحكيم وحدت تشكيل شده اند، رويكرد مناسب تري به گفت وگو نشان مي دهند. اين نماينده تهران تاكيد كرد: دانشجويان با هر گرايش سياسي به دليل آرمانگرايي و حقيقت طلبي، روحيه اي دارند كه مي توان با آن ها بحث و تبادل نظر كرد و راحت تر واقعيت ها را با آن ها مطرح ساخت. به گفته شكوري راد، در نشست اخير نيز با وجود سوالات مختلف و گاه طعنه آميزي كه از سوي اعضاي جامعه اسلامي دانشجويان مطرح شده، در پايان جلسه برخي از حضار و سوال كنندگان از پاسخ هاي او قانع شده بودند و به انتقاد از مواضع ساير اعضاي جامعه اسلامي پرداخته اند.
لغو نشست دفتر تحكيم وحدت
مجوز برگزاري نشست دفتر تحكيم وحدت در دانشگاه شهيد عباسپور لغو شد. «عبدالله مومني» دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت در گفت وگو با ايلنا در مورد علت لغو مجوز برگزاري اين نشست گفت: از آن جايي كه انجمن اسلامي دانشجويان سراسر كشور نامه اي به گروه حقوق بشر سازمان ملل نوشته بودند، به گمان يك نماينده نهاد رهبري شان نظام را پايين آورده اند، از اين رو قانوني بودن اين تشكل را مورد ترديد قرار دادند و علي رغم اين كه مجوز برگزاري نشست صادر شده بود آن را لغو كردند. چيزي شبيه به اين موضوع در نشست دانشگاه شهيد بهشتي و دانشگاه الزهرا نيز اتفاق افتاده بود كه بعد از صدور مجوز، ضمن مخالفت با برگزاري نشست سعي در اعمال نظر بر ديگر اعضاي هيات نظارت داشتند. وي با بيان اين مطلب كه به مسئولان دانشگاه شهيد عباسپور براي موافقت با برگزاري اين نشست خوشبين نيست، گفت: از آن جايي كه از آبان ماه سال گذشته در پي برگزاري اين نشست در دانشگاه شهيد عباسپور بوديم، تمام تلاش خود رابراي برگزاري اين نشست در اين دانشگاه به كار خواهيم گرفت اما اگر موفق نشويم نشست با اندكي تاخير در يكي از دانشگاه هاي تهران برگزار خواهد شد.