سهيلا قاسمي
باشگاه ايتاليايي ميلان در ليگ ملي اين كشور درخشش چنداني نداشته است. هر چند آنها در مكان دوم جدول رده بندي قرار گرفته اند اما با توجه به فاصله زيادشان با يوونتوس تورين نمي توان شانس زيادي برايشان متصور شد. كريستين ويري ستاره پرطرفدار آنها با وجودي كه در سري A، تيم ملي و حتي در ليگ اسپانيا درخشش خارق العاده اي داشته، اما طي اين سال ها نتوانسته در اروپا و در جام هاي مختلف آن درخششي داشته باشد. ويري با وجود سن به نسبت بالايش مهاجمي بسيار خوب و موفق است و اميد اول اينترميلاني ها به حساب مي آيد.
• • •
كريستين ويري روز دوازدهم ژوئيه يعني دو سه ماه ديگر سي سالگي اش را جشن خواهد گرفت. گلزنان و مهاجمان خوب و سطح بالاي زيادي در همين سن و سال بازنشسته مي شوند.
حتي در مورد مدافعان نيز وضع به همين منوال است. پس از سال ها برخورد با فوتباليست ها به راحتي مي توان به اين باور رسيد كه فقط علاقه مندي و مسائل عاطفي ويژگي نخست ادامه كار نيست. در فوتبال مدرن، مهاجم نوك بازيكني متفاوت است. او غالباً از بقيه مجزا است و كارهايش از نزديك مورد بررسي قرار مي گيرد. براي اينكه چنين مهاجمي بتواند در نقطه اوج قرار گيرد، بايد از لحاظ جسمي نيز بر حريف غالب باشد. در واقع تنها اكتفا به شم جايگيري خوب، غريزه گلزني و يا قدرت تشخيص فضاهاي متفاوت كافي نيست.
اما «بوبو» به هيچ وجه قصد ندارد به اين زودي ها اعلام بازنشستگي كند. سبك بازي او هر چند با قدرت بسيار همراه است، اما از ظرافت و زيبايي بي بهره است. قد (۸۵/۱ متر) و وزنش (۸۳ كيلوگرم) هم به گونه اي است كه مي تواند از آنها به عنوان مجوز عبور از دفاع حريف استفاده كند. جالب اينجا است كه كريستين ويري با توجه به گذشت قريب به سي سال از عمرش از نظر جسمي هنوز به صورت يك پديده باقي مانده است.
يك ورزشكار
خوان مانوئل آلفانو، مربي آرژانتيني الاصل بدنسازي اينتر، باشگاهي كه ويري نزديك به چهار سال است پيراهنش را بر تن كرده مي گويد: «او بيش از اينكه يك بازيكن باشد، يك ورزشكار است. او عاشق آمادگي جسماني و بدنسازي است. و خيلي بيش از آن زماني را كه به تمرين با توپ اختصاص مي دهد، صرف تمرين در سالن ها و قوي تر كردن ماهيچه هايش مي كند. »
فرانچسكو توتي، مهاجم آ. اس. رم و هم تيمي «بوبو» در تيم ملي فرانسه مي گويد: «او واقعاً موجود شگرفي است!» گابريل باتيستوتا، مهاجم آرژانتيني كه در سن ۳۴ سالگي با همان پيراهن مشكي و آبي كه ويري بر تن مي كند با دنياي حرفه اي درخشانش خداحافظي كرد، مي گويد: «كريستين به سادگي توانسته به عنوان بهترين گلزن حال حاضر ايتاليايي ها مطرح شود».
آلساندرو نستا، مدافع تيم آ. ث. ميلان و تيم ملي ايتاليا، يكي ديگر از تحسين كنندگاني است كه با قضاوتي كاملاً مطمئن در مورد ويري نظر مي دهد: «كريستين نمونه كاملي است از فوتباليستي كه تبديل به يك ستاره شده، اما همچنان با سرسختي به كار خود ادامه مي دهد. »
كريستين ويري، اين فصل حتي بيشتر از فصل هاي گذشته در كالچو گلزني كرده است. آن هم در كالچويي كه برخلاف لاليگاي اسپانيا (جايي كه كريستين در سال ۱۹۹۸ با ۲۴ گل به همراه تيم آتلتيكو مادريد عنوان بهترين گلزن را به دست آورد. ) بوندس ليگاي آلمان و يا ليگ برتر انگلستان هيچ فضايي در اختيار مهاجمان قرار نمي دهد. كريستين ويري كه در حال شكستن همه ركوردهاي سري A است مي گويد: «بهترين مدافعان كره زمين در ايتاليا بازي مي كنند. به همين دليل اگر از نظر وضعيت فيزيكي خود را در بهترين شرايط قرار ندهي، نمي تواني از سد آنها عبور كني و گل بزني. »
اين پديده استثنايي در ۲۹ هفته اي كه از شروع ليگ امسال گذشت، ۲۴ گل به ثمر رساند كه از اين ميان فقط دوتاي آنها پنالتي بود. اين روند جذاب و هيجان انگيز، اگر به همين شكل ادامه پيدا كند مي تواند به ويري امكان دهد كه ركوردش را به ركورد تاريخي اي كه آنتونيو والنتين آنجليلو به نام خود ثبت كرده برساند. آنتونيوي آرژانتيني مهاجمي بود كه موفق شد با پيراهن اينترميلان در فصل ۱۹۵۸-،۱۹۵۶ ۳۳ گل به ثمر برساند.
كريستين ويري آدم ساده لوحي نيست و نمي تواند خود را فريب دهد. چون موفقيت شخصي او به هيچ وجه نمي تواند روي عملكرد مايوس كننده باشگاهش سرپوش بگذارد. اينترميلان خيلي وقت است كه هيچ افتخاري به دست نياورده است: آخرين عنوان قهرماني ايتاليا كه نصيب ميلاني ها شد به سال ۱۹۸۹ برمي گردد. در سال ۱۹۶۵ نيز آخرين قهرماني شان در جام قهرمانان باشگاه هاي اروپا به دست آمد. حتي سه جام يوفا كه در دهه ۹۰ به دست آمده نيز نمي تواند محروميت ميلاني ها را مخفي كند.
لشكر ستارگان
ماسيمو موراتي كه از سال ۱۹۹۵ رئيس باشگاه است، نمي تواند به دنبال شبحي باشد كه از گذشته پرافتخارشان باقي مانده است. شبح سال هاي ۱۹۶۰ كه در جريان آن نراتزوري ها (آبي مشكي پوش ها) تحت مربيگري هلنيو هررا و رياست آنجلو موراتي (پدر ماسيمو) قانون خود را بر كل فوتبال اروپا تحميل مي كردند. در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ اينترميلان به مرحله نيمه نهايي جام يوفا رسيد و البته پس از آن توسط فاينورد روتردام حذف شد. يك سال بعد اين تيم با كمك لشكري از ستارگان آمريكاي جنوبي (هرنان كرسپو، آلوارو ركوبا، خاوير زانتي، ايوان كوردوبا و گابريل باتيستوتا)، گروهي از بازيكنان تيم ملي ايتاليا و همچنين «بوبو»ي استثنايي به ليگ قهرمانان راه يافت.
دانيل پاسارلا، مدافع سابق تيم ملي آرژانتين كه سرمربي باشگاه ميلان هم بود مي گويد: «اگر ميلان اين فصل هم هيچ افتخاري به دست نياورد، فاجعه بزرگي به وجود خواهد آمد. » پاسارلا شخصيت ويري را اين چنين خلاصه مي كند: «او همان قدر كه در زمين بازي مي تواند تماشاگران را به جوش و خروش در آورد، در خارج از زمين هم جذاب و دوست داشتني است. »
آيا روشي وجود دارد كه به وسيله آن بتوان نيروي گلزني ذاتي او را متوقف كرد؟ فرانك دي بوئر، مدافع هلندي اف. ث. بارسلونا كه موفق شده اين پديده را در ليگ قهرمانان متوقف كند معتقد است: «كريستين ويري همه چيز را به يمن قدرت بدني اش به دست آورده، او مدام در جست وجوي برقراري رابطه است. بايد از تماس با او خودداري كرد. به نظر من بهترين روش اين است كه در يك متري او و درست در روبه رويش باشيم. »