در حاليكه احتمال رسيدگي به اتهام ژنرال تامي فرانكس مبني بر عدم تلاش براي جلوگيري از غارت در عراق در دادگاه جنايات جنگي بلژيك وجود دارد، شبكه خبري بي.بي.سي در گزارشي اين پرسش را به بحث گذاشته است كه آيا نيروهاي آمريكايي غارتگران را به اين كار تحريك و تشويق مي كردند.
در ابتداي اين گزارش آمده است، تدريس و تحقيق در كالج فني ناصريه در شهر ناصريه عراق متوقف شده است. با فرار نيروهاي ارتش صدام از اين شهر جنوبي و ورود نيروهاي آمريكايي به ناصريه، غارتگران به اين كالج هجوم آوردند. اين مكان اكنون به ويرانه اي تبديل شده، آزمايشگاه ها و اتاق اساتيد هيچ شباهتي به گذشته ندارد.
دكتر «خالد مجيد» مدير اين كالج مي گويد: علي رغم بسياري از اتفاقاتي كه بعد از جنگ روي داد، اين حادثه قابل پيش گيري بود. وقتي كالج از نيروهاي آمريكا درخواست كمك كرد، آنها نه تنها از اين كار خودداري كردند بلكه به گفته برخي شاهدان، برخي نيروهاي آمريكايي غارتگران را به تخريب اين مكان تشويق مي كردند.
منابع آمريكايي وقوع اين حادثه را تكذيب نمي كنند اما مي گويند كه حفاظت از كالج ها از وظايف آنها نيست.
دكتر مجيد كه استاد بهداشت جامعه در اين كالج است در آن روز در محل كارش بوده و چگونگي هجوم صدها غارتگر را توصيف مي كند. در آن زمان در ناصريه نوعي شورش در جريان بود. آب و برق قطع شده بود، نيروي پليس منحل شده و سارقان دست به سرقت مي زدند.
دكتر مجيد مي گويد: درست يك روز پيش از سقوط بغداد بود. مهاجمان صورت هايشان را پوشانده بودند و چاقو و كلاشينكف حمل مي كردند و فرياد مي زدند: ما همه چيز اين كالج را مي خواهيم.
كالج هشت محافظ داشت كه سه نفر آنها مسلح بودند ولي حريف جمعيت نمي شدند.
وي مي گويد: به يكي از ايست هاي بازرسي آمريكا در كالج مراجعه كردم و گفتم كه كمك مي خواهيم به ما حمله شده است. آنها گفتند كه نمي توانند كمكي كنند چون وظيفه اشان تنها خدمت در داخل ايست بازرسي است. به طرف پل رفتم و از نيروهاي آمريكايي آنجا خواستم كه كمك كنند اما آنها هم كاري انجام ندادند.
عده اي آمريكايي با پنج خودرو رسيدند اما از مقابله با غارتگران خودداري كردند و تنها چند تير به سوي ديوار جنوبي كالج شليك كردند.
دكتر مجيد مي گويد: اين يك چراغ سبز به غارتگران بود. منظور آنها اين بود كه ما كاري با شما نداريم. طي ۵ دقيقه آمريكايي ها رفتند و غارتگران وارد كالج شدند.
آمريكايي ها فكر مي كردند كساني كه در كالج هستند بعثي اند، در حالي كه همه آنها استاد بودند. آنها مي گفتند كه ما سربازيم و وظيفه مان تنها جنگيدن است.
دو شاهد ديگر مي گويند ديده اند كه آمريكايي ها غارتگران را تشويق مي كردند.
يك معلم در شهر مي گويد، يك آمريكايي به مهاجمان غارتگر اشاره كرد كه وارد شوند.
كالج فني ناصريه پيش از جنگ ۲۵۰۰ دانشجو داشت و رشته هاي بهداشت جامعه، مهندسي مكانيك و برق و كامپيوتر در آن تدريس مي شد.
همه تجهيزات اين كالج اكنون تخريب شده است. ۱۰۰ دستگاه تهويه و۱۰۰ كامپيوتر از كالج به سرقت برده شد.
مركز فرماندهي مركزي آمريكا در قطر در اطلاعيه اي خطاب به بي.بي.سي هرگونه مسئوليت اين واقعه را رد كرده است.
در اين اطلاعيه آمده است: اين حقيقت كه غارت در ناصريه اتفاق افتاده ناراحت كننده است. اما نيروهاي ائتلاف پليس نبودند و دستوري براي حفاظت از دانشگاه ها نداشتند. به آنها گفته شده بود كه مكان هايي چون بيمارستان ها، بانك ها و موزه ها را محافظت كنند.
پنتاگون: تركيه پوزش بخواهد
پل ولفوويتز معاون وزير دفاع آمريكا سه شنبه شب، با انتقاد شديد از سياست هاي دولت تركيه در قبال تحولات عراق، خواهان عذرخواهي آنكارا شد.
ولفوويتز در گفتگوي با شبكه تلويزيوني ِ«سي.ان.ان.ترك» رد لايحه پذيرش سربازان آمريكايي در خاك تركيه از سوي مجلس اين كشور را اقدامي دور از انتظار واشنگتن ارزيابي كرد و گفت: سياست ارتش تركيه در بي تفاوتي به اين مسئله نيز مغاير با انتظارات آمريكا از همپيمان قديمي خود بود.
معاون وزير دفاع آمريكا افزود: خروج نيروهاي آمريكايي از پايگاه نظامي اينجرليك تركيه نيز ناشي از سياستهاي غيردوستانه تركيه با آمريكا بود.
وي افزود: دولت تركيه با عنوان اينكه مهلت استقرار نيروي نگهبان شمال در پايگاه اينجرليك به پايان رسيده است خواهان ترك اين پايگاه از سوي نيروهاي آمريكايي شد.
ولفوويتز از سياست هاي تركيه در قبال توسعه مناسبات خود با ايران و سوريه نيز انتقاد كرد و گفت: تركيه از اين پس بايد براي اثبات دوستي خود با آمريكا و جبران خطاهاي سابق خود، با آمريكا از مناسبات نزديكتري برخوردار شود و در راستاي كمك به اهداف واشنگتن حركت كند.
معاون وزير دفاع آمريكا افزود: تركيه در جريان جنگ عراق بجاي همكاري نزديك با آمريكا در جهت توسعه مناسبات خود با رژيم بغداد كه قاتل حدود يك ميليون مسلمان عراقي بود، گام برداشت و اين امر در راستاي كمك به رهايي مردم عراق از ديكتاتوري صدام حسين نبود.
صدام نوار صوتي جديدي
منتشر كرد
روزنامه استراليايي «سيدني مورنينگ هرالد» در شماره ديروز خود نوشت كه گروه خبري اين روزنامه در بغداد يك نوار صوتي دريافت كرده كه به احتمال قوي در اين هفته توسط صدام حسين ضبط شده است.
شبكه تلويزيون العربيه ضمن اعلام اين خبر افزود، دو شهروند عراقي پس از آنكه تلاشهايشان براي تحويل اين نوار به شبكه الجزيره ناكام ماند، آن را تحويل گروه خبري روزنامه مذكور دادند.
اين روزنامه استراليايي نوشت، صداي اين نوار منتسب به صدام است كه عراقيها را به ايستادگي در برابر اشغالگران آمريكايي و انگليسي فرا مي خواند.
به گفته العربيه روزنامه «سيدني مورنينگ» با استناد به نظر ۱۳ عراقي از تمامي گروهها كه اين نوار را گوش داده اند، نوشت: همگي اين افراد اتفاق نظر دارند كه اين صدا متعلق به صدام حسين و يا بسيار شبيه به صداي اوست در اين نوار صدام از عراقي ها خواسته با جنگ زيرزميني عليه نيروهاي ائتلاف به اشغال پايان دهند.
آمريكا و كمك فرانسه
به عراقي هاي فراري
كالين پاول وزيرخارجه آمريكا گفت، گزارش يك روزنامه مبني بر كمك محرمانه فرانسه به مقام هاي فراري عراقي را بررسي مي كند.
روزنامه واشنگتن تايمز گزارش داد كه فرانسه با فراهم كردن گذرنامه براي مقام هاي عراقي در سوريه به آنها كمك كرد كه به كشورهاي اروپايي بگريزند.
پاول كه پس از ملاقات با «ولودزيميرز سيوسزويك » همتاي لهستاني خود در واشنگتن سخن مي گفت نسبت به صحت اين گزارش ابراز ترديد كرد و گفت : اين خبر تنها در يك روزنامه منتشر شده و من بايد در اين باره بررسي بيشتري بكنم . وي افزود: من منبع را نمي شناسم و مطمئن نيستم كه صحت داشته باشد.
سفارت فرانسه در واشنگتن اتهام روزنامه واشنگتن تايمز را با عصبانيت رد كرد. يك سخنگوي اين سفارتخانه گفت : هيچ مبنايي براي اين اتهام وجود نداشته و هيچ مقام عراقي به كمك فرانسه به اروپا نرفته است .
روزنامه واشنگتن تايمز اين خبر را به نقل از مقام هاي آمريكايي منتشركرد و مدعي شد واشنگتن از اين اقدام پاريس بسيار خشمناك است .
روابط آمريكا و فرانسه بر سر ماجراي حمله به عراق به شدت رو به تيرگي گذارد. فرانسه با مخالفت شديد با حمله آمريكا به عراق تهديد كرد قطعنامه استفاده از زور عليه صدام را در شوراي امنيت وتو كند.