|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
يك اقتصاددان:
در اقتصاد متمركز دولتي ،توزيع ثروت عادلانه نيست
در كشوري كه اقتصاد آن متمركز دولتي است، طبقه متوسط به تدريج از بين مي رود و طبقه حقوق بگير و كارفرما باقي مي ماند وقتي كارفرما دولت باشد، توزيع ثروت نيز نمي تواند عادلانه باشد.
دكتر اميرهوشنگ اميني، اقتصاددان با بيان اين مطلب گفت: در جامعه اي كه كارفرماي آن دولتي است، توزيع ثروت عادلانه نخواهد بود، به همين دليل يارانه و كمك هاي بلاعوض افزايش مي يابد تا جايي كه تمام بودجه كشور صرف يارانه دهي شده و باعث اتلاف منابع ملي مي شود.وي عدم توزيع عادلانه ثروت را ناشي از اقتصاد متمركز دولتي دانست كه در آن كارفرما دولت است و طبقه متوسط جامعه داراي صنايع كوچك هستند، در نتيجه جامعه به يك گروه كارفرما و حقوق بگير تبديل مي شود و افراد به صورت مساوي از ثروت بهره مند نمي شوند.
اين اقتصاددان به پيامدهاي تمركز ثروت در كشور اشاره كرد و افزود: طبقه متوسط نقش مولد جامعه است و اقتصاد كشور را نگه مي دارد، زماني كه اين طبقه از بين مي رود و به خط فقر نزديك شود، چون اقتصاد در دست صاحبان كار نيست، رو به فساد مي گذارد.
اميني با تاكيد بر اين كه فساد در اقتصاد متمركز دولتي به مراتب بيشتر از اقتصاد آزاد است اظهار داشت: همواره هر كاري را كه مردم مي توانند بهتر انجام بدهند، نبايد به دست دولت سپرد.
اين اقتصاددان خروج اقتصاد از دست دولت، تقويت بخش خصوصي و صنايع كوچك و بزرگ و حمايت و پشتيباني از عوامل توليد را از جمله راهكارهاي مؤثر جهت جلوگيري از تمركز ثروت برشمرد.
|
|
|
تخليه و بارگيري بيش از ۱۲ ميليون تن كالا
در سال ۱۳۸۱
گروه اقتصادي: بيش از ۱۲ ميليون تن كالا توسط كشتيراني جنوب - خط ايران در سال ۸۱ بارگيري و تخليه شد.
به گزارش روابط عمومي كشتيراني جمهوري اسلامي ايران؛ كليه امور خدمات بازرگاني و عملياتي مربوط به تخليه محمولات ۷۴۱ فروند كشتي توسط كشتيراني جنوب - خط ايران انجام شد كه در مجموع ده ميليون و ۷۳۷ هزار و ۶۳۴تن كالا تخليه شد. از اين مقدار ۸ ميليون و ۱۳ هزار و ۴ تن عمليات فله و ۲ ميليون و ۷۲۴ هزار و ۶۳۰ تن كالاي متفرقه و كانتينر بوده است. محمولات فله شامل: برنج، گندم، شكر، روغن، سنگ آهن، زغال سنگ، كود شيميايي بوده كه از بنادر مختلف نظير استراليا، آرژانتين، هندوستان، مراكش، بحرين، تايلند، ويتنام، اروگوئه و برزيل بارگيري و حمل گرديده است. همچنين از كل محمولات تخليه شده حدود ۴ ميليون و ۸۷۳ هزار و ۱۵ تن در بندرعباس، ۵ ميليون و ۳۵۶ هزار و ۹۸۴ تن در بندر امام خميني(ره)، ۳۱۶ هزار و ۷۹۸ تن در بندر چابهار، و ۱۱۶ هزار و ۹۶۲ تن در بندر خرمشهر و ۷۳ هزار و ۸۷۵ تن در بندر عسلويه تخليه شده است.
همچنين توسط ۲۹۰ فروند كشتي به ميزان يك ميليون و ۹۵۹ هزار و ۳۸ تن كالاي صادراتي بارگيري شده است و اين محمولات شامل انواع مواد معدني (كنسانتره روي، مس و سرب) رول آهن، تيرآهن، ورق آهن، قير بشكه اي، سيمان، كلينكر، گوگرد، مواد شيميايي، سنگ، خشكبار و غيره مي باشد كه به كشورهاي ايتاليا، اسپانيا، يونان، هلند، چين، ... و بعضي از كشورهاي آفريقايي صادر گرديده است.
|
|
|
صادرات قطعات خودروهاي سنگين به اروپا
مدير توليد شركت «محور خودرو» واقع در شهرستان نظرآباد از آغاز صادرات توليدات اين شركت به خارج از كشور خبر داد.
«حسن زكايي » به ايرنا گفت : با توجه به افزايش ساخت قطعات محور «اكسل» خودروهاي سنگين ديزلي ميني بوس به بالا و حذف تدريجي قطعات از سفارش خريد، طرح صادرات توليدات در برنامه كاري اين شركت قرار گرفته است .
وي افزود: اولين محموله توليدات اين شركت شامل ۴۲۰ دستگاه محور «اكسل» در حال انتقال به كشورهاي فنلاند، تركيه و مصر است .
اين مسئول ، ساخت اكسل خودروهايي نظير بنز، رنو، هيوندا، ايويكو، ولوو و لندكروز را از عمده توليدات صادراتي اين شركت ذكر كرد.
به گفته وي ، شركت محور خودرو سال گذشته بالغ بر ۱۶ هزار و ۶۰۰ قطعه و حدود ۲۱ هزار دستگاه اكسل توليد كرد كه اين ميزان در مقايسه با سال ما قبل آن در زمينه توليد قطعات ۶۰ درصد و توليد اكسل ۲۱ درصد رشد داشته است .
|
|
|
ميزان فروش نفت ايران به ايتاليا ۲۰درصد كاهش يافت
رم-خبرگزاري جمهوري اسلامي: حجم فروش نفت خام و گاز طبيعي ايران به ايتاليا در سال ۲۰۰۲ ميلادي نسبت به سال ۲۰۰۱، با يك كاهش ۲۰ درصدي به رقم يك ميليارد و ۶۷۰ ميليون يورو رسيد.
بنا به گزارش مركز آمار ايتاليا (ايستات ) كه دراختيار ايرنا قرار گرفت ، ايتاليا در سال ۲۰۰۱ بيش از ۲ ميليارد دلار نفت خام و گاز از ايران خريداري كرده بود و اين رقم براي سال ۲۰۰۰ نيز دوميليارد و ۱۵۲ ميليون يورو است كه نشاندهنده تداوم تنزل در سه سال گذشته است .اما با وجود كاهش در اين بخش ، حجم كلي مبادلات اقتصادي ايران و ايتاليا در دوازده ماهه سال ۲۰۰۲ ميلادي نسبت به سال قبل از آن ، ۴ درصد رشد نشان مي دهد.
حجم مبادلات دوجانبه ايران و ايتاليا در پايان سال گذشته ميلادي به ۳ ميليارد و ۶۷۶ ميليون يورو رسيد كه نسبت به سال ۲۰۰۱ بيش از ۱۴۵ ميليون يورو افزايش يافته است .
ايتاليا در سال گذشته يك ميليارد و ۷۹۷ ميليون يورو كالا به ايران صادر كرده است .همچنين ميزان واردات ايتاليا از ايران طي سال گذشته ميلادي به رقم يك ميليارد و۸۷۹ ميليون يورو بالغ شد كه نشان دهنده وجود ۸۲ ميليون يورو تراز بازرگاني به نفع كشورمان است .
|
|
|
شركت هاي بيمه يك هزار ميليارد تومان درآمد كسب كردند
مدير عامل شركت سهامي بيمه ايران گفت : شركت هاي بيمه در سال گذشته يك هزار ميليارد تومان درآمد كسب كردند.
سيد محمد عباس زادگان در همايش كاربردي توسعه اشتغال و بيمه در يزد افزود: از اين مبلغ ۵۰۰ ميليارد ريال سهم بيمه ايران است .
وي تعداد شركت ها و نمايندگي هاي فعال بيمه ايران در سطح كشور را به ترتيب ۱۲۰ و سه هزار و ۲۰۰ مورد ذكر و گفت : دست كم ۶۰ درصد عمليات بيمه توسط شركت بيمه ايران انجام مي شود.وي اضافه كرد: هم اكنون ۱۵ هزار نفر در صنعت بيمه ايران مشغول كار هستند و اين صنعت با ۱۰ هزار ظرفيت شغلي خالي نيز مواجه است .وي با بيان اينكه تعدادي شركت بيمه غيردولتي در حال تاسيس است گفت : تا پايان امسال تعداد اين شركت ها به ۱۳ مورد خواهد رسيد.وي نيروهاي مورد نياز صنعت بيمه كشور طي سه سال گذشته را ۲۰ هزار نفر عنوان كرد و گفت : صنعت بيمه در ايران در زمينه هاي بيمه خودرو، اشخاص ، مهندسي ، مسئوليت ، باربري و آتش سوزي فعاليت دارند.
وي فروش بيمه در منازل را از ديگر برنامه هاي اين صنعت عنوان كرد و گفت : سال گذشته ۳۰۰ ميليارد ريال خسارت به مردم پرداخت شده است .
همايش ياد شده با هدف ارائه راهكارهاي توسعه و ايجاد فرصت هاي شغلي موجود در صنعت بيمه و ايجاد نگرشي نو در اين صنعت ، شناخت و ارائه راهكارهاي عملي براي اشتغال زايي به همت شركت بيمه ايران شعبه يزد برگزارشد.
|
|
|
نظام بانكي كارت اعتباري ريالي عرضه مي كند
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي:بانك كشاورزي به منظور توسعه و گسترش بانكداري الكترونيك ،براي نخستين بار در نظام بانكي كشور، كارت اعتباري ريالي عرضه مي كند.
مدير امور رايانه اي و بانكداري الكترونيك بانك كشاورزي روز چهارشنبه با بيان اين مطلب در همايش رئيسان شعب اين بانك ، گفت :مقدمات تهيه كارتهاي اعتباري در رنگهاي سبز، نقره اي و طلايي به اتمام رسيده است .
«لريان فرد» افزود: كارت اعتباري بانك كشاورزي ، همزمان با هفتادمين سالگرد تاسيس بانك عرضه خواهد شد.
وي اضافه كرد: تعداد شعب بانك كشاورزي ،درسال گذشته از افزايش چشمگيري برخوردار بود و به ۹۰۰ شعبه رسيد.وي در عين حال از مطالعات امكان سنجي شبكه تبادل اطلاعات بانكي «شتاب» با همكاري ساير بانكها و توسعه خودكار شعب اين بانك خبر داد.
|
|
|
عمليات اجرايي پروژه اكتشاف نفت و گاز
در بلوك زواره- كاشان در منطقه آران و بيدگل آغاز به كار كرد
آران و بيدگل - خبرنگار همشهري: با همكاري چين عمليات اجرايي پروژه اكتشاف نفت و گاز در بلوك زواره- كاشان در منطقه آران و بيدگل آغاز بكار كرد.
به گزارش خبرنگار همشهري در آران و بيدگل؛ مدير اكتشاف وزارت نفت در آيين آغاز بكار رسمي حفر چاه نفت شماره يك در منطقه آران و بيدگل گفت: اين پروژه طي قراردادي في مابين شركت سينوبك شنگلي چين و وزارت نفت ايران در سال ۷۹ در بازديد «هوجين تائو» معاون وقت جمهوري خلق چين از ايران انجام شده است.
مهندس محمود محدث افزود: پروژه زواره - كاشان در وسعت ۵۰۰۰ كيلومتر مربع است كه در مرحله نخست با حفر دو حلقه چاه كه عمق هر يك به ۴ هزار متر مي رسد انجام مي شود.
وي گفت: عمليات اجرايي اين پروژه با روش ژئوفيزيك و با لرزه نگاري دوبعدي صورت مي گيرد.
مدير اكتشاف نفت وزارت نفت، زمان انجام اين پروژه را ۳ تا ۵/۳ سال ذكر كرد و اظهار اميدواري نمود با حفاري در اين منطقه موفق به كشف نفت و گاز شوند.
«ني چين لونگ» نماينده و مدير عامل شركت سينوبك شنگلي نيز در اين مراسم گفت: نخستين چاه حفاري در شمال شرق آران انجام مي شود و چاه شماره ۲ با نام نواب در منطقه كاشان انجام خواهد شد.
وي هدف اصلي از حفر اين چاه را پي بردن به شرايط آنتي كيليني منطقه ذكر كرد و افزود: براي تضمين بيشتر موفقيت، علاوه بر حفر اين چاه، عمليات ديگري از اين دست انجام خواهد شد.
مديرعامل شركت سينوبك شنگلي در ايران، عمليات حفر اين چاه را بسيار با اهميت خواند و افزود: بايد به جرأت گفت: شروع اين عمليات در اثر همكاريهاي مستمر و دائم مسئولان و مديران محلي در مناطق كاشان، آران و بيدگل، نطنز و اردستان بوده و به محض دست يافتن به نفت، اين شركت به سرمايه گذاريهاي وسيع تري دست خواهد زد و اين خود موجب توسعه هر چه بيشتر اقتصاد محلي خواهد گرديد.
|
|
|
يادداشت
رشد ۸ درصدي توليد ملي
محمدصادق جنان صفت
در زمستان ۱۳۷۴، ايران شاهد مبارزات نفس گير انتخاباتي بود كه در آن احزاب و گروه هاي سياسي تلاش مي كردند تعداد بيشتري از كرسي هاي مجلس پنجم را به دست آورند.
از موضوع هاي محوري تبليغات گروهها و افراد سياسي در آن سال «رشد» يا «توسعه» بود.تبليغات عليه «رشد اقتصادي» اين بود كه «رشدهاي شتاب آلود و بالا» مي تواند به افزايش فاصله طبقاتي منجر شده و شرايط توزيع درآمد بدتر شود.
مدافعان «رشد اقتصادي» نيز مي گفتند، در صورت كندشدن رشد اقتصادي، نرخ بيكاري افزايش مي يابد كه با توجه به جوان بودن جمعيت كشور،باعث بهم ريختن سامان سياسي و اجتماعي كشور خواهد شد.
منتقدان رشدهاي بالا اتفاقاً افراد و احزابي بودند كه در سراسر سالهاي ۱۳۷۶ تا امروز به دولت فشار مي آوردند كه بايد تهديد ناشي از بيكاري جوانان را جدي بگيرد.
اكنون دولت آقاي خاتمي به اين نتيجه رسيده است كه نرخ رشد ۶درصد توليد ناخالص داخلي كه دست كم ۲ برابر متوسط نرخ رشد سالهاي ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶ است پاسخگوي نيازهاي كشور براي ايجاد اشتغال و افزايش درآمد سرانه و كاهش فقر نيست و رشد ۸درصد را هدف گرفته است.
همه دلسوزان به اين مرز و بوم اميدوارند علاوه بر تامين سرمايه هاي ريالي و ارزي مورد نياز براي به دست آوردن نرخ رشد ۸درصدي توليد ناخالص داخلي كه كاري بسيار دشوار است، فضاي امن سياسي و اجتماعي براي جذب سرمايه هاي بخش خصوصي و داخلي نيز فراهم شود.
نرخ رشد ۸درصدي كه تضمين كننده ايجاد ۹۰۰ هزار شغل در سال ۱۳۸۲ است، آرزوي بزرگي است كه دستيابي به آن آسان نيست.
|
|
|
وزير كار و امور اجتماعي:
با رشد ۸ درصدي مي توان ۹۰۰ هزار شغل ايجاد كرد
وزير كار و امور اجتماعي اعلام كرد: شوراي اشتغال ادامه اجراي طرح ضربتي اشتغال در سال ۱۳۸۲ را در دستور كار خود دارد.
سيدصفدر حسيني ديروز در پايان جلسه هيات دولت در گفتگو با خبرنگاران گفت، با اجراي طرح ضربتي اشتغال در سال گذشته براي ۹۰ هزار نفر در بخش صنعت كشور فرصت شغلي ايجاد شد.
وزير كار و امور اجتماعي همچنين با اشاره به اينكه هدف نهايي طرح ضربتي اشتغال از بنگاههاي اقتصادي كوچك است يادآور شد، هم اكنون در حال فعالتر كردن قانون تشكل هاي كارگري در كشور هستيم.
حسيني با اعلام اينكه در طرح ضربتي ۳۰۰ هزار فرصت شغلي در سال ۸۱ به ۲۹۱ هزار مورد تسهيلات بانكي ارائه شد، گفت: اگر رشد اقتصادي در سال جاري به ۸ درصد برسد مي توان ۹۰۴ هزار فرصت شغلي در سال ۸۲ ايجاد كرد.
|
|
|
وزارت اقتصاد اعلام كرد:
خزانه كل كشورپارسال ۱۲ درصد كم آورد
گروه اقتصادي: گزارش عملكرد دولت در سال ۱۳۸۱ حاكي است كه درآمدهاي دولت (دريافتها) در سال ۸۱ با ۶/۶۱ درصد افزايش نسبت به مدت مشابه سال قبل به رقم ۲۱۳ هزار و ۱۴۸ ميليارد ريال رسيد كه
۴/۸۸ درصد بودجه مصوب محقق شده است.
به گزارش روابط عمومي وزارت امور اقتصادي و دارائي وصول درآمدهاي مالياتي با ۲/۲۱ درصد افزايش نسبت به مدت مشابه سال قبل به رقم ۵۰ هزار و ۵۸۷ ميليارد ريال رسيد كه ۸۱ درصد ارقام پيش بيني شده در بودجه سال ۸۱ مي باشد.
براساس اين گزارش وصول ماليات در بخش شركتهاي غيردولتي به ۹ هزار و ۶۸۵ ميليارد ريال، ماليات بر ثروت به ۲ هزار و ۶۴۷ ميليارد ريال و در بخش ماليات بر واردات به رقم ۱۶ هزار و ۴۰۹ ميليارد ريال رسيد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتيب ۵/۲۲ درصد، ۴/۳۸ درصد و ۶/۳۸ درصد رشد نشان مي دهد.
|
|
|
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران:
اجراي طرح هاي نطنز و اراك مخفي نيست
|
|
وين - خبرگزاري جمهوري اسلامي: رئيس سازمان انرژي اتمي ايران روز سه شنبه در دفتر سازمان ملل در وين سياست هاي هسته اي تهران را صلح آميز، شفاف و مستقل خواند و افزود: دولت و ملت ما برغم همه محدوديت هاي اعمال شده و با توجه به تأثير شگرف اين فناوري در زمينه هاي علمي اقتصادي و اجتماعي و توسعه پايدار مصمم به استفاده صلح آميز از فن آوري هسته اي است .
غلامرضا آقازاده كه در جمع نمايندگان كشورهاي مختلف عضو شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي سخن مي گفت ، افزود: توليد برق ، اولين ضرورت و نيازمندي ايران در توسعه هسته اي مي باشد و استفاده از سوخت فسيلي ، با توجه به روند رو به رشد اقتصادي و اجتماعي تأمين كننده نيازهاي ايران نيست .وي گفت : ارتقاء سطح زندگي و بهبود شاخص هاي اقتصادي و رهايي از وابستگي صرف به نفت از عوامل مهم تجديد نظر در روند استفاده بي رويه از منابع فسيلي در كشور شده است .
آقازاده اظهار داشت : ارزش اقتصادي توليد برق هسته اي بيش از ۵ ميليارد دلار در سال برآورد مي شود و از لحاظ اجتماعي و زيست محيطي نيز از توليد۱۵۷ هزار تن دي اكسيد كربن ، ۱۰۱۵۰ تن ذرات معلق در هوا، ۱۳۰ تن گوگرد و۵۰ تن اكسيد نيتروژن ممانعت به عمل خواهد آمد.
وي با اشاره به اينكه دومين نياز اصلي در برنامه توسعه هسته اي ايران خودكفايي در زمينه توليد سوخت هسته اي است ، گفت ساخت انواع نيروگاه اتمي با نظارت كامل آژانس ما را ملزم مي سازد كه در زمينه توليد انواع سوخت هسته اي فعاليت كنيم .
آقازاده اعلام كرد كه براي توليد سوخت هسته اي بايد مراحل فرآوري سنگ معدن اورانيوم تبديل و غني سازي آن اجرا شود.
وي درباره طرح ساقند يزد گفت : اين طرح نمايش عيني فعاليت ايران در زمينه استحصال اورانيوم طبيعي است و تاسيسات موجود در اين كارخانه اورانيوم را از عمق ۳۵۰ متري استخراج كرده و سپس در منطقه اردكان يزد پس از اعمال فرآورده هاي مختلف شيميايي و فيزيكي به كيك زرد تبديل مي كند.
وي با اشاره به طرح يو.سي .اف در اصفهان گفت : اين طرح تبديل كيك زرد به هگزا فلوريد اورانيوم ، اورانيوم فلزي و اكسيد اورانيوم است كه اين دو، تركيبات اصلي سوخت هسته اي نيروگاه ها و راكتورهاي اتمي مي باشند.
رئيس سازمان انرژي اتمي گفت : يو.اف . ۶ خوراك اصلي كارخانه غني سازي در نطنز مي باشد لذا آنچه در اين شهر در حال انجام است تكميل واحد غني سازي اورانيوم براي توليد سوخت هسته اي نيروگاه هايي است كه از اورانيوم با غناي كم (حدود تا ۵ درصد يو۲۳۵) استفاده مي كنند.وي گفت : تمامي اين طرح ها بااطلاع و نظارت آژانس انرژي اتمي انجام مي شودو براي توليد غلاف سوخت ، كارخانه زد.پي .پي در اصفهان در حال ساخت است و تاسيس نيروگاه هاي اتمي با استفاده از آب سنگين اچ . دبليو. ار نيازمند ساخت تاسيسات اراك است .
وي هياهوي تبليغاتي مبني بر غيراقتصادي بودن اين طرح ها را رد كرد و افزود: آيا كشورهايي مانند آمريكا، روسيه، فرانسه، انگلستان، آلمان، چين، ژاپن، هند، كانادا، پاكستان و آرژانتين كه تمامي مراحل چرخه سوخت هسته اي را در مقياس صنعتي و يا نيمه صنعتي در اختيار دارند، كاري غيراقتصادي كرده اند.
آقازاده درباره اتهامات وارده مبني بر اين كه برنامه غني سازي اورانيوم ايران در جهت ساخت سلاح هسته اي است، گفت: هم اكنون بيش از ۱۲ كشور كار غني سازي اورانيوم را انجام مي دهند آيا مي توان گفت اين كشورها در راستاي ساخت سلاح هسته اي عمل مي كنند.
رئيس سازمان انرژي اتمي در زمينه اين كه ايران باتوجه به تعهد روسيه براي تأمين سوخت هسته اي ايران نيازي به ميليون ها دلار سرمايه گذاري براي توليد چرخه سوخت هسته اي ندارد، افزود: روسيه تنها متعهد به تأمين سوخت هسته اي نيروگاه اتمي بوشهر است و هيچ تعهدي نسبت به تأمين سوخت هسته اي ساير نيروگاه هاي ايران ندارد.
آقازاده تصريح كرد: همچنين تعهد روسيه در زمينه سوخت هسته اي نيروگاه بوشهر محدود و مشخص است و لذا ما حتي در مورد نيروگاه اتمي بوشهر نيز پس از اتمام قرارداد نيازمند تأمين سوخت از منابع ديگر مي باشيم.
وي مخفي بودن اجراي طرح هاي نطنز و اراك را غيرمنطقي و بيهوده دانست و افزود: تأسيسات اراك در زمينه توليد آب سنگين است و اين مسئله موضوع پادمان «سيستم نظارت» آژانس انرژي اتمي نيست و لذا هيچ وظيفه قانوني براي اعلام آن نداشته ايم.
وي گفت: با وجود تأسيسات عظيم و تعدد برج هاي بلند تقطير در طرح اراك و وجود ماهواره ها، رفت و آمدها و ارتباطات جهاني، مخفي بودن فعاليت نمي تواند مبناي منطقي داشته باشد.
اين مقام انرژي اتمي ايران با اشاره به مفاد پيمان نظارت بر فعاليت هاي هسته اي «ان.پي.تي» و موافقتنامه هاي پادمان افزود: ما براساس اين پيمان ها موظف بوديم، ۱۸۰ روز قبل از بردن «يو.اف.۶» به داخل سايت نطنز، آژانس را مطلع كنيم اما ايران در سپتامبر ۲۰۰۲ و پيش از هياهوي تبليغاتي محافل و رسانه هاي تبليغاتي به طور رسمي آژانس را از وجود چنين تاسيساتي مطلع كرد وبدون هيچ الزام قانوني از مدير كل آژانس و گروه بازرسي براي بازديد از كارخانه نطنز دعوت
به عمل آورد.
|
|
|
بورس
|
تغيير قيمت
|
آخرين قيمت
|
تعدادسهام معامله شده
|
نام شركت
|
۸۰۲-
|
۳۲۶۳۶
|
۹۱۳۸۹
|
خدمات انفورماتيك
|
۵۷-
|
۱۳۱۳
|
۱۷۶۱۶۱
|
توسعه معادن روي ايران
|
۱۴۶
|
۳۴۴۸
|
۱۴۹۶۳
|
قند مرودشت
|
۱۶۹
|
۵۲۱۰
|
۱۶۳۵۸۴
|
توليدي مهرام
|
۴۷۴-
|
۴۶۹۹۷
|
۲۹۶۵۸
|
افست
|
۶۴۹-
|
۲۵۳۴۷
|
۱۱۹۱۵
|
نفت پارس
|
۱۰۰۰-
|
۵۰۰۰۰
|
۳۲۰۵۰
|
نفت بهران
|
۲۲۲
|
۲۲۸۶۱
|
۱۵۳۴۷
|
صنايع شيميايي ايران
|
۲۰-
|
۶۰۳۰
|
۲۱۹۵۵
|
پتروشيمي خارك
|
۵۴
|
۴۰۵۴
|
۱۳۹۶۱
|
پتروشيمي اراك
|
۱۹۱
|
۱۲۲۵۰
|
۴۶۹۰۱
|
داروسازي جابرابن حيان
|
۱۶۰
|
۱۶۱۶۰
|
۱۸۸۴۲
|
داروسازي كوثر
|
۳۴۱
|
۳۴۴۹۶
|
۱۵۰۰۰
|
داروسازي دكتر عبيدي
|
۲۰۷
|
۲۱۰۰۰
|
۴۸۰۰
|
داروسازي سبحان
|
۳۴
|
۲۷۹۹
|
۱۳۱۲۲
|
كف
|
۵۹۲-
|
۱۱۲۶۳
|
۹۹۷۹
|
صنايع لاستيكي سهند
|
۴۰
|
۱۱۹۰۳
|
۱۲۰۰
|
شيشه قزوين
|
۱۳
|
۱۴۰۱
|
۱۰۰۷۵
|
شيشه و گاز
|
۱۰
|
۶۰۰۰
|
۵۴۴۷۲
|
فرآورده هاي نسوز ايران
|
۱۹۴
|
۱۲۲۹۹
|
۱۷۱۹۱
|
كاشي اصفهان
|
۶۳۴
|
۱۳۳۱۶
|
۶۸۸۲
|
كاشي نيلو
|
۶
|
۱۵۰۰۱
|
۱۱۸۵۰
|
كاشي الوند
|
۵۶-
|
۴۰۵۰
|
۲۲۷۱۵
|
كاشي تكسرام
|
۳۵۲
|
۳۵۶۴۴
|
۱۶۳۴۶
|
سيمان تهران
|
۴۳۸-
|
۴۳۴۰۱
|
۱۴۲۳۲
|
سيمان كرمان
|
۱۸۴
|
۱۸۶۷۶
|
۲۹۹۴۹
|
سيمان فارس و خوزستان
|
۱۵۲-
|
۱۵۱۲۷
|
۲۷۲۸۳
|
سيمان شرق
|
۳۶۱
|
۳۶۴۹۳
|
۳۰۹۶۶
|
سيمان خزر
|
۷۹۰
|
۳۷۸۹۰
|
۳۱۶۵۰
|
حق تقدم سيمان خزر
|
۱۷۵۰
|
۲۹۰۰۰
|
۱۰۴۴۹
|
حق تقدم سيمان غرب
|
۶۰
|
۳۸۱۰
|
۲۲۱۲۹
|
ايرانيت
|
۱۰۴
|
۵۸۸۱
|
۳۲۰۵۲
|
لوله و ماشين سازي ايران
|
۵۷۶
|
۲۷۴۸۸
|
۲۲۶۵۲
|
آلومتك
|
۲۰۰
|
۳۰۵۰
|
۲۲۴۸۵
|
حق تقدم نورد آلومينيوم
|
۷۴
|
۷۵۵۷
|
۳۱۱۷۷۶
|
صنايع آذر آب
|
۱۰۰
|
۶۳۰۰
|
۵۰۲۵۷۰۹
|
حق تقدم صنايع آذر آب
|
۱۱-
|
۴۰۱۴
|
۱۷۰۰۰
|
پمپ سازي ايران
|
۴۵
|
۴۶۱۹
|
۹۶۷۸۱۵
|
تراكتورسازي ايران
|
۳۱
|
۱۴۰۰۰
|
۲۲۳۰۵
|
كابل البرز
|
۶۱۰
|
۱۳۲۱۰
|
۱۴۳۱۲
|
كابلسازي ايران
|
۶۲-
|
۳۲۴۵
|
۶۲۱۷۹
|
صنايع مخابراتي راه دور ايران
|
۶۰
|
۲۹۰۰
|
۲۶۷۹۲۱
|
ايران خودرو ديزل
|
۵۰
|
۲۷۴۰
|
۱۱۸۶۱۸۹
|
ايران خودرو
|
۵۱
|
۲۹۰۱
|
۱۱۴۶۲۵
|
گروه بهمن
|
۸
|
۷۲۲۰
|
۱۰۰۱۹۰
|
سايپا ديزل
|
۵۳
|
۵۱۵۳
|
۷۸۶۱۴۹
|
سايپا
|
۱۰۰
|
۲۳۰۰
|
۲۴۶۹۶۱
|
نيرو محركه
|
۱۸۲
|
۱۸۴۵۳
|
۲۳۱۸۴۵
|
صنعتي دريايي ايران
|
۴۸
|
۱۶۴۸
|
۲۳۸۲۲
|
سامان گستر اصفهان
|
۱
|
۲۴۶۰
|
۱۵۸۶۵۸
|
توسعه صنايع بهشهر
|
۱۸
|
۲۱۹۴
|
۴۳۵۷۴۸
|
سرمايه گذاري ملي ايران
|
۱۰
|
۱۶۱۰
|
۱۱۵۴۳۰
|
سرمايه گذاري سپه
|
۵۹
|
۱۲۴۹
|
۲۳۲۳۰
|
سرمايه گذاري ملت
|
۲۸
|
۳۰۴۵
|
۵۸۳۷۷
|
سرمايه گذاري بانك ملي
|
۲۶
|
۱۹۷۰
|
۲۰۰۹۴
|
سرمايه گذاري رنا
|
۲۷
|
۱۹۸۰
|
۶۱۹۹۱
|
سرمايه گذاري ساختمان ايران
|
۵
|
۳۳۸۶
|
۱۳۸۳۲۵
|
سرمايه گذاري صنعت و معدن
|
۸۵
|
۲۰۲۹
|
۳۰۸۹۷۷
|
سرمايه گذاري توسعه معادن و فلزات
|
۳۴۹
|
۱۷۸۵۰
|
۲۶۴۴۵
|
سرمايه گذاري داروپخش
|
|
|
|
|
|
|
|
|
۱۰
|
۱۰۲۴۹
|
۱۵۰۰۰
|
گلوكوزان
|
۱۱۵
|
۲۴۳۰
|
۲۰۰۰۰
|
كيوان
|
۶۰
|
۱۸۰۰۰
|
۳۳۳۲
|
البرز دارو
|
۴۰-
|
۷۶۰
|
۲۴۱۶۵
|
پارسيلون
|
۱-
|
۴۹۲۶
|
۱۱۷۸۲
|
سپنتا
|
۱۰
|
۱۰۰۷
|
۵۹۶۹۱۱
|
پارس الكتريك
|
۳۰۵۴
|
۶۶۲۱
|
۵۶۱۷۱۲
|
پارس خودرو
|
۵۳
|
۱۱۳۲
|
۶۳۷۴
|
ايران دوچرخ
|
۱۱۳
|
۲۳۷۷
|
۹۹۲۰
|
سرمايه گذاري توكا فولاد
|
۰۴/۶۰
|
۳۵/۵۶۹۸
|
-
|
شاخص كل قيمت سهام
|
|
|
|
|
|
قيمت طلا و ارز
|
نوع قيمت فروش (ريال)
يك بهار آزادي ۸۴۵۰۰۰
نيم بهار آزادي ۳۶۵۰۰۰
ربع بهار آزادي ۲۳۵۰۰۰
يك گرم طلاي ۱۸ عيار (ساخته نشده)۶۸۵۰۰
يك دلار آمريكا (بازار غيررسمي)۸۱۷۰
يك دلار آمريكا (نرخ رسمي بانك مركزي) ۸۱۳۷
يك يورو (نرخ رسمي بانك مركزي)۹۲۷۹
|
|
|
|