• سخنگويان پولساز كاخ سفيد
|
|
هنوز چند ساعت از اعلام خبر كناره گيري آري فلچر، سخنگوي مطبوعاتي دولت بوش، در ماه ژوئيه نگذشته بود كه انبوه تقاضا از سوي ناشران كتاب و شركت هاي خصوصي تدوين خطابه ماشين فاكس او را از كار انداخت. در حال حاضر فلچر برنامه خاص را براي آينده خود اعلام نكرده است، اما شكي نيست كه هر كاري را انتخاب كند، بيشتر از شغل فعلي اش درآمد خواهد داشت. حقوق سالانه او در حال حاضر ۱۴۵ هزار دلار است، اما به زودي مي تواند براي هر سخنراني ۲۵ هزار دلار طلب كند. اما فلچر فقط به فكر پول درآوردن نيست و خيال دارد كتاب متفكرانه درباره روابط كاخ سفيد با مطبوعات و رسانه ها در زمان جنگ به رشته تحرير درآورد. خود او مي گويد: «خيال نداشته باشيد در كتاب من مثل كتاب جورج استفانو پولوس، سخنگوي كلينتون، همه چيز از سير تا پياز گفته شود.» گفتني است كه كتاب استفانو پولوس در زماني كه كلينتون هنوز رئيس جمهور بود، ۳ ميليون دلار برايش درآمد داشت. اما فلچر به رازداري معروف است. تقريباً تمام سخنگويان مطبوعاتي كاخ سفيد پس از اتمام كارشان به نوشتن كتاب روي آورده اند، اما تا قبل از كلينتون همه سخنگويان بعد از پايان دوره رئيس جمهوري خود، كتاب را به چاپ مي رساندند. خانم مادلين فيتس واتر، سخنگوي ريگان و بوش پدر اكنون مشغول نوشتن سومين كتاب خود است.
• بازجويي از كوينز
تيم كولينز يكي از سروان هاي انگليسي جنگ عراق به اتهام آزار و شكنجه سربازان اسير عراقي و مردم غيرمسلح برخي شهرهاي اين كشور مورد بازجويي قرار گرفت. وي كه با مقام سروان در جنگ حضور داشت به خاطر كنترل كردن ۶۰۰ سرباز انگليسي در جنگ به مقام سرگرد ترفيع يافت. اما اكنون به شكايت برخي شاهدان كه مدعي اند كولينز خلاف قوانين حقوق بشر و اصول نظامي با سربازان اسير رفتار كرده است تحت بازجويي است. به نوشته روزنامه تايمز كولينز در جنگ عراق با عينك دودي و سيگاري بر گوشه لب چنان با قدرت در مقابل سربازان آمريكايي و انگليسي سخنراني كرد كه متن سخنراني اش بر تخته اعلانات «اووال افيس» آويخته شد. همچنين پرنس چارلز پيامي براي تبريك به كولينز به خاطر جسارتش فرستاد.
• داستان دينار و دلار
|
|
دريكي از خيابان هاي بغداد كه سابقاً بازار سهام در آن قرار داشت و اكنون به بازاري براي هر چيز، از سيگار گرفته تا دينارهايي كه عكس صدام جوان را بر خود دارند تبديل شده، اتفاق عجيبي در حال وقوع است. ارزش دينارهاي صدام روز به روز نسبت به دلار بيشتر مي شود. هفته گذشته هر دلار در ازاي ۲۰۰۰ دينار معامله مي شد، اما اكنون به ۱۰۰۰ دينار در برابر هر دلار رسيده است. اما چرا؟ حتي مقامات آمريكايي كه فعلاً به طور موقت! عراق را اداره مي كنند از اين راي اعتماد عجيب به پولي كه به اين زودي ها از دور خارج خواهد شد و متعلق به رژيمي است كه ديگر وجود ندارد، شگفت زده شده اند. اما علت اين امر واقعاً ساده است: در حال حاضر بازرگانان اسكناس هاي ۱۰ هزار دلاري را قبول نمي كنند، زيرا مي ترسند آمريكا به بهانه غارت هايي كه از بانك مركزي صورت گرفته است، آنها را بي ارزش اعلام كند. در نتيجه فقط اسكناس هاي ۲۵۰ ديناري گردش دارند. بدين ترتيب عرضه دينار پايين آمده و در عين حال تقاضا براي آن از سوي آمريكايي ها، خبرنگاران و حتي خريداران عراقي كه مشتاقانه اجناس غارت شده را در بازارهاي سياه خريداري مي كنند، بالا رفته است. مسعودالدوبيلي، اقتصاددان عراقي مي گويد اين امر براي اقتصاد عراق مصيبت بار است، معمولا كشورهاي در حال توسعه ميل دارند پولشان كم ارزش تر از ارزش واقعي اش معامله شود تا بتوانند صادراتشان را با قيمتي رقابتي عرضه كنند.
• فرصت از دست رفته FBI
زماني نسبتاً طولاني از پايان جنگ افغانستان مي گذرد اما هنوز آمريكا موفق به دستگيري اسامه بن لادن رهبر القاعده نشده است. جالب اين كه چندي پيش اي بي سي نيوز اعلام كرد كه ماموران FBI در سال ۱۹۹۸ عملياتي را براي دستگيري بن لادن ترتيب داده بود اما پس از مدتي از اجراي اين عمليات صرف نظر كرد. به گزارش اي بي سي نيوز نيروهايي كه قرار بود در اين عمليات شركت كنند در صحراي تگزاس به شدت مشغول مانورهاي مختلف بودند تا براي اجراي برنامه كاملاً حاضر باشند. جك كلونان از ماموران ويژه سابق FBI جزييات اين طرح را براي اين شبكه بازگو كرد. كلونان با بيان اين كه ماموران FBI در آن دوران از فعاليت و تشكيلات گروه طالبان در قندهار اطلاع داشتند گفت: «ماموران اطلاعات خوبي به دست آورده بودند آنها حتي محل زندگي بن لادن و خانه وي را شناسايي كرده بودند و منطقاً بايد در نهايت مي توانستند او را دستگير كنند.» كه به خاطر نام مقرشان (قرارگاه الكس) به گروه آلكس نام گرفته بودند قرار بود از ازبكستان وارد افغانستان شده و بن لادن را دستگير كنند. به همين دليل اعضاي تيم در صحرايي نزديك كسبه سان آنتينو ايالت تگزاس كه از نظر طبيعي شباهت بسياري به افغانستان داشت مشغول تمرين بودند. كلونان در ادامه با اشاره به اين كه قرار بود نيروها را هواپيماي آمريكايي به افغانستان ببرد افزود: «طبق برنامه پس از آن استقرار ماموران آمريكايي در نزديكي خانه بن لادن قرار بود يكي از ماموران درب خانه را زده و بگويد شيخ اسامه بن لادن! به ما دستور بازداشت شما را داده اند» اما به هر حال اين پروژه به دستور جانت رنو (Janet Reno) وزير دادگستري وقت آمريكا به خاطر احتمال تلفات و خسارت زياد براي سربازان آمريكايي متوقف شد و به گفته كلونان شايد يكي از بهترين فرصت ها براي دستگيري بن لادن از دست رفت.