• بزرگ ترين گل جهان
|
|
بزرگ ترين غنچه جهان هفته گذشته در آلمان شكفته شد. اين غنچه كه متعلق به گل شيپوري (Armophophallus titanum) طلايي رنگ مايل به قرمز است در باغ گياه شناسي بن شكفته شد. طي ۶۰ سال گذشته پژوهشگران تنها توانسته بودند گل هايي تا ارتفاع ۲متر را پرورش دهند. وليكن شكوفايي اين گل شيپوري با ارتفاع ۲ متر و ۶ سانتيمتر توانست تمامي ركوردهاي قبلي را شكست دهد. اين گل اولين بار توسط اودورادو بكاري (O.Beccari) شناسايي در سال ۱۸۶۸ از جنگل هاي باراني غرب سوماترا در اندونزي به اروپا آورده شد. او دانه هاي اين گل را به باغ گياه شناسي سلطنتي كيو در لندن، جايي كه اولين نمونه هاي پرورشي اين گل در سال ۱۸۸۹ به گل نشستند، فرستاد. گل شيپوري طلايي رنگ گل نادري است و اين امر كار كردن بر روي آن را مشكل مي ساخت وليكن هنگامي كه پژوهشگران كار بر روي آن را آغاز كردند بسيار سخت بود كه از ادامه آن دست بكشند. غنچه هاي سوسني شكل و بزرگ اين گل بوي گوشت فاسد شده را مي دهند بنابراين اين گل در ميان مردم به گل جنازه معروف شده است. گل هاي نسبتاً قهوه اي رنگ اين گل با تقليد بوي گوشتي كه در حال فاسد شدن است توجه حشرات را به سمت خود جلب مي كنند. بنابراين حشرات از طريق تخمگذاري در ميان گل هاي اين گياه، به آن در امر گرده افشاني كمك شاياني مي كنند.
• از عصر حجر به عهد برنج
|
|
باستان شناسان بيش از ۶ جسد را در گودي در نزديكي استونهنج (Stonehenge) كشف كردند. بقايايي از بدن ۴ فرد بزرگسال و ۲ كودك در ناحيه اي در آمسبري (Amesbary) يافت شد. اين ناحيه در حدود نيم مايلي آمسبري آركر، جايي كه مرد عهد برنج با اولين طلاهاي يافت شده در انگلستان در آنجا دفن شده است، قرار دارد. پژوهشگران معتقدند كه قدمت استخوان هاي كشف شده در استونهنج به ۴۵۰۰ سال پيش، يعني همزمان با دوره آركر، بر مي گردد. آنها تصور مي كنند كه استخوان هاي يافت شده احتمالاً متعلق به همان افراد وليكن از نسلي متفاوت هستند. استخوان هاي متعلق به اجساد اوليه دفن شده تا حدودي متلاشي شده وليكن استخوان هاي مربوط به تدفين هاي بعدي، يك مرد و يك كودك، كاملاً دست نخورده و سالم اند. اين قبر كه در ۳ مايلي استونهنج قرار دارد احتمالاً به علت كند و كاوهاي صورت گرفته براي عبور كابل برق و لوله هاي آب آسيب ديده است. در اين قبر علاوه بر اجساد يافت شده ۴ ديگ جام مانند متعلق به همان دوره و تعدادي وسايل چخماقي منجمله سنان چخماقي و يك دكمه از جنس استخوان مشاهده شد. قبر يافت شده بسيار مبهوت كننده است چرا كه عبور انگلستان از عصر حجر به عهد برنج را در حدود ۲۳۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح نشان مي دهد.
• تراشه اسپرم شناس
دانشمندان آمريكايي تراشه اي ساخته اند كه قادر است اسپرم هاي سالم و در حال حركت را از اسپرم هاي معيوب جدا كند. گري اسميت (G.Smith) كه متخصص زنان و زايمان در دانشگاه ميشيگان است متوجه شد جريان هاي ميكروسكوپي از مايعات كه كاملاً در مجاورت يكديگر در حال حركت اند به سختي با يكديگر مخلوط مي شوند. او مي گويد: «پس از اينكه خوب فكر كردم به اين نتيجه رسيدم كه از اين پديده غيرعادي مشاهده شده در مايعات مي توان براي تفكيك اسپرم ها استفاده كرد. » مايع مني در يك طرف تراشه سيليكوني كه از نظر اندازه با يك تمبر پستي برابري مي كند ريخته شد و در طرف ديگر تراشه آب نمك چكيده شده و اين دو از طريق يك لاين كه عرض آن كمتر از نيم ميليمتر است با هم ارتباط داشتند. پس از مخلوط شدن مني و آب نمك اسپرم هاي سرحال به سمت آب نمك حركت كرده در حالي كه اسپرم هاي مرده و يا معيوب در پشت باقي ماندند. در حالت معمول، ۴۸ درصد از اسپرم هاي انسان سالم بوده و توانايي حركت به سمت تخمك را دارند وليكن با استفاده از اين روش مي توان اين نرخ را تا ۹۸ درصد افزايش داد.
• ارتباط تغذيه و جنسيت نوزاد
پژوهشگران دريافته اند كه به هنگام كمبود و قحطي مواد غذايي، زناني كه از تغذيه كافي برخوردارند نسبت به زنان با تغذيه ضعيف، احتمال پسردار شدنشان ۲ برابر بيشتر است. گروهي از پژوهشگران كالج دانشگاهي لندن در بريتانيا معتقدند كه اين پديده يك مكانيسم دفاعي طبيعي در مقابل قحطي و كمبود مواد غذايي است. وليكن اينكه چگونه سيستم توليد مثلي بدن مادر براي عمل در اين زمينه برنامه ريزي مشخص مي شود مسئله اي است كه تاكنون مشخص نشده است. دكتر روت ميس (R.Mace) مي گويد: «ما هيچ گونه اطلاعاتي در زمينه مكانيسم دخيل در اين مسئله نداريم وليكن تنها احتمالي كه مي توانيم بدهيم اين است كه مرحله جايگزيني جنين در زمان قحطي بلافاصله بعد از لقاح و بسيار سريع تر از حالت معمول صورت مي گيرد.» به اعتقاد دانشمندان حمل جنين هاي پسر نسبت به جنين هاي دختر آسيب بيشتري را متوجه مادر مي كند.