مديرعامل بانك كشاورزي:
حداقل ۳ درصد از رشد بخش كشاورزي ناشي از تسهيلات بانكي است
نتايج يك مطالعه نشان مي دهد به ازاي هر يك درصد افزايش اعتبار پرداختي از سوي بانك كشاورزي، ارزش افزوده بخش حداقل به ميزان ۱۵/۰ درصد افزايش مي يابد.
|
|
مديرعامل بانك كشاورزي با بيان مطلب فوق گفت: براساس تحقيق صورت گرفته و باتوجه به اين كه رشد تسهيلات اعطايي بانك به قيمت ثابت در سال ۱۳۸۰ معادل ۱/۴۷ درصد بوده است حداقل ۸۲/۲ درصد از رشد بخش كشاورزي در سال ۸۰ ناشي از تسهيلات بانك كشاورزي بوده است.
دكتر جلال رسول اف كه در مورد عملكرد بانك كشاورزي در سال ۸۱ با خبرنگاران سخن مي گفت در مورد عملكرد بانك در اجراي بند «پ» تبصره ۲۹ قانون بودجه سال ۸۰ تا پايان سال ۸۱ گفت: كل اعتبارات در اين قسمت يك هزار و ۵۶۳ ميليارد ريال بود اما در بانك يك هزار و ۵۹۱ ميليارد ريال طرح مصوب و به كميته اشتغال ارجاع شد و تاكنون ۳۴ هزار و ۸۴۵ نفر به طور مستقيم و غيرمستقيم از اين محل مشغول به كار شده اند (۲۳ هزار و ۱۰۰ نفر به طور مستقيم و ۱۱ هزار و ۷۴۵ نفر به طور غيرمستقيم).
رسول اف در مورد عملكرد بانك در اجراي بند «ل» تبصره ۳ قانون بودجه سال ۸۱ كل كشور نيز تصريح كرد: كل اعتبار بانك از اين محل يك هزار و ۷۶۲ ميليارد ريال بود و براين اساس بانك تا پايان سال ۸۱ بيش از يك هزار و ۵۳۸ ميليارد ريال طرح را مصوب و به كميته اشتغال ارجاع داد و تا پايان سال ۸۱ بيش از ۱۴ هزار و ۹۳۳ نفر به طور مستقيم و غيرمستقيم از اين محل فرصت اشتغال پيدا كرده اند.
وي افزود: بانك تا پايان سال ۸۱ بالغ بر ۶۳۷ ميليون دلار، پرداخت ارزي از محل ماده ۶۰ قانون برنامه سوم داشته است. از اين محل ۳۳ طرح به ارزش ۱۶۴ ميليون دلار در دست بررسي است، ۳۴ طرح به ارزش ۱۳۱ ميليون دلار مصوب شده و ۶۶ طرح به ارزش ۳۴۲ ميليون دلار عقد قرارداد و يا گشايش اعتبار شده است، ضمن آن كه تا پايان سال ۸۱ و از محل تسهيلات اعتباري تبصره ۲۷ رقمي بالغ بر يك هزار و ۱۷۸ ميليارد ريال براي برقي كردن ۲۵ هزار و ۴۷۷ حلقه چاه كشاورزي تسهيلات پرداخت شده و هم اكنون عمليات اجرايي آنها به پايان رسيده است.
مديرعامل بانك كشاورزي در مورد ديگر طرح هاي اشتغالزاي بانك كشاورزي و طرح طوبي گفت: تا پايان سال ۸۱ و از محل تسهيلات پرداختي ماده ۵۶ قانون برنامه سوم (شامل روش كارگاهي و خوداشتغالي) رقمي بالغ بر يك هزار و ۴۵۲ ميليارد ريال تسهيلات به ۷۷ هزار و ۲۷۳ نفر پرداخت شده است، ضمن آن كه از محل بند «م» تبصره ۵ قانون بودجه سال ۷۸ و بند «ط» تبصره ۵ قانون بودجه سال ۷۹ و بند «ط» تبصره ۵ قانون بودجه سال ۸۰، تا پايان سال ۸۱ تعداد ۳۹ هزار و ۱۹۳ طرح به مساحت ۱۵۶ هزار و ۵۸۳ هكتار در قالب طرح طوبي مصوب شده است. در اين طرح ها سهم بانك ۵۳۵ ميليارد ريال و سهم دولت ۲۹۹ ميليارد ريال بوده است و جمع تسهيلات پرداختي طرح طوبي تا پايان سال ۸۱ بالغ بر ۸۳۴ ميليارد ريال شده است.
رسول اف در مورد ميزان تسهيلات پرداختي بانك كشاورزي به كشاورزان براي خريد ماشين آلات و ادوات كشاورزي در سال ۸۱ اظهار داشت: بانك كشاورزي در سال ۸۱ براي خريد ۳۴ هزار و ۲۵۳ دستگاه از انواع ماشين آلات و ادوات كشاورزي نظير تراكتور، كمباين، تيلر، خرمنكوب و... بالغ بر ۹۸۹ ميليارد ريال تسهيلات پرداخت كرده است. از اين ميزان تسهيلات ۵۸۸ ميليارد ريال براي خريد ۱۲ هزار و ۵۱۹ دستگاه تراكتور و ۸۶ ميليارد ريال براي خريد ۶۳۱ دستگاه كمباين اختصاص يافته است.
مديرعامل بانك كشاورزي در مورد رقم كلي تسهيلات پرداختي در سال ۸۱ و جذب سپرده ها در اين سال گفت: كل تسهيلات پرداختي (تبصره اي و غيرتبصره اي) بانك كشاورزي در سال ۸۱ بالغ بر ۲۲ هزار و ۶۰۷ ميليارد ريال شده كه درمقايسه با سال ۸۰ كه جمع تسهيلات پرداختي بانك ۱۶ هزار و ۴۸۸ ميليارد ريال بود از رشدي ۳۷ درصدي برخوردار شده است. البته در اين سال ۴۰۰ ميليون دلار تسهيلات ارزي نيز پرداخت شده است. همچنين بانك تا پايان سال گذشته ۲۴ هزار و ۹۲۲ ميليارد ريال از سپرده هاي دولت و مردم را به طرق مختلف (انواع قرض الحسنه، سپرده هاي كوتاه و بلندمدت و...) جذب كرده است كه اين رقم نسبت به سال ۸۰ كه بانك توانسته بود ۱۷ هزار و ۴۲۴ ميليارد ريال از سپرده هاي دولت و مردم را جذب كند از ۴۳ درصد رشد برخوردار شده است.
وي در مورد عملكرد صندوق كمك به توليدكنندگان خسارت ديده اظهار داشت: اين صندوق تا پايان سال ۸۱ به ۶۱۵ هزار و ۷۸۰ نفر از توليدكنندگان كه به دلايل مختلف دچار خسارت شده بودند رقمي بالغ بر ۳۹۲ ميليارد ريال خسارت پرداخت كرده است و پيش بيني مي شود امسال ۸۰۰ ميليارد ريال خسارت به خسارت ديدگان پرداخت شود.
رسول اف در خاتمه در مورد فارغ التحصيلان كشاورزي گفت: تا پايان سال گذشته براي ۲ هزار و ۳۰۸ نفر از فارغ التحصيلان بخش كشاورزي از طريق پرداخت تسهيلات، اشتغال ايجاد شده است.
|