دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۸۲- سا ل يازدهم - شماره ۳۰۷۸ - jun .16, 2003
شهري
Front Page

شهردار تهران:
برخي شهرداري هاي مناطق هيچ ارتباطي با مردم ندارند
گروه شهري: اعضاي شوراهاي شهرها و شهرداران تهران و قم بر ضرورت تشكيل مجمع مشورتي كلان شهرها تأكيد كردند.
به گزارش روابط عمومي شوراي شهر تهران در ديدار ديروز ،اعضاي شوراها و شهرداران تهران و قم، مجمع مشورتي كلان شهرها را انتقال دهنده مشكلات كلان شهرها به دولت، مجلس و ساير مسئولان و ارگانها دانستند.
مهندس چمران رئيس شوراي اسلامي شهر تهران نيز در اين جلسه بر خدمتگزاري به مردم تأكيد كرد و تشكيل مجمع كلان شهرها را جهت بررسي مشكلات آنان ضروري دانست.
وي افزود: شهرداري ها بايد درآمد داشته باشند، تا كار كنند اگر دولت مي خواهد عوارض را تجميع كند و به اين ترتيب به صنعت كشور كمك كند لااقل تا بازگشت درآمد ناشي از اين قانون به شهرداري ها، كمك هايي را به شهرداريها پرداخت كنند تا كارهاي روزمره آنها ادامه يابد.
دكتر محمود احمدي نژاد شهردار تهران در اين جلسه با اشاره به مشكلات كلان شهرها و استقبال از تشكيل مجمع مشورتي اظهار داشت: عده اي از كارشناسان معتقدند كه منشاء تحولات آينده كشور، كلان شهرها خواهندبود. اين مسئله بايد حساسيت مسئولان را نسبت به كلان شهرها و سياستهايي كه بايد در آنها اجرا شود افزايش دهد.
وي افزود: امروز مسئوليتهاي زيادي بر عهده شوراها و شهرداري هاست كه انجام آنها نيازمند منابع مالي است و با توكل به خدا و فعاليتهاي كارشناسي و همفكري با ديگر
كلان شهرها، مي توانيم منابع درآمد جديدي براي شهر تعريف كنيم.دكتر احمدي نژاد گفت: يكي از عوامل موفقيت شوراها و شهرداري ها، ارتباط با مردم به خصوص مردم محروم و رفع مشكلات آنان مي باشد.
شهردار تهران با انتقاد از عملكرد برخي از شهرداري هاي مناطق تهران گفت: برخي از شهرداري هاي مناطق تهران هيچ ارتباطي با مردم ندارند و از نيازها و مشكلات آنان بي اطلاعند. اگر شهرداري ها بتوانند مشكلات فردي و گروهي مردم را حل كنند تأثير زيادي بر نگاه مردم به شهرداري ها خواهند داشت.
ناكارآمدي سيستم كنترل ترافيك وحمل و نقل
همچنين طي مراسمي با حضور دكتر محمود احمدي نژاد شهردار تهران، دكتر حميد بهبهاني به عنوان معاون جديد حمل ونقل و ترافيك شهرداري تهران معرفي شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان حمل ونقل و ترافيك شهرداري تهران دكتر احمدي نژاد در ابتداي اين مراسم با بيان اين كه در صدر معضلات شهر تهران مساله تردد قرار دارد، اظهار داشت: فصل مشترك و بحث اصلي مسائل شهر تهران مساله تردد است، به گونه اي كه همه معادلات و رفتارهاي شهري را تحت تاثير قرار داده است.وي با اظهار تاسف از انجام كارهاي تكراري و دوباره كاري، فقدان استاندارد تجهيزات ايمني و حمل ونقلي و اتلاف منابع در حوزه ترافيك، تصريح كرد: در شهري مثل تهران بايد روش هاي نو و دانش هاي جديد را در عرصه مديريت حمل ونقل وارد كنيم، چرا كه با شيوه هاي پنجاه سال پيش قطعاً نمي توانيم بهره وري مناسبي داشته باشيم.دكتر احمدي نژاد با اشاره به اين كه صد تقاطع شهر تهران دچار مشكل ترافيكي است كه بايد طرح اصلاح آنها به زودي آماده شود، اظهار داشت: طرح حل مشكل عابرين پياده در ميدان ها و تقاطع ها كه هم تاخير را زياد مي كند و هم امنيت شهروندان را به خطر مي اندازد نيز مي بايست به فوريت آماده شود.وي تصريح كرد: مديريت ترافيك ساكن ما به شدت دچار نا بساماني است كه براي آن بايد فكر كنيم، چنانچه در سال گذشته هيچ عددي به ظرفيت توقفگاههاي جمعي ما اضافه نشده، در حالي كه در هر روز كاري ۱۲۰۰ وسيله نقليه شماره گذاري شده است. وي افزود: نيروي كارشناسي شهرداري تهران به جاي تصدي گري بايد صرف استانداردنويسي و سياست گذاري در كنار هدايت و نظارت شود.
دكتر احمدي نژاد با بيان اين كه مديران خودروسازي كشور به سرعت در پي افزايش توليد خودرو هستند و در نهايت بخش قابل توجهي از آن به شهر تهران برمي گردد، اظهار داشت: مسئوليت هايي كه خودروسازان بر عهده دارند،  سنگين است و از اين رو شركت هاي خودروسازي بايد بخشي از ساخت وسازهاي شهري از جمله مشاركت در احداث پاركينگ ها و بزرگراه ها را بر عهده بگيرند.

تهرانگردي نيازمند امكانات است يا برنامه ؟
نيمي از موزه هاي تهران روزانه حتي يك  بازديدكننده ندارند
گروه شهري: نيمي از موزه هاي تهران در حال حاضر روزانه حتي يك بازديدكننده ندارند.
018800.jpg
018805.jpg

نتايج يك تحقيق انجام شده همچنين نشان مي دهد كه حدود هفتاد و پنج درصد شهروندان تهراني حتي از وجود برخي موزه هاي مشهور تهران- مانند موزه آبگينه ،موزه ساعت، موزه پول و... اطلاع ندارند. اين تحقيق كه در قالب پروژه تدوين هنجارهاي پايداري براي توسعه ايرانگردي توسط موسسه سفر و طبيعت گردي ايران براي سازمان ايرانگردي و جهانگردي انجام شده است همچنين حكايت از آن دارد كه هيچ كدام از موزه ها و مراكز فرهنگي تهران
درآمدزا نبوده و درآمد نوددرصد آنها كمتر از پانزده درصد هزينه هاي نگهداري موزه است.
دكتر كياني كارشناس جهانگردي در اين باره به خبرنگار ما گفت: بر خلاف آنچه كه تصور مي شود مشكل عمده عدم توسعه توريسم شهري در ايران نه كمبود امكانات و بلكه نبود برنامه عملياتي براي گردشگري و گذران اوقات فراغت است. وي تاكيد كرد ساماندهي اوقات فراغت شهروندان براي دولت ايران قطعاً يك وجه استراتژيك دارد و شهرداري ها مي توانند حتي در كوتاه مدت با تدوين برنامه جامع امكان بهره گيري گسترده شهروندان از امكانات موجود را فراهم كنند. وي افزود: توسعه گردشگري ارزان و قابل دسترسي براي همه شهروندان از جمله سياست هاي راهبردي شهرداري ها در كلانشهرهاي بزرگ جهان محسوب مي شود. غفارپور رئيس هيات مديره مركز ارتباطات بين الملل جهانگردي نيز با استقبال از مصوبه جديد شوراي عالي اداري مبني بر افزايش وظايف و از جمله واگذاري وظيفه توسعه گردشگري به شهرداري ها، ابراز اميدواري كرد اين مصوبه بتواند به نقطه آغازي براي توسعه توريسم انبوه شهري در ايران منجر شود.
وي با اشاره به معوق ماندن طرح جامع توسعه تهرانگردي توسط سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران گفت: اجراي اين طرح مي تواند برنامه عملياتي براي توسعه توريسم شهري در تهران را در اختيار شهرداري قرار داده و نيز امكانات و فضاهاي فرهنگي تهران را از ركود فعلي نجات دهد.
018810.jpg
018815.jpg

دكتر كياني همچنين با اشاره به مجموعه عظيم امكانات فرهنگي، تفريحي، ورزشي و به ويژه اكوتوريستي تهران خواستار آن شد كه نهادهاي فرهنگي به جاي بعضاً متهم كردن جوانان به بطالت و هنجارگريزي در گذران اوقات فراغت، زمينه لازم براي بهره مندي فراگير و مداوم آنها از اين جاذبه ها را فراهم كنند. وي افزود: در حال حاضر بهره گيري از امكانات فراغتي تهران ناعادلانه است، زيرا فقط شمار معدودي از شهروندان امكان دسترسي به آنها را دارند.

مناطق شهرداري بايد «معمار ارشد» داشته باشند
گروه شهري: مشاور رئيس سازمان شهرداري هاي كشور، گفت: جلوگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز مهمترين وظيفه شهرداري و شوراي اسلامي شهر تهران است.
دكتر «حميد ماجدي» در گفت و گو با ايرنا افزود: شهرداري تهران بايد جلوگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز را وظيفه اصلي خود بداند و ابزارهاي موردنياز را براي اين مهم فراهم كند.
وي بررسي فني طرح هاي ارائه شده به شهرداري ها را متناسب با فضا و محيط، ابتدايي ترين كار جهت جلوگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز دانست.
وي تصريح كرد: لازم است در هر منطقه شهرداري يك مهندس معمار كه هم مورد وثوق جامعه مهندسين و هم شهرداري باشد، به عنوان معمار ارشد منطقه حضور داشته باشد.
وي افزود: معمار ارشد منطقه به عنوان بازوي اجرايي شهرداري، نقش مؤثري در كيفيت ساخت و سازها خواهد داشت.
وي گفت: ورود مالكان تحت عنوان سرمايه دار بدون داشتن تخصص لازم به ساخت و سازها ضربه مي زند.
ماجدي اظهار داشت: براساس دستورالعمل وزارت مسكن و شهرسازي از مهرماه سال جاري ساختمان هاي بيش از ۸۰۰ متر مربع بايد توسط مجريان ذيصلاح ساخته شود.
وي ساخت و سازهاي غيرمجاز سازمان يافته را براي شهر تهران بسيار خطرناك دانست و افزود: اميد است شهردار جديد تهران با قاطعيت با اين گونه ساخت و سازها برخورد كند.

حمله ستاره استراليايي به مرجان هاي ايران
018795.jpg
مهاجرت يك گونه ستاره هشت پر موسوم به «استراليايي» به خليج فارس حيات مرجان ها در سواحل و جزاير ايران را با خطر روبه رو كرده است.
دكتر بهروز دهزاد زيستبوم شناس و استاد دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار ما اشاره كرد اين نوع ستاره دريايي منحصرا از بافت زنده مرجان تغذيه مي كند و به همين خاطر افزايش تعداد آن موجب نابودي مرجان ها خواهد شد. وي افزود: اين گونه از ستاره دريايي بومي خليج فارس نبوده و به تازگي در اين منطقه مشاهده شده است و از حضور آن، به عنوان يكي از دلايل نابودي مرجان ها در برخي سواحل ايران ياد مي شود. مهندس محمدرضا شكري كارشناس ارشد محيط زيست دريايي نيز به خبرنگار ما گفت: ستاره دريايي هشت پر اصولا يك موجود مهاجم بوده و حضور آن در محيط عاملي بالقوه براي تغييرات بيولوژيك از جمله مرگ مرجان ها تلقي مي شود.

احداث پنج مجموعه ورزشي در شمال تهران
گروه شهري: پنج  مجموعه  ورزشي  با هزينه اي  بيش  از ۲۲ ميليارد ريال  در محدوده شهرداري  منطقه  يك  تهران  احداث  مي  شود. به  گزارش  روابط عمومي  شهرداري  اين  منطقه  احداث  ورزشگاه  بانوان  در بوستان  نياوران  با ۹۰ درصد پيشرفت  فيزيكي ، احداث  ورزشگاه  شهرك  دانشگاه  با نام  سرداران  شهيد، راه اندازي  نخستين  زمين  واليبال  ساحلي دارآباد و احداث  مجموعه  فرهنگي  ورزشي  شهداي  دارآباد با مشاركت  اداره كل  تربيت  بدني  استان  تهران  از جمله  طرحهاي  ورزشي  در دست  احداث شهرداري  منطقه  يك  تهران  است  كه  براي  تامين  فضاهاي  ورزشي  براي شهروندان  به  ويژه  جوانان  و نوجوانان  احداث  خواهد شد.
براساس  اين  گزارش  احداث  سالن  ورزشي  بانوان  الزهرا (س ) نيز از ديگر طرحهاي  ورزشي  شهرداري  اين  منطقه  است  كه  طراحي  آن  به  اتمام  رسيده  است .
  در طراحي  ورزشگاههاي  ياد شده ، احداث  زمين هاي  ورزشي  روباز و سرپوشيده  براي  ورزشهاي  چند منظوره ، سالن هاي  بدنسازي، استخر و ديگر امكانات  ورزشي  پيش بيني  شده  كه  دو ورزشگاه  آن  ويژه  بانوان  است .

شيوه صدور گواهينامه راهنمايي و رانندگي تغيير مي كند
مدير كل  فني  و مهندسي  ترافيك  معاونت  راهنمايي  و رانندگي كشور با كافي  ندانستن  آزمونهاي  راهنمايي  رانندگي  براي  صدور گواهينامه  اعلام  كرد: در اداره  كل  فني  و مهندسي  ترافيك  كشور مطالعاتي  براي  اصلاح شيوه  كنوني  صدور گواهينامه  آغاز شده  است .
سرهنگ  نظمي ، آموزش  همگاني، اجراي  مقررات، ايجاد تسهيلات  و امكانات  مناسب  را در رواني  ترافيك  و جا به  جايي  خودروها اساسي  دانست .
وي  افزود: در حال  حاضر بين  سه  محور اساسي  ترافيك  يعني  آموزش  و توسعه  همگاني، اجراي  مقررات  و قوانين  راهنمايي و رانندگي  تناسبي  وجود ندارد.
وي  افزود: در كشور سازمان  خاصي  براي  آموزش  راهنمايي  و رانندگي  و ترافيك  وجود ندارد.

انحصار واردات دارو لغو شد
گروه شهري: شركتهاي  دارويي  كه  بتوانند نمايندگي  انحصاري  بنگاههاي  معتبر دارويي خارجي  را دركشور كسب  كنند و داروهاي  مورد نظر را به  ثبت  برسانندمجوز واردات  دارو را ازمعاونت  غذا و داروي  وزارت  بهداشت  ، اخذ خواهند كرد. دكتر احمدياني  معاون  غذا وداروي  وزارت  بهداشت، آزاد سازي  واردات  دارو رابراي  شكسته  شدن  فضاي  انحصاري  موجود و تلاش  درجهت  فراواني  داروهاي خاص  دربازار دارويي  كشور دانست  و گفت:  ازنظر معاونت  غذا و دارو، هيچ  مشكل  اجرايي  براي  دادن  مجوز وجود ندارد و تاكنون  ۳۱ شركت  براي احراز شرايط اخذ مجوز واردات  دارو اقدام  كرده  اند.
دكتر احمدياني  تأكيد كرد باتوجه  به  تعرفه  هاي  گمركي  بعيد بنظرمي رسد واردات  داروهايي  كه  درداخل  كشور توليد مي شوند مقرون  به  صرفه باشد.
وي گفت  پيش  از اين  نيز واردات  ۳۰۰ قلم  دارو كه  مصارف  پاييني  دربازار دارويي  كشور داشتند آزاد شده  بود.وي به  سياست  جديد معاونت  غذا وداروي وزارت  بهداشت،  درمان  وآ موزش  پزشكي  براي  شكستن  انحصار وافزايش  رقابت دربخش  توزيع  دارو اشاره  كرد و گفت : وزارت  بهداشت  به  افرادي  كه بخواهند در زمينه  تاسيس  شركت  توزيع  دارو در سطح  استان  و ياكوچكترسرمايه گذاري  كنند مجوز مي دهد.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    آموزشي    |    انديشه    |    خارجي    |    سياسي    |
|   شهري    |    علمي فرهنگي    |    محيط زيست    |    ورزش    |    ورزش جهان    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |