وزير اطلاعات بايد به اتهام رشوه گرفتن مسئولان از آمريكا رسيدگي كند و نتيجه بررسي ها صريح و شفاف به اطلاع مردم برسد
مهدي كروبي رئيس مجلس شوراي اسلامي در آغاز جلسه علني ديروز بااشاره به اتهام دريافت ۵۰۰ ميليون دلار رشوه توسط برخي مسئولان از آمريكاكه از نماز جمعه چند هفته گذشته تهران مطرح شد ، اعلام كرد : اگر وزيراطلاعات اين موضوع را با جديت بررسي نكند ، از او سؤال مي كنم و او رااستيضاح خواهم كرد.
به گزارش ايرنا رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه متهم كردن مسئولان به رشوه گرفتن از دشمنان اعتماد مردم را از بين مي برد و آثار بسيار سويي را درجامعه به دنبال خواهد داشت ، گفت : نبايد مردم شريف ايران را كه با مشكلات اقتصادي و معيشتي بسياري روبرو هستند ، دچار بدبيني كنيم .
كروبي گفت : با تمام احترام و ارادتي كه به آقاي يونسي دارم و باتقدير از تلاش هايي كه در طول دوره وزارت درباره بسياري از مسايل مهم و حساس امنيتي انجام شده است ، اگر با جديت اين موضوع را پيگيري نكند ، از او سؤال خواهم كرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد : اگر پولي توسط هر مسئولي گرفته شده است بايد سريع اعلام شود و در غيراين صورت بايد شفاف ، صريح و سريع به اطلاع مردم برسد و به بنده نيز اعلام شود و قوه قضائيه بايد با اين گونه موضع گيريها كه برخلاف مصلحت است برخورد كند.
كروبي با تأكيد بر نقش و جايگاه والاي مجلس در قانون اساسي ،براساس بينش و تفكر بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران ، افزود : نطق و امضاي نماينده گوياي اين است كه كل مجلس اينگونه است و هميشه جمعي موافق وجمعي ديگر مخالفند.
كروبي تصريح كرد : مجلس نهادي است كه بايد تقويت شود و نبايد بااين موضعگيريها، نامه پراكني ها و خطبه هاي نمازجمعه مجلس را تضعيف كنيم .
همچنين رئيس مجلس ديروز در گفتگو با خبرنگاران از دانشجويان خواست درخواستهاي صنفي خود را در چارچوب قانون اساسي و حفظ منافع ملي و مصالح كشور پيگيري كنند.
كروبي اظهار داشت: گروههاي سياسي مختلف كشور بايد انتقادات و برخي ديدگاههاي خود را به گونه اي مطرح كنند كه مانع از سوءاستفاده دشمنان نظام و مداخله گران شوند.
به گزارش ايرنا وي تحصن و اعتصاب دانشجويان و كارگران را در همه جوامع و كشورها طبيعي دانست و افزود :با توجه به اينكه كشور در موقعيت حساسي قرار دارد، بايدمراقب بود تا ديگران از اين خواست هاي صنفي سوءاستفاده نكنند.
كروبي اضافه كرد : ما هيچ نگراني از خواستهاي صنفي دانشجويان نداريم ،بلكه نگراني ما از اين است كه مبادا اين موضوع به دليل نفوذ برخي افراد ، مخدوش شود.
رئيس قوه مقننه تحريك و تحت تاثير قرارگرفتن جوانان را به وسيله برخي رسانه هاي غربي ساده انديشي محض دانست و افزود : خانواده ها بايد هوشيار باشند تا جوانان و فرزندان آنان اسير جو موجود نشوند.
وي افزود : برخي افرادي كه از كانال هاي ماهواره اي مردم را تحريك مي كنند چنانچه دوستدار ملت هستند بايد در كنار همان مردمي كه داعيه دوستداري و دلسوزي آنان را دارند ، قرار گيرند.
كروبي در پاسخ به پرسش يك خبرنگار آلماني در مورد اظهار نظر مقامات آمريكايي در زمينه رخدادهاي اخير تهران گفت : به هيچ عنوان شايسته نيست كه مقامات سياسي كشوري در مسايل داخلي ملت ديگري موضع گيري و اظهار نظركنند و بطور قطع چنين حركتي مداخله جويانه محسوب مي شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي يادآور شد : جمهوري اسلامي ايران ،داراي مجلس قانونگذاري است و نمايندگان ملت مسايل و مشكلات مختلف جامعه را از طريق ارائه طرح ، سئوال ، تذكر و استيضاح پيگيري مي كنند.
وي با انتقاد شديد نسبت به اظهارات و مواضع مقامات آمريكايي گفت :ملت ايران هيچگاه اقدام آمريكا در سقوط حكومت ملي دكتر مصدق و حكمفرمايي استبداد (پهلوي ) به مدت ۲۵ سال در ايران را فراموش نمي كند.
رئيس قوه مقننه در پاسخ به پرسشي مبني بر تصميم شوراي عالي امنيت ملي براي تعطيلي دانشگاهها گفت :بحث تعطيلي دانشگاهها در شوراي عالي امنيت ملي مطرح نشده است و من خبري ندارم . شايد اين موضوع به عنوان يك نظر در كميته هاي فرعي مطرح شده باشد.
وي يادآور شد:در صورت تصويب موضوعي در شوراي عالي امنيت ملي اين موضوع بايد به تاييد مقام معظم رهبري برسد.
رئيس مجلس در مورد موضوع گراني در جامعه اظهارداشت :دولت و نمايندگان مجلس همگي مخالف قاطع گراني در كشور هستند و سعي كرده اند با ارائه طرحهايي به مجلس گراني را مهار كنند .
كروبي طرح اصلاح موادي از برنامه سوم توسعه براي جلوگيري از افزايش قيمت ها را فاقد پختگي لازم دانست و اظهار اميدواري كرد:كاستي هاي اين طرح در كميسيونهاي تخصصي مجلس رفع شود.
نامه ۱۶۷ تن از نمايندگان به رئيس مجلس درباره صدا و سيما
۱۶۷ تن از نمايندگان مجلس ديروز در پايان جلسه علني با امضاي نامه اي به كروبي از وي خواستند براساس ماده ۲۰۰ آيين نامه داخلي مجلس از قوه قضاييه بخواهد هرچه سريعتر به گزارش تحقيق و تفحص مجلس در باره صداوسيما در دادگاهي بي طرف و بصورت علني رسيدگي شود.
به گزارش ايرنا، اين نمايندگان در تقاضاي خود بااشاره به وقوع تخلفات عديده در سازمان صداوسيما بالاخص ناديده گرفتن اصول ۵۲ و ۵۳ قانون اساسي تأكيد كردند : ضرورت دارد گزارش تحقيق و تفحص از صدا و سيما به صورت خارج از نوبت توسط قاضي عادلي كه از مظان هرگونه گرايش نسبت به جريانهاي سياسي جامعه به دور باشد منصفانه و سريع بررسي گردد.
نمايندگان امضاكننده اين نامه از رئيس مجلس خواسته اند تا اين دادگاه به صورت علني برگزار شده و مشروح آن توسط سازمان صدا وسيما به عنوان رسانه ملي براي اطلاع افكار عمومي منعكس گردد.