امروز و فردا برگزار مي شود
اجلاس سران ايران،تاجيكستان،ازبكستان و افغانستان در تهران
در اجلاس سه جانبه جداگانه امروز در تهران با حضور رؤساي جمهوري ايران، افغانستان، ازبكستان و تاجيكستان برگزار مي شود.
در نشست هاي يادشده كه به ترتيب ميان ايران، افغانستان و تاجيكستان و نيز ايران، ازبكستان و افغانستان برگزار خواهد شد، قراردادهايي درباره احداث راه ترانزيتي از ايران به آسياي ميانه از طريق افغانستان به امضا خواهد رسيد.
در همين باره امامعلي رحمانف رئيس جمهوري تاجيكستان روز دوشنبه در راس هياتي بلندپايه وارد تهران شد. اسلام كريم اف رئيس جمهوري ازبكستان نيز بعدازظهر ديروز در صدر گروهي از اعضاي كابينه و مسئولان امور اقتصادي كشور خويش رهسپار ايران شد.
حامد كرزاي رئيس جمهوري افغانستان هم امروز در راس يك هيات ۴۱ نفره از جمله هفت تن از وزيران كابينه به تهران وارد خواهد شد.
به گفته خبرگزاري ها هيات همراه كرزاي بلندمرتبه ترين هيات افغاني هستند كه وي را در سفر به تهران همراهي مي كنند.
براساس برنامه هاي پيش بيني شده ملاقات با مقام معظم رهبري، رئيس جمهوري و وزير خارجه و برخي ديگر از مقام هاي مسئول ايراني از جمله برنامه هاي سفر مقامات يادشده به ايران است.
اسلام كريم اف رئيس جمهوري ازبكستان هم كه ديروز وارد تهران شد، در سفر دوروزه خود و در جريان ديدار با خاتمي راههاي ارتقاي سطح مناسبات دو كشور بويژه در زمينه مسائل اقتصادي را ارزيابي خواهد كرد.
|
|
با رأي اعتماد مجلس
پزشكيان در وزارت بهداشت ماند
تعداد نمايندگان استيضاح كننده كافي نيست ، وزير آموزش و پرورش استيضاح نمي شود
مسعود پزشكيان وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ديروز بار ديگر از نمايندگان مجلس راي اعتماد گرفت.
به گزارش ايرنا، مهدي كروبي رئيس مجلس شوراي اسلامي عصر سه شنبه در پايان جلسه استيضاح وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، با ذكر نتايج آراء، ابقاي پزشكيان در سمت خود را اعلام كرد.
رئيس مجلس گفت: از مجموع ۲۳۵ راي اخذ شده، ۱۷۰ نفر به عنوان موافق ابقاي وزير، به استيضاح راي كبود دادند. وي افزود: ۶۰ نفر از نمايندگان نيز به عنوان مخالف عملكرد وزير، به استيضاح او راي سفيد و ۵ نفر راي زرد (ممتنع) دادند.
كروبي پس از اعلام آراء، براي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در ادامه مسئوليت خود آرزوي موفقيت كرد.
|
|
وزارت كشور :همه نقاط كشور در حال آرامش است
سخنگوي وزارت كشور ديروز اعلام كرد: همه نقاط كشور در حال آرامش است.
جهانبخش خانجاني در گفتگو با ايسنا افزود: طبق اعلام معاون امنيتي وزير كشور، تصميمات خوبي در شوراي امنيت كشور گرفته شده و نيروي انتظامي آمادگي كنترل هرگونه تجمع و تشنج ناشي از آن را دارد و با درايتي كه دانشجويان در ابراز مطالبات منطقي خود اتخاذ كرده اند، اين كار محقق مي شود.
وي تصريح كرد كه حضور معدودي در برخي از نقاط، از روي كنجكاوي است و هيچگونه بحراني در حال حاضر در كشور وجود ندارد.
ابراهيم رضايي بابادي، معاون سياسي - امنيتي استانداري تهران نيز در اين باره گفت: در تهران هيچ خبري از ناآرامي وجود ندارد مشكل پاكدشت نيز مرتفع شد و مشكل دانشگاه حصارك كرج نيز در حال اتمام است.
حسين زارع صفت، معاون امنيتي - انتظامي استانداري خراسان نيز گفت: مشكل خاصي در خراسان نداشته ايم. در شهر مشهد تعدادي به منظور كنجكاوي در خياباني جمع شده بودند كه ساعتي پيش به منازل خود بازگشتند.
عابدي، معاون سياسي - امنيتي استانداري آذربايجان شرقي نيز درباره تجمع تعدادي در دانشگاه تبريز گفت: مشكلي وجود ندارد و تجمع در شرف اتمام است.
شاه حسني مديركل سياسي - انتظامي استانداري فارس نيز گفت: در استان فارس از سوي دانشگاه ها مشكلي وجود نداشت، شهر شيراز دوشنبه شب وضعيت خوبي داشت و اوضاع آرام بود.
گزارش ايرنا از تجمعات پراكنده
تهران و خوابگاه هاي دانشجويي آن ، بر خلاف چند شب گذشته ، شب نسبتا آرامي را پشت سرگذاشت ، اگرچه دانشجويان كوي دانشگاه از حضور نيروهاي انتظامي در محل اسكان خود، چندان راضي به نظر نمي رسيدند.
كوي دانشگاه تهران در خيابان كارگر شمالي كه در روزهاي اخير به مركز تجمع هاي صنفي دانشجويان تبديل شده بود، دوشنبه شب همچون شب قبل از آن ، آرام بود و به گفته مأموران نيروي انتظامي ، با همكاري دانشجويان نظم بر فضاي آن حاكم شد.
سردار «مرتضي طلايي » فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ در نيمه شب دوشنبه و بامداد سه شنبه ، در سطح شهر حضور داشت و بر فعاليت نيروهاي تحت امر خود نظارت مي كرد. در همين باره چند تن از دانشجويان در گفت و گو با ايرنا از تلاش مأموران نيروي انتظامي در برقراري امنيت خوابگاه ها و محيطهاي دانشگاهي تقدير كردند، اما اعتقاد داشتند كه بهتر است مسئوليت حفاظت داخل خوابگاه ها و محيطهاي دانشجويي به دانشجويان و كادر دانشگاهي واگذار شود و در عين حال مأموران انتظامي امنيت اين مراكز را از بيرون تأمين كنند. در همين حال ، خيابان هاي تهران در دوشنبه شب اگرچه كاملا آرام بود اما برخي خودروهاي عبوري در خيابان هاي اصلي شهر، با به صدا درآوردن بوق هاي ممتد خودروهايشان در تردد بودند و هرچند ساعت يك بار صداي آژير خودروهاي پليس نيز شنيده مي شد. همچنين گروهي عمدتا جوان در ضلع غربي پارك لاله تهران ، به صورت پراكنده حضور داشتند كه پس از تذكر نيروهاي انتظامي ، متفرق و تعدادي از آنان نيز دستگير شدند.
خبر ديگري در شامگاه دوشنبه حاكي از آن بود كه دانشجويان ساكن خوابگاه هاي دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به رويدادهاي اخير دانشجويي در خوابگاه هاي دانشجويان دانشگاه هاي تهران و علامه طباطبايي ، اقدام به اعتراض آرام كردند. همچنين تجمع پراكنده برخي افراد پريشب در بعضي از شهرستانها ادامه يافت و اين افراد ضمن بر هم زدن امنيت مردم در بعضي از خيابانها به دادن شعار پرداختند كه با حضور بموقع نيروهاي انتظامي متفرق شدند. گزارشهاي رسيده از شهرستانهاي مشهد، كرج ، كرمان ، اصفهان ، تبريز و كرمانشاه حاكيست كه تجمع كنندگان در اين شهرستانها به صورت پراكنده و با اجتماع چند ده نفري به ايجاد اخلال و دادن شعار پرداختندكه با حضور بموقع نيروهاي انتظامي متفرق شدند.
گزارشهاي رسيده از شهرستانهاي مشهد، كرج ، كرمان ، اصفهان ، تبريز، كرمانشاه حاكي است كه تجمع كنندگان در اين شهرستانها به صورت پراكنده و با اجتماع چند ده نفري به ايجاد اخلال و دادن شعار پرداختند.
گزارش ايرنا از شهرهاي همدان ، كرمانشاه و تبريز حاكيست : تعدادي از دانشجويان دانشگاه هاي اين شهرها با اجتماع در داخل دانشگاه ، حمله به خوابگاه دانشجويان در تهران را محكوم كردند.
|
|
دستگيري ۱۵۰ عضو گروه رجوي در فرانسه
همسر مسعود رجوي در ميان دستگيرشدگان است
|
|
پليس فرانسه ديروز اعلام كرد، در عمليات سركوب نيروهاي سازمان مجاهدين خلق (منافقين) در اين كشور، بيش از ۱۵۰ نفر از اين نيروها دستگير شدند كه مريم قجر عضدانلو (همسر مسعود رجوي) نيز در ميان دستگيرشدگان است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، اين عمليات به دستور «ژان لوئيس بروگيه» يك قاضي دادگاه ضد تروريستي در پاريس، از صبح ديروز به طور همزمان در ۱۳ نقطه در پاريس و حومه آن آغاز شد. بيش از ۱۲۰۰ نيروي پليس، از جمله اعضاي جوخه ضد تروريستي در اين عمليات شركت داشتند.
پليس فرانسه با تأكيد بر اينكه مريم رجوي نيز در ميان دستگيرشدگان است اعلام كرد، صالح رجوي برادر مسعود رجوي نيز دستگير شده است.
اين دو نفر در پي يورش پليس به مقرهاي اروپايي شوراي ملي مقاومت (ائتلاف مجاهدين خلق و شماري از شخصيت هاي مخالف جمهوري اسلامي) دستگير شدند.
مقر اروپايي اين سازمان، مجموعه آپارتمان هايي در شمال پاريس است.
سازمان مجاهدين از سال گذشته توسط آمريكا و اتحاديه اروپا در فهرست سازمان هاي تروريستي قرار گرفته است.
بعد از فروپاشي رژيم صدام حسين و استقرار نظاميان آمريكايي در عراق، ابتدا آمريكا دفاتر و مقرهاي اين سازمان را در عراق تعطيل و نيروهاي آن را تحت محاصره قرار داد. اما بعد در چارچوب توافقي كه مطبوعات آمريكا آن را توافقنامه آتش بس توصيف كردند نشان داد كه به همكاري با اين سازمان ادامه مي دهد.
پليس ضد تروريسم فرانسه در مقرهاي اين گروه در پاريس مقادير زيادي تجهيزات لجستيكي و حدود شش ميليون دلار كشف كرد.
به گزارش تلويزيون خبري فرانسه «ال.ث.يي» در تعدادي از اين مقرها بويژه مقر آنان در شهر «اوور - سور - اوايز» واقع در حاشيه شمال غربي پاريس كه متعلق به صالح رجوي بوده است مقدار زيادي تجهيزات لجستيكي كشف شد.
دستگيري اعضاي مجاهدين خلق در فرانسه بازتاب گسترده اي يافت . يك مقام ارشد در وزارت كشور فرانسه اعلام كرد: اقدام و حمله پليس ضدتروريسم اين كشور به مقرهاي گروهك تروريستي منافقين در ۳۰ سال اخير در فرانسه بي سابقه بوده است.
مطبوعات و راديو و تلويزيون هاي فرانسه نيز اين اقدام را در شمار حوادث بسيار مهم امسال ارزيابي كردند.
|
|
سومين جلسه شوراي نگهبان و مجلس درباره قانون انتخابات برگزار شد
گروه سياسي: كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس و شوراي نگهبان در سومين جلسه بررسي لايحه اصلاح قانون انتخابات ، به بحث درباره موارد سلبي شرايط داوطلبان نمايندگي در مجلس پرداختند.
به گزارش ايرنا ميثم سعيدي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درباره اين جلسه گفت : در جلسه روز دوشنبه ، هيچ نكته اي تصويب نشد.نماينده مردم تهران افزود: عمده وقت اين جلسه به بحث درباره يكي از چالشهاي مجلس و شوراي نگهبان ، يعني موارد سلبي شرايط داوطلبان نمايندگي مجلس گذشت . وي خاطرنشان كرد كه در اين جلسه ، علاوه بر آيت الله رضواني و ابراهيم عزيزي ، صادق لاريجاني عضو فقهاي شوراي نگهبان نيز حضور داشت . سعيدي گفت : مجلس در ماده ۳۰ اصلاحيه قانون انتخابات ، تصويب كرده بودكه عضويت دراحزاب وگروههاي غيرقانوني و ضد انقلاب و يا گروههايي كه با مشكل مواجهند، بايد مستند به كارشناسي وزارت اطلاعات باشد. وي افزود: نظر شوراي نگهبان اين بود كه عبارت «كارشناسي وزارت اطلاعات » و يا دستگاه قضايي ، به منزله قيد زدن به نظارت شوراي نگهبان موضوع اصل ۹۹ قانون اساسي است .
نماينده مردم تهران اظهارداشت : در اين جلسه ، طرفين استدلالات حقوقي خود رابراي رد نظر يكديگر ارائه مي دادند. اين مباحثات ، به تصويب هيچ ماده اي نينجاميد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در مورد حذف قيد استصوابي از نظارت شوراي نگهبان در اولين ماده از لايحه اصلاح قانون انتخابات ، گفت : صادق لاريجاني در اين جلسه معتقد بود كه بايد كلمه «استصواب » به نظارت شوراي نگهبان افزوده شود،هرچند كه ازتصويب اين ماده ، يك جلسه گذشته است . وي اضافه كرد: لاريجاني مي گفت كه به هر حال تفسيرشوراي نگهبان ازاين نظارت ، «استصوابي بودن » آن است و بايد در متن قانون ، اعمال شود.
|
|
هاشمي رفسنجاني:
بيگانگان سريعاً خاك عراق را ترك كنند
گروه سياسي: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار وزير كشور كويت ، حضور نظامي بيگانگان را در منطقه مهمترين عامل ناامني عنوان كرد و بر تامين امنيت خليج فارس توسط كشورهاي منطقه تأكيد كرد.
به گزارش ايرنا آيت الله هاشمي رفسنجاني ديروز در اين ديدار لزوم رايزني بين مقام هاي دو كشور در زمينه هاي مختلف دوجانبه و منطقه اي براي همكاري و رفع مشكلات موجود را با هماهنگي ديگر كشورهاي منطقه مورد تأكيد قرار داد و افزود: آمريكا خواه ناخواه نيروهاي خود را از منطقه خارج خواهد كرد كه در اين صورت كشورهاي منطقه خود بايد راهكاري مطمئن را با همكاري يكديگر براي حفظ ثبات و امنيت پايه ريزي و پيگيري كنند.
هاشمي رفسنجاني با اظهار نگراني از شرايط سخت انساني در عراق و وضعيت ناامني در اين كشور و با تأكيد بر لزوم ياري رسانيدن به مردم عراق گفت : سياست جمهوري اسلامي ايران مبني بر لزوم استقلال ، يكپارچگي و تماميت ارضي عراق و ضرورت خروج سريعتر نيروهاي بيگانه از اين كشور است .
شيخ محمد الخالدالصباح وزير كشور كويت در اين ديدار به روابط خوب دو كشور بر عزم و اراده ايران و كويت بر گسترش اين روابط اشاره وتأكيد كرد: تأكيد كرد : ما به خاطر پيوندهاي تاريخي و ديني كه با يكديگر داشته ايم در كنار هم قرار داريم و كويت همواره پشتيبان جمهوري اسلامي ايران است .
|
|
بررسي دوباره ناآرامي هاي اخير در مجلس
اين جلسه براي پيداشدن حلقه مفقوده مديريت پنهان حوادث اخير تشكيل مي شود
گروه سياسي: به درخواست چهل تن از نمايندگان، مجلس امروز از ساعت ۵/۱۰ صبح جلسه غيرعلني با حضور وزيران اطلاعات، كشور، علوم و فرماندهي نيروي انتظامي تشكيل مي دهد تا به بررسي حوادث اخير دانشگاه ها بپردازد.
به گزارش خبرنگار همشهري جليل سازگارنژاد نماينده شيراز با اعلام خبر فوق در مورد علت تشكيل اين جلسه گفت: اين جلسه براي پيداشدن حلقه مفقوده مديريت پنهان حوادث اخير تشكيل مي شود كه اگر اين مديريت مشخص شود اتفاق مهمي در كشور رخ داده ولي بعيد مي دانم كه به نتيجه اي در اين مورد برسيم. وي توضيح داد: عليرغم عملكرد خوب دستگاه هاي ذيربط نظير وزارت اطلاعات و نيروي انتظامي مسئولين اين دستگاه ها نمي دانند اين حوادث چگونه شكل گرفته و استمرار يافته است.
سازگارنژاد اضافه كرد: مسئولين دستگاه هاي مربوطه در جلسه كميسيون فرهنگي گفتند كه تدابير لازم را براي كنترل حوادث احتمالي در آستانه ۱۸ تيرماه اتخاذ كرده بودند كه به ناگاه با حوادث اخير روبرو شدند.
نماينده شيراز گفت: مسئولين اين دستگاه ها گفتند كه همه مسئوليت به عهده ما نيست چرا كه جريانهايي خارج از اراده نيروهاي رسمي امنيتي و انتظامي كشور را برهم مي زند و تدابير مقامات رسمي كشور كارساز نمي شود.
سازگار نژاد گفت: در جلسه اي كه امروز تشكيل مي شود مديريت پنهان حوادث، تحليل دستگاه ها از اين رخدادها، تعداد دستگيرشدگان و اظهارات آنها مورد پرسش و بررسي قرار مي گيرد.
كاظم جلالي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي نيز در مورد مباحث مطرح شده در اين كميسيون راجع به حوادث اخير گفت: فرمانده نيروي انتظامي گفت كه لباس شخصي ها مانع كار آنها بودند و از تعدادي از آنها شكايت كرده كه دستگيري سعيد عسگر نيز در همين رابطه بوده است.
اوايل هفته نيز با حضور برخي مسئولان سياسي و امنيتي در مجلس وقايع اخير بررسي شد.
|
|
با امضاي بيانيه اي
نمايندگان مجلس موضع گيري مداخله جويانه آمريكا را محكوم كردند
گروه سياسي: ۲۱۷ نفر از نمايندگان با امضاي بيانيه اي موضع گيري مداخله جويانه آمريكا را محكوم كردند.
به گزارش ايسنا: در اين بيانيه با تأكيد بر اينكه تاريخ گواهي مي دهد كه كارنامه آمريكا در ايران و عملكرد دولت مردان اين كشور نسبت به ملت بزرگ ايران آكنده از ظلم ها و خيانت ها و جنايت هاست، آمده است: ملت مسلمان و هوشمند ايران به خوبي علت دشمني هاي آمريكا را نسبت به خود و نسبت به نظام جمهوري اسلامي ايران كه برخاسته از اراده اين ملت است درك مي نمايد. در اطلاعيه نمايندگان آمده است: استراتژي آمريكا در مورد ايران اين است كه استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي ايران را كه محصول يك نهضت عظيم اسلامي و ملي در اين كشور است از ايران بگيرد و يك بار ديگر ايران را به كشوري تبديل نمايد كه غلام حلقه به گوش آمريكا در منطقه باشد و حكومتي سركوبگر از نوع حكومت هاي گذشته داشته باشد.
نمايندگان در بيانيه خود آورده اند: موضع گيري اخير كاخ سفيد كه در قالب يك بيانيه و سخنان در روز گذشته رئيس جمهور آمريكا اعلام گرديد، دخالت آشكار در امور داخلي ايران و برخلاف كليه موازين شناخته شده بين المللي است و ما نمايندگان ملت بزرگ ايران اين موضع گيري مداخله جويانه را محكوم مي نماييم و به كاخ سفيد اعلام مي كنيم كه آرزوي سلطه مجدد بر ايران، آب در هاون كوبيدن است.
در بخش پاياني بيانيه ۲۱۷ نفر از نمايندگان مجلس آمده است: ملت مسلمان ايران در برابر دولت هايي كه برخلاف حقوق و موازين بين المللي منافع ملت ايران را ناديده مي گيرند، ايستادگي مي كند و اين سياست، تغييرناپذير است.
|
|
ايران و كويت توافقنامه امنيتي امضا كردند
گروه سياسي: «محمد الخالدالاحمد الصباح» وزير كشور كويت روز گذشته با سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري ديدار و پيام كتبي شيخ «جابرالاحمد الصباح» اميركويت را تقديم وي كرد. به گزارش ايرنا خاتمي در اين ديدار تحكيم و گسترش مناسبات دوجانبه بويژه درزمينه هاي اقتصادي ، فني و علمي را مورد تأكيد قرار داد و امضاي توافقنامه امنيتي ميان تهران و كويت را نشانه عزم دوكشور در احترام متقابل وكمك به برقراري ثبات و امنيت درمنطقه دانست . رييس جمهوري اظهار اميدواري كرد كه مسئله فلات قاره باتفاهم و تامين مصالح ومنافع ملي دوكشور حل و فصل شود. محمد الخالدالاحمد الصباح وزير كشور كويت نيز در اين ديداركه موسوي لاري وزيركشور نيز حضور داشت ، بر عزم واراده مسئولان عاليرتبه كويت براي بسط وگسترش مناسبات با ايران تأكيد كرد وپيوندهاي ميان دوكشور را گسترده ، عميق و تاريخي خواند.
همچنين موسوي لاري وزير كشور از امضاي قراردادهمكاريهاي امنيتي جمهوري اسلامي ايران و كويت خبر داد و گفت : ايران تامين امنيت كشورهاي منطقه را تامين امنيت خود مي داند. وي در نشستي مطبوعاتي با خبرنگاران داخلي و خارجي كه با حضور معاون نخست وزير و وزير كشور كويت برگزارشد، افزود: امضاي اين قرارداد امنيتي نشان از توجه ايران به امنيت منطقه است . وزير كشور، مبارزه با قاچاق انسان ، مواد مخدر، جرايم
سازمان يافته ،و ترددهاي غيرمجاز را از مفاد موافقتنامه امنيتي ايران و كويت بيان كرد.
شيخ محمد خالد الاحمد الصباح معاون نخست وزير و وزير كشور كويت نيز در اين نشست مطبوعاتي گفت : موافقتنامه همكاري امنيتي كمك شاياني به توسعه هرچه بيشتر روابط دو كشور مي كند. وي در پاسخ به اين سئوال كه كويت و ايران در مبارزه با حضور نيروهاي القاعده چه تدابيري در نظر دارند، گفت : در دو روز گذشته در گفت و گو با مقامات ايران اين مساله مورد بررسي قرار گرفته است . الاحمد الصباح گفت : جمهوري اسلامي ايران به هيچ عضو القاعده اجازه نمي دهد كه از اين سرزمين استفاده كند و يا به صورت قاچاق وارد اين كشور شود. وي در زمينه مذاكرات مقامات ايراني و كويت در زمينه مساله فلات قاره نيز گفت : در مساله فلات قاره نيز در مذاكرات با مقامات ايراني شاهد عزم و اراده سياسي دو كشور بوده و تأكيد به تسريع اين مساله حياتي است .
|