• وضعيت فروش قبر
بدون هيچ توضيحي توجه شما را به مطلبي كه در روزنامه دنياي اقتصاد چاپ شده است، جلب مي كنيم.
قبر يك طبقه و دوطبقه بدون عرصه و اعياني از واحدي ۵۰ هزارتومان تا يك ميليون و ۲۵۰ هزار تومان در قطعات جديدالاحداث و در برخي قطعات سرسبز ۵ ميليون تومان به فروش مي رسد. قبرها در بهشت زهرا مانند خانه هاي تهران با مشكل تراكم مواجه شده و توسعه افقي به توسعه عمودي ترجيح داده شده است. البته مسئولين بهشت زهرا براي جلوگيري از بورس بازي قبر و دلال بازي در اين ميان فروش شخصي قبر را ممنوع اعلام كرده اند. حتي جلوي پيش فروش آن را هم گرفته اند. اگرچه در تهران قيمت ها بيداد مي كند، اما وضعيت در شهرستان ها نيز بهتر از تهران نيست و در مشهد و قم مي توان قبرهايي با قيمت حتي بيش از ده ميليون تومان را نيز شاهد بود.
• موفقيت پسران لاگاردر
با وجود وضع بد حمل و نقل غيرنظامي در جهان نوئل فورژار در نمايشگاه هوايي پاريس خنده سر مي دهد. سفارش هاي كلان از سوي امارات متحده عربي و قطر موجب شده تا مدير شركت ايرباس امروز عملاً خوشحال ترين مدير در ميان سازندگان هواپيما در جهان باشد. آنچه كه فورژار را بيش از پيش خوشحال مي كند درخواست براي خريد ۲۵ فروند مدل جديد و عظيم ايرباس A380 در ميان سفارش هاي دريافتي است.
موفقيت ايرباس در دريافت سفارش ها تا حدود زيادي به سبب پشتكار و زيركي مرد ۵۶ ساله فرانسوي است. فورژار كه فارغ التحصيل اكول پلي تكنيك، دانشگاه مخصوص طبقه خواص فرانسه، است دوران كاملاً موفقيت آميزي را پشت سر گذاشته است. او احتمالاً خواهد توانست سفارش هاي ايرباس در سال ۲۰۰۳ را حتي از سفارش هاي بوئينگ هم فراتر ببرد. فورژار حتي در پست هاي دولتي هم موفق بوده است. او مدتي در مقام مشاور ژاك شيراك، رئيس جمهور فعلي، فعاليت كرد و به زودي توانست ارتباط هاي سياسي بسيار قوي اي براي خويش ايجاد كند. بعدها اين ارتباط ها فوايد زيادي براي وي داشت. پس از خاتمه دوران تصدي گري خويش در مقام مشاور شيراك، به سراغ صنايع تسليحاتي و هوا ـ فضا رفت و در شركت ماترا مشغول به كار شد. ماترا جزو شركت هاي زيرمجموعه امپراتوري ژان لوك لاگاردر، غول صنايع تسليحاتي فرانسه، بود. بدين ترتيب فورژار در كنار افراد ديگري نظير فيليپ كاموس، كه امروز يكي از مديران گروه صنعتي EADS، است لقب «پسران لاگاردر» را دريافت كرد. در سال ۱۹۹۶ فورژار به رياست شركت ايرباس برگزيده شد كه مهم ترين شركت زيرمجموعه گروه صنعتي EADS غول صنعت هوا فضاي فرانسه ـ آلمان، است. لاگاردر اخيراً درگذشت و اكنون گفته مي شود كه فورژار قدرت اول در مجموعه EADS خواهد شد. برپايي نمايشگاه هوايي پاريس موضوع مذكور را به موضوع روز بدل كرده است. هم اكنون همه از موفقيت پسران لاگاردر سخن مي گويند.
• رشد عرضه نفت در اروپاي شرقي
عرضه نفت كشورهاي OECD (اروپاي شرقي) براي سه ماهه سوم و چهارم سال جاري ميلادي ۶۸/۲۱ و ۲۰/۲۲ ميليون بشكه در روز پيش بيني شد. رشد عرضه نفت اين كشورها در مقايسه با سال گذشته ۱۸/۰ درصد برآورد شده است. عرضه نفت خام كشورهاي در حال توسعه نيز در دو فصل مانده سال ۲۰۰۳ به ترتيب
۳۱/۱۱ و ۲۵/۱۱ ميليون بشكه در روز پيش بيني شده كه از رشد منفي حدود ۰۳/۰ درصدي برخوردار است. كل عرضه نفت كشورهاي غيراوپك در مدت ياد شده ۶۶/۴۸ و ۳۱/۴۹ ميليون بشكه در روز پيش بيني شده است. همچنين براساس گزارش ماهنامه اقتصاد ايران، توليد كل اوپك در سه ماهه اول سال جاري ميلادي ۲۶۶۴۵ هزار بشكه در روز بود كه براساس پيش بيني كارشناسان با اين ميزان توليد، اوپك سهم خود از كل عرضه جهاني را همچون گذشته حفظ خواهد كرد.
• صدور كم برق به پاكستان و افغانستان
در حال حاضر ايران ۱۰ مگاوات ساعت برق به پاكستان و افغانستان صادر مي كند. هم اكنون عمليات انتقال برق از ايران به كشورهاي پاكستان و افغانستان در حال انجام است و شبكه هاي برق ايران و اين كشورها در سطح فشار متوسط متصل هستند. با توجه به وضعيت برق كشور، كمتر از ۱۰ مگاوات ساعت برق به اين كشورها صادر مي شود كه تنها ۰۴/۰ درصد برق شبكه سراسري كشور را تشكيل مي دهد. همچنين در حال حاضر شبكه سراسري برق ايران به كشورهاي ارمنستان، تركيه، آذربايجان و نخجوان نيز متصل است و با اين كشورها در ساعات پيك سال تبادل برق انجام مي شود.
• جبران كمبود گاز طبيعي با باد
آمريكا كمبود گاز طبيعي را با مهار باد جبران مي كند. به گزارش «PR » نيوز واير، وزارت انرژي آمريكا برنامه دارد با توجه به ادامه روند افزايش مصرف گاز طبيعي در آمريكا و نقصان روزانه ۴ ميليارد فيت مكعبي اين گاز در اين كشور، تا پايان سال جاري انرژي توليدي از باد را به بيش از ۶ هزار مگاوات افزايش دهد. برپايه اين گزارش، افزايش ظرفيت توليد انرژي از باد تا پايان سال آتي روزانه موجب صرفه جويي ۵/۰ ميليارد فيت مكعبي از مصرف گاز طبيعي مي شود. اين روند كاهش مصرف با افزايش بهره گيري از باد مصرف گاز طبيعي را ۱۰ تا ۱۵ درصد در آمريكا كاهش مي دهد.