امور خزانه داري و نظام مالي دولت دگرگون مي شود
وزارت امور اقتصادي و دارايي براي اصلاح امور خزانه داري و نظام مالي دولت، كار مطالعاتي گسترده اي را آغاز كرد.
به گزارش خبرنگار ما در حالي كه موضوع نحوه اداره نظام مالي و نظارت هاي سازمان يافته به عمليات خزانه داري دولت، در طول چند سال گذشته از سوي كارشناسان و فعالان اقتصادي همواره مورد انتقاد بوده است، وزارت امور اقتصادي و دارايي در نخستين اقدام، چند كارشناس اقتصادي را مأمور كرد تا در مورد شيوه هاي اداره خزانه كل كشور و نحوه گردش هاي مالي دولت تحقيقات گسترده اي را آغاز كنند.
موضوعاتي نظير چگونگي نظارت بر هزينه هاي دولت، اصلاح ساختار بودجه ريزي، روابط كاري وزارت امور اقتصادي و دارايي و ديوان محاسبات، چگونگي محاسبه درآمدها و انطباق آن با واقعيت ها از جمله محورهاي اصلي كار در اين تيم اقتصادي است و كارشناسان تعيين شده بايد نارسايي هاي مكانيزم فعلي درمورد مسائل ياد شده را بررسي و چگونگي برطرف سازي آن را نيز به دولت اعلام كنند.
بسياري از كارشناسان معتقدند در شرايط كنوني نحوه پيش بيني درآمدها و در نقطه مقابل آن، پيش بيني هزينه ها در نظام مالي دولت، متناسب با استانداردهاي تعريف شده نيست و در اكثر مواقع پيش بيني هاي بودجه، اشتباه و به دور از واقعيت به وقوع مي پيوندد.
در همين حال گفته مي شود دولت توان لازم براي نظارت هاي مالي را ندارد و بخش عمده اي از بودجه هاي كل كشور در اثر نواقص موجود، به صورت نادرست تعريف مي شود.
براساس برنامه هاي جديد وزارت امور اقتصادي و دارايي گروه تعيين شده بايد مطالعات خود را به نحوي به پايان برسانند كه به نظارت هاي دقيق تر دولت بر كارآيي هزينه ها در نظام بودجه ريزي منجر شود.
به نظر مي رسد اين تصميم در اثر ايرادهاي زياد مجلس به قوانين بودجه كل كشور كه هر سال نيز تكرار مي شود گرفته شده است.
منابع آگاه مي گويند سازمان برنامه و بودجه نيز به طور همزمان كارهاي مطالعاتي زيادي را براي برطرف سازي ايرادهاي همه ساله مجلس آغاز كرده است.
ظاهراً محور اصلي مطالعات كارشناسان سازمان برنامه و بودجه بر نحوه پيش بيني درآمدها، استوار شده است.
|