با تصويب قانون بازسازي و نوسازي صنايع از سوي شوراي نگهبان صورت مي گيرد:
اقتصاد كشوردر انتظار تغييري بزرگ
با اجراي اين قانون براي اولين بار بخش صنعت فرصت خواهد يافت به وضعيت آشفته خود سروسامان دهد
نيازهاي ارزي صنايع از حساب ذخيره ارزي و نيازهاي ريالي از طريق بانك ها تأمين مي شود
قانون بازسازي و نوسازي صنايع مكمل قوانين مصوب اخير است
قانون بازسازي و نوسازي صنايع براي اعلام نظر نهايي به شوراي نگهبان ارائه شد.
به گزارش خبرنگار ما، اين اقدام در پي تصويب طرح بازسازي و نوسازي صنايع ايران از سوي مجلس شوراي اسلامي صورت گرفت.
احمد رهبري، عضو كميسيون صنايع و معادن در اين خصوص به خبرنگار ما گفت: در صورت تصويب قانون ارائه شده از سوي شوراي نگهبان اقتصاد ايران تا سه سال ديگر بايد منتظر تغييري جدي باشد.
او افزود: اين تغيير با تحقق اهداف پيش بيني شده در اين قانون ايجاد مي شود چرا كه به طور متوسط ۲ تا ۳ سال طول مي كشد كه امكان اجرايي شدن طرح فراهم شود.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اين لايحه پس از دو سال كار كارشناسي مداوم به مجلس شوراي اسلامي ارائه شده است و بررسي هاي ما نشان مي دهد با اجرايي شدن آن انگيزه هاي سرمايه گذاري در صنعت افزايش خواهد يافت.
او گفت: در اين لايحه تسهيلاتي براي سرمايه گذاري هاي جديد، انتقال و نوسازي صنايع از داخل شهرها و اطراف شهرهاي بزرگ، خريد و نصب ماشين آلات مورد نياز و تعديل نيرو و استخدام كارگران جديد پيش بيني شده است.
وي گفت: در عين حال سرمايه گذاران مي توانند از تخفيف هاي مالياتي ۵ تا ۱۰ ساله نيز بهره مند شوند.
او مشكل صنعت كشور را مربوط به سال هاي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي دانست و گفت: حتي پيش از انقلاب نيز ماشين آلات توليدي فرسوده و از رده خارج بودند و كشور با مشكلات اقتصادي نظير كمبود نقدينگي، مديريت متخصص و نيروي كار ماهر دست به گريبان بود.
رهبري افزود: اما با اجراي اين قانون براي اولين بار بخش صنعت فرصت خواهد يافت به وضعيت آشفته خود سروسامان دهد.
او ضمن تأكيد بر اين كه اجراي قانون بازسازي و نوسازي صنايع نساجي نشان داد كه چنين اقدامي مثبت است، گفت: وقتي در اين بخش نتيجه مثبت گرفتيم بر آن شديم با تصويب قانوني اين امكان را در اختيار همه رشته ها قرار دهيم.
وي يكي از مهمترين پيش بيني هاي صورت گرفته در اين قانون را امكان انتقال كارخانه ها از درون شهرها و اطراف شهرهاي بزرگ به خارج از شهر دانست و گفت: بالاخره پس از سال ها مشكل تأمين ارز و تهيه زمين در شهرك هاي صنعتي و... حل خواهد شد.
رهبري گفت: با اجرايي شدن اين طرح امكان خريد ماشين آلات نو نيز فراهم مي شود چرا كه قرار است سرمايه ارزي مورد نياز براي خريد تكنولوژي مدرن و ماشين آلات از محل حساب ذخيره ارزي و منابع ريالي مورد نياز از طريق بانك هاي دولتي تأمين شود.
او در پاسخ به اين پرسش كه آيا ميزان تعديل نيرو در قالب اجرايي شدن اين قانون چشمگير خواهد بود يا خير گفت: هرچند ممكن است با نصب ماشين آلات جديد و استفاده از تكنولوژي برتر نيروي انساني كاهش يابد اما ايجاد كارخانه هاي جديد و سرمايه گذاري هاي جديد موجب مي شود تعداد فرصت هاي شغلي جديد به شدت افزايش يابد.
از سوي ديگر ولي الله توكلي، نماينده مجلس شوراي اسلامي و عضو كميسيون صنايع و معادن نيز در اين خصوص به خبرنگار ما گفت: به نظر مي رسد اين لايحه مكمل قوانين اصلاحي نظير قانون تجميع عوارض، قانون اصلاح ماليات هاي مستقيم و... باشد و حالا مي توان اميدوار بود كه مجموع قوانين، اقتصاد ايران را تا حدي از گرداب كنوني مشكلات برهانند.
او با اشاره به انتقادات مطروحه نسبت به اين لايحه گفت: بعضي ها معتقدند صدور مجوز انحلال شركت ها و كارخانه هاي فعال از ضعف هاي اصلي اين قانون است در حالي كه در حال حاضر بعضي از واحدهاي توليدي فعال در ايران زيان ده هستند و فعاليت آنها تبعات منفي بيشتري نسبت به توقف فعاليتشان براي اقتصاد دربر دارد.
اين عضو كميسيون صنايع و معادن گفت: در هر صورت دليلي ندارد كه يك كارخانه زيان ده به فعاليت خود ادامه بدهد و دولت هزينه نگهداري آن را بپردازد.
او افزود: البته انحلال شركت ها نيز به خودي خود و تنها با نظر مسؤولان آن صورت نمي گيرد.
وي ادامه داد: تشكيل كميته هايي در قانون پيش بيني شده است كه نمايندگان دستگاه هاي گوناگون را در خود جاي داده اند و اين كميته ها بايد انحلال يك شركت را تأييد كنند به اين ترتيب هر شركتي نمي تواند بدون دليل نسبت به انحلال خود اقدام كند.
او لايحه بازسازي و نوسازي صنايع را از مؤثرترين لوايح تصويب شده در مجلس طي دو دهه گذشته دانست و گفت: ظرف دو سال آينده مشخص مي شد كه چه تأثيراتي از محل اجراي اين لايحه به جا خواهد ماند.
توكلي افزود: معافيت هاي مالياتي پيش بيني شده در اين لايحه سرمايه گذاري در مناطق محروم را توسعه مي دهد و مي تواند به توسعه اقتصادي كمك كند.
|