مراسم افتتاح نمايشگاه آثار نگارگري مجيد مهرگان و مهين افشان پور با حضور استادان و هنرمندان نقاشي و نگارگري، اصحاب مطبوعات و رسانه ها، علاقه مندان و دانشجويان هنر در مركز فرهنگي- هنري صبا برگزار شد.
در اين نمايشگاه كه با حضور استاداني چون گنجينه، ارژنگ، جمال پور، شريف زاده، هراتي، علمي و ... افتتاح شد، ۲۶ اثر از مجيد مهرگان و ۵۹ اثر از مهين افشان پور در معرض ديد عموم قرار داده شده است.
استاد مجيد مهرگان ازجمله نگارگراني است كه از محضر استاد فرشچيان كسب فيض كرده است. استاد فرشچيان در مقدمه مجموعه برگزيده نگارگري مجيد مهرگان، درباره او آورده است: «مجيد مهرگان سالهاست كه در راه بي انتها و پرفراز و نشيب هنر نقاشي ايران با گامهايي استوار و عشق شورمندانه، مراحل گوناگوني را در وادي هنر درنورديده و با خلق آثار تحسين برانگيز، به استادي رسيده است.»
محمد مهدي هراتي، رئيس كميته نگارگري گروه هنرهاي تجسمي فرهنگستان هنر و مدرس دانشگاه در مراسم افتتاح اين نمايشگاه ضمن مغتنم برشمردن اين نمايشگاه در مركز فرهنگي- هنري صبا، درباره مجيد مهرگان گفت: «مهرگان از جمله نگارگراني است كه آثارش در زمينه هاي مختلف و به تناسب موضوع، از ويژگي هاي خاصي برخوردار است. از ويژگي هاي كار ايشان مي توان به قلم گيري هاي متداخل در اثر اشاره كرد؛ ايشان در آفرينش يك اثر به جاي يك بار، چندين بار قلم گيري مي كنند.»
استاد هراتي افزود: «مهرگان، تصويرگر تاريخ ايران است و لحظه لحظه تاريخ ايران در آثار ايشان وجود دارد. او وقتي مضمون را انتخاب مي كند، به طبع آن قالب ها، ابزار و تكنيك را هم برمي گزيند.»
مهين افشان پور كه همچون مجيد مهرگان داراي مدرك درجه يك هنري (دكتري هنر) در رشته مينياتور است، از استادان و مدرسان دانشگاه به شمار مي آيد. او درباره دوره شاگردي خود در محضر استادان فن مي گويد: «من براي كسب فيض، با دنيايي از سوژه هاي مختلف به سراغ استادن آن زمان مي رفتم. فضاي گسترده تري در قلمرو خيال نياز داشتم تا احساس و تفكر خود را با اين فضا منطبق كنم.»
وي درباره آثار موجود خود در موزه هاي مختلف مي افزايد: «۳ اثر هنري از من در سال ۵۵ به سورينام فرستاده شد. يك اثر هنري در موزه صاحبقرانيه تهران از من موجود است. يك اثر ديگر هم در موزه صنايع دستي و اثر ديگري هم در موزه هنرهاي معاصر از من به نمايش گذاشته شده است.»
استاد عبدالمجيد شريف زاده، عضو گروه هنرهاي سنتي فرهنگستان هنر و دبير علمي همايش بين المللي كمال الدين بهزاد درباره مهين افشان پور و آثارش، ضمن بيان اين كه افشان پور با الهام از مكتب اصفهان و رضا عباسي، آثارش را شكل مي دهد، گفت: «بازگشت و الهام از ادبيات ايراني، به وضوح در آثار ايشان هويدا است و اصولاً حضور خيال هنرمندانه، به عنوان اساسي ترين نكته در آثار يك هنرمند، در كارهاي ايشان وجود دارد.» شريف زاده افزود: «در آثار و بويژه رنگهاي به كار رفته در كارهاي ايشان، حضور روحي ايشان در مقاطع مختلف زندگي كاملاً قابل درك است. همچنين برخي از موضوعات اين تابلوها، كاملاً فراتر از ذهنيتي است كه به عنوان ديد طبيعت گرا از هنر مي توان تلقي كرد.»
اين نمايشگاه همه روزه، جز روزهاي تعطيل از ساعت ۱۰ تا ۲۰ و پنج شنبه ها از ساعت ۱۰ الي ۱۴ در مركز فرهنگي- هنري صبا واقع در ميدان فلسطين، نبش سينما فلسطين، خيابان شهيد مظفر، پلاك ۵۴ پذيراي عموم بازديدكنندگان خواهد بود.