براي رفع ايرادهاي شوراي نگهبان:
لايحه اصلاح قانون انتخابات بار ديگر در مجلس بررسي مي شود
|
|
گروه سياسي: نمايندگان مجلس، اين هفته بار ديگر لايحه اصلاح قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي را به رأي مي گذارند. اين لايحه يازدهم فروردين ماه امسال با ۳۶ ايراد شوراي نگهبان مواجه شد.
به گزارش ايرنا پيش از اين، مجلس ۱۵ ايراد شوراي نگهبان از اين لايحه را برطرف كرد اما فرا رسيدن نيمه نخست تعطيلات تابستاني مجلس، كار بررسي و تصويب لايحه مزبور را دو هفته متوقف كرد.
لايحه اصلاح قانون انتخابات مجلس كه يكي از دو لايحه رئيس جمهوري است، دهم شهريورماه ۱۳۸۱ از سوي سيد محمدعلي ابطحي معاون امور حقوقي و مجلس رئيس جمهوري تقديم هيأت رئيسه مجلس شوراي اسلامي شد.
اين لايحه چهاردهم بهمن ماه ۸۱ از تصويب نمايندگان مجلس شوراي اسلامي گذشت و سپس در جلسات متعدد كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با حضور نمايندگان شوراي نگهبان و مسئولان دستگاههاي اجرايي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
كميسيون مزبور چهارم تيرماه لايحه اصلاح قانون انتخابات را با اصلاحاتي تصويب كرد.
كار رسيدگي به لايحه ۹۴ ماده اي اصلاح قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي در صحن علني مجلس، هفتم بهمن ماه سال گذشته آغاز شد و تا پايان سال از تصويب نهايي نمايندگان گذشت.
|
|
خاتمي در جمع وزير كشور و استانداران:
حكومت مكلف است با مردم، محترمانه مواجه شود
گروه شهري: وزير كشور و استانداران با سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري ديدار و در خصوص مهمترين مسايل كشور گفتگو كردند .
به گزارش اطلاعات و اخبار دفتر رئيس جمهوري ، آقاي خاتمي دراين نشست با تبيين سير تحول فكري و بينشي حضرت امام (ره ) در طول مبارزه
به ويژه در دو سال آخر عمر كه منجر به گشايش چشم اندازي روشن و دلپذير نسبت به اسلام پويا شد و بسياري از مشكلات كشور را نيز حل كرد ، گفت : متاسفانه آنگونه كه بايد و شايد به اين جنبه از نظريات و انديشه امام پس از رحلت آن بزرگوار اهتمام نشد .
رئيس جمهور با برشمردن اهداف، برنامه ها، مواضع و نقاط ضعف حركت دولت در دوره هاي اول و دوم رياست جمهوري به منظور تحقق مطالبات و خواست هاي مردم ، ارزيابي خود را نسبت به مسايل داخلي با توجه به مجموعه شرايط مثبت و منفي موجود خاطر نشان ساخت .
خاتمي با تأكيد بر نقش و جايگاه مردم در نظام جمهوري اسلامي اظهار داشت : ارتباط و تعامل همه جانبه استانداران با مردم براي مرتفع كردن مشكلات وپيشبرد و توسعه كشور مي تواند موجب نشاط و اميدواري شود .
وي ، جايگاه استانداران در كشور را ممتاز خواند و عملكرد شوراي تامين استان ها وشهرستان ها كه در جهت حل مشكلات مسئولانه و مبتكرانه عمل مي كنند، قابل توجه توصيف كرد .
رييس جمهوري توسل به شيوه هاي غير شرعي و غيراخلاقي را در برخوردها نكوهش كرد و ضمن هشدار نسبت به سست شدن مباني اخلاقي در برخوردها گفت :اجزاي حكومت مكلف هستند در مواجهه با مردم ضمن رعايت شئوونات ، به آنهابه ديده احترام بنگرند.
موسوي لاري وزير كشور نيز در اين جلسه پيش از سخنان خاتمي به بررسي اوضاع جاري ، مسايل عمومي كشور و برقراري بيشتر اعتماد و نشاط سياسي در جامعه ، پرداخت .
هشت نفر از استانداران نيز به صورت جداگانه با تشريح وضعيت عمومي كشور و بيان مشكلات اجتماعي و اجرايي موجود ، پيشنهادها و راهكارهايي را ارائه كردند .
|
|
دبير شوراي نگهبان:
۱۸ تير نشان داد جمهوري اسلامي ماندني است
|
|
تهران - خبرگزاري جمهوري اسلامي: آيت الله احمد جنتي ديروز در خطبه دوم نماز جمعه تهران ، روز ۱۸تير را روز رسوايي آمريكا و عوامل آن خواند.
امام جمعه موقت تهران ، گفت : پيش از ۱۸ تير برخي شبكه هاي ماهواره اي تلاش كردند كه مردم را براي ايجاد اغتشاش در كشور تشويق كنند و مقامات آمريكايي نيز با سخنراني هاي خود بر آن دامن زدند.
اما تمامي اين تلاشها باهوشياري مردم و دانشجويان خنثي شد.
وي با اشاره به بروز حركتهاي جزئي در ۱۸ تير ازآنها به عنوان حركتهاي بي اهميت نام برد و آن را نشانگر ضعف طراحان اين حركتها در تحليل اوضاع ايران دانست .
دبير شوراي نگهبان گفت : اين حركت نشان داد كه طراحان اين قضيه يا خيلي كودن و نفهم هستند و نمي دانند كه با اين حركت هاي جزئي نظام منقرض نمي شودو يا بر بي اثربودن اين تحركات اذعان داشتند و تنها دنبال ايجاد اغتشاش بودند كه در هرحال محاسبات آنها غلط از آب درآمد و نشان داد كه نظام جمهوري اسلامي يك نظام ماندني است . آيت الله جنتي ، گفت : آنها قبل از اين اعلام كرده بودند كه براي براندازي نظام به ۳۰۰ الي ۴۰۰ نفر در ايران دلار داده اند كه اين حوادث نشان داد با دادن پول به افراد مذكور، نظام شكست نمي خورد و مردم كنارنمي كشند.
آيت الله جنتي با تأكيد بر لزوم احترام گذاشتن هرچه بيشتر به مردم ،گراني و بيكاري را كمر شكن خواند و از مقامات كشور خواست با عزم قاطع نسبت به حل مشكلات مردم تلاش كنند. وي گفت : بسياري از مشكلات كنوني مردم نه به صورت صد درصد ولي به ميزان قابل توجهي قابل حل است كه عزم جدي مي خواهد.
امام جمعه موقت تهران ، ايجاد جنگ رسانه اي از طريق اينترنت و نامه پراكني را از توطئه هاي جديد دشمنان نظام جمهوري اسلامي خواند.
دبير شوراي نگهبان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به سالروز تأسيس شوراي نگهبان ، تشكيل اين نهاد را ابتكار مهم حضرت امام خميني (ره ) و تصويب كنندگان قانون اساسي خواند. وي نظارت بر انتخابات را از ديگر وظايف مهم شوراي نگهبان خواند و گفت : با توجه به استقلال كامل شوراي نگهبان ،اين شورا مي تواند نظرات خود را بدون آنكه تحت فشار باشد اعلام كند.
|
|
بزودي امضا مي شود
قرارداد بازگرداندن سوخت هسته اي نيروگاه بوشهر
خبرگزاري فارس- وزير انرژي هسته اي روسيه گفت : ايران و روسيه تا پايان ماه جاري ميلادي، (۱۱ روز ديگر) توافقنامه الحاقي بين دو كشور براي ارسال سوخت نيروگاه بوشهر را امضا مي كنند. الكساندر روميانتسف به خبرگزاري ايتارتاس گفت: كارشناسان در حال بررسي آخرين مراحل تكميل توافقنامه الحاقي براي بازگردان سوخت مستعمل از نيروگاه اتمي بوشهر به روسيه هستند.
وزير انرژي اتمي روسيه گفت: ارسال سوخت به ايران مشروط به تضمين ايران براي بازگرداندن سوخت مستعمل به روسيه است.
|
|
اعتراف تلويحي بلر به مخدوش بودن گزارش وي درباره تسليحات هسته اي عراق
توني بلر نخست وزير انگليس براي نخستين بار به طور تلويحي پذيرفت كه عراق سلاح كشتار جمعي نداشته است و توجيهي كه وي و جورج بوش براي حمله به اين كشور ارائه كردند، نادرست بوده است، ادعاي بلر و بوش درباره توانايي موشكي و هسته اي عراق، در هفته هاي اخير مناقشه زيادي برانگيخته بود.
به گزارش خبرگزاري ها از نيويورك، توني بلر پنجشنبه شب در كنگره آمريكا گفت: تاريخ حمله نيروهاي آمريكايي و انگليسي به عراق را - حتي اگر در زمينه تهديد سلاح هاي كشتار جمعي اين كشور اشتباه شده باشد - خواهد بخشيد.
وي در سخنراني خود كه در آن ديك چني معاون رئيس جمهوري آمريكا، كالين پاول وزير امور خارجه، دونالد رامسفلد وزير دفاع، جان اشكرافت دادستان كل و صدها تن از نمايندگان مجلس و نمايندگان سناي آمريكا حضور داشتند گفت: سرنگوني صدام حسين صرف نظر از سلاح هاي مشكوك فوق قابل توجيه است.
نخست وزير انگليس در نطق
۴۰ دقيقه اي خود همچنين از رهبري رئيس جمهوري آمريكا براي دوران دشوار پس از ۱۱ سپتامبر كه جهان را تغيير داد تشكر كرد.
وي گفت: تهديد فوري، مناقشه ميان قدرتمندترين كشورهاي جهان نيست، چراكه فناوري، ارتباطات و تجارت و سفر آنها را بسيار به يكديگر نزديك كرده است و كشورهايي نظير آمريكا و انگليس طي ۵۰ سال گذشته رشد و سطح زندگي خود را به سه برابر افزايش داده اند.
نطق بلر در مطبوعات انگليس بازتاب هاي متفاوتي يافت.
روزنامه گاردين نوشت : سخنان بلر در كنگره آمريكا نشانگر ملايم شدن موضع نخست وزير در مقايسه با موضع گيري هاي قبلي وي در مورد سلاحهاي عراق است .
ديلي ميل ديگر روزنامه چاپ لندن انتقاد تند و گزنده اي از بلر را به خاطر تداوم تأكيد وي بر صحيح بودن تهاجم نظامي به عراق ، منتشر كرد.
اين نشريه تنها در جمله اي نيشدار و پرمعنا نوشت : پررويي بلر حد ندارد.
با اين حال برخي از روزنامه هاي چاپ لندن موضعي حمايتگرانه نسبت به نخست وزير انگليس اتخاذ كردند.
روزنامه دست راستي تايمز نوشت : مساله سلاحهاي كشتار جمعي ما را از وظيفه اصلي خود يعني برق رساني ، بهبود بخشيدن به وضع اقتصادي و بازسازي عراق دور كرده است .
ديلي تلگراف ديگر روزنامه راستگراي چاپ لندن هم از سخنان بلر استقبال كرد و از تقاضاي وي مبني بر همكاري بيشتر اروپا و آمريكا براي حفاظت از منافع مشتركشان حمايت كرد.
فايننشال تايمز نوشت : سخنراني بلر يكي از قويترين درخواستهاي وي را كه او به آن ايمان راسخ دارد يعني همكاري بيشتر بين اروپا و آمريكا، مطرح كرد.
ديگر نشريات چاپ لندن سفر بلر به آمريكا و شرق دور را بهانه قرار داده و اين سئوال را مطرح مي كنند كه آيا وي به خاطر موضوع سلاحهاي كشتار جمعي عراق با مشكلات بيشتر در درون كشورش روبه رو خواهد شد يا خير.
|
|
دستور آزادي۱۴ دانشجوي زنداني حوادث اخير
دادستاني تهران اعلام كرد ۱۴ دانشجو با قيد وثيقه آزاد مي شوند.
به گزارش ايسنا دادستان عمومي و انقلاب تهران در بازديد از دادسراي ناحيه هفت مستقر در زندان اوين پس از بررسي پرونده ها دستور آزادي اين چهارده دانشجو را صادر كرد.اين گزارش به نقل از نمابر ارسالي از سوي دادستاني تهران مي افزايد: با توجه به اينكه دانشجويان مذكور در طول مدت بازجويي صادقانه واقعيات را بيان داشته و از اعمال خود اظهار ندامت و پشيماني نموده و بيان داشته اند و تحت تاثير جو رواني مسمومي كه توسط عده اي خاص ايجاد شده بود، دست به اقدامات مجرمانه زده اند و همچنين از آنجايي كه عمده محركين و عوامل اصلي فتنه را معرفي كرده و در كشف جوانب جرم و اغتشاشات و احراز حقيقت اظهاراتشان موثر بوده است؛ دادستان عمومي و انقلاب تهران با در نظر گرفتن رأفت اسلامي دستور آزادي اين دانشجويان را با قيد وثيقه، كفالت و بعضا التزام صادر نمود، به اين ترتيب دانشجويان مورد اشاره حداكثر تا پايان وقت روز جمعه آزاد خواهند شد. اين گزارش ادامه مي دهد: بي شك با عوامل اصلي اين اغتشاشات كه امنيت عمومي را هدف قرار داده و موجبات سلب آسايش شهروندان گرامي را فراهم نموده و به اموال عمومي و خصوصي ضرر و زيان وارد كرده اند با قاطعيت و به سرعت براساس قانون رفتار خواهد شد.
|
|
آيت الله اميني:
برخورد با دانشجويان نبايد همانند اشرار باشد
گروه سياسي: آيت الله اميني در خطبه هاي نماز جمعه ديروز قم با اشاره به حوادث اخير، توجه به آن را ضروري دانست و گفت: اين حوادث مايه تأسف و عبرت است و متأسفانه به نام دانشجويان تمام شد .علي رغم اينكه تعداد كمي از دانشجويان در (جريان آن) حضور داشتند.
به گزارش ايسنا، خطيب موقت نماز جمعه قم ادامه داد: چند سالي است كه دشمنان داخلي و خارجي با تبليغات گسترده وانمود مي كنند كه نظام به بن بست رسيده است، مردم دلسرد و ناراحت هستند و بحراني ايجاد شده كه با يك جرقه، كارها به نفع آنها تمام مي شود، چنانچه مي بينيم به طور علني، سران آمريكا و انگليس، حمايتشان را از آشوب ها اعلام كرده اند.
وي افزود: به عقيده ي آنها، ۱۸ تير، روز موعود و نتيجه گيري بود، ولي در اين روز با كار عاقلانه و صحيح نيروي انتظامي، هيچ اتفاقي نيفتاد كه بايد از اين نيرو تشكر كرد. آيت الله اميني اين وقايع را سبب رسوايي آمريكا خواند و گفت: لازمه ي خواباندن اين آشوب ها، دستگيري عده اي بود كه دستگاه قضايي بايد در مورد آنها تصميم بگيرد.
عضو مجلس خبرگان، خطاب به مسئولان قضايي كشور گفت: افرادي كه در بازداشت به سر مي برند يا افراد شرور، آشوب طلب و فريب خورده اند كه بايد بر اساس روابط اسلامي با آنها برخورد بازدارنده شود يا دانشجويان جواني هستند كه آشوبگر و فتنه گر نيستند و احساسات جواني بر آنها غلبه كرده و كارهايي انجام داده اند كه نبايد برخورد با اين قشر، همانند افراد شرور باشد.
|
|
آيت الله موحدي كرماني:
مجلس خبرگان بر رهبري اشراف دارد
گروه سياسي: نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گفت : مجلس خبرگان رهبري به عنوان نمايندگان ملت بر رهبري اشراف دارد و عملكرد ايشان را مورد بازبيني و بررسي قرار مي دهد.
به گزارش ايرنا آيت الله موحدي كرماني شامگاه پنج شنبه در سومين شب آيين تبيين شخصيت مقام معظم رهبري در مسجد سيد اصفهان گفت : تبليغات منفي دشمنان انقلاب اسلامي بر اينست كه رهبر انقلاب به هيچ مقامي پاسخگو نيست . وي يادآور شد: در زمان امام خميني (ره ) شوراي خبرگان رهبري مصوبه اي مبني بر بررسي تشكيلات رهبري تصويب نمود كه با استقبال امام روبه رو شد.
وي بيان داشت : اگر دشمن توانست قدرت رهبري و نهادهاي زير نظر رهبري را تضعيف نمايد، وحدت ملي مخدوش مي شود.
وي تصريح كرد: ملت ايران بايد اتحاد خود را پيرامون اسلام قرار داده و اسلام را از ديدگاه ولايت فقيه بشناسد كه در اينصورت هيچ كس نمي تواند آسيبي به نظام جمهوري اسلامي وارد سازد.
|