سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۱۱۴
دارايي هاي خارجي سيستم بانكي از ۶۳ هزار ميليارد ريال فراتر رفت
آخرين آمارهاي ارائه شده از سوي بانك مركزي حاكي از آن است كه دارايي هاي خارجي سيستم بانكي ايران به بيش از ۶۳ هزار و ۲۶۷ ميليارد و ۹۰۰ ميليون ريال رسيده است كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل افزايش قابل توجهي را نشان مي دهد.
به گزارش خبرنگار ما، دارايي هاي خارجي سيستم بانكي در آن دوره زماني ۱۰ هزار و ۷۵ ميليارد و ۱۰۰ ميليون ريال گزارش شده بود.
براساس اين گزارش دارايي هاي خارجي بانك مركزي نيز در اين دوره رشد قابل توجهي را تجربه كرده است. اين در حالي است كه دارايي هاي خارجي بانك ها سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش يافته بود.
از ابتداي سال ۱۳۸۱ ارقام مربوط به دارايي و بدهي خارجي بانك مركزي و ساير بانك ها با توجه به اجراي سياست يكسان سازي نرخ ارز مورد ارزيابي مجدد قرار گرفت.
دارايي هاي خارجي بانك مركزي در سال ۱۳۸۱ به ۸۳ هزار و ۶۲۰ ميليارد و ۶۰۰ ميليون ريال رسيد كه افزايش قابل توجهي را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان مي دهد.
ميزان دارايي هاي خارجي بانك مركزي در سال ۱۳۸۰، ۱۱ هزار و ۷۴۰ ميليارد و ۸۰۰ ميليون ريال گزارش شده بود.
با اين حال وضعيت بانك هاي كشور به گونه اي ديگر بود، به طوري كه بدهي خارجي اين بانك ها در اين دوره زماني افزايش يافته و از هزار و ۶۶۵ ميليارد و ۷۰۰ ميليون ريال به ۲۰ هزار و ۳۵۲ ميليارد و ۷۰۰ ميليون ريال رسيده است.

نيمه دوم سال
اسكناس هاي ۲هزارتوماني به بازار مي آيد
000155.jpg
در پي موافقت وزير امور اقتصادي و دارايي با طرح پيشنهادي رئيس كل بانك مركزي مقرر شده در نيمه دوم سال جاري اسكناس هاي دو هزار توماني منتشر و به بازار عرضه شود.
به گزارش خبرنگار ما قرار است اسكناس هاي دو هزار توماني با هدف افزايش كارآيي پول نقد و جلوگيري از جابه جا كردن مقادير عمده اسكناس در هنگام خريد منتشر شود.
بانك مركزي پيش از اين با هدف رفع نيازهاي روزمره مردم به نقدينگي پيشنهاد انتشار اسكناس ۵ و ۱۰ هزار توماني را ارائه كرد كه مورد موافقت مقامات اجرايي ذي ربط قرار نگرفت. با اين حال هرچند پيشنهاد انتشار اسكناس دو هزار توماني با نظر موافق مسؤولان اجرايي همراه شد اما طولاني شدن دوره بررسي طرح پيشنهادي سبب شد اين اسكناس ارزش خود را در معاملات از دست بدهد. بسياري معتقدند اسكناس ۲ هزار توماني درصورت چاپ نيز كارآيي لازم به ميزان ۲ سال گذشته را نخواهد داشت.
بررسي هاي صورت گرفته حاكي از آن است كه طي سال هاي اخير بخش عمده اي از اسكناس هاي مورد استفاده مردم در معاملات جاري را اسكناس هاي ۵۰۰ و هزار توماني تشكيل مي دهد و ميزان استفاده از ساير اسكناس ها در حداقل ممكن قرار دارد. همچنين ميزان حجم اسكناس مورد استفاده در يك معامله هرچند كوچك آنقدر بالاست كه سبب شده عمر اسكناس ها كوتاه شده و هزينه  فراواني را به كشور تحميل كند.
هزينه چاپ هر اسكناس به طور متوسط ۱۴۵ ريال است كه در اين ميان بيشترين هزينه انتشار در مقايسه با ارزش جاري به اسكناس ۱۰ توماني تعلق دارد چرا كه اين اسكناس در حدود ۹ تومان هزينه انتشار دارد.
هزينه چاپ اسكناس هزار توماني ۲۰ تومان برآورد شده است.
سالانه خروج اسكناس هاي فرسوده هزينه اي معادل ۱۰ ميليارد تومان براي كشور به همراه دارد كه يكي از دلايل عمده فرسوده شدن زودهنگام آنها نامتناسب بودن ارزش اسكناس با نرخ تورم در جامعه است.
بر اين اساس عمر متوسط هر اسكناس در ايران به حدود ۵ سال رسيده در حالي كه در ساير كشورها به دليل رواج پول پلاستيكي، كارت هاي اعتباري و... عمر متوسط يك اسكناس به حدود ۱۰ الي ۱۵ سال مي رسد.درشت ترين اسكناس  ايران در حال حاضر هزار تومان ارزش دارد كه در سال ۱۳۵۰ منتشر شد و طي ۳۲ سال اخير هيچ اقدامي براي انتشار اسكناس درشت تر صورت نگرفته است.

بانك و بورس
اقتصاد
انرژي
بازار
بين الملل
رويداد
صنعت
گزارش
|  اقتصاد  |  انرژي  |  بازار  |  بانك و بورس  |  بين الملل  |  رويداد  |  صنعت  |  گزارش  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |