نفت خزر، برداشت بدون ايران
سايت بازتاب تحت عنوان نفت خزر بدون ايران برداشت مي شود به نقل از مهدي صفري نماينده ويژه ايران در امور درياي خزر نوشته است:
نشست اخير نمايندگان كشورهاي ساحلي درياي خزر در مسكو سودمند بوده است. وي گفته است: هر چند بين كشورهاي ساحلي هنوز اختلاف هايي وجود دارد، اما به طور كلي اين نشست در جوي مطلوب برگزار شد و پيشرفت هايي حاصل شد يك كارشناس بين المللي نفت وگاز در گفت وگو با يك راديوي خارجي اشاره كرد كه به دنبال ناكام ماندن نشست سران پنج كشور ساحلي درياي خزر در عشق آباد تركمنستان، در نشست مسكو نيز پيشرفتي به دست نيامد و كشورها بر مواضع خود ثابت ماندند.
وي افزود: در مورد مسئله مهم و اصلي كه در واقع همان رژيم حقوقي درياي خزر با تقسيم اين مناطق يا طرح خاصي كه مورد توافق همه اين كشورها باشد، هنوز پيشرفتي حاصل نشده. مواضع ايران شايد بشود گفت كه مشكل اصلي كشورهاي منطقه است. متعاقب اجلاس عشق آباد كه در واقع آخرين تلاش در سطح سران كشورهاي حوزه درياي خزر براي تعيين يك رژيم حقوقي مورد توجه همه كشورها بوده، اقداماتي براي توافقات شد و متعاقب آن توافقنامه هايي بين فدراسيون روسيه و جمهوري هاي قزاقستان و بعد با جمهوري آذربايجان و بعد بين خود قزاقستان و جمهوري آذربايجان و به تازگي توافق هاي مقدماتي بين تركمنستان و قزاقستان انجام شده و قرار است اين كشورها فشار آورند كه همان فرمولي كه خودشان براي تقسيم درياي خزر به كار بردند، مورد قبول ايران هم قرار بگيرد.
در حالي كه بيشتر كشورهاي ساحلي درياي خزر، در استخراج منابع نفت و گاز اين دريا شتاب به خرج مي دهند، ايران اصولاً نياز فوري به استخراج منابع درياي خزر ندارد.
گمان مي رود كه در نهايت اگر توافق كشورهاي ديگر ادامه پيدا بكند و ايران در وضعيتي قرار بگيرد كه مرتباً كشورهاي ديگر در حال بهره برداري باشند و هيچ منافعي از اين منطقه حاصل نشود، در ضمن آن تغييراتي كه عرض كردم، هيچكدام به تحقق نپيوندند؛ احتمال اين كه ايران مجبور شود وارد توافقات دوجانبه يا سه جانبه براي مرزهاي خودش در حوزه درياي خزر شود، وجود دارد.
تعديل هاي دروغين
دكتر بني هاشمي در سايت «پاريس پورتفليو» نوشته است: گويا مسئولين بورس سهامداران را احمق فرض كرده اند كه با فشار بر شركتها و دادن اطلاعيه هاي مضحك قصد كنترل بازار را دارند. توجه شما را به چند تعديل منفي صدرا، ايران خودر و فارس جلب مي كنم. سيمان فارس با تحقق ۲۲۲ درصد از پيش بيني سرمايه گذاريها در عرض ۶ ماه سودش را ۷۰ درصد كاهش داد! صدرا سود حاصل از فروش خود را ۱۵ درصد اعلام كرد! مگر شركتي مرض دارد فروشش را ۳۴۲ درصد اضافه كند تا سودش كمتر شود. به نظر من اين اقدامات تنها موجب مبهم شدن سود پيش بيني و بالا رفتن اين گونه سهام مي شود همان طور كه در مورد هر ۳ اين سهام شاهد بوديم. بايد مسئولين بورس توجه داشته باشند كه اين افزايش قيمت ها تنها براي رسيدن به تعادل جديد حاصل از شرايط جديد(افزايش ۵ درصدي، انتظار سود بيشتر و ورود سرمايه بيشتر) است و پس از مدتي به تعادل مي رسد اگر خيلي مصرند كه تازه واردان ضرر مي كنند مي توانند مدتي صدور كد جديد را لغو كنند تا كسي جديد وارد بورس نشود و گرنه اين افزايش صفر درصدي تنها موجب به وجود آمدن صف هاي طويل ۱۰ ميلياردي شده كه صف با توجه به عدم تغيير قيمت روز بعد تغيير نمي كند و كسي هم سهام با ارزش خود را به قيمت پايين نمي فروشد و در نتيجه شانس دستيابي به سهام خوب عملاً صفر مي شود و پس از بازگشايي سقف قيمت ها مثل فنر فشرده رها شده و چندين برابر مي شود. اگر اين تصميم بخواهد اجرا شود در حال حاضر شرايط استثنايي است و بايد تا جايي كه مي شود سهام خريد. شايد به همين دليل حجم معاملات ۵ برابر شده است.
امنيت غذايي
سايت ايراني قسط در گزارشي از وضعيت امنيت غذايي در ايران نوشته است: «خانوارهاي ايراني بيشتر شكم خود را سير مي كنند و از مصرف عناصر «ريزمغذي» و مواد غذايي اساسي غافلند؛ گرسنگي پنهان آنها با سبدهاي به ظاهر پر و پيمانشان نيز از بين نمي رود.
آمارها نشان از فاصله زياد سرانه دريافت نسبي با سطح مطلوب دارد. به عنوان مثال مصرف سرانه شير در ايران سالانه ۸۰ ليتر است حال آن كه در كشورهاي پيشرفته اين ميزان به ۱۲۰ ليتر در سال مي رسد.
كمبود ويتامين A و B سلامت بسياري از دانش آموزان كشور به خصوص مناطق روستايي را تهديد مي كند.
همچنين در حالي كه بدن به ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ ميلي گرم كلسيم نياز دارد، ميزان آن در سفره تهرانيها ۷۰۰ ميلي گرم است.
دكتر راما قادري، متخصص تغذيه، نياز هفتگي بدن به مصرف ماهي را ۲ كيلو و ۴۰ گرم ذكر كرد، در حالي كه ايرانيان در طول سال به طور متوسط فقط ۵ كيلوگرم ماهي را مصرف مي كنند و مصرف سرانه ساير كشورها ۱۲ تا ۱۳ كيلوگرم در سال است.
انستيتو تحقيقات تغذيه اي با اجراي طرح «مطالعه الگوي برنامه ريزي و اجرا» (مابا)با هدف تدوين و طراحي سبد غذايي مطلوب ملي، قدم هاي اول را براي بهبود تغذيه مردم در كشور برداشته است.
اجراي اين طرح براي نخستين بار در استان فارس نشان داد كه سوءتغذيه در اين استان ابعاد گسترده اي دارد.
بر اساس همين گزارش، ۵۰ درصد خانوارهاي شهري اين استان و ۶۰ درصد از خانوارهاي روستايي آسيب پذير بوده اند، اين در حالي است كه ۵۲ درصد خانوارها بيش از نيمي از درآمد خود را صرف خريد مواد غذايي مي كنند.
تحقيقات اين انستيتو، آمار خانواده هاي آسيب پذير استان فارس را ۲۰ تا ۳۰ درصد و آمار بيكاران استان فارس را ۱۴ درصد (بالاتر از ميانگين كشور) نشان داده است كه عوامل مؤثر و مهمي در ناامني غذايي محسوب مي شوند. اين گزارش همچنين از شيوع سوءتغذيه كودكان و عوارض آن خبر مي دهد.
در استان فارس از هر ۵ كودك يك نفر كوتاه قد و از هر ۸ كودك يك نفر مبتلا به كم وزني شديد است.
بيش از ۵۰ درصد زنان باردار شيرازي و ۲۰ درصد كودكان زير ۵ سال در فقر آهن به سر مي برند.
روزي كه سفره ايرانيان با مواد غذايي كافي، متعادل و متنوع چيده شود، فقر غذايي برچيده خواهد شد.