جفا به امام موسي صدر
سايت بازتاب در مقاله اي با عنوان «جفاي وزارت خارجه در حق امام موسي صدر» اين وزارتخانه را به عدم همراهي با خانواده امام موسي صدر براي صدور بيانيه اي كه قرار بوده است سه سال پيش منتشر شود، متهم كرد.
در اين مقاله آمده است: در سال ۱۳۷۹ قرار بود مراجع قم در بيانيه اي حمايت خود را از درخواست شيعيان لبنان در زمينه «روشن ساختن سرنوشت امام موسي صدر» اعلام كنند اما پس از رايزني با يكي از مراجع، ايشان با استناد به توصيه مسئولان وزارت امور خارجه مبني بر اينكه به دلايل گوناگون از جمله حفظ رابطه با ليبي «ضرورت ندارد بيانيه اي صادر شود» از تصميم قبلي خود انصراف دادند.
۳ تذكر
اكبر اعلمي نماينده تبريز روز يكشنبه در تذكري نسبت به صدور اطلاعيه روابط عمومي مجلس و موضعگيري در خصوص برخورد فيزيكي وي و احمد عظيمي نماينده شيراز اعتراض كرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني همشهري كروبي در پاسخ وي گفت كه اطلاعيه روابط عمومي براساس تصميمي بود كه در هيأت رئيسه مجلس گرفته شد و ربطي به روابط عمومي ندارد.
اعلمي صدور اطلاعيه توسط روابط عمومي را خودسرانه خواند و گفت: چرا اطلاعات دستگاههاي اجرايي كه نماينده در راستاي ايفاي وظيفه آن را طلب كرده در اختيار از ما بهتران قرار مي گيرد. اعلمي در بخش ديگري از سخنانش به انتشار گزارش هاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس بر روي سايت هاي اينترنتي اشاره كرد كه محسن آرمين در جواب وي گفت: وقتي جلسات كميسيون علني و رسمي است خبرنگاران، عكاسان و فيلمبرداران از آن گزارش تهيه مي كنند وقتي هم غيرعلني است گزارشي به بيرون نمي رود.
رضا طلايي نيك نماينده بهار و كبودرآهنگ نسبت به معطل ماندن لوايح انتخابات و اختيارات رياست جمهوري در مجلس تذكر داد.
وي با اشاره به مهم بودن مفاد و لايحه و نزديك بودن زمان انتخابات مجلس ششم و آماده شدن مقدمات آن توسط وزارت كشور گفت: متأسفانه كميسيون مشترك بررسي لايحه اختيارات مدتهاست كه تشكيل جلسه نداده و در آخرين جلسه اي هم كه تشكيل شد اكثريت اعضا در آن شركت نكردند.
كروبي در پاسخ طلايي نيك تذكر وي را وارد ندانست و گفت: مجلس در مورد بررسي اين دو لايحه تلاش هاي خود را انجام داده و جلسات كميسيونها تشكيل مي شود.
ناصر قوامي رئيس كميسيون قضايي مجلس نيز نسبت به طولاني شدن نوبت رسيدگي به طرح استفساريه قانون اقدامات تأميني در مجمع تشخيص مصلحت نظام تذكر داد. وي با اشاره به اينكه «دهها روزنامه با استناد به اين قانون تعطيل شده اند معطل ماندن طرح در مجمع تشخيص را «اقدام سياسي» خواند اما رئيس مجلس گفت كه طولاني شدن اين موضوع به علت كمي جلسات مجمع و تراكم كاري آن است و نبايد آن را سياسي قلمداد كرد.
نظاميان تركيه مي مانند
مصوبه مجلس تركيه براي كاهش نقش سنتي نظاميان در سياست كه براي اجرايي شدن در انتظار تاييد رئيس جمهوري اين كشور است ، موضوع مقاومت نظاميان در قبال اصلاح ساختار «شوراي امنيت ملي » و به تعويق افتادن اين اصلاحات را به ميان آورده است .
به گزارش ايرنا از آنكارا مجلس تركيه اواخر هفته گذشته و پيش از آغاز تعطيلات تابستاني خود، يكي از مهمترين مجموعه لوايح مربوط به همگرايي تركيه با اتحاديه اروپا را به تصويب رساند.
تصويب اين لوايح كه از سوي رسانه هاي غربي تحت عنوان «انقلاب آرام » تعبيرشد، زمينه ساز اصلاحات در ساختار شوراي امنيت ملي تركيه است كه تحت حاكميت نظاميان در اين كشور قرار دارد.
همزماني انجام اين اصلاحات با برگزاري اجلاس شوراي عالي نظامي تركيه به رياست «رجب طيب اردوغان » موجب شد كه فرماندهان نيروهاي مسلح اين كشور در عالي ترين سطح نسبت به طرح مستقيم اين موضوع در اجلاس شورا اقدام كنند.
بلر از گوانتانامو مي گريزد
يك منبع نزديك به دولت انگليس روز يكشنبه فاش كرد، دولت كارگري حاضربه تحويل گرفتن شهروندان زنداني اين كشور در گوانتانامو و بازگرداندن آنان براي محاكمه در دادگاههاي انگليس نيست .
۹ شهروند انگليسي درحال حاضر به اتهام همكاري با القاعده و طالبان درزندان گوانتانامو بسر مي برند. دو تن از اين افراد قرار است به زودي به دستور رئيس جمهوري آمريكا در يك دادگاه نظامي محاكمه شوند.
علاوه بر اين ۹ نفر، سه مسلمان ديگر ساكن انگليس نيز در گوانتاناموزنداني هستند ولي به علت نداشتن تابعيت اين كشور سرنوشت آنها با بي اعتنايي دولت انگليس مواجه شده است .
هفته نامه «ساندي تلگراف » در شماره روز يكشنبه خود به نقل از يك منبع نزديك به دولت نوشت : توني بلر در سفر اخير خود به آمريكا به بوش گفت كه حاضر به تحويل گرفتن اتباع انگليسي زنداني در گوانتانامو نيست .
نخست وزير انگليس علت امتناع از اين كار را نبود مستندات محكمه پسندبراي محاكمه اين افراد به اتهام مشاركت در اقدامات تروريستي در دادگاههاي انگليس ذكر كرد.
به نوشته اين هفته نامه ، بلر همچنين ابراز نگراني كرد محاكمه اين افراددر دادگاههاي عمومي انگليس ممكن است منجر به افشاي اطلاعات امنيتي اي شود كه به جنگ عليه القاعده در افغانستان و ساير نقاط دنيا انجاميده است .
ساندي تلگراف نوشت : بلر به بوش گفته است درصورتي كه اين افراد از سوي دادگاه انگليس آزاد شوند، باعث شرمندگي خواهد شد زيرا آنها به اتهام تروريستي مدتي طولاني در گوانتانامو زنداني هستند.