مرگ و مير گروهي كاكائي ها
بيش از ۲۰۰۰ كاكائي در آبگيرهاي استان خوزستان تلف شدند.
معاون محيط زيست طبيعي اداره كل محيط زيست استان خوزستان گفت: به رغم وجود گونه هاي ديگر پرندگان دراين آبگير، گونه تلف شده منحصر به كاكايي است كه ۹۵ درصد كاكايي هاي تلف شده جوجه و تعداد زيادي از آنها نيز به صورت بيمار مشاهده شده اند.
به گفته وي، علت مرگ كاكايي ها ممكن است سوءتغذيه، گرماي محيط، شوري زياد آب و حساسيت جوجه ها باشد. بنابراين كالبدشكافي كاكايي ها به اداره كل دامپزشكي استان خوزستان محول شد و تا تعيين نتيجه نهايي نمي توان در مورد علت تلفات اين نوع پرنده اظهارنظر قطعي كرد.
هجوم آفات گياهي به جنگل هاي دشت ناز ساري
محصور شدن پناهگاه حيات وحش دشت ناز ساري در بين اراضي كشاورزي، تنوع زيستي اين منطقه را با مخاطرات جدي روبه رو ساخته است.
يك مدرس دانشگاه و متخصص بوم شناسي در گفت وگو با قلم سبز ايران با اعلام اين مطلب گفت: «در حال حاضر از محدوده وسيع جنگل هاي اين منطقه، فقط محدوده ۵۵ هكتاري و حفاظت شده دشت ناز ساري باقي مانده است و تمامي عرصه هاي جنگلي اطراف تخريب و به زمين هاي كشاورزي تبديل شده است.»
وي افزود: «استفاده روزافزون از سموم دفع آفات كشاورزي توسط شالي كاران و كشاورزان منطقه، با ايجاد مسموميت و مرگ و مير در پرندگان، باعث كاهش جمعيت پرندگان و تنوع گونه اي آنها شده است كه اين امر منجر به گسترش بيماري هاي گياهي و آفات در بين درختان پناهگاه حيات وحش دشت ناز ساري شده است.»
دشت ناز ساري در سال ۱۳۵۴ و با مصوبه شماره ۶۳ شوراي عالي محيط زيست به عنوان پناهگاه حيات وحش تحت حفاظت قرار گرفت. در حال حاضر در اين منطقه تعداد قابل توجهي از گونه در خطر انقراض گوزن زرد ايراني زيست مي كند.
درخت مصرف انرژي را كاهش مي دهد
كاشت تنها ۳ درخت در مقابل هر واحد مسكوني مي تواند مصرف انرژي در ساختمان ها را ۱۰ تا ۵ درصد كاهش دهد.
به گزارش شبكه خبري آسمان آبي نتايج تحقيقات محققان نشان مي دهد كه درختان مي توانند استفاده از انرژي در ساختمان ها را از طريق كاهش دما و انداختن سايه بر روي ساختمان ها در طول تابستان و ايجاد مانع در برابر بادهاي زمستان كاهش دهند.
اين بررسي در آمريكا نشان مي دهد در اوج گرماي تابستان كاهش دما تا ۱/۰ درجه سانتي گراد به ازاي يك درصد افزايش در سطح سايه دهي درختان صورت مي گيرد و ارزش دلاري حاصل از ذخيره انرژي الكتريكي و ذخيره گاز طبيعي بر پايه قيمت الكتريسيته جاري و قيمت گاز طبيعي ۷۹/۰ دلار به ازاي هر يك كيلووات ساعت است.
تعطيلي كارخانه ابزار مهدي
با شكايت اداره كل محيط زيست استان سمنان كارخانه ابزار مهدي به دليل عدم رعايت ضوابط زيست محيطي و آلودگي بالا، با حكم دادگاه تعطيل شد.
واحد آبكاري اين كارخانه به دليل انتشار ذرات آلاينده با فلزات سنگين كروم، روي و نيكل تاكنون چندين بار اخطار زيست محيطي دريافت كرده بود.
رسيدگي به پرونده پارك ملي سرخه حصار
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در نامه اي به رياست ديوان عدالت اداري، خواستار رفع دستور توقف آگهي تملك اراضي پارك ملي سرخه حصار شد.
علي سميعي معاون حقوقي سازمان حفاظت محيط زيست در گفت وگو با قلم سبز ايران با اعلام اين مطلب گفت: «اجراي قانون تملك توسط بسياري از دستگاه هاي دولتي همواره صورت مي گيرد و ما نيز به موجب تصميم هيأت دولت با اجراي اين قانون درصدد واگذاري زمين معوض به اعضاي تعاوني مسكن زيتون هستيم و اين امر هيچ ضرر و زياني به آنها وارد نخواهد ساخت ولي شاكيان با استناد به همين دستور موقت، اعضاي تعاوني را تحريك به ورود غيرقانوني به پارك ملي كرده اند.»
وي افزود: «حجت الاسلام دري نجف آبادي صبح ديروز خواستار رسيدگي خارج از نوبت به مساله سرخه حصار شده است.»
همچنين به گزارش اداره كل محيط زيست استان تهران، اعضاي تعاوني مسكن زيتون هفته گذشته با حضور در پارك ملي سرخه حصار بخش هايي از اراضي اين منطقه را نيز آتش زدند.
انتقاد از وزارت علوم
سازمان حفاظت محيط زيست تاكنون ۲۶۰ ميليون ريال براي اجراي طرح سبز در سبز هزينه كرده است.
معاون دفتر آموزش سازمان حفاظت محيط زيست در گفت وگو با قلم سبز ايران با انتقاد از اظهارات اخير مدير كل دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص عدم همكاري اين سازمان در اجراي طرح سبز در سبز گفت: «به دستور رياست سازمان تاكنون مبلغ ۲۶ ميليون تومان براي اجراي طرح سبز در سبز به صورت قرارداد در اختيار واحدهاي مربوطه در وزارتخانه علوم، تحقيقات و فناوري قرار گرفته است.»